Barcelona nesmí po 14 měsíců nakupovat a prodávat hráče

02.04.2014, 12:43
Aktuality
Velký problém bude řešit Barcelona, které bylo na čtrnáct měsíců zakázáno nakupovat a prodávat fotbalisty. Katalánský klub potrestala FIFA za porušování pravidel při registraci hráčů mladších osmnácti let...

FIFA se pro trest rozhodla na základě zkoumání dokumentů z let 2009 až 2013 u hráčů, kteří následně nastoupili za klub k soutěžním zápasům, Barcelona s nimi podepisovala smlouvy ještě před tím, než byli fotbalisté plnoletí. Barcelona vedle toho zaplatí pokutu 450 tisíc švýcarských franků.

Pro Barcelonu je trest o to nepříjemnější vzhledem k její situaci v kádru. Ten po sezoně opustí zkušený obránce Carles Puyol a na odchodu je i brankář Víctor Valdés, který nemá v plánu prodloužit končící smlouvu. Trest o zákazu přestupů komplikuje situaci s případným nástupcem, tím se měl stát Marc-André ter Stegen z Gladbachu.

Bez postihu nevyvázl ani španělský svaz (RFEF), ten inkasoval pokutu půl milionu švýcarských franků a v průběhu následujících dvanácti měsíců musí přepracovat svá pravidla ohledně transferů mladých fotbalistů.

Autor: Tomáš Pavlík / fifa.com

Komentáře (1047)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele