BUNDESLIGA PREVIEW - 23. KOLO

22.02.2007, 23:54, aktualizováno 24.02.2007, 18:19
Previews
V pátek o své formě příliš nepřesvědčil Stuttgart, který doma jenom remizoval s Herthou. V neděli hrají ostatní týmy z čela tabulky. Vedoucí Schalke hostí Leverkusen, Brémy se pokusí přerušit sérii nezdarů v Gladbachu. Los svedl proti sobě i rozjeté Mainz a Norimberk, hraje se i o udržení - Bochum versus Aachen.

Stuttgart - Hertha (pátek 20:30)
Vynikající jarní forma vynesla Stuttgart už na druhou příčku, pět bodů za Schalke. Tým trenéra Veha je chválen ze všech stran, výjimkou není ani reprezentační kouč Löw, který sám VfB před lety vedl. "Stuttgart je pro mě kandidát na titul. Viděl jsem je hrát třikrát a přesvědčili mě ve všech směrech při každé příležitosti," prohlásil Löw. Domácím bude kromě zraněného kapitána Meiry chybět i vykartovaný záložník Pardo, kterého nahradí Khedira.

Herta poslední dobou rozdává body na všechny strany a rázem se začíná bát o pohárové příčky, které ještě nedávno s přehledem okupovala. "Ve Stuttgartu sice nebudeme favorité, ale body prostě potřebujeme," ví trenér Falko Götz. Jeho rozesmutnilo zranění Bastürka, který na marodce doplnil Chaheda a K. Boatenga. Pro karty nehraje Friedrich, naopak na milost byl vzat Dejagah a bude připraven nastoupit.

Pravděpodobné sestavy - Stuttgart: Hildebrand - Osorio, Tasci, Delpierre, Magnin - Khedira - Hilbert, Hitzlsperger - da Silva - Cacau, Gomez. Hertha: Fiedler - J. Boateng, van Burik, Simunic, Fathi - Dardai - Mineiro, Gilberto, Ede - Pantelic, Gimenez.


Bayern - Wolfsburg (sobota 15:30)
Domácí potřebují zoufale vyhrát. Vedoucí Schalke je momentálně v nedohlednu, daleko důležitější pro Bayern je rychle se dostat na třetí příčku, zaručující alespoň předkolo Ligy mistrů. "Každý zápas je pro nás jako nějaké finále. Je to obrovská výzva, poprat se s touto situací," říká trenér Hitzfeld. Uznávaný odborník má problémy s obrannými řadami. Kromě dlouhodobého maroda Ismaela se ještě vykartovali Demichelis se Sagnolem.

V posledních týdnech se výrazně zlepšila nálada ve Wolfsburgu, "Vlci" totiž konečně začali sbírat body. Na Bayern se jim však nedaří. Z posledních deseti zápasů získal Wolfsburgu pouhopouhý bod. "Budeme se domácí snažit něčím překvapit. Je na čase, abychom zastavili naši černou sérii," prohlásil trenér Augenthaler. V sestavě se dá očekávat několik změn. Menseguez měl výpadek v tréninku a nahradí ho Makiadi, chřipka se pokoušela a van der Heydena.

Pravděpdobné sestavy - Bayern: Kahn - Ottl, Lucio, Lell, Lahm - Salihamidzic, van Bommel, Hargreaves, Schweinsteiger - Makaay, Pizarro. Wolfsburg: Jentzsch - Quiroga, Madlung, Hofland, Van der Heyden - van der Leegte - Makiadi, Krzynowek - Marcelinho - Hanke, Klimowicz.


Cottbus - Bielefeld (sobota 15:30)
Energie se ocitla po sérii nedobrých výkonů v pásmu sestupu a tým se dostává pod tlak. Kritizován je brankář Piplica, jehož hrubky stojí klub cenné body. "Mluvím s ním a pozoruji ho v tréninku. O tom, kdo bude chytat, však teprve rozhodnu," prohlásil trenér Sander. Očekává se, že na zkušeného Poplicu opět vsadí. Po karty stojí Vragel da Silva a Ziebig. Lýtko trápí Mitreskiho, v pořádku stále ještě není Skela.

S velkým napětím očekávají výsledek tohoto zápasu v Bielefeldu. Arminia z posledních deseti zápasů vyhrát a v týmu začíná panovat nervozita. Nový trenér Geideck však stále týmu věří a postaví obvyklou sestavu. "Nebudu vybírat žádné obětní beránky. Hlavně se musíme vyvarovat hloupých chyb, výsledky poté přijdou," prohlásil. Do sestavy se vrací Kučera, hrát naopak nebudou Rau a vykartovaný Kauf.

Pravděpdobné sestavy - Cottbus: Piplica - Szelesi, McKenna, Kukielka, Cvitanovic - T. Rost - Küntzel, Gunkel, Munteanu - Kioyo, Radu. Bielefeld: Hain - Korzynietz, Bollmann, Gabriel, Schuler - Kučera, T. Marx - Kamper, Böhme - Ahanfouf, Wichniarek.


Hamburk - Frankfurt (sobota 15:30)
Po víc než čtyřech měsících můžou domácí opustit sestupovou zónu. Stačí jediná věc - porazit Eintracht. HSV má za sebou dvě výhry, tým se však nesmí vznášet v oblacích. "Zápas proti Frankfurtu bude mnohem těžší, než ten v Brémách," varuje kouč Stevens. V útoku může vedle Oliče nastoupit Van der Vaart, ostatním forvardům se totiž příliš nedaří. Nehrají zranění Kompany, De Jong a Benjamin.

I Frankfurt trápí množství zraněných hráčů. Do konce sezóny vyřazeného kapitána Jonese doplnili Amanatidis, Pröll a Spycher. Hostům se poslední dobou příliš nedaří, na vině je především špatná koncovka. "Jen v posledních několika zápasech jsme zbytečně přišli možná o šest bodů," tvrdí trenér Funkel. "Postrádáme šikovnost a chladnokrevnost v koncovce. Můj tým však ví, co je špatně. Proto očekávám zlepšení."

Pravděpdobné sestavy - Hamburk: F. Rost - Abel, B. Reinhardt, Mathijsen, Atouba - Mahdavikia, Jarolím, Laas, Sorin - van der Vaart, Olic. Frankfurt: Nikolov - Rehmer, Kyrgiakos, Vasoski, P. Ochs - Preuß, Huggel - A. Streit, A. Meier, M. Heller - Takahara.


Mainz - Norimberk (sobota 15:30)
Skvělými výkony se Mainz rychle vzdaluje sestupové zóně. Nyní svěřenci trenéra Kloppa narazí na podobně rozjetý tým. "Věřím, že jsme hodně silní, ale stále cítím tlak," prohlásil Klopp. "Výhra v Berlíně nám dodala na sebedůvěře, doufám, že se to proti Norimberku projeví." Na beznadějně zaplněný Bruchwegstadion nevyběhnou zranění Jovanovič, Sela a Pupalovič. V týdnu měli drobné problémy Soto a Noveski, ale budou v pořádku.

V podobném laufu je Norimberk a fanoušci, plni optimismu, už se vidí před Bayerem. Trenér Meyer však zůstává na zemi a chválí sobotního soupeře a hlavně svého kolegu. "Nejsem příliš překvapený malým zázrakem, který se podařil Jürgenu Kloppovi v Mainzu. Je to skvělý trenér," prohlásil. Norimberk má celkem širokou marodku, k dlouhodobým marodům Mintálovi, Glauberovi a Kennedymu však nepřibývají další.

Pravděpdobné sestavy - Mainz: Wache - Demirtas, M. Friedrich, Noveski, Rose - F. Gerber, L. Andreasen, Azaouagh, Soto - Ruman, Zidan. Norimberk: R. Schäfer - D. Reinhardt, A. Wolf, Beauchamp, Pinola - Galasek - Mnari, Greško - Vittek, Schroth, Saenko.


Bochum - Aachen (sobota 15:30)
Domácím se probudil střelec Gekas a s jejich šance na udržení znovu vzrostly. V posledních dvou zápasech však řecký útočník dostal pořádně nakopáno a stále není jisté, jestli bude schopen nastoupit. Ještě hůře to vypadá s Lensem, po zranění naopak začal trénovat brankář Skov-Jensen. "Musíme zůstat v klidu. Rozhodovat budou základy. Běhání a boj o každý míč," nedělá si iluze o kráse sobotního zápasu trenér Koller.

Alemannia minulý víkend prohloubila krizi Bayernu, když mistrovi uštědřila nečekanou porážku. "Byl to jen krůček k našemu cíli, ale neskrývám, že porážka Bayernu potěší. Důležitější kroky nás čekají ve zbytku sezóny," zůstává na zemi kouč Frontzek. Na hřiště nejspíš vyběhne identická sestava. Tedy Ebbers, Fiél, Pinto a Dum opět usednou jen na lavičku náhradníků. Mimo hru jsou Krontiris a Németh.

Pravděpdobné sestavy - Bochum: Drobný - O. Schröder, Maltritz, Yahia, P. Bönig - Epalle, Dabrowski, Zdebel, Trojan - Misimovic - Gekas. Aachen: S. Straub - Stehle, N. Herzig, Klitzpera, Leiwakabessy - Matth. Lehmann, Plaßhenrich, Reghecampf - Rösler, Schlaudraff - Ibisevic.


Hannover - Dortmund (sobota 15:30)
V Hannoveru živí po dobrém startu do jara slušnou šanci na evropské poháry. "Nesmíme být spokojeni s momentálním sedmým nebo osmým místem," burcuje mladý útočník Rosenthal. Zřetelnou motivací pro domácí může být fakt, že v případě výhry svého soupeře de facto vyřadí z bojů o Evropu. Pro karty nemůže hrát obránce Fahrenhorst, nahradí ho Zuraw. Zraněni jsou Brdarič a Jurič.

Velice potřebné tři body urval Dortmund minulý víkend proti Gladbachu. Po třech porážkách se tým znovu odrazil směrem vzhůru. "Doufám, že budeme pokračovat tam, kde jsme přestali," přeje si trenér Röber. "Ale Hannover v současné době je nesmírně silný, velký respekt je na místě." Vykartovaní jsou Dede s Brzenskou, zraněný je kreativní Pienaar. Po dlouhodobém zranění stále není stoprocentně fit Kehl.

Pravděpdobné sestavy - Hannover: Enke - Cherundolo, Vinicius, Zuraw, Tarnat - Balitsch, Lala - Rosenthal, Yankov, Huszti - Štajner. Dortmund: Weidenfeller - P. Degen, Amedick, C. Metzelder, Kringe - Tinga - Ricken, N. Sahin - Frei - Smolarek, Valdez.


Gladbach - Brémy (neděle 17:00)
Jos Luhukay sice začal u Borussie slibně, jenže teď je jeho tým poslední. Ve spodní části tabulky jsou malé bodové odstupy, přesto je načase začít bodovat. "Není důležité, jak jsme hráli dosud. Počítá se zbývajících dvanáct zápasů," prohlašuje obránce Jansen. "Potřebujeme vyhrát a získat sebedůvěru. Navíc Brémy jsou pod ještě větším tlakem něž my." Za domácí nenastoupí zraněný trojlístek Daems, Neuville, Melka.

Brémy v lize prohrály třikrát za sebou. Alespoň v Poháru UEFA vydřely postup přes Ajax Amsterdam. "Stále věřím v náš potenciál. V posledních zápasech jsme však dělali příliš mnoho chyb. Po malých krůčkách se budeme zlepšovat a přirozeně věřím ve výhru v Gladbachu," řekl trenér Schaaf. Nejistý je start Diega, který si v Amsterdamu poranil nohu. Určitě nebudou hrát Klasnič, Baumann, Owomoyela a Fritz.

Pravděpodobné sestavy - Gladbach: Keller - Bögelund, Gohouri, Zé Antonio, Compper - Polanski, Kluge - Delura, Insua, Jansen - Kahe. Werder: Wiese - Pasanen, Mertesacker, Naldo, Womé - Frings - D. Jensen, Borowski - Diego - Klose, Hunt,


Schalke - Leverkusen (neděle 17:00)
Domácí nehrají žádný evropský pohár, což se jim teď hodí. Mají spoustu zraněných a mohou se soustředit jen na Bundesligu. Velkým problémem je však fakt, že k zápasu je připraven jen jeden zdravý klasický útočník - Kuranyi. S otazníkem je start Halila Altintopa, najisto jsou mimo Asamoah s Larsenem. Na marodce jsou i Krstajič, Pander a Kobiašvili. "Jsme jediní, kdo se nemusí ohlížet na ostatní. I dnes chceme vyhrát a nezáleží na tom, kdo hraje," hlásí trenér Slomka.

Pro debut v lize si Rene Adler nemohl přát bouřlivější prostředí. Mladý brankář se poprvé postaví do branky Leverkusenu před šedesáti tisíci diváků ve Veltins Aréně. "Je to jeden z nejtalentovanějších německých brankářů. Atmosféru ustojí," věří mu trenér Skibbe. Do branky ho poslal karetní trest brankářské jedničky Butta. Absentuje i Roque Junior, jehož trápí achillovka, nejistý je po problémech s nohou start Karima Hagguiho.

Pravděpodobné sestavy - Schalke: Neuer - Rafinha, Bordon, Krstajic, Rodriguez - F. Ernst, Bajramovic - Lincoln - Hamit Altintop, Kuranyi, Halil Altintop. Leverkusen: R. Adler - Castro, Juan, Haggui, Babic - Ramelow, Rolfes - Freier, B. Schneider, Athirson - Kießling.

Autor: Radim Šantrůček / soccernet.com, kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
HOST*derek

Stuttgart - Hertha 1

Mainz - Norimberk 1

Cottbus - Bielefeld 0

Hamburg - Frankfurt 1

Bayern Mnichov - Wolfsburg 1

VfL Bochum - Aachen 1

Hannover 96 - Dortmund 0

Gladbach - Werder Brémy 2

Schalke 04 - Leverkusen 1

Reagovat
smazaný uživatel

Stuttgart - Hertha 1

Mainz - Norimberk 10

Cottbus - Bielefeld 1

Hamburg - Frankfurt 1

Bayern Mnichov - Wolfsburg 1

VfL Bochum - Aachen 10

Hannover 96 - Dortmund 0

Gladbach - Werder Brémy 02

Schalke 04 - Leverkusen 1

Reagovat
Marv

Mainz - Norimberk 10

Cottbus - Bielefeld 02

Hamburg - Frankfurt 1

Bayern Mnichov - Wolfsburg 1

VfL Bochum - Aachen 1

Hannover 96 - Dortmund 0

Gladbach - Werder Brémy 02

Schalke 04 - Leverkusen 10

Reagovat
HOST*Ján Macek

Norinberg má dlhú šnúru bez prehry a tak dnes zrejme bude bez bodu.BAYERN JE POD TLAKOM ALE MYSLIM ZE SI PORADI DOMA S WOLFSBURGOM A TAK ISTO AJ HAMBURG A ODLEPI SA OD PASMA ZOSTUPU

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele