Bohemians v MOL Cupu rozstříleli Kolín, postupují také Zlín a Olomouc

11.10.2023, 18:24, aktualizováno 11.10.2023, 21:55
Aktuality

Bohemians 1905 vyhráli ve 3. kole domácího poháru v Kolíně 7:1. Hattrick dali Matyáš Kozák a Ladislav Mužík. "Klokani" v osmifinále vyzvou doma finalistu minulého ročníku soutěže Spartu. Mezi 16 nejlepších týmů postoupil i Zlín, který na hřišti jiného třetiligového týmu Uničova zvítězil po obratu ve druhé půli 2:1. V osmifinále se představí v Ostravě, kterou trenér Pavel Vrba vedla před angažmá ve Zlíně. Dál jde i Olomouc po výhře 1:0 na stadionu druholigového Žižkova.

Útočník Kozák, který je v Bohemians na hostování ze Sparty, zařídil vršovickému celku dvoubrankový náskok. V závěru úvodního dějství domácí snížili, po změně stran už ale skórovali jenom hosté. Mezi dvě Mužíkovy trefy se vměstnala branka Hrubého. Kozák dovršil hattrick v 82. minutě z penalty a Mužík tři minuty poté.

Uničov začal proti Zlínu výborně a ve čtvrté minutě se zásluhou Krče ujal vedení. Po téměř hodině hry vyrovnal Žák, od 69. minuty dohrávali domácí v oslabení po vyloučení Ambrozka. Hosté přesilovku zužitkovali v 76. minutě, kdy se z pokutového kopu prosadil Vukadinović.

"V první půli jsem nebyl s výkonem spokojen, chyběl nám pohyb. Když šli domácí do vedení, vycítili šanci. Po přestávce jsme hru zrychlili a podařilo se nám vývoj otočit. Ale celkově jsme měli zápas zvládnout líp," řekl novinářům Vrba.

O vítězství Olomouce na Žižkově rozhodl ve 24. minutě Fortelný. V závěru úvodního dějství Sigma mohla Viktorii odskočit na dvoubrankový rozdíl, jenže Pospíšil penaltu neproměnil.

"Zbytečně jsme si to zkomplikovali. Měli jsme několik dalších brankových příležitostí, v závěru prvního poločasu jsme neproměnili penaltu," citoval klubový web trenéra Hanáků Václava Jílka. "Do druhého poločasu jsme nastoupili lehkovážně. Ztratili jsme agresivitu a větší kvalitu. Soupeř hrál po změně stran velmi dobře. Šel si za vyrovnáním a měl tam dvě tři stoprocentní šance. Při nás ale stálo štěstí. Úkol splněn a jsem za to šťastný," dodal.

Bohemians se Zlínem doplnili dvanáctku již jistých osmifinalistů pohárů. Od 18:00 je dnes na programu duel druholigového Žižkova s Olomoucí. Ve čtvrtek bude znám poslední osmifinalista, Plzeň čeká utkání na půdě divizních Mariánských Lázní.

V této sezoně zatím z MOL Cupu vypadly čtyři prvoligové celky - Pardubice, vítěz předminulého ročníku Slovácko, Teplice a nováček nejvyšší soutěže Karviná. Úředním hracím termínem osmifinále je středa 1. listopadu.

Výsledky dnešních zápasů 3. kola MOL Cupu:

Uničov - FC Zlín 1:2 (1:0)

Branky: 4. Krč - 58. Žák, 77. Vukadinović z pen. Rozhodčí: Volek. ČK: 69. Ambrozek (Uničov).

Sestava Zlína: Rakovan - Reiter, Cedidla, Kolář, Pidro (88. Číž) - Dramé (46. Didiba), Černín (69. Fantiš), Janetzký (90. Švach), Bartošák - Ndiaye (46. Vukadinović), Žák. Trenér: Vrba.



Kolín - Bohemians Praha 1905 1:7 (1:2)

Branky: 39. Neuberg - 7., 33. a 82. z pen. Kozák, 52., 67. a 85. Mužík, 58. Hrubý.

Sestava Bohemians: Reichl - Křapka, Vondra, Hybš - Dostál (75. Farkaš), Jindřišek (62. Jánoš), Hrubý (62. Smrž), Kovařík (75. Lehovec) - Beran - Mužík, Kozák. Trenér: Veselý.

Viktoria Žižkov - Sigma Olomouc 0:1 (0:1)

Branka: 24. Fortelný. Rozhodčí: Petřík.

Sestava Olomouce: Macík - Chvátal, Beneš, Pokorný, Vraštil - Breite (62. Ventúra), Pospíšil (90+1. Matys) - Dele (62. Navrátil), Zorvan, Fortelný (80. Langer) - Zifčák (90+1. Fiala). Trenér: Jílek.

Autor: ČTK

Komentáře (3)

Přidat komentář
FKVZLFC

Sigma dnes s notnou dávkou štěstí, nepředvedla nic zvláštního a ve druhém poločase ji Viktorka chvílemi slušně drtila, bohužel nedařilo se v zakončení. Docela se mi líbil loňský top střelec ČFL Sodomič v souhře s Batim. Skvěle dnes zachytal Fany Kotek, snad už získá jistotu, potenciál tam je a taky dovede velmi dobře rozehrávat.

Jo a ta penalta za ruku u těla zblízka nastřelenou ve vápně, to už je teď asi nějaký FAČR debilní standard nebo co, to bych blil

Reagovat
GreatWhite

Byl to od nás hrozný výkon, je neuvěřitelné, co Viktorka dokázala spálit dnes.

Penaltu jsem z našeho sektoru absolutně neviděl, zato mi přišlo, že měla naopak ve druhé půlce být penalta po faulu na Zifčáka.

Každopádně těžce utrpená výhra dnes, ale to je v poháru taková klasika.

Jinak doufám, že Macíka už nikdy neuvidím v bráně a Pospíšil je zralý na rozehraní v béčku a za to, jak kopl penaltu, bych mu prostě dal pokutu. To se nevidí ani v žácích...

Reagovat
Kucka

Taky jsem čekal ve druhé půli pentli, Zifčák tam dostal hodně naloženo, sudí se asi bál písknout další, jak to bylo po zakončení. Škoda té tutovky, kdy šli 2 na nikoho a zakončujícímu hráči to skočilo na drnu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele