Bayern Mnichov si pojistil brankáře Ulreicha

11.02.2018, 12:48
Aktuality
Sven Ulreich po většinu letošní sezóny zastupuje zraněného Manuela Neuera a dobrými výkony si řekl i o pozornost reprezentačního kouče Joachima Löwa. Nyní se dočkal odměny i ze strany Bayernu Mnichov, který s ním prodloužil spolupráci do roku 2021...

Devětadvacetiletý gólman je odchovancem Stuttgartu, kde také poprvé okusil německou nejvyšší soutěž, aby se následně zařadil k oporám tradičního bundesligového celku.

Ulreich na pozici jedničky VfB vydržel celých pět let, následně se přesunul na Säbener Straße, kde plní roli spolehlivého náhradníka Manuela Neuera, jenž letos tráví čas na marodce.

Náhradní brankář tak prakticky od začátku sezóny zastává roli týmové jedničky, přičemž po prvotních zaváháních své výkony zlepšil a nyní patří mezi opory aktuálně vedoucího týmu Bundesligy. Za to se zkušenému strážci svatyně dostalo odměny v podobě nového kontraktu.

Kromě toho se pak dostalo Ulreichovi ocenění i od reprezentačního kormidelníka Joachima Löwa, jenž by ho mohl vybrat pro závěrečný turnaj na nadcházející mistrovství světa v Rusku. "Máme ho ve svém hledáčku," potvrdil Löw ve včerejším rozhovoru pro televizní stanici "Sky".

Autor: Jiří Vojík / sport1.de

Komentáře (40)

Přidat komentář
Jandak

Expreska??

Reagovat
Jandak

Ale ne ted vazne, chyta super, nechapu ze mu nevadi sedet furt na lavce jak je Neuer fit.. mel by odejit a nekde chytat pravidelne.

Reagovat
db18

Minulé jaro mu to vadilo a už by i odešel, kdyby se Neuer nakonec nezranil (a nebyl zraněný i Früchtl, se kterým se počítalo, že po Ulreichovi vezme pozici dvojky). Hodně mne překvapilo, jak se rozchytal a zlepšil se (i oproti tomu, jak chytal ve Stuttgartu). Teď bych řekl, že by si rozhodně zasloužil jet na MS (byť jen jako trojka), oproti tomu Neuer by měl po uzdravení pořádně zabojovat, aby se vůbec dostal zpátky mezi tyče v Bayernu.

Reagovat
Rudnevs

Pôvodne som si myslel, že je utopia, aby sa tam dostal niekto mimo tej štvorice Neuer, ter Stegen, Trapp a Leno, lenže Ulreich naozaj skvelými výkonmi dokázal plnohodnotne nahradiť Neuera a keďže Trapp v PSG veľmi nenastupuje a Leno sa občas nevyvaruje veľkých chýb, tak by som asi volil práve Ulreicha, i napriek tomu, že kvalitné výkony podáva zatiaľ len krátkodobo. Samozrejme, ešte sa môže všetkým trom zmeniť forma, podávané výkony, pozícia v klube alebo sa môžu zraniť, ale v tomto okamihu by som bral Ulriecha. Podobná situácia nastala na MS 2010 v Afrike, kde na pozíciu tretieho gólmana za Neuerom a Wiesem dostal miestenku vtedajší krátkodobý brankár Bayernu Hans-Jörg Butt.

Reagovat
Ferguson6

Butt a krátkodobý? Bol tam 4 sezóny a v tej pred MS bol jednotkou Bayernu

Reagovat
Rudnevs

Pred WM tam bol dva roky, z toho jednotkou bol len ten jeden, čiže približne tak ako Ulreich.

Reagovat
vladino10

Dosť pôjde aj o to čo s ním urobíme keď sa neuer vráti- snáď bude chytať nejaké zápasy, zaslúži si to..

Reagovat
Kenneth

Neuer bude jednicka jak na MS, tak okamzite v Bayernu.

Reagovat
db18

Bohužel, ale při tom by mu ukázka toho, že nemá neotřesitelnou pozici taky hodně pomohla.

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Bayern +

Tak to myslím, že Neuer nebude mať žiadny problém. Sven chytá skvele, ale k Neuerovi má ešte poriadne ďaleko.

Reagovat
Contraguy

Tak Neuer je absolutní špička, zřídka udělá nějakej kiks. Ulreichovi se stane minela během pár zápasů. Navíc nemá takovou rozehrávku a není tak jistý s míčem na noze jako Neuer. Ale jinak souhlasím, že na lavičce je ho škoda. Ale třeba si právě svými výkony řekl nejen o novou smlouvu, ale i o nějaké minuty na hřišti. Třeba v rámci udržení kondice a formy bude chytat pokal a méně důležitý zápasy v lize.

Reagovat
kattos

"zřídka udělá nějakej kiks."

Zornva Neuer je známej tím, že 5 zápasů chytá jak nikdo a pak udělá nevýdanou hrubku

Reagovat
Le Gunner

Očividně po tvém vzoru...

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Heresy

Reagovat
db18

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Kucka

Reagovat
waynemarkrooney

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
BílíAndelDrcKo

ja som ho videl na začiatku a bol dost nepresvedčivý ale bolo to tím že nechytával. U brankárov zápasovu prax nenahradí nič.

Reagovat
db18

Reagovat
Kenneth

Reagovat
db18

Chyběl si mi. :-*

Reagovat
Doplh11

Jsem rád že se mu daří dobře nahradit Manuela(kterému samozřejmě přeji až se zapojí do tréninku aby zas dobře chytal a vysloužil si nominaci do Ruska a samozřejmě aby už neměl žádné zranění ) jsem rád že ho Joachim Löw sleduje a mohl by mu dát za odměnu příležitost třeba v přátelských zápasech a na závěr jsem rád že prodloužil smlouvu

Reagovat
kattos

Zezačátku to bylo fakt něco a říkal jsem si co je to za tragéda, ale nakonec chytá dobře

Reagovat
kattos

Celkem ale nechápu jeho myšlení

Zrovna ted ukázal že je dobrý a nějaký ten tým levelu Monaco by po něm mohlo šáhnout, ale on si povrdil že bude hnít na lavičce škoda

Reagovat
Seydou Doumbia

Tam bych zrovna nešel. Jedničku dělá tragéd Subašić a dvojku podle mě kvalitnější Benaglio. Ale tak každý uvažuje jinak. Někdo bude dělat dvojku v top týmu a vyhrávat trofeje a někdo radši bude hrát v horším týmu, ale zase stabilně.

Reagovat
Gedofrey

Subašić jak kdy. Třeba proti nám teď chytal jak z jiné planety.

Reagovat
kalla

Utreich?

Reagovat
smazaný uživatel

Lidi, mam dotaz. Je tu nejaky tiskar, nebo nekdo, kdo rozumi tisku? Je mozne dojit do nejake profi tiskarny a vytisknout obrazek z googlu, rozmer 1024, aby z toho byl vetsi a kvalitni obraz napr. 45*60?

Reagovat
jk

Jde, ale bude to vypadat otřesně.

Reagovat
smazaný uživatel

Kvalitne to rozhodne nebude

Reagovat
Rich

Rozhodně dobrá zpráva, děsila mě představa, že by měl odejít. Vedení to nepodcenilo.

Reagovat
Seydou Doumbia

Manu má často problémy se zdravím takže jsem rád že nakonec zůstává. Až moc kvalitní dvojka, ale přes zdraví Neuera si ještě dost zápasů zachytá.

Reagovat
bayern987

Do té doby než si dvakrát za sebou zlomil chodidlo, nechyběl skoro v žádném zápase. Nějakých 8 let nebyl skoro zraněný...

Reagovat
Seydou Doumbia

Proto si myslím že to určitě nebylo jeho poslední zranění. Jednou to začne a pak už se s tím člověk veze.

Reagovat
bayern987

No doufejme že ne.

Reagovat
Seydou Doumbia

Taky, ale vždy raději počítám s tou horší variantou.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele