Boniface musí na operaci, Leverkusenu bude k dispozici až v dubnu

09.01., 16:13
Aktuality
Victor Boniface (© AFP)

Další nepříjemné zprávy si od lékařů vyslechli zástupci a také fanoušci Leverkusenu. Útočník Victor Boniface si poranil třísla a problém je vážný, kanonýra čeká operace a na trávníky se vrátí až v dubnu.

Boniface do Leverkusenu přišel před letošní sezonou z belgického RU Saint-Gilloise a na podzim nastřílel šestnáct soutěžních branek. V nadcházejících týdnech měl být jedním z tahounů nigerijské reprezentace na africkém šampionátu, během přípravy na turnaj se ovšem zranil.

"Hodně štěstí, kluci. Přeju vám jen to nejlepší," napsal na instagramu a vzkaz spoluhráčům doplnil zlomeným srdcem. Od pondělí tak bylo jasné, že se jedná o vážnější zranění a tisk spekuloval o měsíc a půl dlouhé přestávce, délka absence nakonec bude dvojnásobná.

Bayer před sebou má náročné jaro, lídr bundesligové tabulky zůstává ve hře v DFB-Pokalu i Evropské lize a větší množství prostoru v sestavě by měli dostat i čeští reprezentanti Adam Hložek a Patrik Schick. Na zranění už zareagoval trenér nigerijské reprezentace José Peseiro, Boniface v nominaci nahradil Terem Moffi z OGC Nice.

Autor: Tomáš Pavlík / kicker.de

Komentáře (42)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dar z nebes pro krajánky.. každopádně snad se brzo uzdraví, s Patrikovým zdravím to taky nemusí být ideální a pak by jim do útoku zůstal jen Hložek

Reagovat
Salfovic

Což není hroťák. Možná teď ještě někoho přivedou.

Reagovat
ACSMan

Hlavně pro Kováře je to vyloženě spása

Reagovat
db18

No, čekal jsem, že se zraní až na turnaji...

Reagovat
doshcz

jono, Alonso tomu sel navic celou dobu dost naproti

Reagovat
Ofenziva > Defenziva

Páťa ten titul vystřílí

Reagovat
janinho

brutalna sanca pre schicka. po zraneni mal nadherne cisla a pokial ostane zdravy, tak s tym xabiho utocnym futbalom moze na jar urobit velke veci. drzim palce!

Reagovat
Kucka

Reagovat
Losinho

Pro naše pecka

Reagovat
vladino10

snáď Pato vydrží pol sezony

Reagovat
Bakary3

Tak jestli chce leverkusen titul, měl by okamžitě aspoň na hostovacku angažovat sikovnyho útočníka... Protože ač to nerad říkám, se Schickovym zdravím... By to byl hazard

Reagovat
Rudnevs

Asi tak… oni mali v pláne niekoho priviesť už aj tak, ale teraz je to už nutnosť. Snáď Xabi privedie niekoho, kto do tímu bude pasovať a strata nebude citeľná.

Veľká škoda, že APN je zrovna v sezóne, keď Leverkusen má takýto skvelý ťah na titul… a že kostra Leverkusenu spočíva aj z Afričanov.

Reagovat
Bakary3

Tohle je velká čára přes rozpočet... Dokud byl Schick příjemnej bonus, bylo to pohádkový.

Teď je to ale hodně rizikový.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak APN máš každé dva roky čili šance že to nějakému nigga africkému týmu posere sezonu je celkem veliká. Stejně za to může Šabi a Šiké. Šabi za to že Bonifejsa furt hrál a Šik za to že není zdravý a Šabi ho nemohl rotovat. Díky tomu Nigérie bude na APN bez své velké hvězdy.

Reagovat
oli9

Reagovat
Spasitel

Reagovat
Sigma Olomouc

Schicky musí využít šance, podle mě může být lepší než Bonifác, jen jestli zůstane zdravý...

Reagovat
Tucnak

Rád bych s kamarády šel na zápas Bundesligy. Na jaký tým se dají sehnat lístky? Jako první nás napadl Dortmund (jsou tam dokonce i letenky za 750 Kč zpáteční z Katowic - jsem z Ostravy). Ale tam asi nebude šance.

Možná Köln / Leverkusen / Gladbach / Schalke?

Reagovat
Rudnevs

Na Dortmund nie, pokiaľ nechceš ísť cez nejaku cestovku. Na to všetko ostatné asi v pohode, čo sa týka Kölnu, je tu dokonca uživateľ, čo je členom a rád ochotne pomôže.

Reagovat
Werkrider

Na Dortmundu jsem byl 2x a lístky jsem sehnal přes jejich stránky. Na Kölnu jednou a taky přes stránky, ale to už je deset let. Na Schalke netuším, ale na Leverkusen či Gladbach sehnat lístky většinou není problém. Ještě koukni na Bochum.

Reagovat
Tucnak

Dortmund i Leverkusen teď nic nemají. U Bayeru ale píšou že se uvolňují lístky pravidelně a na ty vzdálenější koupit ještě nejde.

Reagovat
fenixLFC

u bayernu sa velmi casto uvolnia, ale musis ich stihnut vziat, tam je to kto skor pride ten vyhrava. a ma to dva problemy- pre viac ludi je to skoro nemozne kedze v drvivej vacsine sa uvolnuju listky jednotlivo (takze jednak nebudete sediet blizko seba a najma neverim ze sa da stihnut vyklikat viac listkov jednym uzivatelom aby ti to neprebrali+mas tam prirazku za tento sposob nakupu) a najma ked ho zozenies na poslednu chvilu (vacsinou tak dva, tri dni pred zapasom) tak jizdenky na bus/vlak budu na poslednu chvilu dost drahe

Reagovat
fenixLFC

Na lipsko sa daju celkom casto zohnat, pritom je to relativne blizko, krasne mesto, super stadion

Reagovat
Werkrider

Ale hnusné pivo

Reagovat
Rudnevs

Aj klub

Reagovat
fenixLFC

az tak zle nebolo, uplne v klidu pivo k futbalu jasne, bayern ma ovela lepsie pivo ale to prekonava skoro vsetky na svete

Reagovat
Shevchenko

Dortmund úplně v pohodě přes stránky, letěl jsem taky z Katowic jak říkáš a paráda. Je to ale už nějakých pět let, tak nevím jestli se situace nezměnila, ale na stránkách BVB info určitě najdeš.

Reagovat
Tucnak

Na jaký zápas jste šli a jaké období roku to bylo?

U BVB mám There are currently no tickets available for free presale.

Please log in for current season ticket or member pre-sales.

Reagovat
Shevchenko

Dortmund - Augsburg říjen 2018.

Tak možná že se lístky uvolní třeba pár dní před zápasem, ale nevím no. Ještě jsme se se známým dívali na podzim 2022 a vím že se taky daly koupit lístky nějak dopředu.

Reagovat
CHONG

Běž radši na Drážďany.

Reagovat
Werkrider

To nesplňuje už ten požadavek z první věty.

Reagovat
CHONG

Proto to slůvko "radši"

Reagovat
Tucnak

Dynamo bych bral taky, otázka zda bych na to nalákal kámoše. Ne každý je geek na německý fotbal.

Reagovat
Werkrider

Tak že se to Leverkusenu začne po Novém roce hroutit jsme všichni čekali, ale not like this

Boniface a Adli jsou v pohodě nahraditelní, narozdíl od Tapsoby a Kossonoua. Hlavní problém bude v lavičce, ta už nebude moc silná.

Uvidíme, zřejmě hned v zápasu s Lipskem.

Reagovat
Rudnevs

Vyzerá to zle nedobre a bola by škoda, kebyže takýto sranda šampionát zabráni možnému titulu…

Ostáva veriť, že ešte niekoho dovediete a že Bayern tiež bude mať slabšiu formu…

Reagovat
vladino10

Hmmm, ved ale základ viete celkom pokryt ci? Stanisic je spoľahlivý, Tah je ôk a kľúč je nech vydrží Pato zdravý...(alebo nech zoženiete niekoho ako Pohjanpalo vtedy keď mal pol roka formu )

Nemusí to byť až také čierne, ci?

Reagovat
Werkrider

Jasné, nemusí určite. V tom Alonso štýle je ale obranná trojica naprosto kľúčová, tak uvidíme ako sa toho "náhradníci" zhostia. Bez Patrika v životnej forme to ale bude ťažké. Tak snáď.

Reagovat
vladino10

Ja by som sa o Patrika vobec nebal (ak ostane zdravy no...)

Reagovat
ACSMan

Bylo by krásné, kdyby to Patrik dotáhl k titulu a pak si formu přenesl na EURO a samozřejmě s Hložanem

Reagovat
oli9

On je vlastně zázrak, že tak dlouho vydržel. Ale škoda že cestoval kamsi do tramtarie... Vlastně on měl plnou zapasovou zátěž a porci minut až minulou sezonu.

Předtím chyběl také a zranění byla na ten jeho věk..

https://www.transfermarkt.com/victor-boniface/verletzungen/spieler/656681

Reagovat
Beči

Páťa po zranění ukázal formu, takže teď si jí jen udržet a hlavně se znovu nezranit. Každopádně Victora je škoda, ten titul musí Leverkusenu přát snad každý nezaujatý fanoušek.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele