Brazilce bude rok trénovat Diniz, pak má přijít Ancelotti

05.07.2023, 08:28, aktualizováno 05.07.2023, 09:28
Aktuality

Prozatímním trenérem brazilských fotbalistů byl jmenován Fernando Diniz. Příští rok chce svaz přivést Carla Ancelottiho, o kterého usiluje delší dobu. Slavný italský kouč má ještě na jednu sezonu smlouvu v Realu Madrid. Televizní stanice Globo uvedla, že šéf brazilského fotbalu Ednaldo Rodrigues chce, aby Ancelotti vedl pětinásobné mistry světa na Copě América v létě příštího roku.

Diniz podepsal smlouvu na jeden rok. Zároveň s reprezentací dál povede i Fluminense v brazilské lize. S národním týmem vstoupí do kvalifikace o mistrovství světa v roce 2026, kterou Brazilci zahájí 7. září domácím zápasem proti Bolívii.

"O tomhle sní všichni. Pracovat pro národní mužstvo je čest a velká hrdost. Je to výzva, zvlášť způsob, jak se to stalo. Jsem přesvědčený, že máme všechno, abychom se posunuli dál a tým fungoval," uvedl ve videu devětačtyřicetiletý kouč.

Dinize si podle brazilských médií přáli na lavičce hráči. "Vyznává podobnou taktiku jako trenér, který přijde před Copou América, Ancelotti," řekl televizní stanici Globo Rodrigues. Italský kouč už dříve brazilskému svazu vzkázal, že si zájmu velmi cení. Zda angažmá přijme, zatím neuvedl.

Brazílie byla bez trenéra od prosincového mistrovství světa v Kataru, na kterém vypadla ve čtvrtfinále. Po turnaji skončil u týmu Tite. V jarních přípravných zápasech s africkými soupeři vedl mužstvo kouč reprezentace do 20 let Ramon Menezes. Pod jeho vedením Brazilci podlehli Maroku a Senegalu, porazili jen Guineu.

Autor: ČTK

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak za rok snad Xabi.

Reagovat
teenz

Reagovat
Rudnevs

Pedro Diniz

Reagovat
KingMaster13

To už je ve světě formule 1 hodně old school jméno Stejně jako třeba Gaston Mazzaccane, Ricardo Zonta a nebo Mika Salo

Reagovat
Rudnevs

Toranosuke Takagi, Marc Gené, Luciano Burti,…

To sú proste také zabudnuté “legendy” z menších tímov. Hoc som mladší ročník, toto bola podľa mňa ešte pravá formula a ak mám kedykoľvek možnosť pozrieť si nejake staršie preteky, tak neváham.

Reagovat
KingMaster13

Od roku 1998 do roku 2010 mám každý závod nahraný na kazetě Jinak jak říkáš to byly zlaté časy formule 1 a vůbec mi nevadí, že se tolik nepředjíždělo

Reagovat
Rudnevs

Toto predbiehanie je také umelé, keď s DRS ťa proste Max alebo Lewis predbehne na rovinke ako keby šoféroval stíhačku, tak neviem na čo to je dobré. Môžu si napísať do štatistík, že sa predbieha viac, ale viac predbiehania neznamená lepšie preteky. Niekedy nebolo aj menej predbiehania na škodu, aspoň tie súboje trvali trochu dlhšie.

Reagovat
Ingimir

mám knihy k ročníkom 98 a 2000 a toto sú presne mená čo mi ostali v pamäti a v srdiečku, môj oblubenec bol Verstappenov otec v Arrowe aj keď ten Burti v tých rokoch odjazdil tuším len jeden závod a viac toho najazdil neskôr, mal dosť nepríjemnú nehodu v Belgicku

Reagovat
Rudnevs

Burti jazdil chvilku za Prost, chvilku za Jaguar. Známu je vďaka dvom obrovským nehodám- jedna, ako spomínaš v Belgicku, to bolo tuším s Irivneom, počas ktorej Burti skončil zakliesnený v pneumatikách. Druhá bola v Nemecku, keď vyliezol na niekoho krídlo a vzlietol hneď na štarte. Čiže toľko k jeho kariére. Inak Jos je medzi komunitou F1 známy snáď ako najväčší záporák, to sa málokedy vidí, že ho niekto má rád. Môj najväčší obľúbenec je Heinz Harald Frentzen.

Reagovat
FC Porto FC

Admirál Donitz?

Reagovat
Konspirator

Pár reprezentačních lodi potopí

Reagovat
Benfica

Do MS este daleko tak maju cas

Reagovat
sokar

musí byť radosť trénovať s vedomím, že o rok tak či tak skončí, navyše bude vymenený pred veľkým turnajom

Reagovat
rel7

Tak u nich trénovat nároďák je meta nejvyšší. Takže i za ten rok kdy bude pokračovat současně v klubu bude určitě rád.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele