BENITEZ SE OMLUVIL FANOUŠKŮM

10.01.2007, 10:48
Aktuality
Ne, Liverpool zkrátka na Arsenal v letošní sezóně neumí. Reds se svým londýnským konkurentem prohráli letos již potřetí, tentokrát si jeho fanoušci museli vytrpět tenisovou prohru 3:6. Manažerovi Rafaelu Benitezovi tak nezbylo nic jiného, než se za tuto potupnou porážku omluvit...

"Byla to pro nás špatná noc a jediné, co můžeme říci našim fanouškům, je promiňte," omlouval se španělský kormidelník za výkon svého týmu. "Teď není čas ukazovat na někoho prstem nebo někoho obviňovat, vyhráváme společně a prohráváme společně. Musíme na tenhle zápas co nejrychleji zapomenout a soustředit se na nedělní proti Watfordu a na Ligu mistrů," vyhlíží Benitez možnou nápravu reputace.

"Problémem byly čtyři inkasované góly v první půli. Když prohráváte takovým rozdílem, je potom velmi obtížné se zápasem ještě něco udělat. Na začátku druhého poločasu jsme potřebovali dát rychlý gól, ale to se nepovedlo a když už jsme se konečně prosadili, tak Arsenal dokázal podržet míč, to byl hlavní rozdíl," hledá Benitez příčiny porážky Liverpoolu.

Hrdinou úterního zápasu, v němž oba manažeři dali příležitost hráčům širšího kádru, se stal Julio Baptista. Brazilský útočník nastoupil na hrotu útoku společně s Jeremiem Aliadierem a jejich spolupráce fungovala báječně. Baptista dal čtyři branky, Aliadiera zaznamenal jednu a k tomu přidal tři přesné finální přihrávky. Po faulu na francouzského útočníka navíc Jihoameričan neproměnil pokutový kop.

Arsenal letos zná lék na překonání často neprostupné obrany Liverpoolu. Svěřenci Arsena Wengera porazili Reds v tomto soutěžním ročníku již potřetí (předtím 3:0 v Premier League a 3:1 v FA Cupu) a ze vzájemných zápasů mají luxusní skóre 12:4.

Manažera Rafaela Beniteze ale možná více než včerejší prohra mrzí zranění jeho hráčů. Už ve čtvrté minutě si bez cizího zavinění pravděpodobně zlomil nohu Mark Gonzalez, jeho nástupce Luis Garcia utkání nedohrál kvůli vážně vypadajícímu zranění kolena a Stephen Warnock má zase problémy se žebry. Přesnější diagnózy by měly být známy v průběhu dne, v případě prvních dvou to však vypadá na dlouhodobější absence.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
HOST*Táborák

Nevím, jak pro Benitéze, ale pro mě to byl jeden z nejlepších zápasů za tuhle sezónu Bylo fakt na co koukat.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele