Barcelona s odvoláním neuspěla a v roce 2015 bude bez posil

30.12.2014, 11:15
Aktuality
Žádné posily v nejbližších dvou přestupových obdobích nedorazí do Barcelony. Katalánský klub bude pykat za nepovolené mezinárodní přestupy hráčů do osmnácti let, se svým odvoláním u Arbitrážního soudu pro sport (CAS) totiž nepochodil...

Barcelona v letech 2009 až 2013 angažovala hned deset mladistvých fotbalistů ze zahraniční a provinila se tak proti pravidlu, které tyto transfery zakazuje. Katalánci byli Mezinárodní fotbalovou federací (FIFA) potrestáni již v dubnu, po svém odvolání ale docílili odložení trestu.

Díky tomu mohli do Barcelony v létě zamířit uruguayský útočník Luis Suárez, chorvatský záložník Ivan Rakitić, brankáři Marc-André ter Stegen a Claudio Bravo, obránci Jérémy Mathieu a Thomas Vermaelen či mladík Alen Halilović. Během blížícího se ledna a po této sezóně ale katalánský klub žádné nové posily nezíská - může pouze prodlužovat smlouvy a stáhnout si své hráče z hostování.

Poslední slovo totiž mělo CAS a to v dnešním prohlášení uvedlo, že pro změnu trestu uloženého FIFA neexistuje důvod. Kromě zákazu přestupů musí Barcelona zaplatit také pokutu ve výši 375 tisíc eur. Potrestán byl rovněž španělský svaz, jenž zaplatí 415 tisíc eur a musí upravit svá pravidla pro přestupy mladých fotbalistů.

Autor: Petr Vaněček / goal.com

Komentáře (453)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele