Brémy po šesti letech opustí Junuzović

23.04.2018, 21:21
Aktuality
Zlatko Junuzović si bude hledat nové angažmá. Rakouský záložník se rozhodl neprodloužit smlouvu s Werderem Brémy, přičemž jméno nového chlebodárce neodhalil...

Odchovanec Grazeru AK se přes Austrii Kärnten dostal do vídeňské Austrie, kde zaujal představitele Brém, které ho nakonec před šesti lety přivedly za pouhých 800 tisíc eur.

S odstupem času nemusí severoněmecký celek litovat ani jednoho jediného eura. Třicetiletý středopolař se zařadil k oporám a dokonce to dotáhl až do role kapitána.

Junuzović do této chvále za SVW odehrál 195 soutěžních utkání, ve kterých si na své konto připsal 22 gólů a čtyřiapadesát asistencí. Dlouho se spekulovalo o tom, zda Rakušan prodlouží s Brémami kontrakt, nakonec se však rozhodl, že po sezóně jako volný hráč odejde.

"Nebylo to pro mě snadné rozhodnutí. Zažil jsem v Brémách šest fantastických let. Werder pro mě byl první zahraniční štací a dal mi možnost si zahrát jednu z nejprestižnějších světových lig," řekl Junuzović. "Stal jsem se zde kapitánem a vždycky jsem hrdě nosil brémský dres. Celý klub a především fanoušci se dostaly do mého srdce, kde budou mít vždycky místo," dodal na rozloučenou 55násobný rakouský reprezentant.

Další kroky Junuzoviče zahaluje otazník, spekuluje se však o návratu do vlasti, kde má o jeho služby usilovat Salzburg. Už dříve se mluvilo o zájmu Stuttgartu, Orlanda City a Brightonu.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Zadarmo bych ho rád bral do Schalke.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten měl na to odejít výš tak dva, tři roky zpátky. Ty jeho přímáky naprostej luxus.

Reagovat
stas87

Ak sa naozaj Baumann so Zlatkom nedohodol na urcitej ciastke ktoru Juno chcel a Baumann mu ju nehcel dat lebo v nom uz nevidel perspektivu, tak je to dost nestastne rozhodnutie. Zlatko chcel poslednu väcsiu zmluvu v kariere, co je uplne logicke a pochopitelne. Sest rokov je v klube, po Clemensovi dostal pasku, jeho vykony nemaju klesajucu tendenciu, zapasy rozhoduje cez standartky ci sam obcas prida gol...a klub sa s nim natahuje o peniaze. V zapasoch kedy nebol vidiet cez produktivitu a nedarilo sa mu, tak to vzdy ale naozaj vzdy poctivo odmakal. Nevysral sa po strate lopty na defenzivu ale aktivne pomahal obrane. Aj vdaka tomu sa stal nesmierne oblubenym hracom na Weseru a dost dobre si viem predstavit, ze ak ukonci karieru, tak bude mat dvere otvorene a ked bude chciet v nejakej roli po kariere ostat u futbalu, tak v Bremach bude mat moznost.

Uz pred casom to u neho vyzeralo na to, ze nepodpise novu zmluvu. Ale on je v meste a klube naprosto spokojny a nakoniec podpisal. A podotykam, ze podpisoval vtedy zmluvu za podmienok, kedy ten tim vyzeral oproti dnesku ovela horsie a perspektiva smerovania klubu vyssie v tabulke vtedy bola ovela nizsia. Uz len z tohto pristupu je vidiet, ze mu na klube zalezalo. Osobne mi je ho velmi luto a v tomto pripade nerozumiem Baumannovi a Kohfeldtovi, preco ho odstavili a preco pri absencii Delaneyho v Stuttgarte nehral. Zlatko ma stale vykonnost na zakladnu zostavu, nie je to kotva co by ten tim tahala dole. O to viac je to nepochopitelne a smutne.

Len pre zaujimavost, od 20 do 28. kola sme mali bilanciu 6-2-1. On nehral len vo Freiburgu a naskocil na posledne dve minuty v Gladachu. Vo Freiburgu sa prehralo 0-1 a v Gladbachu remiza 2-2. Pri vyhrach vzdy hral...aj to ukazuje, ze ma na nasu hru a vysledky znatelny vplyv. V nedelu bol v Kölne na tribune Baumann a Kohfeldt. Vraj kvoli Bittencourtovi...ale ten ma vykupku na osem mega a to je podla mna za neho abnormalne vela. Navyse to nie je typologicka nahrada za Juna a mne osobne je to nesympaticky hrac. Svoje kvality ma, to nepopieram ale nechcel by som ho a urcite nie za taku cenu, Dufam ze si Zlatko vyberie VfB. Ak nie svabov tak to Schalke. Nepride mi ako ten typ, co by chcel za kazdu cenu opustit Nemecko a BL.

Takze vsetko naj Juno v buducom klube a svoje miesto v srdciach fanusikov SVW budes mat vzdy. A vzdy budes mat na Weser stadione dvere otvorene a fanusici ti zatlieskaju ked prides ako super.

Reagovat
smazaný uživatel

Musím říct popravdě, že jsi možná jediný tady na EF u kterého si vždy přečtu dlouhý odstavec a nikdy mi to nevadí.

Reagovat
stas87

Dik. Ale sam si svoj povedzme kredit znizujem tym, ze obcas pridem rypat a trollit do PL. Niekedy mi to skratka neda a neudrzim sa.

Reagovat
HonzaKoller

Reagovat
luzaro

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele