Bundesliga - preview 23. kola: BVB proti oblíbenému Hoffenheimu

23.02., 09:15, aktualizováno 25.02., 08:44
Previews
Niclas Füllkrug a Edin Terzić (© AFP)

Borussii Dortmund čeká souboj s Hoffenheimem, a jestliže zvítězí, upevní si pozici v nejlepší čtyřce. Eintracht Frankfurt chce proti Wolfsburgu uhájit pozici na pohárových příčkách. Augsburg a Freiburg doufají v ukončení čekání na výhru.

Eintracht Frankfurt - VfL Wolfsburg

neděle 15:30

Ve čtvrtek zavládlo ve Frankfurtu zklamání. Ne že by aktuální lídr belgické nejvyšší soutěže ze Saint-Gilles měl patřit po papírové stránce k lehkým překážkám, ale přece německý celek byl pasován do role mírného favorita. Po tomhle nezdaru ale musejí domácí rychle přepnout, v Bundeslize mají totiž svých povinností jistě dost. V neděli na jejich půdu zavítá Wolfsburg.

Hosté se sice po sobotním programu německé nejvyšší soutěže nacházeli až na nevábně vypadající čtrnácté příčce tabulky, jenže v poslední době nejsou snadno k poražení. Přesvědčil se o tom naposledy třeba Dortmund, který na partu Nika Kovače nenašel vítězný recept. Vlci v předešlých šesti případech padli jen jednou, na druhou stranu za toto období ani jednou neuzmuli tříbodový výsledek. Na ten mimochodem v novém roce stále čekají.

Wolfsburg zkrátka neumí vyhrávat. A to je problém, který mu brání reálněji usilovat o postup do evropských pohárů na příští sezónu, jakkoli tenhle boj není ještě ztracený. Pokud nicméně brzy nenalezne vítěznou auru, stěží se o tuhle metu bude moci poprat. "Očekávám, že si soupeř bude chtít vynutit tvrdou hru. Míní využít toho, že jsme hráli ve čtvrtek. My se však fyzicky cítíme dobře, budeme schopni udržet krok přes 90 minut,” sliboval domácí lodivod Dino Toppmöller.

Eintracht aktuálně není v dobré pohodě. Pokud započteme do souhrnu i působení v Konferenční lize, která se ho již po prohře s Unionem SG netýká, od konce ledna nepoznal, co je to pocit po vítězném zápase. "Musíme teď dobře zareagovat, o tom to celé je. Teď je potřeba hrát víc srdcem a méně myslet,” pokračoval Toppmöller. "Když se znovu podíváte na čtvrteční duel, prostě můžete mít dojem, že náš konkurent působil uvolněněji než my. Bylo vidět, že měl chuť vyhrát. Až moc jsme se báli neúspěchu,” dodával.

Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Tuta, R. Koch, Pacho - Aurélio Buta, Skhiri, M. Götze, Max - Chaïbi, Knauff - Omar Marmoush

VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - R. Baku, Lacroix, Jenz, Maehle - Gerhardt, Arnold - Majer, Wind, Paredes - K. Behrens

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.29 - 3.42 - 3.33

Tip EuroFotbal.cz: 02

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - TSG Hoffenheim

neděle 17:30

Není to prostě v mnoha ohledech ono. Dortmund se sice drží v Bundeslize na čtvrté příčce, v Lize mistrů si před odvetou osmifinále v průběhu tohoto týdne neutvořil nesprávnou výchozí pozici, jenže takový ten punc rozjeté mašiny prostě chybí. V nedělním duelu s Hoffenheimem může pomýšlet na to, jak využít sobotního zaváhání třetího Stuttgartu a ukrojit na něj ztrátu.

Aktuálně třetí celek tabulky totiž před vlastními fanoušky nedokázal přemoci o záchranu bojující Kolín nad Rýnem, pokud tak Borussia urve vítězství ve svém utkání, rozdíl mezi ní a v tuhle chvíli lepším konkurentem z Bádenska-Württemberska se ztenčí na tři body. Případná výhra by byla pro výběr BVB důležitá také proto, že by zase poodskočil pátému Lipsku, který v rámci tohoto kola padl v Mnichově s Bayernem.

Poslední dvě venkovní vystoupení, v Eindhovenu a ve Wolfsburgu, dopadla pro partu trenéra Edina Terzice smírem. Jestli se každopádně chce dlouhodobě držet ve stabilních mantinelech, musí se opřít o sukcesy v domácím prostředí. Ostatně tak jako třeba před dvěma týdny proti Freiburgu. "Musíme teď po dvou plichtách urvat tři body. To je naše jediné poslání,” burcoval kabinu lodivod ze Severního Porýní-Vestfálska.

Hoffenheim by nemusel představovat po papírové stránce tak náročnou zkoušku. Dlouhodobě totiž svěřenci kouče Pellegrina Matarazza neumějí vítězit, nepovedlo se jim to na ligovém poli už osmkrát za sebou. V předešlých čtrnácti případech, včetně klání v DFB-Pokalu, porazili některého ze svých oponentů jednou jedinkrát. Bylo tomu mimochodem v prosinci, tehdy se činili proti Bochumi.

Die Kraichgauer mají Dortmundu co oplácet. V letošní sezóně se už oba rivalové střetli dvakrát, pokaždé přitom slavil výhru Terzicův mančaft. Právě ten celku ze Sinsheimu vystavil stopku v Německém poháru. "V mnoha předchozích zápasech byl Hoffenheim blízko tomu, aby ty tři body získal,” uvedl domácí šéf lavičky. "Má extrémně nebezpečné hráče, zejména v ofenzivě. Bacha, třeba Andrej Kramarič v minulosti rád proti Borussii skóroval. Celkem devětkrát ve třinácti utkáních, abych byl přesný.”

Hosté jsou stavěni v tomto duelu do role outsidera. S celkovou formou na tom nejsou nejlépe, do karet jim nehraje ani nejbližší vzájemná bilance či postavení v průběžném pořadí. "Víme, jakou výzvou je uspět v Signal Iduna Parku. Náš protivník má velkou individuální kvalitu. Je ovšem jen na nás, jaký výkon podáme. A my ve svou šanci věříme,” neházel předčasně flintu do žita Matarazzo.

Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
A. Meyer - Ryerson, Hummels, N. Schlotterbeck, Maatsen - Sabitzer, Can - Malen, Brandt, Bynoe-Gittens - Füllkrug

TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Kabak, Grillitsch, Brooks - Kadeřábek, Becker, Tohumcu, Skov - Kramarič - Weghorst, Beier

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.45 - 5.38 - 6.25

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

FC Augsburg - SC Freiburg

neděle 19:30

Freiburg zabral v pravý čas. Jestliže v posledních týdnech působila družina trenéra Christiana Streicha nevábným dojmem, pak ve čtvrtek možná získala potřebnou vzpruhu, která ji může v následujících týdnech hnát kupředu. Pohárový duel s Lens byl pro hosty jistě náročný. A na půdě Augsburgu bude zřejmě vůbec nejdůležitější, jak dobře se popasují s rezultující únavou.

Až do odvety předkola play-off Evropské ligy získali Breisgau-Brasilianer v novém roce na své konto jedinou výhru. Na bundesligové frontě se dlouhodobě udržují s příčkami zaručující postup do evropských pohárů pro následující ročník, jenže v nedávných kolech jako by vzkazovali, že na tuhle metu šlapat úplně nechtějí. Tedy alespoň výsledky to jaksi naznačovaly, vnitřní cíle v každém případě na evropskou scénu nastaveny mají.

Pokud je přitom Freiburg míní splnit, zápasy, jakým je třeba ten s Augsburgem, by zvládat bezpochyby měl. Vždyť pro bavorský mančaft je klíčová pouze záchrana na nejvyšší úrovni, ambice má zkrátka posazené trochu jinak. I domácí by mimochodem potřebovali zabrat, v předešlých devíti utkáních slavili výhru jen jednou. "Náš soupeř sem po čtvrtečním mači přicestuje sebevědomý,” uvědomoval si Jess Thorup, kouč Fuggerstädter. "V tom, že musel absolvovat proti Lens prodloužení, nespatřuji žádnou výhodu. My se musíme soustředit pouze na náš výkon,” dodával.

FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Dahmen - Mbabu, M. Bauer, Uduokhai, Iago - Jakič - Maier, Rexhbecaj - Vargas - Demirovič, P. Tietz

SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Atubolu - Kübler, Gulde, At. Szalai - Dóan, M. Eggestein, Höfler, Makengo - Sallai, Röhl - Gregoritsch

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.27 - 3.65 - 3.19

Tip EuroFotbal.cz: 10

Více informací k zápasu

Union Berlín - 1. FC Heidenheim

sobota 15:30

To nejhorší má snad Union za sebou. Berlínský tým se po několika dobrých výsledcích vyškrábal ze sestupových příček a momentálně dokonce doráží na vyrovnaný střed tabulky. A pokud by "Eisernen" porazili taky Heidenheim, dotáhli by se bodově právě na soupeře ze Švábska.

Zatímco na výkony z podzimní části sezóny by hráči Unionu nejraději zapomněli, po zimní přestávce jim to jde mnohem lépe a především v posledních týdnech jejich forma graduje. Skalpy Wolfsburgu a Hoffenheimu vynesly Berlíňany v tabulce Bundesligy na 13. místo. "Po dvou výhrách se nálada v týmu zlepšila a práce je přirozeně zábavnější. Chceme pokračovat ve vítězné sérii i proti nepříjemnému soupeři," prohlásil před další bitvou trenér Eisernen Nenad Bjelica.

Spokojenost panuje také v Heidenheimu. Naposledy sice nováček nejvyšší německé soutěže nestačil na Leverkusen, šlo ale o jeho první porážku po více než dvou měsících. Jinak se však mančaftu z podhůří Švábské Alby daří, za což mohou i taktické schopnosti trenéra Franka Schmidta. Ten své protivníky umí přečíst a zdá se, že je připraven i na Union "Mají dobrou přechodovou fázi hry a hodně rychlých, živých hráčů. Občas také hrají dlouhé míče z obrany. Na to musíme být připraveni," řekl lodivod FCH o nadcházejícím soupeři.

Heidenheim bude v Berlíně hájit průběžné desáté místo. Spoléhat hodlá i na stopera a kapitána v jedné osobě Patricka Mainku, jehož čeká 200. utkání v dresu FCH. Hosté se však nadále musí obejít bez dvou dlouhodobě zraněných fotbalistů - obránce Thomase Kellera a útočníka Elidona Qenaje. Hrát nebude ani další forvard Denis Thomalla, který již sice začal trénovat, stále ovšem není stoprocentně fit.

Marodka Unionu naproti tomu zeje prázdnotou, přesto do sobotního špílu nezasáhnou dva hráči Eisernen. A sice stoper Diogo Leite, který si odpyká trest za pět nasbíraných žlutých karet v průběhu sezóny, a taky útočník Kevin Volland, jenž pro změnu nemůže hrát kvůli červené kartě, kterou mu rozhodčí udělil před týdnem na půdě Hoffenheimu.

Union Berlín - pravděpodobná sestava:
Rønnow - Knoche, Vogt, Doekhi - Trimmel, Khedira, Gosens - Tousart, Schäfer - Hollerbach, Vertessen

1. FC Heidenheim - pravděpodobná sestava:
K. Müller - Traoré, Mainka, Gimber, Föhrenbach - Maloney - Dinkci, Schöppner, Beck, Beste - Kleindienst

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.86 - 3.63 - 4.64

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - VfL Bochum

sobota 15:30

V prvním utkání nového kalendářního roku Hříbata vcelku nečekaně vyzrála na Stuttgart, avšak k úspěšné sérii je to nevybičovalo. Zato VfL zažívá výborné období, což potvrdilo i před týdnem, když skolilo Bayern.

Svěřenci Gerarda Seoaneho, jenž na lavičce klubu z Borussia-Parku sedí od července minulého roku, mají v poslední době potíže se střílením branek. Od lednového startu Rückrunde zaznamenali pouze dvě. V tomto směru není mezi osmnácti účastníky horšího. Navíc si do tabulky připsali pouhé dva bodíky, takže se nelze divit, že aktuálně okupují první nesestupovou a nebarážovou pozici.

"Všichni dobře rozumí tomu, v jaké situaci se zrovna nacházíme. Když se podíváme na tabulku, vidíme, že nutně potřebujeme bodovat. Naším cílem je v sobotu proti Bochumi předvést nejlepší možný výkon, abychom se začali posouvat směrem vzhůru," nechal se slyšet švýcarský kouč, jemuž budou scházet Nico Elvedi, Ko Itakura, Jonas Omlin, Alassane Pléa a Tomáš Čvančara, jehož zlobí kotník.

V neděli 18. února 2024 nechali die Unabsteigbaren vzpomenout na stejný měsíc roku 2022, kdy dokázali úřadujícího šampiona porazit. Pod nejčerstvější vítězství se podepsali Takuma Asano, Keven Schlotterbeck a Kevin Stöger, jenž proměnil penaltu. Vynechat nesmíme ani Manuela Riemanna, jenž se blýskl nejedním kvalitním zákrokem.

Uvedená čtveřice nebude chybět v základní sestavě ani tentokrát. Naopak se do ní určitě nepodívají Esser, Losilla, Oermann, Osterhage, Thiede a Tolba, kteří jsou buď zranění, nebo stojí kvůli kartám. "Myslím, že z našich předchozích duelů z Gladbachem jsme se poučili a věřím, že se nám podaří uhrát dobrý výsledek," hodnotil stručně, jasně a výstižně kouč Thomas Letsch.

Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Nicolas - Lainer, Friedrich, Wöber, Scally - Weigl - Honorat, Reitz, Koné, Hack - Jordan

VfL Bochum - pravděpodobná sestava:
Riemann - Gamboa, Ordets, Schlotterbeck, Bernardo - Mašović - Bero, Stöger - Asano, Antwi-Adjei - Broschinski

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.10 - 3.88 - 3.39

Tip EuroFotbal.cz: 02

Více informací k zápasu

Werder Brémy - SV Darmstadt

sobota 15:30

Zatímco ze strany die Lilien je to stále spíše trápení, Brémy zvítězily z posledních pěti střetnutí hned čtyřikrát, díky čemuž rázem okupují pozici, jaká v Německu zajišťuje účast v pohárové Evropě. Soupeře však v žádném případě nehodlají podcenit.

Ligový nováček má na kontě zatím dvě výhry, přičemž tu jednu zaznamenal právě proti brémskému celku. Tentokrát se na lavičce neobjeví trenér Torsten Lieberknecht, jelikož si v této sezoně jako první kouč musí odpykat karetní trest. Pro žádného z jeho svěřenců nic podobného neplatí, jelikož Horbyho, Manua a Riedela nepustí na hrací plochu zranění.

"Hráči v týdnu pracovali na trénincích velmi poctivě. Až se nechtělo věřit tomu, že se v tabulce nacházíme na poslední příčce. Tréninky byly intenzivní a z hráčů čiší velké odhodlání uhrát dobrý výsledek. Nálada před zápasem je v kabině dobrá a jsem přesvědčený o tom, že nepolevíme v koncentraci," prohlásil potrestaný kouč Lieberknecht.

Jeho protějšek Ole Werner má aktuálně mnohem více důvodů k radosti, kór když se podařilo odčinit domácí prohru s Heidenheimem, když o celkově osmém vítězství rozhodnul proti Kölnu svou jedinou trefou Justin Njilmah. V městě nad řekou Vezerou se podařilo zapracovat na defenzivní činnosti, ovšem ta v současnosti zůstává doménou pouze vedoucího Leverkusenu. Jinak všechny ostatní tým inkasovaly více branek, než jaký je počet odehraných kol.

"Před Darmstadtem se musíme mít na pozoru. Zápasy proti němu vůbec nebývají snadné. Jsou velmi flexibilní a v herních situacích často volí dobrá řešení. Nicméně my bychom rádi prodloužili naši současnou sérii. Cíl pro vzájemné utkání si dáváme jednoduchý. Prostě chceme dál alespoň o gól víc než soupeř," nechal se slyšet Ole Werner, jemuž schází hned sedm fotbalistů, včetně Amose Piepera, Marca Friedla, Miloše Veljkoviće a Niklase Starka.

Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Zetterer - Malatini, Groß, Jung - Weiser, Lynen, Agu - Schmid, Stage - Ducksch, Njinmah

SV Darmstadt - pravděpodobná sestava:
Schuhen - Zimmermann, Gjasula, Maglica - Bader, Holland, Karic - Justvan, Mehlem - Skarke, Polter

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.75 - 4.06 - 4.70

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - 1. FC Köln

sobota 15:30

VfB by rádo využilo slabší formy Bayernu, který před týdnem prohrál s Bochumí, třebaže jí v minulosti víckrát nasázelo i sedm branek. Kozli se tváří býti příznivým soupeřem. I proto, že po dvaadvaceti kolech mají na kontě stejný počet porážek jako za celý minulý ročník.

"Stuttgart hraje nádherný fotbal. Navíc si počínají velmi dobře i tehdy, když hrají bez balonu. V defenzivě musíme zůstat maximálně pozorní, ale zároveň bude důležité, abychom dokázali proměnit šance, jaké si vytvoříme. Po zimní přestávce se nám podařilo zlepšit výkony. Proti Werderu nám chybělo více odvahy, čehož se tentokrát hodláme vyvarovat," prohlásil Timo Schultz s ohledem na fakt, že před týdnem jeho výběr v duelu s Brémami připsal porážku 0:1.

V neprospěch klubu z města nad řekou Rýn hraje nejen aktuální forma, nýbrž i poslední vzájemná klání s VfB. V předchozích třech totiž ani jednou neskóroval. Navíc, trenér Sebastian Hoeneß se během své kariéry s Kölnem střetnul pětkrát a nikdy neprohrál. A když k tomu připočteme skutečnost, že mimo hru jsou Davie Selka, Luca Waldschmidt a Mark Uth, vyhlídky na bodový zisk nejsou zrovna nadějné.

V opačném táboře panuje dobrá nálada, kterou vydatně podpořily čtyři výhry v řadě. Pod tu poslední nad Darmstadtem se jednou trefou podepsal navrátilec z afrického šampionátu, tedy Serhou Guirassy, jenž má na kontě osmnáct přesných zásahů. V době jeho nepřítomnosti jej velmi spolehlivě zastoupil Denis Undav, jenž nebude moct kvůli svalovému zranění nastoupit. Absentují také Nartey, Nübel, Stenzel a Zagadou.

"V domácím prostředí se nám daří, což, jak věřím, potvrdíme i v sobotu proti Kölnu. Bude nutné předvést opravdu dobrý výkon a celých devadesát minut odehrát na sto procent," řekl Hoeneß, který si je patrně vědom toho, že čtyři z šesti porážek, jaké dosud jeho skvadra nastřádala, jí připravily mančafty, jaké se v této fázi soutěže nacházejí ve druhé polovině tabulky. Zrovna jako nejbližší protivník.

VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Bredlow - Vagnoman, Anton, Ito, Mittelstädt - Karazor, Stiller - Leweling, Millot, Führich - Guirassy

1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Schwäbe - Schmitz, Kilian, Chabot, Finkgräfe - Martel, Huseinbašić - Maina, Kainz, Ljubicic - Thielmann

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.33 - 5.57 - 9.81

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - RB Lipsko

sobota 18:30

Už s vědomím, že po sezóně v Bavorsku skončí, povede Thomas Tuchel mnichovský Bayern do další bitvy. Jak tato znalost ovlivní jeho působení u "Roten"? To lze sledovat již v sobotu podvečer, kdy se Tuchelova družina utká se silným, avšak taky nevyzpytatelným Lipskem?

Tři porážky v řadě. Přesně to zlomilo Tuchelovi vaz. V Bundeslize Bayern podlehl Leverkusenu a následně i Bochumi, mezitím Bavoři nezvládli ani výlet do Říma, kde je v prvním osmifinále Ligy mistrů přemohlo Lazio. Kvůli tomu Mnichovanům utíká jak možnost obhájit titul v nejvyšší německé soutěži, tak taky šance na pronikavý úspěch na evropské scéně.

Něco takového je pro klubové vedení nepřijatelné, navíc se začalo spekulovat o tom, že Tuchel nemá moc dobrý vztah s hráči. A tak ve středu raději došlo k dohodě o ukončení spolupráce, k čemuž dojde na konci sezóny. "Není jednoznačný obrázek, neexistuje jediný viník. Ale já jsem za to zodpovědný," okomentoval Tuchel toto rozhodnutí na páteční tiskové konferenci.

Do závěru ročníku ale ještě nějaký čas zbývá. Bayern tedy musí dál makat jak v Bundeslize, tak taky v Champions League. V sobotu jej čeká šichta v domácí soutěži. Do mnichovské Allianz Areny dorazí Lipsko, které stejně jako Roten bojuje na dvou frontách. První osmifinále Ligy mistrů taktéž nezvládlo, neboť podlehlo Realu Madrid. V Bundeslize se mu pak poslední dobou vede lépe, avšak aktuální páté místo v tabulce ambice RB úplně nenaplňuje.

V Bavorsku by Lipsko rádo využilo slabší formy domácích. Pořád si ale uvědomuje, že do Allianz Areny dorazí v roli outsidera. "V Mnichově pořád zůstává těžké vyhrát, o tom není pochyb. Tři body by pro nás byly velmi důležité a dodaly by nám dobrý pocit před dalšími těžkými úkoly," prohlásil kouč RB Marco Rose.

Lipsko před týdnem porazilo Mönchengladbach, radost ze zisku tří bodů však překazilo zranění obránce Lukase Klostermanna, jenž se tak na hřišti Bayernu nepředstaví. V průběhu týdne se pak z různých důvodu připravovali individuálně brankář Péter Gulácsi, stoper Willi Orbán, záložník Dani Olmo a útočníci Yussuf Poulsen s Benjaminem Šeškem. Na sobotní špíl by ale měli být všichni připraveni.

Bayern má s absencemi více starostí. "Kvůli zranění nám chybí rychlost a úplně taky pravý obránce," uvedl Tuchel. Z pravých beků schází Noussair Mazraoui, Sascha Boey i Bouna Sarr, vlevo se zase neukáže rychlonohý Alphonso Davies. Na pravý kraj defenzivy se tak zřejmě postaví univerzálové Joshua Kimmich, nebo Konrad Laimer, jenž už doléčil své zranění. Na marodce však nadále zůstávají i křídelníci Kingsley Coman se Sergem Gnabrym, k tomu nebude hrát ani stoper Dayot Upamecano, jenž před týdnem v Bochumi viděl červenou kartu.

Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Kimmich, De Ligt, Kim, Guerreiro - Pavlović, Goretzka - Sané, T. Müller, Musiala - Kane

RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulácsi - Henrichs, Simakan, Orbán, Raum - Haidara, Schlager - Olmo, Xavi - Openda, Šeško

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.79 - 4.44 - 4.07

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - 1. FSV Mainz 05

pátek 20:30

Neporažený Leverkusen dál sebevědomě pokračuje ve svém tažení vstříc mistrovskému titulu. Další krok k vysněnému cíli hodlá učinit proti druhému nejhoršímu celku Bundesligy. Mainz se na cestu do Porýní posílil vítězstvím, v BayAreně jej ale bude limitovat početná marodka.

Leverkusen v probíhající sezóně odehrál již 32 soutěžních zápasů. A v žádném z nich nenašel přemožitele. Naposledy si Bayer poradil s Heidenheimem, zároveň jej jistě potěšila nedělní ztráta mnichovského Bayernu v Bochumi, díky níž se rozdíl mezi prvním a druhým týmem Bundesligy zvětšil na osm bodů.

Pro zpychnutí ovšem není prostor. Leverkusen chce dál pilně a poctivě pracovat. "Poslední trénink je za námi, na zítřejší zápas jsme dobře připraveni. Máme s sebou téměř všechny hráče s velmi dobrou energií a náladou," řekl na čtvrteční předzápasové tiskové konferenci trenér "Werskelf" Xabi Alonso, jemuž nadále schází obránce Arthur, středopolař Exequiel Palacios a útočník Victor Boniface. Své zranění zřejmě nejdříve doléčí druhý jmenovaný hráč, jenž by na trávník mohl vyběhnout již za týden v derby proti kolínským "Kozlům".

Mainz naopak v aktuálním ročníku sbírá nezdary až příliš často. Uplynulý víkend ovšem slavil - porazil Augsburg a alespoň trochu zvýšil své šance na záchranu v nejvyšší německé soutěži, byť v tabulce dál zůstává na nelichotivé 17. příčce. A rád by bodoval i v dalším zápase, byť to nebude mít vůbec jednoduché.

"Máme nejen vysoce motivované hráče, ale také dobrý plán. A doufáme, že tento plán bude fungovat. Nebudeme se bát, i když víme, jak dobrý Leverkusen je," prohlásil nový trenér "Nulapětek" Bo Henriksen.

Odvahu Mainzu nicméně ohrožuje viróza, kvůli níž se v Bay Areně zřejmě nepředstaví pravý bek Danny da Costa, záložník Marco Richter ani útočníci Ludovic Ajorque s Jonathanem Burkardtem. K tomu Nulapětky již delší dobu postrádají stopery Stefana Bella s Andreasem Hanche-Olsenem a Maximem Leitschem, defenzivního univerzála Edimilsona Fernandese a nadějného forvarda Nelsona Weipera.

Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Kossounou, Tah, Hincapié - Frimpong, Andrich, Xhaka, Grimaldo - Adli, Schick, Wirtz

1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Zentner - Kohr, Van den Berg, Guilavogui - Mwene, Barreiro, Amiri, Caci - Gruda, Lee - Onisiwo

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.30 - 5.71 - 10.80

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Bayer Leverkusen
22
18
4
0
57 : 15
58
2
Bayern Mnichov
22
16
2
4
61 : 25
50
3
VfB Stuttgart
22
15
1
6
51 : 28
46
4
Borussia Dortmund
22
11
8
3
44 : 27
41
5
RB Lipsko
22
12
4
6
48 : 28
40
6
Eintracht Frankfurt
22
8
9
5
34 : 28
33
7
Werder Brémy
22
8
5
9
31 : 34
29
8
SC Freiburg
22
8
5
9
29 : 40
29
9
TSG Hoffenheim
22
7
6
9
38 : 41
27
10
1. FC Heidenheim
22
7
6
9
31 : 38
27
11
VfL Bochum
22
5
10
7
26 : 41
25
12
VfL Wolfsburg
22
6
6
10
26 : 34
24
13
Union Berlín
22
7
3
12
21 : 35
24
14
FC Augsburg
22
5
8
9
31 : 40
23
15
Borussia Mönchengladbach
22
5
7
10
36 : 43
22
16
1. FC Köln
22
3
7
12
15 : 36
16
17
1. FSV Mainz 05
22
2
9
11
17 : 35
15
18
SV Darmstadt
22
2
6
14
23 : 51
12

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (164)

Přidat komentář
andrew96

Jan Kirchhoff je novým šéftrenérem juniorky Mainzu.

A jestli chcete omládnout, tak vězte, že borcovi je 33 let. Dokonce je mladší než Reus. Přitom se to zdá jako věčnost, kdy byl na vrcholu sil.

Reagovat
vladino10

wtf

Reagovat
Rudnevs

Tak dlho som o ňom nepočul, až som zabudol, že existuje. Včera, keď som to čítal, som si tiež vravel toto isté, že však týpek by ešte mal hrať. Ale asi ho zranenia zničili.

Ďalšie takéto meno, ktoré mi napadá, je Philipp Wollscheid. Ten sa taktiež zrazu úplne vyparil a nakoniec ukončil kariéru primladý.

Reagovat
andrew96

Mazec, Wollscheid se mně z hlavy vypařil úplně. Jsem si musel hledat, kde vlastně hrál a až pak to naskočilo.

Oba taky zmizeli v Anglii, to rovněž s (alespoň tou mojí) pamětí udělalo své. Přece jen tam nezanechali takovou díru jako Huth.

Reagovat
Rudnevs

Ja som ho ešte nejaku dobu sledoval, pretože najprv ho vtedy chcelo HSV. Tá obranná dvojka tuším bola Djourou a Cleber, čiže obranca ako je Wollscheid by sa určite zišiel. A potom v tridsiatke ho chcel Lautern, on je odtiaľ a vlastne má ku klubu vžťah aj ked v ňom nikdy nehral, no nakoniec ukončil kariéru a hral už len amatérsky futbal, čo ma vtedy celkom prekvapilo. Škoda, že nakoniec ani jedno z toho nevyšlo. Do Lauternu sa napokon vrátil potom ako asistent trénera juniorky. Ale aj tak som na neho v podstate už pár rokov totálne zabudol. A takých hráčov je asi viacej.

Reagovat
vladino10

Reagovat
Hyrax

Reagovat
Seydou Doumbia

mě napadá Contento, ale ten hraje někde v prdeli, jen na to už dlouhých pár sezon nemá no

Reagovat
Rudnevs

Naposledy si ho matne vybavujem v Sandhausene. Potom skonči. On oficiálne ukončil kariéru už dávno a teraz hrá už len za nejaky amatérsky klub, ktorý trénuje jeho brat. Transfermarkt ani nevedie ligu, v ktorej sa klub nachádza, čiže predpokladám, že to je klub na takej úrovni, že by im boli platné možno aj moje futbalové schopnosti

Reagovat
Seydou Doumbia

on už byl sračka v bordeaux no jen že jsem si na něj vzpoměl jako na takové nou nejma o kterém už 8 let nikdo neslyšel

Reagovat
Bayern +

Pri tom v prvých zápasoch Bayernu v základe vypadal lepšie než Alaba, dodnes si to pamätám. Alaba vyhúkol až po tej hosťovačke v Hoffe.

Reagovat
Rudnevs

Alabu si vtedy na začiatku urobil aj Fenin

Na budúce roky máte Krätziga, Wannera a Stanisica. Dúfam, že všetci títo chlapci dostanú v Bayerne férovú šancu, obzvlášť Stanisic, inak sa fakt môžete hanbiť.

Reagovat
Seydou Doumbia

Stanisic výměnou za Frimponga do Leve

Reagovat
Seydou Doumbia

Víš kdo ještě může být sakra zajímavý? Malik Tillman, za PSV letos 27 zápasu a 5+8 jako AM, CM, LW...i v tom utkání s BVB se mi líbil, ale hádám nedostane moc šancí u nás a možná ho do PSV prodáme

Reagovat
Hyrax

Já si vždycky jednou za čas vzpomenu na Daniela Didaviho, ten taky zmizel ještě docela mladej. A nečetl jsem, že by ofiko ukončoval kariéru.

Reagovat
andrew96

Ajo, další zajímavé jméno, vidíš. Ale Didavi byl na očích poměrně dlouho na to, jak se poslední roky trápil. Taky byl ale dost hypovaný.

Reagovat
Bayern +

Haha, to boli časy, keď ho Guardiola staval na DM u nás aj napriek tomu nebol úplne najtragickejší, len mal postavu a pohyby jak z dedinskej ligy. Následne šiel do Sunderlandu, kde si asi mysleli, že je to fakt originál DM a dopadlo to katastrofou.

Reagovat
vladino10

bol v pohode

Reagovat
Tucnak

Já jsem si vybavil hráče z FIFA 08, kde někteří měli “kuchařské čepice”, nevím proč.

https://images.app.goo.gl/bYTm7JNkzWpBGdm87

Nicméně to byl Schlaudraff. Ten se proslavil mimojiné tehdy, když Alemannia Aachen senzačně vyřadila právě Bayern z Pokalu:

https://youtu.be/uR8ESyO27EA?si=n5HnugRmbEJg8MPX

Reagovat
DidusIneptus

Jenže Mohuč má nového trenéra. Vypadá to ne plichtu. Mohuč se musí zachránit! Leverkusen musí vyhrát ligu, pohár a EL! Něco z toho se asi nepovede. Propadák by byl, kdyby nezískal NIC!

Reagovat
Rudnevs

Nemusí vyhrať nič z toho, maximálne tak pohár, kde sú fakt favoriti.

Ale je pravda, že proti Mainzu to budú mať extrémne ťažké. Frederiksen ich namotivuje tak, že budú po trávniku lietať. Je dosť možné, že toto bude prvá prehra Bayeru v sezóne.

Reagovat
vladino10

Hrajú doma, prečo by mali prehrať s mainzom?

Akože možné je všetko, ale pravdepodobne to nie je

Reagovat
Rudnevs

Ten nový tréner Mainzu je vraj “nový Klopp” Asi nie po taktickej stranke, ale udajne dokáže tím naskutočne namotivovať. Naopak Bayer mal toho v poslednej dobe veľa a raz už prehať musia.

Reagovat
andrew96

Sledoval jsem sestřih Sportschau, kde mají obzvlášť detailní záběry na někoho zajímavého. A ano, je to fakt solidní hecíř.

Reagovat
vladino10

Podľa mňa si len nevieš predstaviť ze by bayern nevyhral titul

Reagovat
Rudnevs

To máš možno pravdu Úprimne, keď si človek pozrie históriu Leverkusenu, zdá sa, akoby im ten titul jednoducho nebol súdený. Neviem či na takéto “nadprirodzené” veci vôbec verím, ale jednoducho mi ten Leverkusen v hlave stále príde nepravdepodobný a asi uverím, až keď sa to stane. Zrejme sa aj nejak bojím si to pripustiť, nech potom nie som sklamaný.

Reagovat
Seydou Doumbia

klasika nové koště dobře mete strategie

Reagovat
Martin9719

Reagovat
Bayern +

Dnes rupnú, 1:3

Reagovat
Werkrider

Nestraš

Reagovat
Hachim Mastour

teším sa na tú blamáž

Reagovat
Sigma Olomouc

Maing vyhraje

Reagovat
Sigma Olomouc

Mainz vyhraje

Reagovat
Martin9719

Holstein hraje, Pauli dává góly.

Reagovat
Rudnevs

Pardoxne tým robia celkom službu HSV

Reagovat
Martin9719

To by dělali tak jako tak oba týmy.

Reagovat
Rudnevs

Takto to je pre HSV prospešnejšie, Pauli už nedobehneme, na Kiel je ešte šanca

Reagovat
Martin9719

Když jsem viděl bránění Kielu v 1. půli tak tohle na 1. BL opravdu moc není. Samozřejmě byl to 1 zápas z mnoha, ale s tímhle by měli vůbec problém za celou sezonu alespoň 2x-3x vyhrát. Mělo by postoupit HSV a Pauli. Pokud někdo další vyloženě v Rückrunde neudělá výrazný progres tak bych byl pro aby baráž vyhrál tým z 1. BL. Týmy jako Fürth, Kiel by prostě do 1. BL moc kvality nepřinesly.

Reagovat
Rudnevs

Mozno Hannover do baráže? Ale to už by som asi chcel moc

Reagovat
Martin9719

Teď se zvedli. Dlouho jsem je hrát neviděl, takže to úplně neposoudím. Ale alespoň z hlediska fans by mi to asi nevadilo. Je třeba do 1. BL vrátit kluby se silnou fanouškovskou základnou. Další Heidenheimy v podobě Fürthu už prostě nechci. Mám každopádně v 1. BL strach o ten Gladbach.

Reagovat
Rudnevs

O Gladbach by som sa nebál, tí nespadnú. Nie že by boli tak extra dobrí, ale v prvých piatich zápasoch mali Lipsko, Bayern a Leverkusen, tam sa toho moc čakať nedá

Reagovat
Seydou Doumbia

Do ligy se musí dostat týmy, které nebudou marnotrapné, mají nějaké penízky aby posílili kádr a nedělali sami sobě a celé lize ostudu. Na tradici jebat, důležité je at ty týmy jsou konkurensechopné v první lize, at to má být kdokoli.

Reagovat
Rudnevs

Takže HSV, Pauli a Hannover

Reagovat
Seydou Doumbia

Reagovat
Seydou Doumbia

jinak víš co by dávalo celkem smysl? výměna upamecana za hincapieho, prakticky kus za kus, věřím že upa by v menším týmu kde není takový tlak byl zase špička jako byl v Lipsku a Leve by tím prakticky neoslabilo, navíc systém na 3 stopery zná

Reagovat
Werkrider

Hincapie 23/24 > Upamecano 23/24

Reagovat
Seydou Doumbia

To i Václav Procházka > Upamecano letos

Reagovat
Martin9719

No, jak píše Rudnevs, tam patří zároveň i týmy které zmiňuji.

Reagovat
Seydou Doumbia

to mě těší...ale nemrkej ten smajlík je divný

Reagovat
Martin9719

Reagovat
Werkrider

Zrušte 1. Bundesligu

Zápas Kiel : St. Pauli ukojil můj víkendový hlad po fotbale hned v pátek.

Reagovat
Jordi Alba

Takhle se bojuje o 1. ligu.

Reagovat
Hyrax

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Seydou Doumbia

Šaka krásný gol

Reagovat
vladino10

Ten Granát je totálny kár

Reagovat
Werkrider

Tvl tak Leverkusen s Mainzem se v Kielu inspirovali?

Reagovat
vladino10

Ten sudi je trosku bayern friendly

Reagovat
Rudnevs

Andriiiich Zentner ale dneska nemá svoj deň

Reagovat
Martin9719

No zase tak špatné to nebylo, hlavně v 1. půli. Střelu Xhaky moc nepočítám, protože za mě nechytatelné. Jinak jeden z našich bývalých žoldáků Ngankam se parádně předvedl. Jeden z ukázkových příkladů. Fotbal mohl hrát u nás. Nechtělo se mu, tak teď bude střídat kluby jak ponožky po hostováních.

Reagovat
Rudnevs

Tá strela Xhaky sa podľa mňa chytať dala, kebyže vyskočí

Reagovat
Martin9719

Hele hodně těžký. Protože to letí fakt vysoko a pokud to potom rychle spadne a ještě to má faleš tak je to na chytání za mě jedna z nejhorších střel. To je něco podobného jako např. Cissé vs. Čech ještě v Chelsea, to se taky nedalo chytit. Ten brankář se na to hlavně nepřipraví a vyskočit potom tak vysoko aby na to vůbec dosáhnul, to prostě když nečekáš tak se ti to nepovede. Pokud ten brankář neměří min. 1,95 tak vůbec.

Reagovat
Rudnevs

Fun fact: Zentner má presne 1,95 m

Akože chápem, čo chceš povedať, asi ho to prekvapilo. Nebola to jednoznačná chyba brankára, ale chytať sa to dalo.

Reagovat
Martin9719

Jsem věděl, že se mám podívat kolik měří.

Reagovat
dantetomas

Golman asi nema rad Bayern

Reagovat
LaVolpe

Granit Xhaka ♥

Reagovat
smazaný uživatel

Občas si říkám, že ten svět a život jsou hrozně předvídatelný. Někdy se stane to, že ve sportu i v životě je všechno tak nalajnované, že prostě i kdyby člověk sám vehementně chtěl, tak ten osud nezmění nijak. To je případ titulu Leverkusenu v této sezóně. Ten třetí gól dneska to dokreslil. I kdyby nastupovali po zbytek sezóny každý zápas za stavu 0:1, tak ten titul prostě uhrají. Tuto sezónu je to napsané někde v osudu, že to nemůže být jinak.

Reagovat
Rudnevs

Doteraz to bolo vzdy skor naopak

https://youtu.be/-fyvVt3a-qQ?si=4R3jOJWrYqGuSFJ9

Reagovat
Sigma Olomouc

ten gól Granita byl granát

Reagovat
Sigma Olomouc

Dá se někde vsadit na to, že Hložek odehraje každý zápas v BL pouze nastavení?

Reagovat
Csaplárova past

Bayern čeká jubilejní 1000. zápas v Bundeslize. To bude taky to jediné, co se bude dát slavit. Bayern je odepsanej, zvlášť v situaci, že Tuchel má jistý konec po sezóně. Jedinou pořádnou motivaci v tom týmu může mít jenom Kane ...

Reagovat
Agent z Melmacu

Thomas Tuchel - END

Reagovat
DidusIneptus

ND

Reagovat
DidusIneptus

Ende nebude

Reagovat
DidusIneptus

Už bylo dost proher. Tentokrát Bayern vyhraje. A započne vítězná vlna která se bude řítit na Bayer Leverkusen. Snad ho ta vlna nesmete a stane na samotném vrcholu Bundesligy.

Reagovat
DidusIneptus

Bayer Leverkusen

Reagovat
Martin9719

Obrana Werderu v troskách. Návrat Cristiana Grosse ještě s páskou, to čekám nějaký průšvih. Bohužel nejde jinak a lepší to asi nebude. Pieper kotnik, Friedl kotnik, Vejlkovič třísla, Stark kyčel.

Reagovat
Martin9719

Duckshi, Duckshi, proč prostě nejdeš a nedáš gól?? Radši spadne..

Reagovat
Martin9719

Lieberknecht

Reagovat
Müllered

Dier s MdL, on nemůže udělat stabilní dvojici z Kima a MdL, která funguje nejlépe. Snad ho Eberl vyhodí hned při příchodu tenhle týden.

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Seydou Doumbia

Kim taky nehrál poslední zápasy dobře, at si taky posedí na lávce synek

Reagovat
vladino10

Tuchel: rozhodnutie klubu o ukončení spolupráce mi dáva slobodu. Už nemusím rozmýšľať o dlhodobých následkoch mojich rozhodnutí

Reagovat
Heresy

To je do dalsich zapasu dost desive ..

Reagovat
Sigma Olomouc

Za koho dávají minutu ticha? Za Tuchela?

Reagovat
Rudnevs

Andi Brehme

Reagovat
Rudnevs

Druha bundesliga ma zaujimavejsie zapasy nez je toto

Reagovat
vladino10

Tak to sa tam snáď to schalke udrží co najdlhšie

Reagovat
Rudnevs

To malo byť asi podpichnutie, ale uprimne, v momentálnej situácii budeme za udržanie radi

Reagovat
Martin9719

Dnes je to těžký soupeř no. Magdeburg hraje rozhodně lépe než je jeho pozice v tabulce.

Reagovat
Rudnevs

Teraz som sa vrátil domov, takže tú správu hore som písal ešte bez vedomia, že prehrávame. Ale neprekvapuje ma to. Ani to, že gól dal znovu Gnaka. Chalan dal štyri góly za sezónu, z toho tri proti Schalke.

Magdeburg nehrá zle, ale na silného súpera sa nemôžeme vyhovárať, to by možno platilo na Pauli alebo HSV, ale nie na Magdeburg. Je to priamy super v tabuľke, šesťbodový zápas o udržanie, máme dvakrát tak drahý káder ako oni. S takýmto futbalom je pre nás každý ťažkým súperom.

Geraerts je sympaťák a frajer, že v ťažkej klubovej situácii pristúpil na kontrakt od Schalke, ale len to samotné z neho dobrého trénera nerobí, nemám pocit, že by pod ním niečo išlo k lepšiemu. A neni to len kádrom, myslím, že na príklade Stuttgartu a pod. všetci vidíme, aký rozdiel vie spraviť dobrý tréner. Zatial by som ho neodvolával, teraz aj tak nikoho lepšieho nezoženieme, ale na tie jeho zostavy a rozhodnutia si občas fakt potrebujem ponadávať.

Reagovat
Martin9719

A tak koukám že je hotovo. Oni jsou nevyzpytatelní. Ten Atik, Ito, Gnaka - po minulém týdnu vím co dokážou tihle nadělat za neplechu i když hrají 3/4 zápasu o 10ti. Minulý týden to byly šílený nervy, před tím posledním rohem jak tam Reese na střídačce třísknul lahví o zem. Hodně jsme jim to usnadňovali, ale kvalitu ukázali velkou. Dneska to potvrdili. Schalke úplně nestíhám sledovat, ale taky bych neřekl, že tam jde něco extra kupředu, spíše přešlapování na místě. Ale je to samozřejmě i o tom s čím můžeš pracovat a každý trenér neudělá z hovna bič. Zajímavé to bude s tím Lauternem, Eintracht bude silný soupeř v boji o záchranu. Jinak tabulka už se v půlce začíná možná mírně dělit, což snad o začátku sezony moc nebylo.

Reagovat
Rudnevs

Dnešok je od Schalke katastrofa, naozaj som si to nemyslel a nerád to vravím, ale Geraerts sa konca sezóny nemusí dožiť. Mohol by to znovu prevziať Mike a ukázať nám niečo z jeho šarmu a eufórie. Na Geraertsovi mi vadí predovšetkým nedostatočná flexibilita zostavy. Chápem, že je snaha o kontinuitu, ale keď sa nedarí, treba niečo zmeniť, dať šancu iným hráčom, dať šancu mladíkom… dnes rovnaká zostava ako s Wiesbadenom, hoc už tam bolo jasné, že sme vyhrali len vďaka slabosti súpera a ak to takto pôjde ďalej, tak dostaneme.

Lautern na mňa dnes pôsobil hrozne, tam to Karlsruhe dosť zvládlo. Ono je to v podstate taká druholigová klasika, výkony sú veľmi o psychike a keď už dostaneš jeden gól, už sa to tam sype. Vyzerá to tak, že súboj o záchranu nakoniec bude medzi Rostockom, Schalke a Lauternom. Braunschweig sa zdvihol a momentálne hrá žiaľ moc dobre na to, aby tam uviazol spolu s nami.

Reagovat
Martin9719

No taky jsme si ten Eintracht dneska po příšerné 1. půli mohli podat. Opravdu moc nechybělo. Však Fluppe po minutě na hřišti hned netrefil odkrytou bránu. Niederlechner ho dnes absolutně nenahradil. Velice zajímavě se ale jeví Maza který debutoval myslím už minulý týden. Je neskutečné co Dardai dokáže vytáhnout z akademie. Umí s nimi pracovat možná líp než se staršími. Výborná reakce na první půli byla i v tom, že vystřídal v půli 3 nejhorší hráče (Bouchalakis error, Winkler neviditelný, Flo taky). Karbownik dnes s Reesem kralovali levé straně. Ale ten Eintracht taky není světový (myšleno na 2. BL). Lautern má min. srovnatelný kádr. Ideální by bylo dostat tam Wiesbaden. K tomu jsme bohužel moc nepřispěli když jsme jim darovali 6 bodů. Nemít je tak se tam pošlou oni a kluby s tradicí se v klidu zachrání.

Reagovat
Rudnevs

Na toho Mazu som len pozeral a čudoval sa, odkiaľ zas Hertha vytiahla takéhoto mladíka

V tomto vám Dardaia závidím, že dáva prednosť mladým. U nás napriek mizérii hrá každý zápas skoro tá istá jedenástka. Tí mladíci potom nehrajú a odídu niekam do Kielu a Magdeburgu, v spoločnom zápase nám potom nakopú zadok. Klasika.

Reagovat
Martin9719

No kdyby vytáhnul kreativního středního záložníka, to by teprve bylo. Hráčů do obrany máme s talentem dost. Ofenzivní pozice, mimo útočníky máme taky. Střed zálohy je prostě problém a troufnu si říct, že je to post v sestavě který nás dělí od postupu. Hussein byla jedna z nejdražších posil (na tu bídu) a to se nepovedlo vůbec. Už se snažil o něco na podzim viz Zeefuik který už okusil v sestavě hodně pozic, ale nic nefunguje dlouhodobě. Marton vůbec neví co tam má dělat. Klemens je taky spíš stoper. Je to opravdu buď někoho koupit nebo vytáhnout zkušeného hráče který třeba moc nehraje odněkud. Ale prostě není moc odkud no.

Reagovat
Martin9719

Reagovat
Sigma Olomouc

Kimmich mu to slušně vrátil.

Reagovat
bayern987

Na chvilku jsem si fakt myslel, že Sané to tam napálí z první a dá gól. Ale on nezklamal a dodrbal to jako každou šanci.

Reagovat
samson192

Dorastenec by tam bol platnejší než Sané

Reagovat
eder

Bavoři snad zase padnou na držky...

Reagovat
Bayern +

Kľud, buducu sezónu budeme zas najlepsi v Nemecku a možno aj v Európe!

Reagovat
Nickname 9

Hrajeme celkem dobře, ale k čemu to je, když hrajeme v deseti proti dvanácti

Reagovat
Kocour Klapuška

?

Reagovat
Nickname 9

Sané

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
bayern987

Neuer nás klasicky zase zachraňuje!

Reagovat
eder

Bavoři snad zase padnou na držky...

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
eder

Tak snad příště, no...

Reagovat
Hachim Mastour

Ja som sa na tom smial, lebo si to napísal dvakrát v priebehu jednej hodiny. Ak ti ide o to, aby Bayern prehral titul, tak to už je skoro isté

Reagovat
Martin9719

Tak s tím Gomezem jsem to teda nevěděl.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Rudnevs

Co s Gomezom?

Reagovat
Martin9719

Že dělá pro Red Bull, pardon Rasenballsport.

Reagovat
Seydou Doumbia

a ještě tleská po golu lipska, fujky fujky

Reagovat
Rudnevs

Je technický riaditeľ Lipska, čo má iné robiť… Touto logikou by sa Alonso nemohol tešiť z gólu Leverkusenu, pretože predtým hral chvilku za Bayern.

Reagovat
Seydou Doumbia

však by taky neměl oslavovat, ruce nahoru a omluvit se fanouškům

Reagovat
bayern987

Reagovat
Rudnevs

Aha toto.. ja som o tom tiež niekde čítal, on bol aj tak nejak dlhodobo sponzorovaný Red Bullom. Ešte keď hral v Stuttgarte, tak po jednom góle oslavoval s plechovkou RB a mával rukami (tzv. Red Bull ti dáva krídla) To ešte asi ani projekt Lipsko neexistoval.

Reagovat
Martin9719

To byl ještě svět v pořádku. I když v BL stále je, což dali hezky najevo i fans Eintrachtu ve 2. BL dnes na tribuně celý 1. poločas.

Reagovat
Rudnevs

Co robili? Ja som pozeral žiaľ domáce vraždenie Lauternu…

Reagovat
Martin9719

Jo bratři z KSC to tam hezky vyloupili. https://twitter.com/RobTigerius/status/1761361120382554481

Reagovat
Rudnevs

Málokedy sa vidí také choreo na postrannej tribúne Ale inak ten stadion jeden z najškaredších, nemôžem si pomôcť…

Reagovat
Martin9719

To bylo ale celý poločas a část druhého, ne jen pár minut. Jak jsme koukal na tipsport tak nevím zda to byly pláštěnky či co, ale vydrželo to částečně i druhou půli. Takový horší Norimberk no. Atmosféra byla ale na 2. BL opět super. Výjezd se Ostkurve náramně vydařil.

Reagovat
Sigma Olomouc

Jestli Bayern nevyhraje, tak klukům z Lipska koupím čokoládu.

Reagovat
Kocour Klapuška

Tak si o čokoládu bohatší

Reagovat
Seydou Doumbia

takhle se vydělává

Reagovat
Rudnevs

Ja som si stavil na Bayern ale aj tak som prehral, lebo som mal na tikete Osnabrück, resp. prehru Osnabrücku a oni musia vyhrať zrovna teraz

Reagovat
Martin9719

Jo já jsem po dlouhé době vsadil na United čímž jsem asi přerušil dobrou sérii, protože jsem si naivně myslel, že po posledních výhrách pro nás Fulham není soupeř, ale to by nebyl ETH aby nezbořil zase nějaký rekord (prohra doma s Fulhamem poprvé od roku 2003).

Reagovat
Rudnevs

Vsádzať treba výhradne proti svojim, nie na nich Ako vlastne vnímaš ETH a jeho pôsobenie v United? Ležia tie neúspechy na ňom alebo nie? Mal dostatok právomocí a financii k dispozícii, aby to ovplyvil? A je vôbec reálne, aby United pomýšľal na titul, keď lige vládne guardiolove City?

Reagovat
Martin9719

To dělám dost často u Herthy nebo Viktorky. Neúspěchy jsou zásluhou ne jen ETH ale i nepředstavitelného bordelu v klubu, což vlastně nikdo neví co se tam děje, protože to nikdo nepustil ven. Je to takový Bílý dům i když z něj už přes Project Veritas nedávno taky něco uniklo. Proto i po příchodu Ratcliffa přišla teď ta série výher, něco jakoby se tam uvolnilo co se týče atmosféry. ETH má za mě hlavní problém, protože neumí hrát do plných, je to takový Mourinho verze 2, hraje na protiútoky a na zisk míče gegenpresingem a po zisku přímočará akce. Ale jakmile mu zaleze 10 hráčů za míč tak je to trapas i když se to teď taky mírně zlepšilo. Přestupová politika v jeho podání je děs, ale za to může taky vedení klubu. Předražení, přeplácení hráči které vedení přivedlo opravdu za každou cenu. Létají spekulace, že jsme dokonce přihazovali navíc když byla nabídka za menší sumu přijata. Onana, Antony, Mount, Casemiro (byť loni skoro hráč sezony) toho důkazem. Vyhazov De Gey kvůli mastné smlouvě je proti tomu k smíchu. Celkem mě třeba mrzí, že nezůstal Sabitzer který by byl letos možná platnější než všichni tihle dohromady a za 1/5 peněz (hlavně že je tu stále Eriksen). Zda podpořit ETH či ne úplně nevím, někdy si říkám jo, pak zase že s ním se těžko udělá větší úspěch. Rekordy větší než udělal Moyes nebo Gaal jsou jednoznačně proti němu. Tady prostě není v Ajaxu. Na druhou stranu pak někdo vytáhne statistiky prvních 2-3 sezon Artety a proti tomu je pak ETH i lepší. Jenže MU taky není Arsenal že. Úpadek United je zkrátka podobný jako úpadek celý Británie. Nadějí je teď Sir Jim.

Reagovat
Rudnevs

Díki za odpoveď Ako to je s tými prestupmi? Nerobí ich v Anglicku vlastne tréner? Hoci v United sú blbé dlhodobo, čiže asi to nebude len trénerom To mi príde ako kľúč problému United, stavba kádra je jednoducho tragédia, za veľa peňazí málo muziky, a to dlhodobo. Ja by som okrem toho vinil ETH za možno nie úplne dokonalé osobné vzťahy, napr. Sancho, Ronaldo. Jasne, že tí hráči sú problémoví, ale ono sa to vždy dá riešiť inak, problémy sa dajú vydiskutovať, obzvlášť keď to je dôležité pre chod klubu. V tomto boli tréneri ako Mourinho alebo Sir Alex na inej úrovni, tí si väčšinou vedeli rady aj s problémovými hráčmi.

Reagovat
Martin9719

Sir Alex taky nezvládl vše. Viz Kean a jeho domky myslím v Portugalsku na soustředění nebo Tevéz který mu snad měl nadat do s*áčů, protože tam to prostě ani nešlo. Ale Sancha by zvládnul levou zadní. U Ronalda je otázka zda to opravdu nebylo lepší, že to skončilo takhle, protože pak nastal ve hře radikální pokrok který ale zase upadl v nové sezoně. Právě proto je třeba aby v takovém klubu byla persona typu Ancelotti. Krom Mourinha jsme ale nikoho takového neměli. Gaala a jeho tiki-taku na vlastní polovině hřiště do toho nepočítám. Klub jako je United opravdu musí trénovat někdo jako Zidane, Guardiola, Ancelotti pokud chceme dosáhnout velkého úspěchu. Trenér jinak co se týče přestupů předá seznam a tím pro něj podle mě administrativa přestupu končí. Dřív se trpělo např. v přestupech na mistr Woodwarda - další rozdavač peněz které nebyly jeho jen proto aby si průměrní hráči udělali z klubu svoje koryto. Každý bývalý manažer který tu za poslední dekádu byl ale vždy zmiňuje vedení. Gaal byl prý dokonce vyhozen před finále F.A cupu který vyhrál a pak se ani neradoval s hráči. Mourinho při tom koho měl nad sebou v MU považuje 2. místo v PL za svůj největší úspěch v kariéře. Ole chodil za vedením jak pejsek aby vzali Haalanda z Molde - nelíbil se jim.

Reagovat
Rudnevs

Pozerám, že Ed Woodward nastúpil v lete 2013 a skončil v 2021. To by celkom sedelo na tú dobu, kedy sa problémy začali. Odchod silnej persony a silného trénera v podobe SAFa samozrejme uškodila taktiež, ale toto by mohol byť tiež taký vedľajší dôvod Teraz je tam miesto Woodwarda kto?

Reagovat
Martin9719

Ono všichni kdo se pohybují kolem MU tak jsou už za ty roky na vzpomínání na SAF alergičtí protože to prostě posledních 10 let vidíš všude. Nejprve Arnold který se taky neosvědčil o moc líp a teď nově Berrada.

Každopádně identita, nátura hráčů, hrdost, sny, úspěchy, DNA to všechno nahradili po odchodu SAF jen koryta s nějakým tím drobným úspěchem který rozhodně fanouškům MU hubu nikdy nezacpal. Není se co divit, že nejlepší stoper byl část sezony důchodce Jonny Evans který jediný z týmu jako stále aktivní hráč chápe co tyhle hodnoty znamenají.

Reagovat
Rudnevs

To je pravda, 10 rokov je už dlhá doba a už sa nikto nemôže vyhovárať, že diera po odchode SAFa je príliš veľká na jej zaplatanie.

Príchod Evansa zadarmo nebol zlý ťah. Asi jeden z tých chytrejších prestupov United.

Reagovat
Martin9719

Určitě jo. Já byl jako jeden z mála těch kdo ho obhajovali a stejně jako někteří fans dávali velkou vinu Gaalovi za Rafaela tak Evanse jsem považoval za ještě důležitějšího. Prý průměrný stoper PL. No tak se stačí podívat kolik u nás odehrál těžkých bitev, kam s ním s Maguirem třeba došel Leicester. Smalling, Jones, Evans měla být ta budoucnost která to převezme po Vidićovi a Ferdinandovi. Místo toho jsme pak hráli Blinda, Roja, amatéry typu Blackett, skleněnky jako Bailly. Gary Neville prohlásil na dotaz koho by vyhodil z MU za éry LVG/Mourinha, že 95% nákupů LVG a Moyese.

Reagovat
Seydou Doumbia

nasere

jaký myslíš že jsem měl zápas vsazený proti nám já? samozřejmě že 12. kolo

https://www.eurofotbal.cz/kluby/francie/olympique-lyon/zapasy/ligue-1-2023-2024/?cID=35&sID=306

Reagovat
Rudnevs

Mal som radšej staviť na Magdeburg, možno by aspoň Schalke vyhralo

Reagovat
Seydou Doumbia

Magde zatím tutovka Jinak když tě tu mám :

Upamecano za Hincapieho, Kratzig za Grimalda, Stanisic za Pinponga, Tilman za Wirtze, Pavlovic za Palaciose výměna? A Šabiho si můžou nechat

Reagovat
Rudnevs

No určite a potom si ich za dva roky všetkých vezmete naspäť, ak sa im bude v Bayeri dariť. Však to sú predsa “praví bayernisti” a odchovanci, no nie

Reagovat
Seydou Doumbia

Pak je vyměníme za další špatné přestupy které uděláme no

Reagovat
Rudnevs

Dortmund by ste na to možno nalákali (Sabitzer, Rode, Süle), ale Bayer mi príde rozumnejší

Reagovat
Martin9719

Nejdřív si sežeňte náhradu za Tuchela a pak přemýšlejte jak si koupit další titul tím, že vykoupíte konkurenci.

Reagovat
Sigma Olomouc

Však to tak vykoupíte ve skutečnosti.

Reagovat
Seydou Doumbia

jo, ale jelikož jsme dobří hoši tak jím alespon pošleme hned náhrady at se nemusí starat a peníze jím zbydou

Reagovat
Sigma Olomouc

To je osud menších týmů, že je ty velké vykupují a pak pošlou "náhrady", no.

Reagovat
Seydou Doumbia

Já jsem pokrytec u Lyonu nebo Ajaxu, PSV, Feyenoordu mě to sere, ale sám to i Bayernu chci.

Reagovat
Sigma Olomouc

Mám to stejně.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Martin9719

Kup jim Red Bull.

Reagovat
Sigma Olomouc

jsem blbej

Reagovat
Hachim Mastour

goool. čupo zasa vyškolil polodementných haterov

Reagovat
vladino10

Tuchel

Reagovat
Kocour Klapuška

Ať žije Tuchel. Doživotní smlouva!

Reagovat
Martin9719

To Lipsko je fakt klub úplně k ničemu, dneska si aspoň trochu mohlo získat přízeň.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
vladino10

Tak zase pred rokom vyhrali BVB titul, nemôžu každú sezónu..

Reagovat
Martin9719

Spíš každý poslední zápas s Bayernem.

Reagovat
Rudnevs

Frankfurt - Wolfsburg je za mňa duel dvoch tímov, ktoré by mali v tabuľke byť vyššie (najmä vlci) a brzdí ich (asi) tréner.

Reagovat
cologneFC

Ultras Frankfurt

Reagovat
Martin9719

No v současnosti je velká tragédie hlavně ten Eintracht.

Reagovat
vladino10

Bude ten dortmund vedieť niekedy brániť?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele