Bordin si nemyslí, že Slavia je favoritem, až do konce chce hrát o body

04.10.2023, 22:09
Aktuality
Roberto Bordin (© fc-sheriff.com)

Trenér hráčů Tiraspolu Roberto Bordin si nemyslí, že jeho svěřenci jsou před čtvrtečním utkáním Evropské ligy na Slavii výrazným outsiderem. Osmapadesátiletý italský kouč věří, že Šeriff naváže na výkon z úvodního kola, v němž doma po vyrovnaném boji podlehl favorizovanému AS Řím 1:2. Na tiskové konferenci také vyzdvihl fyzické přednosti pražského soupeře.

"Slavii jsme si nastudovali, víme, že se jí v posledních letech v evropských pohárech dařilo. Viděli jsme jejich minulé zápasy, především ten proti Servette Ženeva, kde zvítězili 2:0. Bylo vidět, že je to tým, který jde hodně do presinku, hraje dynamicky, je fyzicky hodně silný," uvedl Bordin.

"Čeká nás složitý zápas, ale nemůžu říct, který tým je lepší a kdo je favorit. To se uvidí až po zápase. Chceme bojovat o bodový zisk až do závěrečných minut," doplnil italský trenér, který se v lednu vrátil na lavičku Šeriffu.

Jeho svěřenci na úvod skupiny proti favoritovi AS Řím předvedli solidní výkon. "Byl to skvělý zápas, oba týmy hrály velmi dobře. Dokonce jsme až do posledních minut bojovali o bodový zisk," řekl Bordin.

"Myslím, že jsme podali velmi dobrý výkon, hlavně ze začátku. Potom jsme si bohužel dali vlastní gól. Vyrovnali jsme, ale AS Řím už v závěru šanci nepustil. Je to jeden z nejlepších týmů nejen ve skupině, ale v celé soutěži. Určitě má na to Evropskou ligu vyhrát. Na výkon proti Římu chceme navázat," doplnil Bordin.

Před 14 lety Tiraspol vyřadil Slavii v kvalifikaci Ligy mistrů po remízách 0:0 doma a 1:1 venku. "Je to hezká vzpomínka, ale my se snažíme myslet hlavně na přítomnost. Snažíme se hrát stejně doma i venku, chceme se prezentovat ofenzivně. Stejné to bude i zítra," řekl Bordin.

Když před rokem Tiraspol vypadl po dvou porážkách 1:2 s Plzní v kvalifikaci Ligy mistrů, ještě u mužstva nebyl. Také kádr Šeriff téměř obměnil. "Jsem u týmu od ledna. Hráči se mění průběžně, v Šeriffu to tak prostě chodí. Máme skvělý skauting, který dokáže najít výborné hráče, kteří se pak u nás mohou zlepšovat," poznamenal Bordin.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele