Boateng loni odmítl Barcelonu, v Bayernu chce dohrát kariéru

04.03.2015, 16:00
Aktuality
Jérôme Boateng loni v létě zažil mimořádně vydařené mistrovství světa, které pro německou výpravu skončilo ziskem vytoužených zlatých medailí, a následně mohl změnit působiště. Urostlý stoper měl nabídku od Barcelony, odchod z Bayernu ale pro něj nepřicházel v úvahu...

Šestadvacetiletý zadák na šampionátu v Brazílii neodmyslitelně patřil do základní sestavy Němců a podle mnohých názorů byl ve finálovém utkání proti Argentině vůbec nejlepším hráčem na hřišti. Jeho kvality si tak uvědomila i Barcelona, která hledala posilu do středu obrany, se svoji nabídkou ovšem neuspěla.

Odmítnutí katalánského celku prozradil Boateng v rozhovoru pro magazín Sport Bild, sám ale neví, jak vysokou částku za něj Barcelona byla ochotná zaplatit. "Když klub jako Barça signalizuje zájem, je to samozřejmě obrovská čest. Přesto jsem se tím příliš nezabýval," uvedl berlínský rodák s ghanskou krví.

"Dnes nepotřebujete jít z Bayernu do Barcelony, pokud chcete vyhrát Ligu mistrů," odkázal Boateng na vysoké cíle bavorského klubu, který před rokem a půl milionářskou soutěž vyhrál a v semifinále sedmi góly zničil právě katalánského soupeře. "Byl bych rád, kdybych v tomto klubu mohl ještě dlouho pokračovat v kariéře a po mnoha dalších titulech ji zde také zakončit," dodal.

Boateng má s Bayernem platnou smlouvu ještě na další tři sezóny. Do Allianz Arény přišel v létě 2011 za 13,5 milionu eur z Manchesteru City, dříve nastupoval také za Hamburger SV a mateřskou Herthu BSC.

Autor: Petr Vaněček / spiegel.de

Komentáře (472)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele