Belgie už myslí na MS 2026, prodloužila smlouvu s Tedescem

14.03., 12:50, aktualizováno 14.03., 16:08
Aktuality
Domenico Tedesco (© Schalke 04)

Trenér Domenico Tedesco prodloužil u reprezentace Belgie smlouvu, jež mu měla vypršet po letošním mistrovství Evropy. Národní svaz RBFA dnes uvedl, že s osmatřicetiletým koučem podepsal nový kontrakt do mistrovství světa v roce 2026.

"Je to pro mě čest. S 'Rudými ďábly' se stoprocentně identifikuji," uvedl na svazovém webu Tedesco. Italský rodák s německým pasem převzal belgický národní tým loni v únoru po Robertu Martínezovi, jenž odstoupil po vyřazení v základní skupině MS.

V deseti zápasech pod Tedescovým vedením Belgie osmkrát vyhrála a dvakrát remizovala a postoupila bez problémů na ME v Německu, kde se v základní skupině střetne se Slovenskem, Rumunskem a soupeřem z play off.

Na klubové úrovni Tedesco trénoval Schalke, Spartak Moskva a Lipsko, které v roce 2022 dovedl k vítězství v Německém poháru.

Belgie dnes také představila nové dresy pro reprezentační týmy. Zatímco domácí sada je tradičně červená, dres pro zápasy venku tvoří bleděmodré triko s bílým límcem a hnědými trenkami.

Kombinace je odkazem na slavného kresleného reportéra Tintina, jehož autorovi kreslíři Georgesi Remimu se svaz rozhodl vzdát hold. Nové dresy proto představil v muzeu Hergé, což je Remiho pseudonym.

Příběhy mladého reportéra Tintina, který přes bílé triko s límečkem nosí bleděmodrý svetr a k tomu má hnědé pumpky, vyšly poprvé v roce 1929 a byly přeloženy do 70 jazyků. Sešitů s Tintinovými dobrodružstvími se po celém světě prodalo přes 270 milionů.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele