Bude se Osimhen po sezoně stěhovat? De Laurentiis tvrdí, že ano

27.01., 10:37
Aktuality
Victor Osimhen (© AFP)

Nejlepší střelec minulého ročníku italské Serie A Victor Osimhen po sezoně odejde z Neapole. Prohlásil to šéf úřadujícího mistra Serie A Aurelio De Laurentiis. V prosinci nigerijský útočník prodloužil s Neapolí smlouvu do roku 2026. Kontrakt obsahuje podle italských médií výstupní klauzuli ve výši 130 milionů eur (3,2 miliardy korun).

"Máme o Osimhenovi jasno už od léta. Víme, že půjde do Realu Madrid, Paris St. Germain nebo někam do Anglie," řekl De Laurentiis novinářům po pátečním jednání zástupců klubů italské ligy A v Miláně. Pětadvacetiletý Osimhen v minulých dnech během afrického šampionátu v Pobřeží slonoviny uvedl, že už má o své budoucnosti jasno.

Do Neapole přišel v roce 2020 z Lille za 70 milionů eur a stal se nejdražší posilou v historii klubu. V minulé sezoně dal Osimhen v italské lize 26 gólů a výrazně pomohl Neapoli k zisku prvního titulu po 33 letech. V tomto ročníku má na kontě osm branek v 18 soutěžních zápasech.

De Laurentiis také odmítl, že by trenéra Waltera Mazzarriho na lavičce Neapole mohl nahradit José Mourinho po nedávném konci v AS Řím. "Je to zábavný a impulzivní kouč, ale myslím, že jeho osudem teď nebude Itálie. Neapol rozhodně ne," řekl šéf momentálně devátého týmu italské ligy.

Autor: ČTK

Komentáře (37)

Přidat komentář
Hachim Mastour

Dúdam, že sa mu za nás bude dariť

Reagovat
Csaplárova past

Vini + Osimhen + Mbappé

to je síla

Reagovat
Ladas321

Podle mě půjde buď do Chelsea nebo do PSG pokud Mbappe odejde.

Reagovat
Seydou Doumbia

Jelikož má v hlavě povysavané tak taky čekám přesně tyto dva kluby. Jen mi teda v Pesgay příjde divný mít v týmu Ošimena, Bicykel Muaniho a Ramuše, tři hrotáky, kdy jeden z nich může hrát na křídle.

Reagovat
Svandik68

Já vím, že jsi psal, že tě to baví, ok, ale to tvoje komolení jmen je něco šílenýho.

Reagovat
Seydou Doumbia

Si zvykneš. Dokud člověk ví o koho jde, tak asi oka. Myšlenka je furt stejná.

Reagovat
Svandik68

Když je to jedno jméno v textu, tak si toho pomalu ani nevšimneš. Ale jak jsou takhle čtyři zkomoleniny vedle sebe, tak to člověka hrozně bije do očí.

Reagovat
Seydou Doumbia

Věřím, ale takhle to prostě vyšlo. Nedělám to na sílu všem hráčům i když se to tak může zdát.

Reagovat
Nieuwendyk

Bycikel Muani je top!

Reagovat
Seydou Doumbia

díky

Reagovat
Ladas321

Tak v PSG jim je to jedno, oni jen sbírají pokemony bez nějaké koncepce.

Reagovat
Neutron

Bicykel Muani je luxus zatial najvydarenejsie

Reagovat
Seydou Doumbia

díky kámo

Reagovat
Mönchengladbach

Chelsea Football Club

Reagovat
Salfovic

To by byl pak Boehly věší ojebávač než všichni šejci dohromady.

Reagovat
SunFells

Zvláštní, jak je domněnka o Chelsea rozšířená.

Reagovat
Talker

Podle mého to dává smysl - my budeme téměř určitě chtít útočníka (pokud se Broja nebo Jackson nerozstřílí) a on je jedním z mála, kteří jsou alespon nějakou zárukou golů.

Reagovat
SunFells

Z vašeho pohledu, ne z jeho. Pravděpodobná absence LM bude imo výrazný faktor a to není jediné na co by musel čekat, váš kádr je ještě docela v rané fázi. Pokud po té výkupce nepůjde Real a my ano, pak mu můžeme nabídnout okamžitě LM a většinu sestavy v podobné fázi jako je on. Taky jasnou vizi, Arteta tu za dva roky ještě bude, bude Pochettino u vás? Nebo jeho následovník, měl-li by přijít do léta? Kdo ví. Victor prozatím v kariéře činil dost uvážené kroky.

Reagovat
Talker

Tak záleží, kdo po něm půjde.

Real dost možná uloví Mbappeho. Je otázka, co PSG, ale nevím, zda budou chtít typického hroťáka, mají Mouaniho a Ramose.

Co se týče Anglie, tak bych nás neodepisoval, co se týče LM - klidně můžeme skončit na 5. místě a jít do LM odtamtud. A i bez ní to beru 50/50, že to vyjde i bez ní.

Reagovat
SunFells

Tak to nám hodně fandi, protože Manu a Newcastle tady tu možnost jít z 5. do LM dost pošramotili Víra je důležitá, ale podle mě tady potřebujete, aby 2-3 evidentnější volby do toho nešli

Reagovat
Pozor skluz!!!

Ten 5. flek urve Italie a Nemecko, mark my words

Reagovat
herbage

pak je tady ještě faktor peněz. Chelsea má pomerně volný prostor dát mu pořádný balík. Arsenal mu více jak 250k nebude schopen nabídnout, možná 250k plus bonusy

Reagovat
SunFells

Pro peníze (a LM) by volil PSG hádám. Ale 250K a bonusy je dost slušná nabídka, Chelsea to dle mě taky nebude chtít přehánět, navíc ti si ten prostor udělají akorát tak prodejem odchovanců

Reagovat
smazaný uživatel

Osimhen Chelsea, Vlahovič Arsenal, Openda United, Giménez Tottenham.

Reagovat
Seydou Doumbia

Openda se do systému United vůbec nehodí, vyměn ho za Vlhkého Srba a asi oka.

Reagovat
risk je zisk

Za min, jak 70m nepůjde, ale 130m by za něho dal blázen.

Reagovat
Salfovic

Prej 70

Reagovat
SunFells

Reagovat
Miguel19

Hlavně už ne dalšího šoumena z italské ligy.

Reagovat
Talker

On je průser, že není kde brát moc útočníky, když vyloučíme ligy, ze kterých to jsou pro nás faily.

Z Německa Werner s Havertzem.

Z Itálie Morata a Lukaku (a Higuain).

Z Francie Bats a Falcao.

Zůstává Španělsko (odkud byl dement Costa a pak Jackson) a Anglie, kde se moc nakupovat nedá a jediný smysl by dával Toney, u kterého nevím, zda by to dal. Nebo menší ligy.

Reagovat
Miguel19

Z Itálie už nebrat vůbec nic.

Reagovat
SunFells

Útočníků je teď plná prdel

Reagovat
Rudy

To je zase nejaka reverzni logika PL stylu? Chces si zkurvit karieru, jdi hrat do Chelsea. Jejich styl i z Messiho udela vola.

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak Falcao tam přišel na pár zápasů jako záplata a Bats taky nepřišel jako útočník číslo 1 na 10 let dopředu ne? Ono není problém v ligách a hráčích, ale v tom vašém klubu asi. Tak vemte někoho z ligy radši.

Reagovat
Talker

Hele z mého pohledu je tam hromada failů při výběru. Já z toho seznamu věřil Lukakovi (kdy se to posralo protože je to dement, navíc se zranil) a trošku Wernerovi. U zbytku jsem tak nějak očekával faily.

Reagovat
Seydou Doumbia

Morata se vyplatit nemohl, musel by dávat každou sezonu nad 20 branek aby se vůbec vyplatil no. Lukaču jsem věřil že bude 15 let v PL dávat 20-30 golu v sezoně a stane se nejlepším střelcem historie PL, těsně to nevyšlo.

Reagovat
vceradnesazitra

Není 130 za 30letého hráče moc?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele