Beenhakker už vzhlíží k ME 2012

17.06.2008, 08:38
Aktuality
Kouč Poláků Leo Beenhakker ocenil kvalitu Chorvatů, kteří přehráli jeho tým i s náhradníky. Jeho protějšek Slaven Bilič pak své muže z lavičky pochválil. Zejména Ivana Klasniče, který dopsal pohádkový příběh. Po transplantaci ledviny se nejen vrátil na trávník, ale teď vstřelil branku na mistrovství Evropy.

Polský kouč Leo Beenhakker neskrýval po zápase s Chorvatskem zklamání. "Dali jsme do toho všechno, zkusili jsme to, ale bohužel jsme na výhru neměli. Chorvaté byli velmi silní, i když jim chyběli někteří klíčoví hráči," uvedl.

"Všichni jsme moc zklamaní, protože jsme měli velká očekávání a chtěli jsme toho tady dosáhnout víc. Bohužel příliš mnoho hráčů nemělo takovou formu jako v kvalifikaci. Nyní už vzhlížíme k domácímu mistrovství za čtyři roky," dodal trenér polského výběru, který bude soupeřem českých fotbalistů v nadcházející kvalifikaci MS 2010.

To Chorvatský lodivod Slaven Bilič mohl být spokojený. Dal příležitost náhradníkům, kteří mu svým výkonem znesnadnili rozhodování o základní sestavě pro příští zápasy. "Můžeme být na náš tým pyšní. Vyhrát všechny tři zápasy ve skupině má velký význam, moc týmů před námi to nedokázalo. Moje mužstvo předvedlo báječný výkon, naše vítězství je zasloužené. Potěšila mě hlavně nula na kontě inkasovaných gólů a branka Ivana Klasniče," pochvaloval si Bilič.

"Je to velmi silná osobnost, už když jsme se poprvé dozvěděli o jeho problémech, byl to on, kdo nás povzbuzoval, že všechno bude ok. Jsme na něj opravdu hrdí. Je to jako pohádka," řekl Bilič na adresu Ivana Klasniče. Útočník Werderu Brémy se vrátil na trávník po transplantaci ledviny a jediným gólem rozhodl zápas s Polskem.

Autor: Jiří Fišara / bbc.co.uk, ČTK

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Poláci=největší zklamání Eura..doufám,že takto budete hrát proti nám v kvalifikaci

Reagovat
smazaný uživatel

Poláci za 4 roky vypadnou ve skupině.

Reagovat
smazaný uživatel

Este ze ho hrajou polaci doma.nevim jestli by meli zas takovy stesti a postoupili.Jen by me zajimalo jestli se euro presune tak jak to bude s kvalifikaci....protoze zatim to na ty ukrajine moc ruzove nevypada.A kdyby jim to pak odebrali tak by museli hrat kvalifikaci ne?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele