Baumgartner vypálil rybník Němcům, dal nejrychlejší gól reprezentační historie

24.03., 19:44
Aktuality
Christoph Baumgartner (© AFP)

Sobotní přátelské zápasy řádně vytrestaly nedochvilné fanoušky na stadionech, kteří nestihli včas usednout na své sedačky. Po sedmi vteřinách se měnilo skóre souboje Francie s Německem, do historie se tučnějším písmem přesto zapsal někdo jiný než Florian Wirtz.

Hrdinou dne se v tomto směru stal Christoph Baumgartner. Rakouský záložník po šesti vteřinách šokoval nepřipravenou defenzívu slovenské reprezentace, ihned po rozehrávce se rozeběhl směrem k soupeřově svatyni, obešel tři protihráče a z dvaceti metrů následně zamířil přesně k tyči.

Fotbalista RB Lipsko se díky tomu zapsal do historie jako autor nejrychlejší trefy v mezistátních zápasech. O primát v tomto směru přišel někdejší německý reprezentant Lukas Podolski, jenž se před 11 lety proti Ekvádoru prosadil za sedm sekund.

"Rozehráli jsme, já se vydal směrem dopředu a prošel přes několik hráčů soupeře. A pak jsem si uvědomil, že zakončení už po několika vteřinách nebude špatným řešením," popisoval Baumgartner.

"K této variantě jsme nesáhli poprvé, zkusili jsme to už několikrát. Nejčastěji jsme ovšem narazili a vytěžili z toho maximálně faul," dodává.

Rakušané na Slovensku vyhráli 2:0, osm minut před koncem jejich triumf pečetil Andreas Weimann. Příští týden se svěřenci Ralfa Rangnicka střetnou s Tureckem.

Autor: Tomáš Pavlík / kicker.de

Komentáře (6)

Přidat komentář
Mönchengladbach

Po Euru se vrátí pan trenér Hapal a podobnou ostudu nedopustí.

Reagovat
fabec1222

Zsolt Baumgartner > Christoph Baumgartner

Reagovat
Shevchenko

Felix Baumgartner > Zsolt Baumgartner

Reagovat
SixtoRodriguez

Brian Baumgartner > Felix Baumgartner

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Rudnevs

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele