Bundesliga preview - 9. kolo

05.10.2007, 11:06, aktualizováno 07.10.2007, 09:51
Previews
Bayern Mnichov vede německou Bundesligu o čtyři body, takže během víkendun o své vedení určitě nepřijde, navíc si svůj náskok pravděpodobně udrží, čeká jej totiž trápící se Norimberk. Druhé Schalke hostí třetí Karlsruhe, Brémy hrají v Duisburku, Leverkusen ve Frankfurtu, Hamburk na hřišti Bielefeldu, který bude chtít odčinit drtivou prohru s Brémami. Už dnes přivítá tápající Dortmund fotbalisty Bochumi.
Borussia Dortmund - VfL Bochum  (pátek 20:30)
Páteční předehrávku německé Bundesligy obstarají dva celky ze spodku tabulky. Především pro Borussii Dortmund je dosavadní patnácté místo velkým zklamáním a v domácím souboji s Bochuní určitě nebere nic jiného než tři body.

Domácí jsou ve velké nepohodě. Za poslední tři kola si nepřipsali nepřipsal ani bod a ještě k tomu je trápí početná zranění. Nedoléčení jsou Frei, Petrič a Degen, nejistý je start i u Dedeho, Buckleyho, Kehla, Tingy a Kovače. Jedinou dobrou zprávou pro trenéra Thomase Dolla, který si po posledním zápase v Karlsruhe stěžoval na výkon týmu a nezodpovědnost některých hráčů, je návrat po vypršení trestu Floriana Kringeho. Domácí fanoušci, kterých na Vestfálský stadion chodí nejvíce v lize už pár sezon za sebou, nepočítají s ničím jiným než vítězstvím.

VfL Bochum má sice stejně bodů jako BVB (9), ale díky lepšímu skóre je na 13. místě. Hostům skvěle vyšel start. Po třech kolech patřil mezi špičku a fans byli velmi spokojeni. Proč taky ne, když si Bochum připsala bod v zápase s Werderem a porazila Hamburk. Poté to však s Bochumí šlo z kopce. Za pět zápasů získali hráči VfL jen dva body a jejich cesta tabulkou šla rapidně směrem dolů. A k tomu přibyla na čele trenéra Martina Meichelbecka další vráska v podobě zranění Marcela Kollera.

V minulé sezoně si ze vzájemných zápasů připsala Bochum čtyři body za venkovní remízu 1:1 a domácí vítězství 2:0.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Weidenfeller - Akgün, Wörns, Kovac, Dede - Tinga - Blaszczykowski, Kringe - Federico - Klimowicz, Nöthe
VfL Bochum - pravděpodobná sestava:
Laštůvka - Concha, Maltritz, Yahia, P. Bönig - Pfertzel, Dabrowski, Zdebel, Grote - Sestak, Miecie
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.70 - 3.40 - 4.55
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Arminia Bielefeld - Hamburger SV  (sobota 15:30)
V sobotu odpoledne se v rámci devátého kola střetnou v Bielefldu domácí Arminia a Hamburger SV. Domácí se potřebují oklepat po debaklu na Werderu (8:1), jenže je čeká nelehká překážka v podobě šestého týmu tabulky.

Od zápasu s Hansou Rostock si ve třech zápasech nepřipsala Arminia ani bod. A ještě k tomu to otřesné skóre. Tři utkání, nula bodů a skóre 1:13 je opravdu tragická bilance. Minulý týden nepohodu domácích korunovala porážka na Werderu, kde tým s Radimem Kučerou dostal 8 branek! Ernst Middendorp si po zápase zastěžoval na defenzivní práci a podotkl, že se tým musí rychle oklepat a konečně začít znovu vyhrávat. Ještě k tomu jsou stále zranění Gabriel a Mijatovič. Dobrou zprávou pro domácí jsou vyhlídky v návrat na hřiště Roberta Tescheho, Markuse Bollmanna a Sibusisa Zumy.

HSV v poslední době zažívá skvělé časy. Vyhrává v lize a postupuje dál i v Poháru UEFA. Ve čtvrtek doma rozprášil Litex Lovech 3:0 a postoupil do základní skupiny. "Začínáme být znovu velkoklubem," komentoval formu hostů David Jarolím. A určitě nemluví mimo mísu. I když v minulém kole přišlo malé zahávání v podobě domácí remízy s Wolfsburgem, ale předtím hráči Hamburku zvítězili na půdě Borussie Dortmund, doma porazili Norimberk a obrali o body suveréní Bayern Mnichov. Mimo hru zůstávají kvůli zraněním Kompany, Sorin a Benjamin. K tomu je vykartován Atouba a počítat se nedá ani s Castelenem. Přesto jsou hosté favoritem.
Arminia Bielefeld - pravděpodobná sestava:
Hain - Bollmann, Langkamp, Kucera, Schuler - Kauf - Zuma, T. Marx, Böhme, Halfar - Wichniarek
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
F. Rost - Demel, B. Reinhardt, Mathijsen - Jarolim, de Jong - Trochowski, van der Vaart - Guerrero, Olic, Brecko
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.00 - 3.20 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
VfL Wolfsburg - Hansa Rostock  (sobota 15:30)
Od Wolfsburgu se po letním posílení týmu určitě čekalo něco jiného, než to, co v zatím předádí. V posledních třech kolech však hráči své fanoušky potěšili. Nejprve zvítezili v Chotěbuzi a potom potrápili favority. Remíza doma s Werderem a na hřišti HSV určitě zahřála a v devátém kole chtějí brát tři body. I když jsou favority, trenér Magath nebere nováčka jako outsidera: "Rostock se po levném startu zvedl a bude nepříjemným soupeřem," řekl pro německý tisk. V sobotu bude postrádat jediného hráče. Jím je brazilský obránce Ricardo Costa, kterého trápí zranění kolena.

Hansa se z nepovedeného začátku poměrně oklepala a pomalu se stává postrachem favoritů. Nikdo totiž neví, co od nováčka nejvyšší německé soutěže očekávat. O tom se naposled přesvědčil hráči Herthy, kde Rostock překvapivě zvítězil 3:1 a v posledním kole doma nováček vytřel zrak obhájci titulu ze Stuttgartu. V zápase s VfB domácí zvítězili 2:0 a opustili tak sestupové příčky. Problémem pro hosty je chřipka Benjamina Lenseho a postrádat budou i veterána Stefana Beinlicha.
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Jentzsch - Riether, Šimůnek, Madlung, Quiroga - Josué, Thiam - Dejagah, Marcelinho, Krzynowek - Grafite
Hansa Rostock - pravděpodobná sestava:
Wächter - D. Langen, Sebastian, Orestes, M. Stein - Kern, Bülow, Rathgeb, Rahn - Agali, Hähnge
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.70 - 3.40 - 4.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VfB Stuttgart - Hannover 96  (sobota 15:30)
Obhájce titulu Stuttgart se střetne s Hannoverem. V součastnosti je však Hannover na sedmém místě a domácím patří až příčka desátá.

Domácí nezažívají dobré období. V lize jsou průměrem a v Lize mistrů nemají po dvou zápasech ani bod. V posledním kole dokonce mistr podlehl na hřišti nováčka z Rostocku 1:2. V Lize mistrů Stuttgart doma hostil Barcelonu, jenže ani tento zápas nezvládl a podlehl 0:2. Trenér Veh však nemá problém jen s výsledky týmu, ale i s marodkou. Stále mu totiž chybí čtyři klíčoví hráči. Řeč je o Hitzlspergerovi, Bastürkovi, Delpierreovi a da Silvovi.

Hostům se naopak nečekaně daří. V součastnosti jsou totiž zařazeni mezi bojovníky o evropské poháry. Hannover svou formu potvrdil v minulém kole, kdy doma, i když z těžka, ale přece jen, porazil MSV Duisburg. A k tomu mají oproti domácím jednu výhodu. Můžou totiž počítat s každým členem kádru, a tak půjdou v sobotu do zápasu na půdě mistra s tím nejlepším. Do základu se ale asi nedostane český hráč Jiří Štajner.
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
R. Schäfer - Osorio, Tasci, Fernando Meira, Boka - Pardo - Hilbert, Khedira - A. Farnerud - Cacau, Gomez
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Enke - Cherundolo, Vinicius, Fahrenhorst, C. Schulz - Balitsch, Lala - Rosenthal, Bruggink, Huszti - Hanke
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.70 - 3.40 - 4.60
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
MSV Duisburg - Werder Brémy  (sobota 15:30)
Duisburg patří mezi týmy na sestupových příčkách a na svém kontě má pouhých šest bodů. V minulém kole se sice pěkně a nebojácně rval o body na hřišti Hannoveru, jenže nakonec mu podlehl 1:2. A i díky tomu pokračují domácí v serii čtyř porážek za sebou. Duisburg nemůže do souboje s Brémami počítat s Youssefem Mokhtarim, Christianem Weberem, Alexanderem Meyerem a Adamem Bodzekem.

Werder si o víkendu připsal rekordní výhru 8:1 nad Bielefeldem, ale ve středu přišla studená sprcha v podobě domácí porážky od Olympiakosu ve druhém kole Ligy mistrů. Werder tak po dobrých výsledcích nepředvedl optimální výkon a v Duisburgu má šanci si to u svých fanoušků vyžehlit. V tom jim může pěkně zavařit absence některých opor. Chybět Brémám budou brankář Wiese, Baumann, Womé nebo Carlos Alberto. Dobrou zprávou je pro Werder návrat Torstena Fringse.
MSV Duisburg - pravděpodobná sestava:
Starke - Lamey, Filipescu, Schlicke, Caceres - Grlic, Tararache - Tiffert, Georgiev - Ailton, Ishiaku
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Wiese - Pasanen, Mertesacker, Naldo, Tosic - Frings - C. Fritz, D. Jensen - Diego - Sanogo, Hugo Almeida
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.70 - 3.35 - 1.70
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Schalke 04 - Karlsruher SC  (sobota 15:30)
Šlágr kola se uskuteční v Gelsenkirchenu, domácí Schalke, druhý tým tabulky, hostí senzačně třetího nováčka z Karlsruhe.

Schalke jako jediný tým společně s lídrem ligy Bayernem ještě v lize neprohrálo. V lize si naposled poradilo v domácím prostředí s Herthou Berlín 1:0. Do zápasu s Karlsruhe nebude moci kvůli zranění zasáhnout Pander a mimo hru jsou i Halil Altintop a Kobiašvili. I přesto by si měli domácí tři body pohlídat.

Karlsruhe je největším překvapením ligy. V současné době je za Bayernem a Schalke na třetí příčce. Dokonce si dokázalo poradit i s mistrovským Stuttgartem. Naposledy to odnesly Frankfurt a Borussia Dortmund, která v Karlsruhe absolutně selhala a prohrála 1:3. Narozdíl od Schalke hostům nikdo chybět nebude. Přesto to bude pro nováčka soutěže velice těžký oříšek.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Neuer - Höwedes, Bordon, Westermann, Rafinha - F. Ernst - Bajramovic, Jones - Rakitic - Kuranyi, Lövenkrands
Karlsruher SC - pravděpodobná sestava:
M. Miller - A. Görlitz, Eggimann, Franz, Eichner - Porcello, Mutzel - Timm, Hajnal, Iashvili - Freis
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.45 - 4.05 - 6.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hertha Berlín - Energie Cottbus  (sobota 15:30)
Hartha Berlín se jednu chvíli ocitla i na samém vrcholu Bundesligy, ale v posledních kolech to s ní jde z kopce. Šanci chytit se bude mít proti Energii Cottbus, beznadějně poslednímu týmu tabulky.

Hertha si v posledních dvou kolech nevedla příliš dobře. V minulém kole sice toho moc udělat nemohla, hrála na půdě Schalke, ale o týden dřív své fanoušky velmi zarmoutila domácí prohrou s Hansou Rostock. V sobotu má velice dobrou šanci navázat na povedený začátek ligy, protože hostí poslední tým tabulky. Hertě bude chybět vážně zraněný Lucio, přesto si to musí podle trenéra domácích v sobotu pohlídat a v poklidu zvítězit.

Hosté zažívají velmi těžké období. Týmu se vůbec nedaří a se třemi body je zaslouženě na posledním místě. Přece jen získat za osm kol pouhé tři bodíky za tři remízy, to je opravdu málo. V minulém kole si hosté připsali bod za remízu s Frankfurtem, ztráta dvoubrankového vedení jim však na sebevědomí nepřidala, podobně jako zranění záložníka Energie Jiayio Shaoha.
Hertha Berlín - pravděpodobná sestava:
Drobny - Chahed, A. Friedrich, Simunic, Fathi - Ebert, Dardai, Grahn, Gilberto - Pantelic, André Lima
Energie Cottbus - pravděpodobná sestava:
Piplica - da Silva, I. Mitreski, Kukielka, Cvitanovic - Bassila - S. Angelov, Skela, T. Rost - D. Sörensen, Rangelov
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 4.25 - 6.65
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Eintracht Frankfurt - Bayer Leverkusen  (neděle 17:00)
Jednou z nedělních dorhávek je souboj Frankfurtu s Leverkusenem. Bayer by se vítězstvím mohl vrátit na pohárové příčky, ovšem ani domácí na tom nejsou špatně.

Eintracht patří do té lepší poloviny Bundesligy a s tím jsou všichni ve Frankfurtu určitě spokojení. V posledním utkání horko těžko vybojoval bod na půdě Cottbusu, když po poločase prohrával 0:2. Nakonec díky rapidně zlepšené hře ve druhém poločase srovnal na konečných 2:2. Druhý poločas z minulého utkání potěšil více než poslední tři uplynulé zápasy, v nichž Eintracht nedokázal zvítězit a dokonce doma prohrál s Karlsruhe. Hráči jdou do zápasu v plné síle a pokud odehrají celý zápas jako druhý poločas v Cottbusu, mají šanci uspět.

Bayer Leverkusen v minulém kole přerušil svou sérii vítězství za sebou. Už byly tři a do BayAreny přijel Bayen Mnichov. Domácí byli často více než vyrovnaným soupeřem a při Barnettyho tyči měli i smůlu. Nakonec prohráli díky trefě Luky Toniho a Bayern jim utekl už na šest bodů. Narozdíl od domácích tu jedna osobnost chybí. Stále zraněný Gekas nebudem moci naskočit ani do tohoto zápasu, a tak si s největší pravděpodobností do útoku stoupne osamocený Kiessling.

Naposledy se týmy rozešly smírně 2:2 a ani dnes by remíza nepřekvapila.
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Pröll - P. Ochs, Galindo, Kyrgiakos, Spycher - M. Fink - Mahdavikia, A. Meier, A. Streit - Thurk, Amanatidis
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
R. Adler - Castro, Haggui, M. Friedrich, Sarpei - Vidal, Rolfes - B. Schneider, Barbarez, Barnetta - Kießling
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.55 - 3.20 - 2.55
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Bayern Mnichov - 1. FC Norimberk  (neděle 17:00)
Lídr tabulky s neuvěřitelnou formou doma hostí dost klopýtající Norimberk. Ten totiž na Bayern ztrácí už 14 bodů a je na 16. místě.

Bayern ještě v neprohrál, a to ani v minulém kole, kdy se utkal s Bayerem Leverkusen. Souboj prvního s druhým vyzněl vítězně pro mnichovský celek v podobě výsledku 1:0. Jediný gól utkání vstřelil italský ostrostřelec Luca Toni. Ottmar Hitzfeld si na úzký a nekvalitní kádr stěžovat určitě nemůžě, přesto mu dělá problémy zranění některých hráčů. Absence Olivera Kahna nemusí trenéra domácích tak mrzet, protože se už v minulém kole skvěle předvedl Rensing a tady by u Bayernu problémy být neměly. Určitou ztrátou je však nedoléčené zranění kolena Miroslava Kloseho. A při chřipce Lukase Podolského se mluví o netradiční útočné dvojici Toni - Ribery. Vedle jmenovaných chybí domácím Philipp Lahm.

Hosté jsou opravdu na dně. Norimberku se totiž vůbec nedaří a v součastnosti s krčí na spodku tabulky. V minulém kole remizoval v Bochumi 3:3. Dobrou zprávou pro fanošky FCN je postup do skupin Poháru UEFA. V prvním kole Norimbert vyřadil po výsledcích 0:0 doma a 2:2 venku Rapid Bukurešť. Pro trenéra hostí je velmi citelná ztráta Vitteka. A jak je známo, slovenský útočník se na hřišti v tomto kalendářním už neukáže. Mimo něj nebude moci nastoupit kvůli zranění Lars Jacobsen. V základní sestavě hostí by neměli chybět Blažek s Galáskem.

V posledním vzájemném zápase si Norimberk pochutnal na Bayernu a zvítězil 3:0. Dnes se však čeká něco podobného ze strany domácích.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Rensing - Lell, Lucio, Demichelis, Jansen - Hamit Altintop, van Bommel, Zé Roberto, Schweinsteiger - Ribery, Toni
1. FC Norimberk - pravděpodobná sestava:
Blažek - D. Reinhardt, A. Wolf, Galasek, Kristiansen - Kluge, Misimovic, Mnari - Mintal - Charisteas, Saenko
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.20 - 5.75 - 11.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.Bayern Mnichov862022:320
2.Schalke 04844015:616
3.Karlsruher SC850311:1115
4.Bayer Leverkusen842211:414
5.Werder Brémy842218:1314
6.Hamburger SV842211:714
7.Hannover 96841311:1313
8.Eintracht Frankfurt83329:812
9.Hertha Berlín840411:1212
10.VfB Stuttgart831410:1210
11.Arminia Bielefeld831412:2110
12.VfL Wolfsburg823312:139
13.VfL Bochum823311:139
14.Hansa Rostock830510:139
15.Borussia Dortmund830512:169
16.MSV Duisburg82069:136
1. FC Norimberk81349:136
18.Energie Cottbus80355:183

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
HOST*Arne

Dortmund - Bochum 1

Bielefeld - Hamburg 0

Wolfsburg - Rostock 0

Stuttgart - Hannover 1

Duisburg - Bremen 1

Schalke - Karlsruhe 1

Berlin - Cottbus 1

Frankfurt - Leverkusen 2

München - Nürnberg 1

Reagovat
HOST*1860

Dortmund - Bochum 1

Bielefeld - Hamburg 2

Wolfsburg - Rostock 1

Stuttgart - Hannover 1

Duisburg - Bremen 2

Schalke - Karlsruhe 1

Hertha - Cottbus 1

Frankfurt - Leverkusen 2

München - Nürnberg 1

Reagovat
M11

Dortmund - Bochum 1

Bielefeld - Hamburg 0

Wolfsburg - Rostock 1

Stuttgart - Hannover 1

Duisburg - Bremen 2

Schalke - Karlsruhe 1

Hertha - Cottbus 1

Frankfurt - Leverkusen 0

Bayern - Nürnberg 1

Reagovat
HOST*Arne

už by tam podle mě měl dát Zieglera, bilance hovoří jasně a Weidenfeller tak jako tak nevypadá v bráně moc jistě

Reagovat
HOST*

to jo .. ziegler jeste neinkasoval

Reagovat
HOST*1860

wiedenfeler je v brane opravdu docela trapny co sem mohl teda videt..

Reagovat
HOST*Arne

jinak myslím, že Marcel Koller je trenér a Meichelbeck hráč, ne naopak

Reagovat
HOST*

Takhle jasný zápasy bundesliga zatím neměla,bude to takhle:

Dortmund - Bochum 1

Wolfsburg - Rostock 1

Stuttgart - Hannover 1

Duisburg - Bremen 2

Schalke - Karlsruhe 1

Berlin - Cottbus 1

München - Nürnberg 1

akorát u těchto dvou nevím nevím...

Bielefeld - Hamburg

Frankfurt - Leverkusen

nejspíš remízy

Reagovat
HOST*Arne

takovýhle kolo Bundesliga už dlouho nenabídla...

1860 5 b.

M11 4 b.

Inkognito 4 b.

Arne 3 b.

Reagovat
HOST*Arne

pardon, já má vlastně jen 2, ale ty Brémy jsem myslel dvojku...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele