Bayern Mnichov dosáhl rekordního zisku

13.11.2007, 09:50
Aktuality
Německý velkoklub Bayern Mnichov loni prožil ze sportovního hlediska velice špatnou sezónu, za ekonomické výsledky si však mohou v Bavorsku gratulovat. Nejslavnější německý tým dosáhl rekordních příjmů i zisku.

Bayern loni skončil v Bundeslize až na čtvrtém místě, takže letos chybí v prestižní Lize mistrů. Klub však mohl za loňskou sezónu oznámit výborné ekonomické výsledky, ironií osudu po porážce 1:3 ve Stuttgartu.

V období od 1. července 2006 do 30. července 2007 se příjmy Bayernu zvedly na rekordních 225,8 milionu eur. Také čistý zisk dosáhl s 18,9 miliony historického maxima. "Přestože jsme nezískali jedinou trofej, ekonomické výsledky byly mnohem více potěšující," radoval se šéfmanažer Bayernu Karl Hopfner.

"Přes špatnou sezónu jsme dosáhli nejvyšších příjmů za 107 let. To nám umožnilo v létě přivést špičkové posily," připomněl Hopfner nákupy Riberyho, Toniho nebo Kloseho. A pozitivní zprávy pro Bayern nekončí. Počet členů klubu se zvedl ze 121 119 na 135 752 a celosvětový počet fanklubů vzrostl na 2329.

Autor: Radim Šantrůček / goal.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
HOST*TOFF14

Reagovat
HOST*

ty vole škoda že dneska fotbal dělaj prachy, jinak hrajete hovno!

Reagovat
HOST*

hele nech si ty keci!

Reagovat
HOST*Bayernxx

jo hovno tak se koukni na tabulku bundesligy

Reagovat
HOST*denis

di do hajzlu ty buziku neznas ten tym tak drz pec!!!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele