Benevento si zaslouží Serii A, hlásí trenér Inzaghi

30.03.2020, 12:57
Aktuality
Báječnou sezonu ještě před několika dny prožívalo Benevento, jemuž podobně jako například v anglické lize Liverpoolu hrozí, že veškerá práce přijde vniveč. Svěřenci trenéra Filippa Inzaghiho se budou strachovat o postup do italské nejvyšší soutěže, za nímž neomylně směřovali...

Benevento posbíralo 69 bodů a tabulku Serie B vede s ohromným dvacetibodovým náskokem před druhým Crotone, manko třetího Frosinone je pak ještě o dva body větší. Na Apeninském poloostrově ovšem řádí pandemie koronaviru, soutěže jsou přerušeny a je otázkou, jaký bude jejich osud. Ve hře zůstává více variant, sezona může být dohrána se zpožděním a bez diváků, příští ročník Serie A by mohl mít 22 účastníků, stejně jako může být celý letošní ročník anulován.

"Moji hráči si stejně jako prezident zaslouží Serii A, v zájmu celého systému musíme hrát," nechal se slyšet někdejší vynikající útočník.

Situace v Itálii je hodně vážná a v průběhu dnešního dne by počet nakažených měl přesáhnout hranici sto tisíc lidí. Pandemii podlehlo už téměř jedenáct tisíc Italů.

"Mluvit v tuto chvíli o fotbale je složité. Všichni jsme museli udělat krok zpět kvůli zdraví, které je nejvyšší prioritou. Až všechno skončí, budeme chtít znovu hrát - bude to ta správná věc. Všichni chceme zakončit to, co jsme začali před osmi měsíci, liga musí být dohrána," apeluje Inzaghi.

"Bude to nejlepší řešení i kvůli tomu, aby se předešlo konfliktům a nikdo nebyl poškozen. Jsme připraveni hrát v červnu, červenci i srpnu. Chceme sezonu dokončit, jakékoli jiné rozhodnutí někoho poškodí. V takovém případě půjdeme k soudům, některé kluby zmizí a fotbal tak může ztratit dva roky, nikoli dva měsíce," nabídl Inzaghi svůj pohled na možnou budoucí situaci.

Autor: Tomáš Pavlík / sports.yahoo.com

Komentáře (32)

Přidat komentář
Vincent Vegan

Podle me by bylo nejspravedlivejsi tuhle sezonu normalne dohrat a ne ji anulovat. Pokud ta situace nedovoli (coz je dost mozne) ty ligy dohrat treba od cervna, ale muselo by se zacit v listopadu, v prosinci, nebo az zacatkem pristiho roku, tak je porad lepsi tuhle rozehranou sezonu spravedlive dokoncit a tu nadchazejici (20/21) preskocit. Po Euru by se pak najelo na normalni system.

Reagovat
smazaný uživatel

hovadina...prostě ji ukončit ve fázi, co je...každý měl možnost si body nahrát...

Reagovat
TheMally11

hovadina

Reagovat
adoxx

Nejdebilnější koment dnešního dne

Reagovat
Mustang™

Jo, protože hrát doma s posledním týmem tabulky a hrát venku proti druhýmu týmu tabulky je to stejný.

Reagovat
smazaný uživatel

los je los proboha...tak hráli doma se třetím a venku s předposledním...co řešíme proboha ?

Co chceš udělat jiného se sezónou, dohrát a riskovat zdraví lidí ? Proberte se.

Reagovat
Mustang™

Ne, jsem pro to, aby se dohrála sezóna, až se světová hysterie zklidní. A příští sezónu odehrát třeba jen na 1 zápas. Předem náhodně nalosovat a upřesnit pravidla, aby si na toto nemohl nikdo stěžovat. Ale v současné situaci je to neférový vůči některým klubům. Přijde mi blbý měnit pravidla za běhu.

Reagovat
smazaný uživatel

Až se světová hysterie uklidní, může to narušit další sezónu...dohrát sezónu je za mě nesmysl a jsem přesvědčen, že to takto neskončí...

Spíš budou variantu sestup zrušit, postup uskutečnit a bude více týmů ve vyšší lize s tím, že pak více spadne, a´t se to opět srovná...a tím si to férově rozdají v lize od začátku...

No jsem zvědavý, jak to dopadne. Ideální řešení pro všechny není žádné, vše má něco pro a proti.

Reagovat
smazaný uživatel

nejhorší řešení určitě je, sezónu anulovat a opakovat...to se nesmí prostě stát...

Reagovat
Mustang™

Podle mě je zase kravina ovlivnit dvě sezóny po sobě. Prostě bych tuto normálně dohrál, aby byla komplet. Euro je odsunutý, takže příští sezóna může být zkrácená a od 21/22 zase normální sezóna.

A pokud se nedohraje, tak s nesestupama souhlasím. Sice by více zápasů narušilo termínovou listinu, ale bylo by zajímavější sledovat boje o sestup

Reagovat
smazaný uživatel

no uvidíme, jak rozhodnou ti nejvíce zainteresovaní

Reagovat
Kucka

To mě taky napadlo, lepší než dohrávat bez diváků a v podstatě bez pauzy začít novou, kterou bude termínově zase tlačit EURO. To bude mít za následek akorát zbytečné utavení hráčů v zápasech před prázdnými stadiony.

Reagovat
smazaný uživatel

brečííííííííme...jen u nás sparta bez poháru a slavia titul

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta ale není žádné Benevento.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TheMally11

máš pravdu, Benevento je mnohem lepší

Reagovat
smazaný uživatel

to zajiste ne..."nejsme Benevento, jsme Sparta !"

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Luc-Luc

presne

Reagovat
Ranoth

tato sezona sa musi dokoncit za kazdu cenu aj za cenu upravy dalsej sezony, napriklad ze by sa zrusili vsetky ligove pohare a LM/EL hrat v play off na 1 zapas na neutralnej pode

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak, zrušit ligové poháry. I sezóny 19/20 klidně. Ale ligy a evropské poháry se prostě musí dohrát.

Reagovat
ttopi

Jsou to smutné případy (Benevento a Liverpool), ale zkrátka dokud není matematická jistota, nelze nikomu přidělit titul, nebo ho dát o soutěž výš.

Nezbývá, než doufat, že se to nějak dohraje. Ikdyby bez diváků a zápasy ob 2 dny.

Reagovat
F.Torres

Bud dohrat nebo vyhlasit viteze jak v moto GP. Taky kdyz neni mozne pokracovat, tak se vyhlasi vitez.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale v moto gp mají stejné podmínky. Tady hrál každý s někým jiným. Stejna blbost jak porovnávat na euru týmy ze 3 míst kdyz každý hraje s někým jiným.

Reagovat
F.Torres

každý už hrál s každým, jsme ve 3/4. Kdyby měly necelou půlku, tak by to bylo pochopitelný, ale když je většina odehrána, tak není problém

Reagovat
smazaný uživatel

pro me je to proste ohromny problem no

Reagovat
F.Torres

to ti přijde lepší nedat tituly a sestupy, když většina je odehrána? To mi přijde jako horší varianta

Reagovat
Zark

Reagovat
smazaný uživatel

nejsou žádná Sparta, jsou Benevento!

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyz se mohlo posunout euro 2020 na 2021, proc neposunout konce vsech lig do doby az to bude mozny hrat i pro divaky. Stejne nova sezona nemuze zacit tak ci tak. Fotbal se hraje pro lidi. To je jako dohrat dohodnuta divadelni predstaveni bez divaku, taky blbost....

Reagovat
Recoba Inter

Sýček Pippo

Reagovat
John Obi Mikel

Já jen doufám, že tento klub někdy angažuje Strammacioniho.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele