Brandão chyběl na tréninku Bastie a mohl by být vyhozen

19.08.2014, 12:42
Aktuality
Angažmá zkušeného brazilského útočníka Brandãa na Korsice by se mohlo místo měsíců počítat na pouhé dny; poté, co s někdejším forvardem Marseille v poslední červencový den podepsala roční kontrakt, nyní Bastia po nedávném incidentu pravděpodobně rozhodne o velmi předčasném ukončení spolupráce...

Brandãa dostala do problémů hlavička do obličeje Thiaga Motty, která italskému internacionálovi po skončení zápasu přinesla zlomený nos. Prezident pařížského klubu Al Khelaifi pro neukázněného útočníka ihned rozzuřeně požadoval trest do konce kariéry, zatímco sama Bastia nějaký čas odmítala jednat.

Nyní se již tresty pro Brandãa začínají pomalu dostavovat. Brazilský forvard nebyl koučem Makelelem vpuštěn na dnešní trénink, přičemž list Le Parisien dokonce spekuluje o možném okamžitém zrušení Brazilcovy smlouvy.

Tyto dohady akorát přiživuje skutečnost, že Brandão včera bleskurychle smazal svou oficiální omluvu na sociální síti Facebook. "Rád bych se omluvil Thiagu Mottovi za mé činy. Je mi to líto a doufám, že moji kamarádi i fanoušci pochopí," napsal Brandão, aby se - dle informací Le Parisien - následně dozvěděl, že korsický klub pro jeho výpad pochopení nemá.

Ve čtvrtek se navíc bude s ohledem na kauzu Brandão konat speciální disciplinární řízení, z něhož by mělo vzejít rozhodnutí o ročním až dvouletém distancu - pravděpodobně znamenajícím konec kariéry 34letého rodáka ze São Paula.

Autor: Tomáš Daníček / rmcsport.bfmtv.com, leparisien.fr

Komentáře (62)

Přidat komentář
VanKun88

Prase, to do fotbalu nepatří, dobře mu tak

Reagovat
janinho

ciste hovado! ked hrozi ostane bez prace tak zrazu sa uz neciti potrebu ospravedlnovat... 34rocny kkt by uz mohol mat trochu rozumu. nech mu FIFA tu jeho uzasnu karieru definitivne ukonci a bude pokoj. o 1 kkta menej...

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Co říkáte na toho Odegaarda, kdo ho uloví. Jeví se celkem šikovně, umí 1na1 a hlavně finálky mu jdou parádně...na 15ti letýho kluka je to paráda.

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám v Ajax a za pár let Real?

Reagovat
smazaný uživatel

Tam by asi šanci dostal, ale zase aby se nakonec neztratil mezi milionem Van Fotbalistů...

Reagovat
Kang & Kodos

Ještě aspoň rok, dva v Norsku. Potom Ajax nebo BVB

Reagovat
REPLIKATOR

Do Liverpoolu záloha za Coutinha

Reagovat
smazaný uživatel

Jeho chování nebylo přijatelné. Ale nevěřím tomu, že by Mottovi dal jen tak hlavičku. Možná mu jí dal za rasistické urážky. Nechal bych to důkladně prověřit :X

Reagovat
X-bano-X

Motta je hajzel už na pohľad. Bol taký v Barcelone a bol taký aj v Miláne. Zákerný provokatér. Ale to ten zlomený nos neospravedlňuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak no :X

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Murtago

Reagovat
Lamskej#RMCF

Reagovat
PP

nevím tak proč.. I kdyby mu řekl na hřišti cokoliv, tak pochopím reakci tam (viz Zidane, apod..).. Ale počkat si po zápase na něj a trefit ho.. Doživotní zákaz, takový kokot nemá co pobíhat po hřišti..

Reagovat
Murtago

Brandao dostal ŽK na začátku zápasu a dávali mu to pěkně sežrat. Co měl dělat? Nechat se vyloučit, oslabit tím mužstvo a udělat přesně to co Motta chtěl?

Reagovat
Ferguson6

Makelele hral za PSG, tak mu to dá zožrať. Škoda, že nemajú trénera z Marseille

Reagovat
Israha

Ty vole, dva roky distanc....to vypadá, jak kdyby ho tam v té šatně znásilnil nebo co. Tohle byl běžný případ nesportovního chování po zápase, takže následovat by měl běžný trest, tudíž 5-10 zápasů stop a mastná pokuta.

Dělat to neměl a trest si zaslouží, ale zbytečně se z toho dělá monstrkauza.

Reagovat
fantomas

Tam bude hrát roli faktor, že to udělal až po skončení zápasu a na Mottu si vyloženě počkal, čili to nebylo jednání v afektu per se.

Reagovat
Israha

To je vlastně pravda...dobrá, tak dvojnásobek, tj. max do konce půlsezony. Ale dva roky je šíleně přehnané.

Reagovat
smazaný uživatel

Sejk chce aby uz si nekopol do loty . Za tie 2 roky moze byt este rad

Reagovat
pobody's nerfect

to jedině amputovat mu nohy, ale stejně si myslím, že v evropě si už nezahraje, nedovedu si moc představit, kdo by mu nabídl smlouvu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Když Leonardo mohl dostat rok za vražení do rozhodčího, tak jsou dva roky v pořádku.

Reagovat
Israha

Brandao je hráč, a tak by měl být trestán, jako všichni ostatní hráči za podobné přestupky. Na sportovního ředitele klubu pochopitelně platí jiné sazby, to nelze srovnávat.

Reagovat
Kang & Kodos

A vražení do rozhodčího se určitě taky posuzuje jinak než kdyby strčil do nějákýho hráče

Reagovat
smazaný uživatel

Jo ikdyž vražením nikomu nezlomíš kost v těle...ale je pravda že sportovní ředitel přeci jen by se měl lépe ovládat, a rozhodčí je "výš" než hráč. Ale ani tak bych nebyl proti ročnímu trestu.

Reagovat
Kang & Kodos

U něj už to je stejně jedno. Je mu 34 a teď už ho jen tak někde nevezmou

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ACSMan

Takové pošťouchnutí a hned vyhození a Suarez málem ukousl Chiellinimu záda a jenom 4 měsíce

Reagovat
smazaný uživatel

Zidane se měl tenkrát trefit Materazzimu líp do ksichtu...to by byl precendent...

Reagovat
Free_player

pošťouchnutí ? ti dám asi taky čelo do rypáku a budeš mluvit třeba jinak

Reagovat
Kang & Kodos

Ve čtvrtek se navíc bude s ohledem na kauzu Brandão konat speciální disciplinární řízení, z něhož by mělo vzejít rozhodnutí o ročním až dvouletém distancu.....není to trochu moc? Za zákroky, který skončily zlomenejma nohama (Witsel, Taylor) to bylo 10 zápasů

Reagovat
celeb

ako tu uz bolo par krat spominane: je rozdiel, ak dojde k urazu pocas zapasu zakrokom, ktory moze byt brutalny, ale vyplyva z hry a zakrokom, ked po zapase si hrac vedome pocka svoju obet a tam ju zabije, znasilni a zje (poradie podla preferencii)

Reagovat
Thundeus

Roční trest a zákaz trénování.

Reagovat
ACSeRw!n

tak to nechapu... dyt udelal hovno

Reagovat
smazaný uživatel

když dá někdo hlavičku do ksichtu na hřišti, tak je z toho červená a maximálně 5 zápasů mimo a když dá hlavičku v tunelu po zápase, tak roční distanc?!

Reagovat
smazaný uživatel

Stalo se to proti P$G takže ono se neni moc čemu divit. Udělat to proti Lyonu, nebo Lille, tak o tom už zejtra nikdo neví.

Reagovat
Neuro

P€G

Reagovat
Josifek

V Marseille jsem ho úplně nesnášel, strašně mě iritovalo, jak dřevácky působil oproti ostatním, navíc mi ani nepřišlo, že by byl moc střílel goly..

Reagovat
smazaný uživatel

Nestřílel moc góly??? Aha... A kdo nám teda vystřílel postup do čtvrtfinále LM přes Inter Milán? A kdo ve finále Francouzskýho poháru dal rozhodující gól, kterej nám přines zatim poslední trofej? Navíc v Marseille patřil k nejlepším útočníkům v lize. Ono to taky občas chce se na zápasy podivat a ne jen sledovat livesport a hrát fifu a pak si myslet že o tom hráčovi víš všechno

Reagovat
Israha

Tohle sice byly dva hodně důležité góly, ale jinak Brandao fakt ten poměr zápasy/trefy měl v OM dost slabý. Na čistokrevného hrota do vápna, který na hřišti jiné úkoly nemá, to bylo nedostačující, však taky málokdy hrál základ.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky on je spíš útočník do vápna a ne technickej útočník kterej obejde 4 obránce a vystřelí a Marseille v době kdy u nás byl Brandão hrála na krátký balóny po zemi, což vysokýmu útočníkovi těžko může vyhovovat.

Reagovat
Hokaido

škoda, že žádnej trest nedostane i Motta. Nevím sice co se tam stalo, ale jen tak by mu čelíčko asi nedal ...

Reagovat
smazaný uživatel

Měl ho narvat do kulí.... nebyla by krev a novináři by o tom tolik nepsali

Reagovat
celeb

hlavou ?

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba jo, určitě by to zvládnul

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vlastik

Heh, trošku ambivalentní pocit...na jednu stranu zranil dva naše hráče, na fruhou stranu zrovna dva ze tří, které moc nemusím a místo nich dostanou prostor Aurier a (doufám) Cabaye, takže trest ano, ale ne nějakou divočinu jako dva roky

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně s tím souhlasím. Jasně, to co provedl musí být potrestáno - pokuta, omluva + charita ( děti v nemocnici, přispět na postiženým ebolou ). Ale jen tak pro nic za nic se dva Brazilci neporvou, Motta je taky pěkný prasátko, stačí se podívat na pár jeho zákroků...

Ale mám pocit, že aby ho Bastia vyhodila je přehnané a jen ustupují velkým zbohatlickým klubům typu Monaco a PSG, a to je zas něco nepřijatelného pro nás fanoušky....

Reagovat
Whitemedia

Mottovi mohl naložit i víc..

Reagovat
dantetomas

Mne vadi jedine - ze usiel ako mala holka.

Reagovat
smazaný uživatel

Buzerantão

Reagovat
Trand

Reagovat
Milan.B

Reagovat
PP

No ty voe.. si děláte tady někteří prdel ne?

Něco jiného je trefit někoho v afektu na hřišti (viz Zidane, Suaréz, apod..), ale naplánovat si to a počkat si na něj po zápase?? Doživotní ban na profi úrovni.. A klidně to brát jako precedens.. vypatlanec..

Reagovat
smazaný uživatel

Podla mna by to omnoho viacej akody narobilo keby to spravil pocas zapasu

Reagovat
PP

hráls fotbal? Tam jsou nějaké řeči to nejmenší! A jestli tě někdo štípe, šlape na nárty kolíkama, apod., tak mu to máš vrátit v zápase a klidně faulem, ale počkat si na něj po zápase?? Kde jsme.. Do fotbalu a navíc profi fotbalu - neexistuje.. žádná omluva...

Reagovat
smazaný uživatel

Vsak to tak uz v dnesnej dobe chodi niekto ta uraza provokuje ty sa nedas a este ty si potrestany a z neho je chudacik

Reagovat
REPLIKATOR

Sráč. V Evropě už si nekopne!

Reagovat
smazaný uživatel

Bastia měla přivést skutečného útočníka a ne tohle kopyto, teď je pozdě zpytovat svědomí. Nebyl dobrej ani v mládí natož teď

Reagovat
smazaný uživatel

náhodou první 2 sezóny za OM měl lepší statistiky než má torres

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele