Bednář kritizoval anglické rozhodčí, i Češi jsou prý lepší

23.09.2008, 16:42
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (102)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Něco na tom asi bude...své by mohli vyprávět kluci z Readingu::D

Reagovat
pavel.fotbal

Zápas jsem neviděl, ale jak je vidět, rozhodčí jsou asi všude stejní.ŠPATNÍ!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

nesuhlasim stebou.rozhodcovia v anglii su tragicky.proste nevedia piskat.unas alebo v cechach je to mozno o peniazoch.ale tu v uk to je ze proste bud su slepy alebo neviem ako to nazvat.ved kluci z Watfordu vedia o tom velmi dobre.to tiez bolo neuveritelne co uznal postranny.

a na margo Carewho golu bol v ofsajde. iked iba kusok ale bol.

proste anglicka liga je najlepsia ,ale rozhodcovia asi najhorsii.bohuzial.

Reagovat
smazaný uživatel

Mal by si sa naucit pravopis...

Reagovat
smazaný uživatel

Ať žije Franěk.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je problém skoro každé soutěže. Vždycky rozhodčí pomáhá silnějším týmům s větší reputací.. Nevím kde na to Bednář přišel, ale český rozhodčí by pod tlakem nezvládl ani průmerný zápas anglické ligy.. Holt už Roman dlouho nehrál Gambrinus ligu..

Reagovat
božský John

Chudak nevi o cem mluvi...

Reagovat
smazaný uživatel

presne tak u nas by to zapiskal lip aj slepy..........

Reagovat
smazaný uživatel

at jdou vsici tihle radoby chytrolini do haje - kdyby to hraci, manazeri ci kluby chteli tak se shodnou na stanovisku a tlaci na FIFA UEFA a narodni svazy az zavedou do fotbalu techniku, bohuzel se okolo toho furt jen zvani a nic nedela.... musi si vybrat, bud tradici nebo moderni pojeti, oboje nejde....

Reagovat
božský John

u nas to jde..v mode je uplcaet a tradice to je tady uz dlouho...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

presne tak

Reagovat
smazaný uživatel

Kéž by už byli videorozhodčí

Reagovat
smazaný uživatel

v budke za brankou veci ako cip vstavany do lopty ktory hlasi rozhodcovi gol je dobra vec, ale mat vsade techniku alebo 5 a viac rozhodcov...no nwm, som asi moc konzervativny...

Reagovat
božský John

¨jako v hokeji budou mackat svetla...zeleny a cerveny...

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tak!!! Uz aby byl videorozhodci, kazdych 5 min se prerusila hra, vsichni by se sebehli k monitorum, na hristi by se zacali poustet pisnicky, hraci by si sli pro takticke pokyny a zapas by mel nejmene 3 hodiny. Uz aby to bylo!!! Plynulost, to je presne to nejhorsi, co ve fotbale je. Kez by uz to byl hokej na trave.

Reagovat
božský John

jeste to chce roztleskavacky..

Reagovat
smazaný uživatel

A poradny, velky reklamy natisknout na travnik....

Reagovat
božský John

pro jistotu tam dat mantinely a zrusit aut aby ta hra byla atraktivnejsi...

Reagovat
božský John

jinak s tema reklamama to vidim uplne stejne...

Reagovat
smazaný uživatel

no tak proti tomu by som nebol (na hokeji a baskete to slape... chcel by som potom vidiet vykony hracov po polcase

Reagovat
smazaný uživatel

Britské rozhodčí nesleduji a myslím, že my nemáme špatné rozhodčí, ale některé jejich chyby jsou do nebe volající. Nejlepší rohodčí je Pan Michal Paták.

Reagovat
smazaný uživatel

Proboha, rozhodci nemuze nedelat chyby. Vzdyt to neni v schopnosti lidskyho vnimani, aby kazdou situaci videl presne. Me dostava, jak je kazdy chytry, kdyz to vidi z pohledu nad tribunama a jeste tam ma nakreslenou velkou presnou caru, ktera mu ukaze, jestli hrac ma nohu nebo dva prsty za ni, nebo pred ni. Pri tom rozhodci nemuze stat vzdycky tak, aby si pred ocima vytvoril tu linii, ve ktery je mic a vsichni hraci. To samy u faulu. Rozhodci nemuze videt kazdy kontakt, kdyz mezi nim stoji 3 hraci. Oni se snazi, hrozne moc namakaji a kazdy rozhodci ze sebe da v zapase maximum. Anelka a Rooney netrefi prazdnou branu, rozhodci zase nevidi nejaky faul, na vliv zapasu maji oba dva obrovsky.

Uz od pocatku byl ve fotbale a rugby problem, ze se hraci pohadali a vetsina zapasu se vubec nedohrala, takze se proste zvolil jeden hrac navic, ktery rozhodoval a nikdo nemel pravo jeho rozhodnuti zpochybnit, nikdo se s nim nemel hadat a mel se tesit vseobecnemu respektu. Z tohodle pohledu je otazak rozhodcich uplne zkazena, kdo pochvali po zapase rozhodci za to, ze skvele posoudil 3 ofsajdy a neudelal v nich zadnou chybu??... Kazdy jen nadavaa, nadava a pri tom nema paru jaky to je, kdyz na tom hristi z pohledu rozhodciho stoji.

Specialne v zapasech jako je WBA-Villa je to absolutne k posrani. Zrovna Bednar, kterej totalne zkazil dve sance a pribrzdil nekolik akci. Na tom, ze se WBA nedarilo mel mnohem vetsi zasluhu on, nez rozhodci. Nenavidim managery za to, co treba loni udelal Mourinho po zapase s Blackburnem. Ano, rozhodci jim neuznal regulerni gol, ale jeho tym nedal 12 regulernich golovek a proto nevyhral, ne proto, ze jim rozhodci neuznal gol. Co kdyby jim ho uznal a pak dostali 5 golu??? Chapu, kdyby to byl uplne remizovy zapas a v 93minute a 59 vterine z 94 nastavenych rozhodci ovlivnil zasadne zapas, tak nereknu ani slovo. Ale tohle mne strasne vadi.

Reagovat
božský John

vcelku souhlasim..ale taky musime brat vpotaz ze chyby rozhodcich jsou vic na ocich nez to ze terba rozhodci udela peknej zapas svym piskanim..to se pak zas rika ze zapas udelala ten a ten hrac..ale o rozhodcim se nerekne ani popel...

Reagovat
smazaný uživatel

Vezmeme to v potaz... a co jako?

Reagovat
božský John

to sem rek blbe ..chtel sem to rict tak ze na reputaci rozhodcich neprida ani to ze moc lidi si nevsima toho ze dobre piskal ale spis si vsimne toho ze udelal nekde kiks...

Reagovat
smazaný uživatel

No vzdyt ja to vim a prave ukazuji na to, ze je to chyba ja sem nechtel resit problematiku toho, proc rozhodci jsou obecne kritizovani. Ja chtel rict, proberte se

Reagovat
božský John

a rek si to dobre

Reagovat
smazaný uživatel

Musím souhlasit. Prostě je teď v módě pořád brečet a hledat chyby u jiných....Když vezmu teď ten ofsajd, tak jak to mohl rozhodčí poznat. Vždy ťo bylo max 10 cm. Chybu u rozhodčích jde brát jen u jasných penalt apod. A ne, že lajnový nepozná v té rychlosti ofsajd. Totálně ubohost od Bednáře a dalších uplakaných kašpárků, kteří si tu situaci hezky prohlídnou na video a pak kritizují......Jinak to video by pomohlo jen kdyby se to používalo jako v tenise. Každý by měl nějaký počet pokusů, kdy by to video mohl použít(nejlépe max. jednou).

Reagovat
božský John

jo to jestrabi oko by nebylo spatny..jenom by s tim nemuselky bejt ty nesmysly jako jak lieti micek pomalu..proste ukazat jestli byl off side nebo ne..a hrat dal..

Reagovat
fantomas

Je to hruza, ta ubrečenost zde.

Reagovat
smazaný uživatel

Já rozhodčí sleduji více něž-li některé hráče a říkám:Máme kvalitní rozhodčí, ovšem některé chyby jsou opravdu strašné, stejně tak vídáme zápasy, v nichž rozhodčí píská výborně(viz mnou zmiňovaný a můj nejoblíbenější arbitr Paták píská dle mého názoru tak, jak správný sudí pískat má), ale jeden rozhodčí říkal:"My rozhodčí víme, že prakticky nemůžeme být oblíbení při naší profesi", a měl asi pravdu.

Reagovat
cerwi

kvalitní názor, se kterým se ztotožňuji, neboť nemám vůbec co dodat

Reagovat
smazaný uživatel

najlepsi je aj tak Ivanov ten sa s hracmi nemazna, vidno ze v sukromi je zaryty kartovy hrac...

Reagovat
smazaný uživatel

Muj nazor na to je ze by si Roman mel radsi vsimat svyh vlastnich vykonu (treba gol ze hry )...nez rozhodcich

Reagovat
Liquid

Bednáří v tomhlec s tebou nesouhlasím, rozhodčí Jech a Jílek sou kovanými sparťany a Matějek to je vůbec matěj. Na druhou stranu, Arsenalu teď 2x připískli (vymyšlená penalta - Eboue, gól Eboueho z jasného ofsajdu). A to jak hlavně předloni žrali rozhodčí ty Cristianovy pády bylo taky nemístné.

Reagovat
fantomas

Jaká penalta? Naopak proti nám, když už sme u toho, totálně sudí vyhořel v Kyjevě, když jim foukl tu skandální penaltu.

Reagovat
$dolar$

Jo a vam gol z offsidu tak co?

Reagovat
fantomas

Gallas byl v ofsajdu?

Reagovat
smazaný uživatel

jednoznacne.

Reagovat
$dolar$

ano!

Reagovat
Liquid

Myslel se zápas na Blackburnu kdy Eboue nasimuloval penaltu i hosté ve studiu na Primě, řekli že penalta rozhodně být neměla, a teď Eboué na Boltonu skoroval z jasného ofsajdu. Zápasem v Kyjevě bych moc nevytahoval, penalta proti Arsenalu sice vymyšlená, ale ten gól co dal Arsenal byl tak z 2metrového ofsajdu, i gólman byl možná před Gallasem, kterému přiťoukával Adebayor.

Reagovat
fantomas

Říkali i experti ve studiu Prima. Tim si nedělej ostudu. Krom toho řešení penalty proti Blackburnu je samozřejmě v tuto chvíli naprosto zcestné vzhledem ke konečnému výsledku. Proti Boltonu Eboue skoroval z ofsajdu, tam asi čárového zmátl pohyb Adebayora, který se za balonem též vydal a v ofsajdu v žádném případě nebyl. Co se týče golu Gallase, nikde sem neviděl prukazny záznam o tom, že by byl za všemi obránci. Zda ty jo, tak mi ho ukaz, pls.

Jinak pěkně sme odbočili - tento zápas samosebou nepiskal anglický sudí. Nicméně o co jde - i kdyby se proti Arsenalu jednou tedkon sudí upískl, tak to je opravdu po jednom uherskym roku.

Reagovat
Liquid

však sem taky psal "teď" neříkám že soustavně připískávají Arsenalu, po tom videu se někde kouknu, ale myslím že to bylo evidentní

Reagovat
fantomas

A to ještě nehledim na to, že jak sám říká Chaz, i rozhodčí jsou lidé a toho škobrnutí Adeho si postranní přes ten chumel hráčů nemusel všimnout, stejně tak sudí. Zkus si pískat třeba takové mladší žáky v Čechách a uvidíš, jak nebudeš stíhat a ted ještě dávat bacha na takovej detail - tim ted myslim hlavního. Ten se evidentně spoléhal na postranního a ten byl zase odkázán na blbou prespektivu, ze které jen těžko mohl toto vidět. On se hnout nemuže, tak co pak?

Reagovat
Liquid

Hraju a i pískám malý fotbal, tam sem na to pískání sám, takže moc dobře vím, že všecko nelze vidět, máš 2 oči, hráčů je tam 12 dohromady + míč. Ale zajisté sou případy, kdy rozhodčí odpíská něco záměrně proti někomu. Třeba Michel nemá rád Portugalce a Chelsea. Collina zas Čechy a Maďary apod.

Reagovat
fantomas

Dobrá, ale když někdo předtím odpíská nesmyslnou penaltu, tak se to dá toto vyložit bud jak jakási kompenzace, nebo prostě nechtěný omyl.

Reagovat
smazaný uživatel

Mimochodem minulý rok dostal Arsenal gól z ofsajdu, jako teď dal Eboue. Tedy, že šla přihrávka původně na jiného hráče a další hráč si k ní teprv seběhl (jako Eboué) a rozhodčí řekli, že takto v ofsajdu stát hráč může, pokud přihrávka není myšlena na něj. Směšné, že? :-)

Mimochodem ten samý zápas dal Arsenal úplně stejně gól z ofsajdu a ten neuznali. Arsenal ztratil 2 nebo 3 body, to už nevim. To je krása fotbalu

Reagovat
smazaný uživatel

Žádný rozhodčí není sparťan a pan Jech(přestože píská velice kvalitně) fandí spíš Slavii.

Reagovat
Tomanatura

Hmm... Bednář má co mluvit, pos*al co se dalo

Reagovat
smazaný uživatel

ty keci s tim ze se zpomali hra jsou dojemne trapny, zavedlo se to v tenise, americkym fotbalu a hokeji - nikde jsem si nevsim obrovskejch negativnich rekaci na to ze to zpomaluje hru-proste trapnej argument, kterej zastavaj ti kterejm se tenhle stav v piskani zamlouva

Reagovat
smazaný uživatel

myslim, že by stačilo, pokud by měl každý tým nějaký fond na přerušení zápasu a zhodnocení sporné situace...dejme tomu dvě možnosti pro každý tým za zápas. Hra by se extrémě nenatahovala a určitě by to prospělo hře.

Reagovat
smazaný uživatel

tak este nejaky ten argument navyse...povedz mi kolko spornych lopticiek je pocas zapasu v tenise (pri tom pocte rozhodcov na ciarach+umpire) alebo kolko krat za zapas pretne puk brankovu ciaru tak ze to riesi videorozhodca... vo futbale je sporny moment - faul, ofsajd, alebo neuznany gol skoro kazdych 5 minut (aj to prehanam, je to menej...minimalne faulov je velmi vela)

Reagovat
smazaný uživatel

Fauly jsou samozrejme neco jineho, ale nechaval bych dohravat offside na hrane. Za celou sezonu se nestane ani 5 golu, ktere by sami o sobep otrebovali videozaznam..

Reagovat
smazaný uživatel

konecne niekto rozumny, uz na tuto temu pisem dve diskusie a vzdy na niekoho kto ma problem pochopit elementarne casti futbalu

Reagovat
smazaný uživatel

Je potřeba rozlišit, zda rozhodčí dělá chyby, nebo připískává jednomu týmu. Pokud špatně posoudí ofside, odpíská spornou penaltu, pak jde v drtivé případě o obyčejnou lidskou chybu.

Druhá věc je, když rozhodčí nenápadně, ale systematicky v zápase připískává jednomu týmu. Tlačí jej na soupeřovu polovinu, zatímco druhý manšaft nenechá pořádně hrát. Nemusí zrovna dát gol prakticky sám. V ideálním případě pak poškozený tým vyteče a nechá si vyloučit hráče, poprávu, samozřejmě. Za takovýmto přístupem rozhodčího už bývá víc než jen lidská chyba.

Reagovat
smazaný uživatel

...pak jde v drtivé většině případů...

Reagovat
smazaný uživatel

A ako to riesit? Suspendacia rozhodcu od komisie pride len po disciplinarnom konani po hlbkovej analyze vykonu daneho rozhodcu!!! Takze v podstate sa neda niecomu podobnemu zabranit, leda zeby bol pripraveny "zalozny" hlavny rozhodca na striedanie v polcase v pripade tendencneho piskania a to je sci-fi...skoda sa o tom bavit..

Reagovat
smazaný uživatel

no vida, to ale není špatný nápad s tím střídáním rozhodčích. K čemu jinému tam nakonec ten delegát je..

Ale tohle nějak nemá řešení, spíš jsem tím chtěl říct, že očividné chyby málokdy vyplývají ze zákulisních tahů, zaplacený rozhodčí je spíše až úzkostlivé nenápadný...samozřejmě podle toho jak dobře je zaplacený

Reagovat
smazaný uživatel

ak sa bavime v globale tak by sa to nejak riesit dalo (Impossible is nothing). A to s tym striedanim je len sci-fi vykrik do tmy... neviem si predstavit ze si nejaky delegat pojde obliect sortky (to su cinovnici UEFA, nie rozhodcovia

Reagovat
smazaný uživatel

tak jsem to nemyslel Delegát by rozhodoval o střdání rozhodčích, něco jako takový trenér.

Reagovat
smazaný uživatel

ako som povedal to je sci-fi

Reagovat
smazaný uživatel

Verne taky psal ve své době scifi

Reagovat
smazaný uživatel

to by som nepouzil... mozno jedneho krasneho rana...

Reagovat
fantomas

Oficiálně je uváděn jako pisatel sci-fi, koneckoncu nadčasový byl bezpochyby.

Reagovat
Tomanatura

Ale jeho knihy jsou bezkonkurenční

Reagovat
fantomas

Já mu na chut nikdy pořádně nepřišel.

Reagovat
Tomanatura

Robinson ,,Krusó´´ Moje knížka

Reagovat
fantomas

Tak to jaksi neni od něho.

Reagovat
Tomanatura

To snad ne Daniel Defoe

Reagovat
smazaný uživatel

ty vies ci Daniel Defoe nebol len pseudonym

Reagovat
fantomas

Sice se o literaturu zajímám celkem, ale tohle mě teda minulo.

Reagovat
smazaný uživatel

sak nejde o nadcasovost, skor o pouzitie slova sci-fi, o tom ze bol nadcasovy nikto nepochybuje

Reagovat
fantomas

Tak používá se stoprocentně. Psal sci-fi romány. Nijaký jinačí výklad stylu jeho psaní nenajdeš, tím si sem téměř jistý.

Reagovat
smazaný uživatel

nepochopil si, islo o pouzitie slova sci-fi v problematike striedania rozhodcov...nemalo to nic spolocne s Julom

Reagovat
fantomas

Aha, já to nečetl.

Reagovat
smazaný uživatel

sak vidno

Reagovat
smazaný uživatel

Julesa Verna? vidis ake to je ked niekto necita?

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

clanok o Jackovi Kelseym velmi dobra praca, dufam ze skolu zvladas v pohode ked tak dobre makas na clankoch

Reagovat
fantomas

Vynikajícně. Díky.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to je potom 2x

Reagovat
fantomas

Už taky pracuju na dalšim.

Reagovat
smazaný uživatel

Než se vrátím,at tu mám ten o Jimmym,máš na to 4 dny +řekněme neděle střízlivění

Reagovat
fantomas

Sorry ale jde se pěkně postupně od brankářů.

Reagovat
smazaný uživatel

no science fiction je přesně výraz, jaký na jeho romány sedí, nevím o přesnějším. Sice tenhle žánr je ted dáván do souvislosti hlavně s UFO, hvězdnými válkami a podobně, ale Verne nebo Čapek jsou stejně zařaditelní.

Reagovat
smazaný uživatel

dalsi co nepochpil tststs sak s tebou som diskutoval, tak co tu pleties Verna, ked neslo o sci-fi literaturu... a to som zvazoval pouzit iny vyraz

Reagovat
smazaný uživatel

Jo uz jsem to pochopil, nic, jdu spat

Reagovat
smazaný uživatel

bednář nebere vůbec vpotaz, že anglický fotbal se hraje přeci jen o něco rychleji než ten český a ještě před minimálně 4x větší návštěvou než nejsledovanější zápas v ČR - rychlost + 40 tisíc diváků, to už je secsakra rozdíl ...schválně bych chtěl vidět takého matějka, jak píská arsenal - liverpool... a nebo ještě lépe, chtěl bych vidět bednáře, jak to zapíská on...

Reagovat
smazaný uživatel

no ale určitě jsou taky čtyřikrát lépe placení...

Reagovat
fantomas

To víš že jo, když dostane "pár" šupů navíc už píská uplně jinak. Jak se prosim tě pozná motivace u rozhodčího? Nadpozemskou sílu mu asi těžko ty peníze dodají.

Reagovat
smazaný uživatel

asi v tom, že se mnohem více může soustředit na rozebrání hry týmů, které bude pískat, fint, jaké vůči rozhodčímu tyto týmy používají, zlepšování fyzičky, aby stíhal být co nejblíže centru dění a vůbec celkové profesionalizaci svojí práce...

je to asi takový rozdíl, jako mezi hráčem, kterého jeho práce uživí a tak jí věnuje většinu svého času a hráčem, kterého živí úplně něco jiného a fotbal hraje spíš pro zábavu než pro finanční zisk.

Reagovat
smazaný uživatel

anglicti rozhoci jsou dobri, ale dost me prekvapilo kolik chyb udali v utkani Chelsea-Manchester

Reagovat
smazaný uživatel

Chudk, teď už si ani penaltu nekopne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Devil

Radej hraj a nemel kraviny!

Reagovat
smazaný uživatel

no

Reagovat
smazaný uživatel

v Africe češtinu neučej nebo co? si nějak dietní...

Reagovat
smazaný uživatel

chtelo by to anketu...Kteri rozhodci momentalne podavaji horsi vykony, ENG nebo CZE?

Reagovat
smazaný uživatel

Jednoznacne najhorsi rozhodcovia su južania. Spaniel a Taliani to su uplni klauni, oproti nim su anglicki rozhodcovia top class. Ked si nahodou pozrem nejaky zapas PD alebo SA tak nielen ten futbal ma totalne nudi ale predovsetkym to brzdenie hry rozhodcami, piskanie evidentne nafilmovanych padov a vobec kazdeho kontaktu v kazdom suboji. To je tragicke neda sa na to pozerat

Reagovat
smazaný uživatel

100. pro Bednu v repre

Reagovat
smazaný uživatel

angličtí sou určo lepší ale takovou minelu s golem co nebyl by nevymysleli

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele