Bruno Guimarães se zájemcům prodraží. Brazilec se v Newcastlu dohodl na nové smlouvě

23.09.2023, 12:57
Aktuality
Bruno Guimaraes (© AFP)

Pětadvacetiletý brazilský reprezentant Bruno Guimarães se údajně po měsících vyjednávání dohodl na nové smlouvě v Newcastlu United. Nový kontrakt by měl trvat do konce června 2028 a obsahovat výstupní klauzuli pohybující se okolo 100 milionů liber, uvedl na sociální síti X Fabrizio Romano.

Guimarães přestoupil do týmu ze severu Anglie v lednu 2022 z francouzského Lyonu za zhruba 36,5 milionu liber. Za tři sezony si v dresu Strak připsal 63 zápasů a 10 gólů napříč soutěžemi. K tomu přidal šest asistencí, a není proto divu, že se o jeho služby zajímají ještě zvučnější kluby.

Sám hráč přiznal, že v létě vedl diskuse s Realem Madrid. Mezi týmy, které by si rády zajistily jeho služby, patří také Chelsea a Liverpool. Nová smlouva obsahující výstupní klauzuli ve výši 100 milionů liber by tak měla jejich zájem alespoň částečně zmírnit.

Podle Romana je navíc Guimarães v Newcastlu nad míru spokojený a po přestupu netouží. S týmem, s nímž ho aktuálně pojí smlouva platná do roku 2025, se v letošní sezoně navíc účastní také Ligy mistrů.

Autor: Vladislav Frk / x.com/fabrizioromano, newcastleworld.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
mesyas

Bély: Hold my peněženka

Reagovat
smazaný uživatel

Ta klauzule je vtip ne? jen 100 mega..to už dnes, ale i za rok či dva dá kdokoliv z TOP týmů Evropy, pokud nutně bude potřebovat špičkové DM.

Reagovat
SunFells

Bruno není špičkové DM, i tak ještě nejsme tam, aby 100 mega nebylo pro prodávající klub dost exkluzivní.

Reagovat
icka

Reagovat
smazaný uživatel

V lize mě napadaji jen Rodri a Rice, kteří jsou lepší, možná Caicedo, ale jinak už nikdo.

Každopádně sto míčů je pořád hodně exkluzivní, ale především pro ty menší kluby.

Pro klub jako Newcastle, který má peníze, a cíl vybudovat TOP tým, ani ne. A pokud nějaký tým má peníze a chce hráče získat, už těch sto mega příští rok nebude něco tak mimořádného. Letos to byl Kane, Rice, Caicedo, Bellingham..ta doba se posouvá a jestli jsme dneska u Caiceda koukali s otevřenou hubou, tak za rok nad něčím podobným mavnem rukou. Jo když už i Bayern, který v žádný případě hráče nepreplaci, dá sto míčů za hráče rok před koncem smlouvy, i když jde o TOP strikera, tak to už je co říct a svědčí to o tom, jak se to finančně posouvá.

Reagovat
SunFells

On tu cenu nemá, určitě ne jako DM. Takže když se něco takového stane, tak dobře prodají hráče a můžou ty peníze využít lépe. Klauzule je samozřejmě také požadavek hráče.

Reagovat
Seydou Doumbia

Tým nemůže dát 500 mega klauzuli a udělat z něj v tomhle ohledu neprodejného bez souhlasu hráče co? A i on chce mít určitě nějaké zadní vrátka a šanci si zahrát ještě v lepším týmu.

Reagovat
SunFells

V takovém případě nemá význam tu klauzuli mít.

Reagovat
Bandita_Harry

Však keď tam bude mat tu klauzulu tak stačí ze sa aktivuje a vyhne sa vynucovaniu si prestupu v klube. Pre hráča určite skvelá vec.

Reagovat
fabec1222

Jooo, jasně, z Evropy...

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Ta klauzule je nízká, ne že ne. A hlavně zbytečná teda, pakliže jí on a jeho manažer přímo nevyžadovali.

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Aha, já myslel, že je o pár let mladší teda. Tak to beru zpátky, že je nízká.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele