Braga věří, že jí k postupu pomůže vstřelený gól

29.04.2011, 10:29
Aktuality
Po prvním semifinálovém duelu má blíže k dublinskému finále Evropské ligy Benfica, ale po těsné výhře 2:1 nad Bragou bude muset ještě tvrdě bojovat na soupeřově půdě. Kouč Bragy Domingos Paciência věří, že právě vstřelený gól venku může být rozhodující. Optimismem ovšem před odvetou hýří také v Lisabonu...

Benfice vítězství včera večer zajistil parádní ranou z trestného kopu Oscar Cardozo a příští týden bude na Estadio AXA jeho mužstvo v o něco lepší pozici. Braga si ale uvědomuje, že jeden vstřelený gól ze hřiště soupeře ji nechává ve hře.

"Prohra není dobrým výsledkem, ale víme, že je všechno otevřené," říkal po zápase Domingos Paciência. "Pokusíme se to na domácí půdě zvrátit a postoupit. Co mohu s jistotou říct, je to, že doma to bude úplně jiná Braga."

Dvaačtyřicetiletý kouč přiznal, že na jeho mužstvo před zápasem dolehla tíha okamžiku, a tak výkon v úvodních minutách nebyl optimální. "Měli jsme začít lépe. Byli jsme příliš nervózní. Jak ale minuty plynuly, zlepšovali jsme se a ve druhém poločase vytvořili šance. Mohli jsme dát víc branek, ale teď víme, že nám stačí výhra 1:0, takže si věříme. Před našimi fanoušky to bude skvělé," dodal Paciência.

Rovněž jeho protějšek Jorge Jesus litoval, že jeho svěřenci nedokázali dát více branek, nicméně je přesvědčen, že Benfica do finále postoupí. "Vyhráli jsme první zápas. Stejně jako proti PSG a Stuttgartu, takže pro nás tenhle výsledek není ničím novým," začal Jesus. "Zasloužili jsme si více gólů, nebo alespoň vyhrát dvoubrankovým rozdílem. Braga si nevytvořila žádné šance. Dali gól ze standardní situace, jinak nás příliš neohrozili.

"Jedem do Bragy ještě lepší, než jsme byli teď. Samozřejmě, že věřím, že se do dublinského finále dostaneme, výsledek nám dává naději,"
dodal Jorge Jesus.

Autor: Ondřej Holzman / soccerway.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
Liquid

tomu věřím taky, odveta 1:0 a Porto - Braga finále

Reagovat
mastakillah

Reagovat
Biozdenda

Trener se jmenuje Paciência? Pokud by se to prekladalo jako trpelivost, tak by to aj k pasovalo k vysledkum Bragy

Reagovat
FC Porto FC

jj je to v překladu trpělivost

Reagovat
FC Porto FC

Jinak doufám že do finále postoupí Benfica aby zas nedala Braga gol a pak beton

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Odveta skonci 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele