Bundesliga preview - 24. kolo

14.03.2008, 08:58, aktualizováno 16.03.2008, 09:22
Previews
V neděli se představí oba pronásledovatelé mnichovského Bayernu. Leverkusen přivítá česko-slovenskou enklávu z Norimberka a Brémy si budou chtít jistě spravit chuť po vyřazení z Poháru UEFA. Na ráně je Wolfsburg, který, ale stoprocentně nenechá na Weserstadionu body zadarmo.
Schalke 04 - MSV Duisburg  (pátek 20:30)
Jen a jen překvapit může Duisburg v pátečním utkání v Gelsenkirchenu. "Toto utkání musíme vyhrát, bez žádných ale a kdyby," nechal se slyšel trenér Schalke Mirko Slomka.

Ví o čem mluví. Poté, co minulý týden jeho tým ukončil černou sérii tří porážek výhrou 2:0 v Bielefeldu, potřebuje i nadále získávat důležité body v boji o pohárovou Evropu a proti komu jinému, než předposlednímu celku tabulky by měli "Königsblauen" vyhrávat. Na třetí HSV ztrácí Schalke z páté pozice jen čtyři body, ovšem šestý Stuttgart je zpět jen o bod.

"Proti Arminii to už bylo lepší než v Portu, ale stále můžeme hrát lépe," řekl Slomka, kterému už podle všeho akutně nehrozí ztráta práce. "Jedna výhra neznamená, že jsme se po třech porážkách dostali zpátky do pohody. Musíme pokračovat," dodal. Po karetních trestech se vracejí do hry Ernst a Rafinha, což nejspíš bude znamenat jen lavičku pro taková jména, jakými jsou Pander a Kobiashvili. Slomka nemůže počítat je se zraněnými záložníky Zé Robertem a Bajramovičem.

Ve složité situaci se i nadále nachází MSV, které je se sedmnácti body na předposlední sedmnácté příčce. V minulém kole "Zebry" doma jen remizovali v existenčním zápase s Rostockem 1:1, vzhledem k průběhu ale mohou být za bod rádi, jelikož Hansa měla hlavně v první půli velké brankové příležitosti. Boj o záchranu ale vidí kouč Rudi Bommer i nadále optimisticky: "Ještě nejsme odepsaní a můžeme se záchranit." Má pravdu, na záchranu ztrácí Duisburg jen dva body, avšak při aktuálních výkonech to bude mít jeho tým hodně složité.

Bommer navíc nebude nějakou dobu moci využít služeb svého nejlepšího střelce Manasseha Ishiakua, který má svalové problémy. Ve spojení s tím se spekuluje o povolání Klemena Lavriče zpět do týmu. Ten byl před časem vyřazen z kádru kvůli špatnému přístupu. Vedle Niculescua ale zřejmě v útoku nastoupí Vručina. Kromě nigerijského útočníka jsou v týmu MSV zranění ještě Schlicke, Veigneau, Lamey a Meyer.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Neuer - Rafinha, Bordon, Krstajič, Westermann - Jones, Ernst - Varela, Rakitič - Kuranyi, Halil Altintop
MSV Duisburg - pravděpodobná sestava:
Starke - Weber, Fernando, Filipescu, Willi - Grlič, Tararache - Tiffert, Georgiev - Niculescu, Vručina
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.30 - 4.75 - 8.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hansa Rostock - Hertha Berlín  (sobota 15:30)
Co vracet má Rostocku berlínská Hertha. I ze začátku podzimu se klubu z hlavního města dařilo podobně jako teď na jaře, ale právě po domácí prohře s Hansou 1:3 následoval propad z druhého místa až do středu tabulky.

Hansa má za sebou dva existenční zápasy, ve kterých remizovala doma s Bielefeldem a v Duisburgu shodně 1:1 a i nadále se drží pět bodů nad sestupovým pásmem. Nyní ji čeká utkání, které se dá také označit jako východní derby. Ačkoliv první utkání v Berlíně překvapivě ovládli hráči Hansy, bude i v tomto utkání mírným favoritem Hertha. "Viděl jsem jejich zápas v Dortmundu. Obranu mají výbornou a velmi nebezpečný útok. V posledních týdnech jsou ve skvělé formě," řekl na adresu soupeře trenér Rostocku Frank Pagelsdorf.

50letý kouč Hansy nemůže počítat s Christianem Rahnem (karetní trest), navíc k zraněným Pearcovi (kotník) a Hahngeovi (koleno) se po minulém utkání přidal i veterán Stefan Beinlich, který si poranil levé koleno a musel na operaci.

Hertě se v úvodních šesti jarních kolech dařilo podobně jako na podzim, tehdy byla za Bayernem druhá s dvanácti body, nyní je také druhým nejúspěšnějším celkem jara. Berlíňané neprohráli už pět utkání v řadě, naposledy vybojovali cennou remízu 1:1 na hřišti Borussie. Při utkání v Dortmundu byl za protesty vykázán na tribunu trenér Herthy Lucien Favre. Následně švýcarský kouč dostal patnáctitisícovou pokutu a jednozápasový trest a tak v Rostocku jeho tým povede asistent Harald Gämperle.

V týdnu Herthu překvapivě opustil levý obránce Malik Fathi, který za čtyři miliony eur přestoupil do moskevského Spartaku. Jako náhrada za něj přijde v létě Marc Stein, ten shodou okolností válí právě v dresu Hansy. "Samozřejmě to bude zvláštní utkání. Chci Hertě dokázat, že neudělala chybu, když mě získala," prohlásil 22letý rodák z předměstí Berlína, jehož rodiče bydlí v sousedství Olympiastadionu. Fathiho nepřímo v sestavě nahradí kapitán Arne Friedrich, který se vrací po karetním trestu. Nejistý je start kanonýra Panteliče, jenž má drobné problémy se stehnem. Jediným hráčem, který je stoprocentně mimo hru, je Brazilec Lúcio, který rehabilituje po dlouhodobém zranění kolena.
Hansa Rostock - pravděpodobná sestava:
Wächter - Langen, Sebastian, Orestes, Stein - Bülow, Rathgeb - Bartels, Kern, Yelen - Agali
Hertha Berlín - pravděpodobná sestava:
Drobný - Friedrich, Simunič, von Bergen - Chahed, Lustenberger, Kačar, Skácel - Raffael, Ebert - Pantelič
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.55 - 3.20 - 2.55
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Hannover 96 - Arminia Bielefeld  (sobota 15:30)
Zápas v Hannoveru nabízí souboj klubů z nižších pater bundesligové tabulky. Ale zatímco domácí celek se nachází kousek za poklidným středem tabulky, česká kolonie z Bielefeldu se potácí jen pouhý bod nad sestupovým pásmem.

Hannover 96, působiště Jiřího Štajnera, měl po skvělé podzimní části sezóny ambice na boje o příčky zaručující účast v Poháru UEFA. V jarních kolech se jim smělý plán zvrtl a Hannover se nachází na 10. místě, což na UEFU pochopitelně nestačí. Ale ještě není naštěstí pro hannoverské všem dnům konec. Do konce sezóny zbývá ještě dlouhých jedenáct kol, ve kterých se může ještě stát cokoliv a tedy ani vytoužené příčky domácích nemusí být až tak nereálné.

Jak Hannover, tak Bielefeld v předchozím 23. kole prohráli. Oba celky nastoupily proti silným týmům z německé ligové smetánky. Hannover prohrál v Leverkusenu a stadion Bielefeldu byl vypleněn hráči Schalke 04. Ve vzájemném utkání je favorizován domácí Hannover, kterému ale zatím vyhovují spíše zápasy venku, v nichž jsou pátí nejúspěšnější z celé Bundesligy. Zato doma to tak slavné není. Bielefeld naopak získal venku nejméně bodů ze všech týmů v nejvyšší soutěži a je tak nepravděpodobné, že by z Hannoveru dokázali přivést tři body. Hosté se rovněž nemohou chlubit ani faktem, že jsou nejvíce inkasujícím týmem a v počtu vstřelených branek jim také spolu s Hansou Rostock patří nezáviděníhodné poslední místo. I přesto se však zatím, i když jen těsně, drží nad sestupovými pozicemi.

Duel v hannoverské AWD Areně tak pro diváky neslibuje příliš lákavou podívanou. Pro české diváky by ale mohl být zajímavý alespoň tím, že se v něm může objevit několik našinců. V Hannoveru hraje zmiňovaný exliberecký útočník Jiří Štajner, na druhé straně by se v sestavě mohli objevit Radim Kučera, David Kobylík nebo Petr Gabriel, z nichž ovšem pravidelně nastupuje jen prvně jmenovaný obránce. Domácí se budou spoléhat především na kvalitní ofenzivní duo Lauth-Hanke. Pro Arminiu může mít případný zisk bodů velký vliv na další existenci v první lize.
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Robert Enke-Valerien Ismael, Steve Cherundolo, Christian Schulz, Michael Tarnat- Vinicius, Sergio Pinto Arnold Bruggink, Szabolcs Huszti-Benjamin Lauth, Mike Hanke.
Arminia Bielefeld - pravděpodobná sestava:
Mathias Hain-Tobias Rau, Bernd Korzynietz, Andre Mijatovic, Petr Gabriel-Radim Kučera-Thorben Marx, Rüdiger Kauf, Jörg Böhme-Artur Wichniarek, Sibusiso Zuma.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.70 - 3.40 - 4.60
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Karlsruher SC - Eintracht Frankfurt  (sobota 15:30)
V sobotu hostí nováček ligy Karlsruher SC celek z Hessenska Eintracht Frankfurt. KSC je příjemným překvapením letošní sezóny a momentálně obývá sedmou pozici v tabulce.

Před sobotním zápasem dělá trenéru Edmundu Beckerovi starost rozšířená marodka. V týdnu si Joshua Kennedy při tréninku nešťastně natrhl kolenní pouzdro a definitivně nenastoupí. Stejně tak Aduobe, který má problémy s přitahovači. Jestli do útoku od začátku vyběhne Freis a nebo Kaplanni, se Becker rozhodne později. Aduoba opět nahradí Massimilian Porcello, který v pátek s klubem prodloužil smlouvu.

Kapitán Mario Eggimann, který byl pro minulý zápas vykartován, nastoupí jako obvykle na pozici stopera. Dokonce by mohl být do kádru povolán z rezervy Lars Stindl, který má za sebou velmi dobré výkony. Úvodní zápas proti Eintrachtu vyhrál KSC a chce si výhru zopakovat. Přesto trenér Becker nabádá k opatrnosti. Od mužstva, které již osm domácích zápasů neprohrálo, chce trenér, aby již od začátku vytvářelo na soupeře tlak.

Friedhelm Funkel na tom není jinak. Největší starosti mu dělá obrana. Kyrgiakos si v minulém zápase zlomil nosní přepážku a v sobotu určitě nenastoupí. Jeho kolega Aaron Galindo pár dní netrénoval, protože si na začátku týdne podvrknul kotník a jeho nasazení není jisté. Pravděpodobně se objeví v obraně Mounir Chaftar a Marco Russ. Přes veškeré personální problémy svým hráčům Funkel důvěřuje a chválí je, jak se s nimi do této doby vyrovnali. "Každý z hráčů, který má s Eintrachtem smlouvu, má mou plnou důvěru a dává do hry všechno." říká trenér Funkel. "KSC zasluhuje za své výkony velký respekt" pokračuje Funkel." Díky úspěchům jim narostla křídla, ale přesto si přeji, abychom si s Karslruhe odvezli tři body."dodává Funkel.
Karlsruher SC - pravděpodobná sestava:
M. Miller - A. Görlitz, Eggimann, Franz, Eichner - Mutzel, Porcello - Timm, Hajnal, Iashvili - Freis
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Nikolov - P. Ochs, Russ, Galindo, Spycher - Inamoto - M. Fink, Köhler - Fenin, Amanatidis, Toski
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 3.15 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
VfL Bochum - VfB Stuttgart  (sobota 15:30)
V sobotu odpoledne přivítá v zápase 24. kola VfL Bochum na domácím stadionu úřadujícího mistra VfB Stuttgart, který je po čtyřech výhrách na strmé cestě tabulkou vzhůru.

Ale bochumští se nedávají zahanbit a můžou se pochlubit ziskem sedmi bodů ze třech posledních zápasů. Především skalpy Leverkusenu a Hannoveru jsou pro ně velkou kořistí a potvrzují jejich domácí formu. Personálně je na tom Bochum velmi dobře. Marcel Maltritz, který měl od zápasu proti Frankfurtu potíže s přitahovači, je zase v kádru, i Oli Schröder se vrátil do sestavy. Chybět bude Tommy Bechmann, který se podrobil kožní operaci a vzhledem ke svým problémům s kyčlí se nachází v rehabilitační fázi. Nadále bude chybět ještě Concha s potížemi se stehenním svalem.

Z šesti bundesligových zápasů vyhrál Stuttgart v Bochumi jen jednou. Trenér Stuttgartu Armin Veh ještě zvažuje, jestli pošle v sobotu ha hřiště "Super-Maria" Gomeze, který minulý zápas vynechal kvůli potížím se zády a v tréninku jen vyklusával. Cacau bude moct nastoupit poté, co si v dohrávce odseděl na tribuně trest za žluté karty. Oba dva hráči se vyznamenali v zápase proti Werderu Brémy. Gomez dal hattrick a Cacau přidal dva góly.

Thomas Hitzelsperger si stěžoval na svalové potíže, ale do zápasu proti Bochumi by měl být v pořádku. Nejistý je start kapitána Fernanda Meiry. V zápase proti Chotěbuzi hrál celých 90 minut a to bylo po jeho problémech s přitahovači zřejmě moc brzy. V týdnu ho trenér šetřil a podstoupil jen ošetřování. Kdyby předsi jen nenastoupil, povolá Veh do kádru Marca Pischorna. Další, kdo určitě nenastoupí je Serdar Tasci, který má potíže s kolenem.

I přes vážné personální problémy vidí trenér Veh zítřejší zápas optimisticky. V defenzívě hrál Stuttgart proti Chotěbuzi velmi dobře a to chce v sobotu určitě zopakovat a když se povede i útok, tak by měl mít Stuttgart podle trenéra Veha dobré šnace v Bochumi uspět.
VfL Bochum - pravděpodobná sestava:
Laštůvka - Pfertzel, Maltritz, Yahia, P. Bönig - Imhof - Zdebel, Dabrowski - Ono - Šesták, Auer
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Ulreich - Osorio, Tasci, Delpierre, Magnin - Pardo - Hilbert, Hitzlsperger - Bastürk - Gomez, Cacau
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.80 - 3.25 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Energie Cottbus - Bayern Mnichov  (sobota 15:30)
Zápas Energie Cottbus proti Bayernu Mnichov nám přináší souboj dvou týmů, které figurují na zcela opačném konci tabulky. Zatímco Bayern vede se sedmibodovým náskokem před Brémami tabulku celé Bundesligy, podprůměrná Energie se potácí na samém dnu.

Pouze sedmnáct bodů má na svém kontě domácí tým a není tak divu, že je poslední. Ve 23. kole si navíc utrhla Energie ostudu po prohře 1:5 v Hannoveru. A v dohrávce 22. kola podlehli doma v poměru 0:1 úřadujícímu mistrovi ze Stuttgartu. Do konce sezóny zbývá ještě jedenáct kol, ale Cottbus musí zabrat velmi rychle, třeba už proti Bayernu. Pevnou pozici v týmu logicky nemá trenér Bojan Prasnikar, pod nímž se po špatných výsledcích divoce houpe jeho pomyslná židle.

To bavorský gigant Bayern Minchov má teď úplně jiné starosti. A nutno dodat, že mnohem příjemnější. Klub vedený německým fotbalovým odborníkem Ottmarem Hittzfeldem se totiž nachází na úplném vrcholu domácí soutěže s pohodlným náskokem před svými pronásledovateli. Navíc ve středu postoupil do čtvrtfinále Poháru UEFA, když hladce přešel přes bruselský Anderlecht, a mnohými experty je považován za nejžhavějšího adepta na celkovou výhru v soutěži, ve které předešlé dva roky kralovala španělská FC Sevilla. V minulém kole si Ribéry, Toni a spol. dokázali poradit v náročném utkání s houževnatým překvapení soutěže, Karlsruhe SC, a upevnili si tak náskok na Werder Brémy, který prohrál v divokém zápase na hřišti Stuttgartu.

Ani dnes se neočekává nic jiného než snadné vítězství mnichovských. Kouč Prasnikar si přeje, aby jeho svěřenci proti favorizovanému gigantovi podali co nejzodpovědnější výkon a nedali Bayernu nic zadarmo. Hráči Bayernu samozřejmě neberou nic jného než vítězství a tři body.
Energie Cottbus - pravděpodobná sestava:
Gerhard Tremmel-Daniel Ziebig, Igor Mitreski, Stanislav Angelov, Mario Cvitanovic-Ivan Radeljic, Ervin Skela, Timo Rost, Christian Bassila-Dennis Sörensen, Michal Papadopulos.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Oliver Kahn-Christian Lell, Ferreira Lúcio, Martin Demichelis, Marcell Jansen - Bastian Schweinsteiger, Hamit Altintop, Toni Kroos, Franck Ribéry-Miroslav Klose, Luca Toni.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 7.90 - 4.30 - 1.35
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Hamburger SV - Borussia Dortmund  (sobota 15:30)
Thomas Doll se poprvé od loňského jara, kdy skončil v pozici trenéra HSV, vrací do Hamburku. Tentokrát ovšem poprvé jako kouč soupeře a to Borussie Dortmund.

HSV i nadále úspěšně bojuje o Ligu mistrů. Už osmkrát za sebou v lize neprohrálo a drží se na vytoužené třetí pozici. V minulém kole měl Hamburk možnost dostat se na druhé místo před Brémy, ale jen remizoval na hřišti Norimberku 0:0. V týdnu pak přišel smolný konec v Poháru UEFA. Proti Leverkusenu měli Stevensovi svěřenci po celý zápas tlak a zaslouženě vyhráli 3:2, po prohře 0:1 v prvním utkání ale postoupil do čtvrtfinále Bayer.

Proti Borussii se HSV v poslední době daří, loňský domácí zápas vyhrálo 3:0 a stejný rozdílem skončilo i podzimní utkání v Dortmundu. Na sebevědomí může týmu z hansovního města přidat i fakt, že ještě v této sezoně doma neprohrál. Trenér Huub Stevens nebude moci využít služeb Colina Benjamina (rodinné důvody) a zraněných Romea Castelena (koleno) a Mohameda Zidana (stehno).

Borussia je až na třinácté příčce a naděje na pohárovou Evropu se každým kolem zmenšuje. Naposledy BVB doma jen remizovalo s Herthou 1:1 a na páté Schalke ztrácí už devět bodů. Proto se možná v Dortmundu už více soustředí na DFB-Pokal, přes který bude pro vestfálský tým asi nejschůdnější cesta do evropských pohárů. Už v úterý čeká Borussii doma překvapení poháru, tým Carl-Zeiss Jena.

O nějakém vypuštění zápasu ale zřejmě neuvažuje trenér "schwarz-gelben" Thomas Doll. "Musíme ukázat, že se můžeme i s předními kluby měřit a že umíme hrát lepší fotbal," burcuje své svěřence bývalý kouč Hamburku. Do hry se mu po karetních trestech vracejí Dede a Kovač, stále ale chybějí Degen, Weidenfeller a Blaszczykowski, kteří se sice už zapojili do tréninku, ale hrát ještě nebudou. Dále je pak mimo hru Kringe (svalové problémy) a nově také Klimowicz (rameno).
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Rost - Brečko, Reinhardt, Mathijsen, Atouba - Jarolím, Odjidja-Ofoe - Demel, van der Vaart, Olič - Guerrero
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Ziegler - Rukavina, Amedick, Wörns, Dede - Kehl, Tinga - Federico, Buckley - Petrič, Frei
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.70 - 3.35 - 4.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Werder Brémy - VfL Wolfsburg  (neděle 17:00)
Zajímavou podívanou slibuje duel mezi domácím Werderem Brémy a hosty z Wolfsburgu. Oba týmy vyznávají ryze ofenzivní hru, za což mluví počet vstřelených branek. Diváci by se tak klidně mohli dočkat podobné přestřelky, jakou v minulém kole předvedly Stittgart a právě Brémy.

Werder je doma nejúspěšnější ze všech ligových celků, o čemž svědčí famózní bilance deseti výher z dvanácti utkání. Wolfsburg je naopak úspěšnější venku, což opět dokazuje kvalitu a možnou vyrovnanost tohoto střetnutí. I přesto je ale jasně favorizován Werder, který chce zahájit stíhací jízdu za vedoucím Bayernem Mnichov, a začít by měl právě výhrou nad Wolfsburgem. To ale není tým, který by svým soupeřům daroval něco zadarmo. Po letním příchodu uznávaného odborníka Felixe Magatha se zvedla kvalita wolfsburgského celku a nebýt občasných výkyvů, mohli by Vlci být ještě o něco výš.

Fanoušci, kteří v sobotu odpoledne přijdou navštívit Weser-Stadion, by se tak rozhodně neměli nudit. První vzájemné měření sil v sedmém kole 1. Bundesligy dopadlo remízou 1:1. Něco podobného však dnes domácí nemohou připustit a pokud útok zisk titulu myslí vážně, měli by v utkání vybojovat plný počet bodů. Brémy se opět budou muset obejít bez své největší hvězdy, brazilské komety Diega, kolem kterého v poslední době bez ustání krouží velkokluby jako Juventus, Chelsea nebo naposled také Atlético Madrid. Diego také vstřelil jedinou branku při odvetném utkání Poháru UEFA proti skotskému Glasgow Rangers, na postup to však po prvním prohraném utkání stačit nemohlo. V lize si Brazilec stále ještě odpykává třízápasový trest za vyloučení ve 22. kole a Brémy už se těší na jeho návrat v kole příštím. Poslední dva zápasy skončily pro Werder velkým zklamáním. Vyřazení v osmifinále Poháru UEFA a debakl ve 6:3 ve Stuttgartu neslo vedení hráči velmi těžce, a tak si dozajista budou chtít spravit náladu proti Vlkům, v jejichž dresu by znovu neměl chybět český mladíček a již stabilní hráč základní sestavy, Jan Šimůnek. Brémy se při citelné absenci Diega budou spoléhat především na švédského kanonýra Markuse Rosenberga. Chybět jim zřejmě opět bude kapitán a po Diegovi největší hvězdy týmu, Torsten Frings.
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Tim Wiese-Patrick Owomoyela, Per Mertesacker, Naldo, Sebastian Boenisch-Frank Baumann-Tim Borowski, Daniel Jensen- Mesut Ozil- Hugo Almeida, Markus Rosenberg.
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Diego Benaglio-Ricardo Costa, Alexander Madlung, Jan Šimůnek, Marcel Schäfer-Christian Gentner,Marcelinho, Sascha Riether, Makoto Hasebe-Edin Džeko, Danijel Ljuboja.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.75 - 5.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bayer Leverkusen - 1. FC Norimberk  (neděle 17:00)
Bayer 04 Leverkusen se v dohrávce 24. kola Bundesligy utká v domácí BayAréně s celkem ze dna tabulky 1. FC Norimberk. Bayer má za sebou úspěšný, ale těžký duel v poháru UEFA proti HSV, ze kterého postoupil do čtvrtfinále, kde narazí na St. Petersburg.

Zápas na mužstvu zanechal své stopy v podobě modřin a malých či větších bolístek, proto myslí trenér Michael Skibbe na dvě nebo tři změny v základní sestavě. Je jisté, že se vrací Bernd Schneider. Proti HSV proseděl záložník zápas z taktických důvodů na lavičce. Otazníky visí nad účastí Tranquillo Barnetty, Hanse Sarpeie a Theofanise Gekase, kteří utržili v pohárové bitvě množství šrámů a nejsou ještě úplně v pořádku. A zdravé hráče potřebuje Skibbe bezpodmínečně, protože i když se Norimberk na první pohled zdá, jako jednoduchý soupeř, jeho útočná řada s Janem Kollerem, Robertem Vittekem a Ivanem Saenkem patří k těm lepším útokům v lize.

Norimberk má za sebou čtyři týdny tvrdé práce a trenér Thomas von Heesen podotkl na tiskové konferenci: "Jednou budeme za to odměněni" řekl v tichém domění, že to bude již v neděli proti Leverkusenu. "Chlapci v týdnu třikrát tvrdě a intenzivně trénovali. Nikdo nezůstával pozadu a jsou dobře připraveni. Bayer, jehož ztráta na Bayernu, Brémy, je jen dvoubodová, je pro nás velkou výzvou. Jedeme do Leverkusenu pro body.." dodává neohroženě von Heesen.

Cílem Norimberka je dostat se co nejrychlejimimo sestupové vody, tedy alespoň na 15. pozici v tabulce. Kvůli nataženému vnitřnímu vazu bude chybět Tomáš Galásek a Wolf ponese místo něj kapitánskou pásku. Dále se bude muset von Heesen obejít bez Matthewa Spiranoviče (přitahovače) a Javiera Pinoly, který je vykartován. Na postu levého obránce by se mohl objevit Lars Jacobsen, který dlouhodobě chyběl pro potíže se zády a kolenem a je nyní dobrou alternativou. Zpět v kádru jsou Peer Kluge a také Jan Koller. "Honzova přítomnost je pro mužstvo velmi důležitá, jak hráče tak i jako člověka. Podporuje a motivuje ostatní k vyšším výkonům," těší se na návrat českého útočníka trenér von Heesen.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Adler - Castro, Friedrich, Haggui, Gresko - Rolfes, Vidal - Kießling, Barbarez, Schneider – Gekas
1. FC Norimberk - pravděpodobná sestava:
Klewer - D. Reinhardt, A. Wolf, Glauber, Jacobsen - Kluge, Mnari - Vittek, Misimovic, Saenko - Koller
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.70 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayern Mnichov23148141:1150
2.Werder Brémy23134651:3443
3.Hamburger SV23119334:1742
4.Bayer Leverkusen23125641:2341
5.Schalke 0423108536:2438
6.VfB Stuttgart231211039:3837
7.Karlsruher SC23106729:3136
8.VfL Wolfsburg2396839:3533
9.Eintracht Frankfurt2389627:3033
10.Hannover 962395933:3932
11.Hertha Berlín23941026:2931
12.VfL Bochum2386935:3630
13.Borussia Dortmund23851035:3929
14.Hansa Rostock23651221:3223
15.Arminia Bielefeld23541421:4719
16.1. FC Norimberk23461324:3618
17.MSV Duisburg23531523:3718
18.Energie Cottbus23381223:4017

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

podle mě jasná 1

Reagovat
Lahvac-CZ

Bayer Leverkusen - 1. FC Norimberk 1

Reagovat
smazaný uživatel

BAYERN ZVÍTĚZÍ JASNĚ tip--0:4 FC BAYERN MUNCHEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele