Barcelona by v případě odtržení Katalánska mohla hrát v Anglii

30.09.2017, 13:33
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (429)

Přidat komentář
smazaný uživatel

A kdo by o ne v anglicke lize stal? At hraji katalanskou.

Reagovat
smazaný uživatel

Aby jim tam vyzirala tituly

Reagovat
Rock

To zrovna

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ferguson6

Vážne porovnáva Katalánsko s Andorrou a Monakom? Každopádne toto protiústavné referendum nemôže byť akceptované nikým.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Ber to tak, že ten pisálek se taky musí něčím živit.

Reagovat
smazaný uživatel

novinařina lvl Česko

Reagovat
fenixLFC

Povedal to minister sportu nue novinar vy kripli

Reagovat
smazaný uživatel

Těžko říct. Ale je divný, jak lidi vnímají různá referenda odlišně. Katalánsko, Skotsko, Kurdistán, Krym. Je to velmi podobné. A média mají různé názory. Ještě Kosovo.

Reagovat
Ferguson6

možno preto, že každé z tých referendier sa uskutočnilo (uskutoční) za iných podmienok. Napríklad to škótske bolo schválené britskou vládou a bolo úplne legitímne. To sa o katalánskom povedať nedá a rozhodne tam nestáli vojaci so samopalmi pri priehľadných urnách ako na Kryme

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Rusové zas nemají s demokracií zkušenosti, v tomto ohledu je musíme chápat

si myslej, že je to dobře, když tam stojej s arzenálem zbraní

Reagovat
smazaný uživatel

keby sa malo na samostatnosť čakať na schválenie centrálnou vládou tak by tu dodnes bolo uhorsko ... samozrejme, že centrálna vláda nebude nikdy súhlasiť s tým aby sa časť odčlenila ... čo je to za demokraciu? ak sa ľudia chcú odčleniť, kto je štát aby im bránil?

Reagovat
Snatus

Katalánsko si schválilo Ústavu, takovou jakou mají. To, že si tam neprosadili právo na referendum, je jejich blbost, ne centrální vlády.

Reagovat
smazaný uživatel

A Katalánsko má snad samostatnou ústavu? Co to je za argument

Reagovat
Snatus

Ne, Španělsko má, a zástupci Katalánska ji schválili taky.

Reagovat
twerp

Ono to není tak jednoznačné, jak to popisuješ. Ad absurdum, představ si, že by se každé město chtělo osamostatnit a utvořit vlastní stát. Pak bys měl v Evropě stovky tisíc států, které by nebyly schopny se samy ubránit a ve většině by nebyly ani soběstačné. Takže buď bys doufal, že hodný strejda Putin toho nevyužije nebo by ses musel sdružit do něčeho většího. A z toho by vznikly spojené státy Evropské, které by byly daleko více rozhádané,než je teď EU.

Já třeba beru roztržení Rakousko-Uherska jako chybu. Máme svůj vlastní stát, můžeme být nacionalisti ale co z toho? Ačkoliv po válce jsme na tom byli lépe, než Rakousko, teď je Rakousko daleko před námi a nejen v ekonomice.

Reagovat
smazaný uživatel

ibaže v každom meste nežije unikátny národ ... katalánci národ sú, prečo by im iný národ mal hovoriť čo môžu a čo nie? a to hovorím ako zarytý antinacionalista ....

Reagovat
twerp

Hele a co je to národ? Jak definuješ národ? Spadá Valach pod národnost? Dovolil bys Valašsku odtržení, když bude mít nějakých cca 150 000 lidí? A co Horňácko na Slovácku? To bude mít pár tisíc lidí?

Reagovat
smazaný uživatel

spochybňovať katalánsku národnosť ... Apponyi by mal z teba radosť ...

Reagovat
twerp

Mohl bys raději odpovědět na otázky, než se tady snažit číst mezi řádky? Což ti moc nejde.

Reagovat
smazaný uživatel

to čo je národ sa dá chápať dvoma spôsobmi. Niekto vníma pod pojmom národ kultúrnu entitu so spoločnými kultúrnymi znakmi - jazykom, tradíciami a pod. Niekto vníma pojem národ na občianskom princípe (zaužívané vo francúzsku) a teda príslušník spadá pod národ v tedy ak je plnohodnotným občanom ... to čo je národ však nič nemení na tom, že katalánci sú katalánci a španieli španieli ... spochybňuješ to snáď ? s týmto by sme mohli dôjsť k tomu, že vlastne by nemalo existovať väčšina štátov... namiesto toho aby sa španielsko k tomu problému stavalo progresívne a dialógom robí čo ? nasiera ešte viac ľudí a podnieti ešte viac kataláncov k nezávislosti ...

Reagovat
twerp

Já s tebou souhlasím, že Katalánsko je národ. Taky s tebou souhlasím, že zabránění referendu není na první pohled správný způsob (otázkou je, jestli by i s kampaní mělo Španelsko šanci Katalánce udržet). Můj point je ten, že rozbíjení států dle národů se může ošklivě vymstít. Protože pak opravdu může dojít k tomu, že se Morava odtrhne od ČR. A pak se může Morava rozdělit zase na menší celky. A ty menší celky zase na menší celky. A všechny ty celky budou v nějakém bodě splňovat definici národu (ta definice je sama o sobě velice pružná a vecpeš pod ní skoro cokoliv). Je to sice situace přitažená za vlasy ale u větších územních celků docela reálná.

Reagovat
dontcallmeandre

Ve skutečnosti jsou ale malé státy obecně bohatější, než ty velké, samozřejmě v přepočtu na obyvatele.

Reagovat
Bucky

To je ale jen a pouze tím, že poskytují nějaké speciální služby (např. bankovní, investiční), které jsou výnosné a nepotřebují velké množství lidí. Je to ale niche a tyhle specializace není možné hledat do nekonečna. I ve státní správě platí economy of scale - když děláš to samé ve větším měřítku, bude ve většině případů levnější.

Reagovat
dontcallmeandre

Ono taky nekonečně států nevznikne. Nebudou to chtít, pokud by to nebylo výhodné. A argument o škálování ve státní správě mě pobavil. Sice to zní rozumně, ale neděje se to.

Reagovat
remeslnik

Nemusí být pravda, že menší státy jsou bohatší. Buď se chtějí odtrhnout na popud zvenčí (Krym), kvůli vojenské strategii (nestraním ani Rusům, ani Američanům). Další je národnostní (Katalánsko, Slovensko) nebo se chtějí odtrhnout kvůli tomu, že mají pocit, že jejich průměr HDP na hlavu je větší, než ve státě, kde momentálně jsou, čili že jsou sponzory zbytku ( znovu Katalánsko, Jižní Sudán a analogie je i v EU Británie). Jde o to, jestli je vláda v té které zemi dost sofistikovaná na to, aby přesvědčila ty silnější regiony, že je lepší zůstat ve větším celku, protože to i to řešení má své klady a své zápory.

Reagovat
dontcallmeandre

, každopádně to vypadá, že španělská vláda to nezvládá.

Reagovat
remeslnik

Myslím si, že nikdo z nás tady tomu nemůže doopravdy rozumět. My máme pouze sprotředkované informace z jedné nebo druhé strany. Každý takový problém jako je tam, je v něčem stejný s jinými, v něčem podobný a v něčem specifický. Každá strana má svoji pravdu. Odsud to vypadá na jednoznačný zásek španělské vlády, ale kdoví, jak to je doopravdy.

Reagovat
Teoretik

A neměly by hranice vycházet z územní identity? Pokud tomu tak není, tak to vede k problémům. Samozřejmě že se identita v čase mění, ale některé jsou tak hluboce zakořeněné, že jsou téměř neměnné, a to by se mělo respektovat, jinak vzniká chaos.

Reagovat
twerp

Co prosím myslíš přesně tou územní identitou?

Reagovat
Teoretik

Lokální, regionální, národní a nadnárodní. Třeba u nás je nejsilnější identita národní, ač je to samozřejmě věc špatně měřitelná. Přesto si myslím, že u většiny lidí na Valašsku převýší národní identita tu regionální. V Katalánsku je to zřejmě opak, jelikož katalánská identita bude u většiny na prvním místě a až pak (pokud vůbec) španělská. Takže myslím, že míra autonomie by měla odpovídat míře územní identity.

Reagovat
twerp

Děkuji. Chápu tvůj názor a rád bych s ním souhlasil. Jen mám obavu, že se najdou lidé, kteří dokázali územní identitu změnit. Příkladem je třeba Slezsko, které tu národní identitu bude mít asi nejmenší. Lidé z pohraničních vsí se daleko více cítí býti Poláky a ještě více Slezany, než Čechy. A já mám obavy, že jakmile by se osamostatnilo Katalánsko,vedlo by to k osamostatněn více států, či území. A to by mohl být problém. Ale plně Tě chápu, jen každý dáváme důležitost jiným věcem.

Reagovat
Teoretik

Jde mi i o to, že by se území/hranice neměly měnit na základě přání pár jedinců, ale většiny, kterou by ta změna zasáhla. I ve Španělsku by měli mít Španělé slovo, co se s Katalánskem stane, ale jejich hlas by třeba mohl mít nižší váhu než ten katalánský, řekněme poloviční? Tohle bych možná viděl jako řešení celého sporu.

Reagovat
twerp

Ano, to je rozumné řešení, když si obě země přejí rozdělení, jako my a Slováci, proč ne.

Reagovat
remeslnik

Jenže tehdy to u nás chtěl hlavně Mečiar. Ten chtěl být taky prezident, Velký šéf, no a protože na zvolení za celou republiku by to nešlo, tak za celé utrpení slováků od 19ho století začal obviňovat čehúňou, Slováci mu to žrali (byla "radost" v té době jezdit na Slovač, hlavně když jste někde promluvili česky), tak mu to vyšlo. A Klaus byl taky rád, že se odtrhnou (což nebyl názor ani většiny Čechů), protože ze své tehdejší funkce šéfa vlády měl přes Havla blízko k prezidentství, po čemž taky slintal. Až potom se dost našich lidí přiklonilo k odtrhnutí, kvůli "nevděčnosti" Slováků za to, co se tam po II. sv. válce vybudovalo.

Reagovat
Juan Román Riquelme

Tvl, su to spanieli. Taki isti spanieli ako v Andaluzii, na Kanaroch, v Murcii; Asturii a Katalansku. Samostatni nikdy neboli, a ani nebudu. V 10.storoci spoluvytvarali Aragonsku korunu s politickym sidlom v Zaragaoze. Takze Cataluña es España!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

si coco.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi hodne mimo.

Oni lidi jsou blby, ale ne natolik, aby kazdy mesto vyhlasilo nezavislost, protoze je to proste nevyhodny. Ale kdyz ma nakej narod svoje tradicni uzemi a je ve state, ve kterym nejsou schopny najit nejakou harmonii, tak je logocky, ze se chtej osamostatnit. Mohlo by tak pribyt v Evrope kolik, dalsich deset patnact statu? Nikoliv stovky tisic vole.

Ja treba beru roztrzeni ceakoslovenska za ne chybu, ale mozna trochu zbytecnost. Ale budiz. Ale kazdej, Cech nebo Slovak, nebo jakejkoliv jinej Slovan, co bere roztrzeni RakouskaUherska za chybu, je retardovanej vlastizradce, nebo to neni Cech, Slovak ci jinej Slovan. Snad se k tomu ani nebudu rozepisovat, kdyz vidim ten megaretardovanej argument o Rakousku, zkratka si za ten druhej odstavec dej laskave poradny delo a zamysli se nad sebou

Reagovat
twerp

Děkuji za velice poučný názor.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

o tom sem nedavno mluvil.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ferguson6

To, že tu nemáme Rakúsko-Uhorsko je skôr výsledok 1. svetovej vojny, než nejakých národnooslobodzovacích hnutí. A ľudia musia dodržiavať zákony štátu, v ktorom žijú. Keďže Španielsko nepovoľuje takéto referendum a Katalánsko vo svojej ústave tiež takéto právo nemá, tak centrálna vláda nemá na výber a musí mu zabrániť, lebo potom načo máme zákony? Navyše štát je jedinou zvrchovanou mocou nad svojím územím, ak sa ukáže, že ho nedokáže udržiavať, čo bráni ďalším, aby nasledovali a nakoniec Španielsko zaniklo? Navyše by to bolo pošliapanie odkazu tých, ktorí bojovali za zjednotené Španielsko.

Reagovat
smazaný uživatel

to Uhorsko bol fiktívny príklad toho, že štát takmer nikdy nepovažuje odtrhnutie časti za legálne či legitímne... myslíš, že keby v uhorsku mali byť nejaké plebiscity, tak by boli povolené? tou zákonnosťou ... aj deportácie boli zákonné, to že je niečo v súlade so zákonom neznamená, že je to legitímne a morálne a naopak, to že je niečo protizákonné neznamená hneď, že je to amorálne a ilegitímne... nehovoriac o hysterickú reakciu španielska ... namiesto toho aby spravili kampaň za zotrvanie katalánska a ukázalo mu prečo ho potrebujú oni a prečo katalánsko potrebuje ich, robia represívne p.čoviny, ktoré naštvú ešte väčšie množstvo ľudí a poštvú ich tak proti španielsku ... neviem čo tým chcú docieliť ...

Reagovat
Ferguson6

Katalánci v Španielsku nijako netrpia. V prvom rade je to ich chyba, že to referendum spravili tak, aby nasrali španielsku vládu. Za akékoľvek problémy si môžu sami.

Reagovat
smazaný uživatel

nikde nie je napísané, že národ musí trpieť aby sa osamostatnil ... a spravili referendum tak, aby nasrali španielsko ? to sa dalo aj nejak inak? nech by to spravili hociako, keď vidíme španielsku reakciu tak by to bolo stále to isté ... ja si myslím ,že by si to katalánci ani neodhlasovali, týmto však popudia ešte viac kataláncov, ktorí by inak boli za zotrvanie... veď španielsko tou reakciou ukazuje, že ich nepovažuje za rovnocenných partnerov ale len za podskupinu pod ich nadvládou ...

Reagovat
Ferguson6

v prvom rade sú to Španieli, až potom Katalánci a Katalánsko je súčasťou Španielska. Španielsko robí všetko potrebné pre to, aby zachovalo celistvosť svojho územia.

Reagovat
remeslnik

To v roce 1991 byli Slováci taky nejdřív Čechoslováci až potom Slováci a stejně se mohli odtrhnout. A Pařížan má pravdu v tom, že hlavně v Madridu se měli snažit přesvědčit Katalánce o prospěchu soužití v rámci Španělska argumenty a né příkazy a nátlakem, tak, jak to bylo ve Skotsku a VB. A přesně chápu ty následné rozumové pochody dnešních voličů - včerejších nevoličů v Katalánsku. Protože ještě před nedávnem bylo průzkumy dokázáno, že by referendum o vůli k odtrhnutí nevedlo !! Ale Madrid dělá vše pro to, aby vedlo, dávají munici separatistickým lídrům.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle spanelskych zakonu mozna, ale kde vzali to pravo Katalancum neco vnucovat?

Reagovat
Ferguson6

Zhruba v tom čase, keď sa stali súčasťou Španielska.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jsou to i jejich zakony ne?

Reagovat
smazaný uživatel

který ale neměli na výběr přijmout nebo nepřijmout ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

fakt to neni tak jednoduche, jak si to predstavujes..

Reagovat
Teoretik

Tak v Katalánsku tě vojáci se samopaly ani k urnám nepustí Britové se zachovali jako demokraté, umožnili Skotům hlasovat a všemi možnými způsoby se snažili, aby Skotové rozhodli pro setrvání. A vlastně i to umožnění referenda vytvořilo pocit, že Britská nadvláda není žádná utlačovatelská (tohle byl skvělý politický tah Camerona), což vedlo k požadovanému výsledku. Naopak současný (represivní) vývoj ve Španělsku povede ještě k větší touze po nezávislosti.

Reagovat
smazaný uživatel

Musíš si ale taky uvědomit, že Katalánsko je nejbohatší část Španělska a jeho odchod by mohl mít pro Španělsko opravdu velmi špatné dopady. Takže vláda prostě Katalánsko nepustí. Zatímco Skotsko by pro Anglii nebyla nijak fatální ztráta, i když by to samozřejmě bylo velmi nepříjemné.

Reagovat
Teoretik

Chápu, že má Španělsko silnější důvody než VB, proč referendum nepovolit. Ale taky říkám, že pokud budou k té otázce přistupovat represivně, tak problém akorát odddálí, natlakují a nakonec to nějak bouchne.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně ale kdyby to bouchlo. Což by mohlo znamenat i ozbrojený konflikt, tak Katalánsko moc šancí mít nebude.

Reagovat
Teoretik

Spíš nějakou formu terorismu.

Reagovat
remeslnik

Martin8 15.44 V době, kdy se Španělsko jako stát formoval, nevím přesně kdy to bylo, nechce se mi to gůglit, tak takový rozdíl v ekonomickém přínosu do společné kasy nebyl, možná se na to ještě ani nehrálo. A tak se taky nedalo předpokládat, že Katalánsko bude jednou ekonomicky nejsilnější částí celého Španělska. Ale to by ani tak nevadilo, jenže před pár lety nastoupila ekonomická krize a o Španělsku se začalo hovořit (tak jako v té době o Řecku a Irsku) o utahování opasků, toho využili separatističtí lídři a už to jelo. Samozřejmě že se nechce ženichovi rozvádět s zbohatlou nevěstou.

Reagovat
dontcallmeandre

Ono to má delší historii. Franco dost proti kataláncům bojoval. A obecně katalánsko bylo dost protifašistické. Když Francův režim padl, Baskové a Katalánci začali toužit po větší autonomii. Baskové zvolili teroristickou cestu, katalánci vyjednávací. Baskům se jejich terorismus vyplatil, mají větší míru autonomie než Katalánci. Katalánci dostali za své nenásilné snahy od policistů obuškama. Btw. baskicko je taky bohatší, než je průměr Španělska. Galicie by taky chtěla větší míru autonomie, ale jsou pod průměrem, tak drží hubu a krok.

Reagovat
Ferguson6

Tak Spojené kráľovstvo má oproti všetkým krajinám vo svete oveľa hlbšie zakorenenú demokraciu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, neni to podobne tvl

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, je to podobné. Podobné neznamená stejné.

Reagovat
smazaný uživatel

Kosovo je Skotsko

Reagovat
Snatus

Reagovat
smazaný uživatel

mohlo by ich zabrat rusko

Reagovat
Coutinho10

bylo by to hodne zajimavy dobrej namet pro nakej patch do fify, psa nebo nakyho managera

Reagovat
Kucka

CSM scénář "Katalánsko dobývá Anglii"

Reagovat
Rock

V CSM by to mohlo být reálné

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
Whitemedia

no to teda nemohla

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
salaminoo

těším se na komentáře

Reagovat
smazaný uživatel

Já spíš, jestli se to zase zvrhne mezi to, zda ho má větší CR7 nebo Messi.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
technecium

Messi

Reagovat
smazaný uživatel

To asi jo. Ale Ronaldo je lepší fotbalista.

Reagovat
smazaný uživatel

Těžko řict kdo ho má většího, ale Varane jim poslal jasný vzkaz. https://www.efotbal.cz/files/archive/thumbnails/20160531121558-thumb-700-1000-1487282287.jpg

Reagovat
Rock

Kweuke taky prý pozdravuje, Dočkal v rozhovoru říkal, že když byli spolu poprvé ve sprše, tak chtěl volal Křetinskýmu, že mu k Leovi asi poslali anakondu jako bonus No teď je Bořek asi v klidu

Reagovat
LeonardoUžoa

Cirkus katalansko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ať si hrajou Katalánskou ligu když se chtěl tak moc osamostatnit

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
LeonardoUžoa

A monako monackou ne. Zase to neprehanej pls, zajmy statu a klubu.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemůžeš porovnávat Monaco a Katalánsko

Reagovat
Teoretik

Ale můžeš porovnávat třeba Katalánsko a Wales. Však i u nás se furt objevují hlasy volající po československé lize. Tudíž liga nemusí být omezená jen na území jednoho státu, ale samozřejmě to musí být v rámci nějakých (geografických) hranic.

Reagovat
smazaný uživatel

Pro Barcu by to byla zábava každého soupeře sjíždět minimálně 3:0 a mít titul jasný už před začátkem ligy.

Reagovat
Azazelo RD

Takže by se toho pro ně moc nezměnilo.

Reagovat
smazaný uživatel

Je fakt, že za soupeře v boji o titul má akorát Real. A když se stane zázrak, občas se ozve někdo jako Atletico.

Reagovat
Rock

Barcelona před X rokama možná, v současný době by tam hrála o Evropskou ligu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
exot12

Až na to, že Wales je súčasťou Veľkej Británie, preto stále názov "Anglcká" liga má zmysel. V prípade Monaka či Andory sú to suverénne štáty a viac menej sú to viac mestá ako krajiny, čo Katalánsko rozhodne nie je iba Barcelona, pokiaľ viem

Reagovat
LeonardoUžoa

Barcelona a Girona njn

Reagovat
Thorrin

Zdaleka nejen dvě města, Katalánsko je větší než celá Belgie.

Reagovat
technecium

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Azazelo RD

V tom případě by mělo Belgii anektovat Nizozemsko.

Reagovat
smazaný uživatel

nebo naopak

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Teoretik

nechápu proč má dávat smysl název "Anglická" liga, když tam hraje Wales, když už tak Britská liga by odpovídala, částečně. Já jsem ale nemluvil o pozici Katalánsko/Velká Británie, ale Katalánsko/Španělsko (jestli jsi to teda tak pochopil). Nemá cenu to řešit, protože samo Španělsko nemá zájem na tom, aby Barcelona hrála mimo její ligu, takže ať se stane cokoliv, pořád bude Barca kopat La Ligu.

Reagovat
smazaný uživatel

Wales má svoji vlastní ligu. Stejně jako skotsko. Jen pár týmů je přihlášených do anglických soutěží. Je to Swansea a určitě ještě někdo.

Reagovat
Skalda29

Cardiff

Reagovat
smazaný uživatel

Možno už konečne ten tvoj Real vyhrá ligu...

Reagovat
El Campeon

Reagovat
Al Capone

Píše fanoušek LFC

Reagovat
El Campeon

Reagovat
Kenneth

Jo no

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Manik...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Infi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Messi the Genius"10"

Reagovat
Kenneth

Neuveritelne.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
smazaný uživatel

vyhrál, ne?

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Messi the Genius"10"

Reagovat
Josifek

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Smial som sa, keď chceli dať MS do Kataru, smial som sa, keď mal Neymar prestúpiť do PSG za viac ako 200miliónov. Pozrite sa teraz, už sa nesmejem.

Reagovat
smazaný uživatel

Smial som sa, keď chceli dať MS do Kataru, smial som sa, keď mal Neymar prestúpiť do PSG za viac ako 200miliónov. Pozrite sa teraz, už sa nesmejem.

Reagovat
smazaný uživatel

taky jsi odchazel a ja se smal..A ted?

Reagovat
FC Porto FC

Pane bože nechápu co ti Katalánci furt nacvičuji.... Dementi

Reagovat
smazaný uživatel

a nakoniec budú hrať Portugálsku ligu

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby chtěli do PL, tak musí koupit tak 8 angličanů ne?

Reagovat
Kluivert9

Tak to Barcu raději zrušit...

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
Robertson

Nie...stačí ak to budú hráči s homegrown statusom...

Reagovat
smazaný uživatel

Skvélá kombinace češtiny, slovenštiny a angličtiny.

Reagovat
jany kozak

kde vidis cestinu?

Reagovat
smazaný uživatel

stačí, to, hráči, s

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Ed_Hazard

Aj ciarku tam ma cesky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A tri bodky tiež

Reagovat
smazaný uživatel

A všechny týmy si dají klauzuli, aby prodali Messiho.

Reagovat
smazaný uživatel

25 hráčů, z toho 8 musí být HG.

stačí 5 hráčů, podle mě by se ale odchovanci Barcelony počítali do těch 8, kdyby se přidala do ligy

Reagovat
smazaný uživatel

hrajete si na bulvár? To ste rovnou mohli do nadpisu napsat, že by mohli hrát českou ligu, pravděpodobnost je stejná jak ta anglická...

Reagovat
Teoretik

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
C-M@ster

Tak jako ani není...

Pravděpodobnost, že by hrála českou je podstatně nižší

Reagovat
TheTopFootbaler

Podstatně ne, nižší ano.

Mezi 0,5% a 0,01% není zas tak významný rozdíl.

Reagovat
C-M@ster

0,5 je 50x větší šance.

Reagovat
El-Pistolero-68

To nic nemění na tom, že obojí je hrozný nesmysl.

Reagovat
C-M@ster

Hele, jako asi je, ale pokud by se odtrhlo Katalánsko od Španělska, tak by vztahy nemusely být nejrůžovější a třeba by prostě stát zatrhl katalánský týmy v lize, byť by to byla ekonomická ztráta... no a pak co? Někde by hrát musely.

Reagovat
Svatej

Reagovat
Whitemedia

a nebo fajn, ale poslal bych je hrát do páté ligy proti nějakému Suttonu.. a ať se nahoru hezky prokoušou

Reagovat
El Campeon

Reagovat
Coutinho10

to by mozna i museli ne ? nejde si jen tak prijit a kvuli nim soupnout vzdy o jeden tym vic k sestupu

Reagovat
vladis271

Reagovat
El Campeon

van Kessel se může těšit

Reagovat
TheTopFootbaler

Do tý doby už ve třetí anglický nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

To už bude v 5. surinamský.

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
TopinB

A co licence jak RB Leipzig v BL? To by možná šlo, ne?

Reagovat
fenixLFC

A ktory prvoligovy tim by sa toho vzdal?

Reagovat
icka

Jak rikas, diky tem penezum zadny.

Reagovat
TopinB

Prvoligový asi žádný, ale nějaký Championship tým, který nějak náhodou se dostal do Champu, ale asi by byl na sestup, ti by na to dost možná šli.

Šlo mi hlavně o ten princip no, v PL asi nikdo, ale v champu co vím, tak tolik peněz nedostávají ani zdaleka. A šlo by hlavně i o majitele, pokud si chcou přerozdělit dividendy....

Reagovat
Rudnevs

Leipzig si ale tiež kúpil Oberligu Nordost a nie rovno Bundesligu.

Reagovat
Rock

Když o něčem víš hovno, tak nemel sračky

Reagovat
TopinB

Tak proto tu často nepřispíváš Ptal jsem se to ve smyslu, jestli je to možné, ne jestli by to někdo udělal

Reagovat
Rock

Já reagoval na licenci Lipska v BL, ten tým se prokousával z 5. nebo 6. nejvyšší soutěže v Německu .. ten tým si to poctivě vydřel, nedostali to od Merkelový za angažování 20 uprchlíků ..

Reagovat
Teoretik

Upřímně by měli začínat z úplného dna ať je to fér. Ale to nemá cenu řešit, protože je to celé blbost

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kvasha16

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tigerinho

tak určitě

Reagovat
Kepy_FCB

Logictejsi by bylo sousedni francouzskou. Stejne to anglani nepovoli,boji se ze by to vyhravali cizinci

Reagovat
SpartaOvenka

Čeho se jako mají být, když se to ještě nikdy nestalo a pravděpodobost tohoto je naprosto mizivá.

Reagovat
smazaný uživatel

To by Neymar nerozdýchal...

Reagovat
Manik...

Reagovat
smazaný uživatel

Už jen proto by to stálo za zvážení.

Reagovat
smazaný uživatel

Pro Anglii by to byl hlavně nonsens, ta liga nepotřebuje další kluby. Je dobrá sama o sobě. To, že fotbalisté angličtí jsou na dvě věci je věc druhá.

Reagovat
Kepy_FCB

Free Cataluña

Reagovat
vladis271

No nemohla, teda musela by začať odspodu a to je nemysliteľné pre nich.

Reagovat
kiwwi

da sa kupit licencia

Reagovat
vladis271

klub čo by to spravil by musel začínať potom úplne odspodu, až od samého spodku. Sedem je tých líg, či viac? Chcem vidieť klub čo by to predal. A vysvetlenie majiteľov fanúšikom.

Reagovat
vladis271

a to sa vlastne bavíme aj o tom, že Barca by určite nemala záujem hrať ani rok nikde nižšie než PL, čiže by sa musela predávať licencia na PL. Fanúšikovia tešiaci sa na PL by zrazu ostali bez klubu, resp. by boli poslaní na samé dno pelotónu. To by nespravil nijaký majiteľ.

Reagovat
nani92

Iba ak by ten majiteľ mal futbal a tituly na háku a zaujímal by ho len biznis...napr.ten váš

Reagovat
fenixLFC

Ked sa oznacia ako sponzor tak im gen vas ed da vsetko

Reagovat
nani92

Sám si gén

Reagovat
vladis271

my heart is bleeding

Reagovat
minoLFC

jebnutí katalánci

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle mi přijde nesmysl i na bulvár. Nechci vypadat jako konzervativní fanda, ale dát Barcu do Anglie, Itálie nebo Francie, to je kravina a je to proti všemu. To už se rovnou můžou národní ligy zrušit a udělat z ligy mistrů celoevropskou soutěž. A srovnávat Barcu s Monakem, které jako knížectví si asi svojí ligu neudělá. Nebo Andorou, což je prakticky jen hornatý kousíček, to mi přijde směšné. Katalánsko se možná trhnout chce, ale to je jejich problém. Patří ke Španělsku a Barcelona i po odtržení by tam měla zůstat. Zničilo by to španělskou ligu, kde by titul sjížděl akorát Real. A představit si, že bude v titulech nahánět Juve, MU nebo PSG...to bych blil.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Greny

Jak by se to jako pak resilo s HG u hracu?by museli koupit anglicany?

Reagovat
smazaný uživatel

jo, bud se prizpusobit pravidlum a nebo at tahnou do piče

Reagovat
mato Kreator

ved FCB sa uz asi pred tyzdnom jasne vyjadrila ze nech referendum je ake chce bude hrat PD

Reagovat
smazaný uživatel

To je samozrejme pi.... ale je silene videt, jak zeme ktera je v EU posila policajty a narodni gardu na lidi, kterji jen chteji hlasovat o sve budoucnosti Tohle bych cekal v Jizni Americe ale ne v Evrope. Spanele ukazuji proc byli driv fasisti Kosovo se muze odtrhnout, Katalansko ne EU zacina byt hodne velky cirkus

Reagovat
exot12

Podľa mňa je to podobná blbosť ako Brexit. Ak by sa trhli, tak by sa pre nich všetko zmenilo. Neboli by súčasťou EU, aspoň zo začiatku, nemali by nič. Chceš ísť mimo Katalánska, pas, colnica, kontrola, možno víza! To isté zrejme aj pri vstupe. Museli by platiť clo, ceny by boli zrazu iné, toto si podľa mňa ľudia neuvedomujú. Náklady na armádu, budú zraniteľný, ktokoľvek tam bude môcť vletieť a okupovať ich

Cirkus je trhať sa, ak sa Európa rozkúskuje skončí. Malé kúsky nebudú schopné konkurovať USA, Číne...

Reagovat
Teoretik

Nejde o to, jestli se mají trhnout nebo ne. Ale o ten přístup Španělska, který je silně v protikladu, co hrdě EU prohlašuje za své hodnoty - demokracie, lidská práva a vláda práva. EU si tady kydá hnůj na hlavu a zapojuje dvojí standard. Ale není to ani tak problém EU, jako celé politiky, která je dnes prolezlá a napojená na mocenské lobistické skupiny a osoby, že to oni jsou ti co určují směr a nikoliv většinový voliči. Bez podpory těchto mocných pak Katalánsko nikdy mezinárodně uznanou nezávislost nezíská...

Reagovat
fenixLFC

No, vlada prava a demokracia. To nemusia ani rozporovat. Len tu mas vzdy spor medzi pravom na sebaurcenie a pravom na zvrchovanost/uzemnu celistvost. Vsade sa nadava ze EU obmedzuje suverenne staty. Lenze tu si suverenny stat rozhodol ze nepovoli referendum a bude sa riadit svojimi zakonmi. Ked to EU podpori tak zas je zla. Si fakt nevyberie.

E aj tak ma bavi to kvikanie o prave na samostatnost u naroda ktory sa kvoli sudetam ide posrat. Ma vzdy pobavi ako by zareagovali ti isti ktori teraz nadavaju na spanielsko keby nezavislost chce morava slezsko alebo sudety...

Reagovat
Teoretik

Mícháš dvě nesouvisející věci. Nechci se vyjadřovat k tomu, jestli mají Katalánci právo na sebeurčení, do toho my nevidíme a EU by do toho určitě neměla kecat, natož nějací Češi. Ale EU by měla tvrdět odsoudit represe vůči svobodě slova, tisku a celkově vzato vzrůstající autoritativní tendence ve Španělsku. Není přeci normální aby policie dělala razie v médiích , zabavovala propagační materiály a zatýkala osoby za rozdávání letáků. Chápu, že je refendum nelegální, ale oni tím v podstatě říkají, že je nelegální se bavit i o nezávislosti Katalánska.

Ale máš pravdu, že ne každý to dokáže oddělit a Španělsko by v případě kritiky EU argumentovalo omezením své suverenity, ač jak říkám, tohle jsou dvě oddělené záležitosti.

Reagovat
exot12

Nemyslím si, že máš pravdu. Celý tento spor Katalánska je iba o peniazoch! To je jediný dôvod prečo chcú byť nezávislý je, že prispievajú do rozpočtu viac ako dostávajú. Je to asi ako keby si Praha povedala, že sa trhne, že nechce byť súčasťou ČR.

Nehovoria, že baviť sa o nezávislosti ne nezákonné, môžu sa, ale podnikať kroky k nezávislosti je už nezákonné. Média by nemali podnecovať napr. k rasovej nenávisti. Ak budú média vyzývať ľudí, aby prišli k referendum, je to rovnaké, ako keď média budú oslavovať Hitlera a propagovať hákové kríže. Sloboda slova či písma neznamená anarchia ako si to niekto zamieňa.

Reagovat
Teoretik

Přirovnávás Prahu ke Katalánsku a úplně ignoruješ vliv identity a pocit historických křivd, možná že na té nejvyšší úrovni to roli nehraje a peníze politiky ženou, ale kulturní faktor je v celém tomto sporu taky hrozně důležitý.

A pak přirovnáváš pokus o referendum k nacismu, to už je na mě moc obzvášť když se dnes spíše Španělsko blíží k fašistické ideologii - viz dnešní hajlující demonstranti v Madridu.

Ano, já jsem pro svobodu slova, jediné co už je pro mě přes čáru je podněcování k násilí, tady ta hranice má končit.

Reagovat
exot12

Prirovnanie Prahy s Katalánskom je podľa mňa úplne presné. Bavil som sa o tom s Kataláncom a tu ide iba o ekonomickú stránku, pretože Katalánsko je bohaté a dopláca na chudobnejšie časti Španielska. To nemá nič spoločné s identitou alebo utlačovaním.

Takže keď Rakúsko s Maďarskom budú trvať na tom, že sa obnoví Rakúsko-Uhorsko, tak to bude v pohode? Veď dlhé roky to bola jedna monarchia a preto majú nárok na jej obnovu?

Referendum aj nacizmus sú zakázané, tak ako ty hovoríš o slobode slova, tak Španielsko má právo na zvrchovanosť a má právo zakázať toto referendum a zatrhnúť aktity, ktoré s tým súvisia.

Podľa tvojej filozofie, je vlastne propagácia fašizmu OK, veď nenabádaš v podstate nikoho k násiliu, iba propaguješ ideológiu, ktorá je násilná

Reagovat
Teoretik

Praha ti taky může mluvit o dotování chudších regionů, ale tu se ti žádný silný separatistický proud nerozjede, protože právě chybí ta zakořeněná identita a pocit historické křivdy.

Nechápu k čemu se má vztahovat ta poznámka o R-U.

Španělsko je součástí i řady mezinárodních organizací a zavázalo se dodžovat jejich hodnoty. Nikdo neříká, že Španělsko nemůže zabránit Katalánsku v odtržení, prohlásit referendum za nezákonné, či dokonce zamezit uspořádání referenda (ač tohle je sporný, kdyby to nazvali veřejný průzkum, tak mohou???). Ale začít cenzurovat média? To je dle mého překročení linie. Nebudu mluvit o dalších věcech, protože jejich nedodržování už ani nikoho ze židle nezvedne.

Právem by mělo být mít i extremistické názory, ale ne na základě toho jednat. A než ty extremistické názory schovávat, tak je lepší je společensky znemožnit a vyvrátit.

Reagovat
smazaný uživatel

Pár let zpět Katalánci nechtěli (většinově) ještě samostatnost, ale chtěli větší samosprávu zhruba ve stylu, který dostali Baskové výměnou za to, že nebudou dál prolívat krev za svou nezávislost. Madrid jim ale ustoupit dlouhodobě nechtěl, naopak hlavní strana PP, si z toho udělala jedno z hlavních volebních témat (= že Katalánsku neustoupí). A svým chováním naopak úspěšně živila podporu úplné nezávislosti.

Tak jakou jinou možnost Katalánci měli? Vytvořit vlastní "ETU" a začít prolévat krev jako předtím Baskové? Zbytek Španělska prostřednictvím PP, v tomhle Katalánce selhal a nedal jinou možnost. (Respektive jsem 100% radši, když se jedná o ilegální referendum, než aby tam tekla krev).

Reagovat
smazaný uživatel

Katalánsko bylo dlouhou dobu samostatné království. To se o Moravě říct nedá. Ta byla, až na několik let ve 12. st., vždy spojena s Čechama. No a sudety existovali asi 6 let. Nemíchej jabka s hruškama.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Co se ti nezdá?

Reagovat
smazaný uživatel

Že bys si měl zopakovat dějepis pro ZŠ.... Velká Morava Ti asi nic neříká? V průběhu dějin měla Morava při Českém království autonomii téměř jako Katalánsko při Španělsku nyní. A Katalánsko NIKDY samostatné království nebylo.... Možná jsi myslel Královstí Aragón ale to už je zase sousední region.... A přesto nic z toho nemění fakt, že ani ve španělském ANI katalánském právu nemají na takovéto referendum nárok. Stejně by mohi požadovat nezávislost Baskové, historicky islámská Andalusie i všechny další regiony na kterých Španělsko vzniklo. K čemu jsou zákony? Nehledě na to že od Francovy vlády Španělsko Katalánsku neustále ustupovalo a jejich autonomie by se dala srovnávat leda s Velkou Británií.

Reagovat
smazaný uživatel

S tím Katalánskem souhlasím. S tou Moravou, to nemyslíš vážně, že? Studuj hochu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to samé se děje na Ukrajině s požehnáním EU.

Reagovat
Nebelung

Na Ukrajině neproběhlo referendum zrovna demokratickou cestou. Nemůžeš to srovnávat.

Reagovat
Teoretik

Reagovat
minoLFC

Kosovo sa neodtrhlo, ten štát sa rozpadol.

Reagovat
Teoretik

Politické vyjádření v reakci na španělskou akci, která se snaží využít fotbalového vlivu k vystrašení voličů. Ne že by druhá stranu fotbal nezneužívala ke své politické agitce. Jinými slovy nevím, proč je takový nesmysl na EF.

Reagovat
smazaný uživatel

Separatistická sebranka ať si hraje vlastní ligu.

Reagovat
smazaný uživatel

Kazdorocni titul, s naskokem 20 bodů

Reagovat
Whitemedia

Jojo, v 5-3 lize asi jo

Reagovat
smazaný uživatel

Vzdyt maji 3x tolik Top hracu nez cela Premier League dohromady (viz. 11-ky Fifa poslednich 5 let)

Reagovat
irik

Reagovat
smazaný uživatel

Jako Celtic bych dal do Anglické ligy. Celtic je na Skotskou moc velký. Bylo by to dobře pro klub, který by se mohl více rozvíjet, i pro ligu. Která by získala kvalitního soupeře. I když si myslím, že ze začátku by Celtic hrál tak horní polovinu, ale na pohárové pozice by s těží dosahoval.

Nevím, kolik toho najezdí Barca ve Španělsku, ale z pozice dopravy do ostatních měst mi to přijde jako fraška. Hlavně, pokud by hrála v Anglii. A pro fans by to určitě taky byl orgasmus. Na výjezd do Manchasteru atd. Twl. Ne, to by se muselo vedení Barcelony zhulit, vožrat a sonickým útokem poškodit mozek. A snad by to ani tak nepovolili.

Reagovat
LeonardoUžoa

Si blby? Celtic by hned spadl.

Reagovat
smazaný uživatel

To určitě ne. Nebo teda...papírově by měl na víc.

Reagovat
LeonardoUžoa

Spadli . Na tom nezalezi. Celticu je doma moc dobre.

Reagovat
smazaný uživatel

Otazka presunu Old Firms do Anglicka sa otvara pravidelne ale len veci znali vedia ze okrem nespornych vyhod by to malo aj zasadne nevyhody napr. UEFA by ich nepustila do svojich sutazi (LM, EL).

Otazku pripadneho umiestnenia OF v PL nie je potrebne riesit nakolko v pripade presunu do PL by ich financna sila vyrazne vzrastla a tym padom by si obaja mohli dovolit kvalitativne uplne iny kader nez aky maju teraz. Zazemie maju na urovni PL urcite uz teraz cize niet o com sa bavit. Pre fans by to bolo urcite len plus nakolko v Anglicku kazdy fandi svojmu klubu a okrem toho este bud Celticu alebo Rangers.

Reagovat
Kucka

Vždyť Vaduz hraje švýcarskou ligu a je normálně v pohárech za Lichtenštejnsko, ne?

Reagovat
discarda

Lichtenštejnsko má ale speciální status v rámci UEFA

Reagovat
Kucka

ok, to jsem nevěděl

Reagovat
smazaný uživatel

Proč by je Uefa nepustila do Evropy?Vzdyt napriklad Swansea je taky z Walesu a v pripade postupu by pohary urcite hrat mohli,ne?

Reagovat
smazaný uživatel

A co Wales a Swansea nebo Cardiff? Ty nemůžou do pohárů?

Reagovat
smazaný uživatel

katalánci národ ukřivděných blbů když si myslí že jsou tak skvělý tak ať se nikam nevtírají, kreténi

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Co když se od nás bude chtít trhnout Ostrava a Baník bude hrát v Polsku?

Reagovat
Azazelo RD

powrót króla

Reagovat
Manik...

Žádná ztráta.

Reagovat
smazaný uživatel

ať vezmou i dementy z Opavy

Reagovat
Azazelo RD

A z Jablonce a Prahy.

Reagovat
Kluivert9

Pokud se někdy něco takovýho stane, tak tipuju Portugalsko.

Reagovat
smazaný uživatel

Francie

Reagovat
smazaný uživatel

Chudak Messi zase nebude vediet komu ma platit dane

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych to bral.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten pocit , kdyz na 101% zustane Barcelona v La lize ale i tak banda dementu se hada o necem, co se stejnak nestane

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrej pocit, takovej zvláštní.

Reagovat
jany kozak

Reagovat
Thorrin

Když chcou mít vlastní stát, tak ať mají i vlastní ligu. Když nezávislost, tak úplně, nejen tam, kde se jim to hodí.

Reagovat
smazaný uživatel

To by LaLiga šla do sraček.

Reagovat
alcantara

Vytvaranie dalsich hranic asi nie je dobra cesta, tieto myslienky by mali byt prekonane a patria skor do minuleho storocia. Prve roky po osamostatneni by zrejme ajtak boli krutym vytriezvenim z reality. Treba tlacit na Madrid a vyrokovavat pre seba coraz lepsie podmienky, referendum nasilu je cesta, ktora neprospeje nikomu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vladis271

Reagovat
vodka

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zaschrona

Sorry, ale to jsou strasne zvasty. To fakt potrebujeme videt dalsi Jugoslavie?

Reagovat
alcantara

Alebo chceme riskovat ten domino efekt, ktory by to mohlo sposobit? Katalansko urcite nie je utlacane nasilnym sposobom, jedna sa zase len o peniaze, o com by sa snad dalo rokovat. Fakt nevidim zmysel v deleni sa na male casti.

Reagovat
Zaschrona

Ja v tom naopak smysl vidim velky. Mensimu uzemi se da mnohem lepe vladnout nez uzemi vetsimu, mnohem lepe se da delat strategie pro jednolitejsi uzemi, ktere je narodnostne, nabozensky a hlavne ekonomicky jednotnejsi. V dnesnim svete neni pro vetsinu centralizacnich politik zadne opodstatneni.

Reagovat
kiwwi

pre ziveho boha co ty trepes za bludy? Vies kolko chudobnejsich oblasti je priamo zavislych na tych bohatsich v ramci jedneho statu? Vsak by sa tie rozdiely zacali len a len prehlbovat a komu by to pomohlo, tym bohatym? Ja teda nie som ziaden zastanca socializmu, ale solidarita musi urcitym sposobom fungovat a to je aj myslienka EU, kde silnejsie staty tahaju slabsie a postupne sa to vyrovnava. Tvoje predstavy su uplne uletene

Reagovat
Zaschrona

No, jsi socan, ty myslenky jsou uplne zvracene. Uplne to vidime treba na Recku, jak mu pomohli dotace. Nebo jak dotace pomahaji vychodnimu Nemecku nebo jizni Italii dohanet zbytek zeme. Vysledek je takovy, ze nijak. Naprosto zasadni vec je cesta regionalni, lokalni danove konkurence. Jeste nikdo se nestal bohatym diky dotacim. Ani nikoho nedohnal...

Reagovat
kiwwi

sorry, ale ty mas v hlave nejaku utopisticku predstavu fungovania sveta a pri vybere argumentov urobis vzdy taky cherrypicking aby ti to do seba zapasovalo...

necudoval by som sa, keby si bol aj prokonspiracne nakloneny, pretoze toto je presne sposob ich uvazovania

Reagovat
Zaschrona

No jo, mit pravicove nazory a mit alespon trochu pojem o ekonomii, to je dneska uz utopie...

Reagovat
kiwwi

ja mam pravicove nazory, ty mas ultrapravicove nazory, to je rozdiel

napr. taky Sulik ma pojem o ekonomii asi tak 100x vacsi ako my vsetci dohromady, ale aj tak mu to nebrani v tom trepat nezmysly a zit vo svojom utopistickom svete

Reagovat
Zaschrona

Nemam nijak ultrapravicove nazory, napriklad jsem pro to, aby stat podporoval neziskovy sport, kulturu, stavel infrastrukturu, garantoval nejaky statni duchod, atp.

Kazdy povida nekdy nejake nesmysly, mnohdy uplne hovadiny. Hlavni ale je zakladni pojeti podstaty cele veci a v tom je Sulik u vas jasne nejlepsi alternativa.

Reagovat
kiwwi

Sulik sa medzi svojimi volicmi uplne zdiskreditoval...svojim postojom voci EU a migrantom stratil vela volicov a nabral si tam luzu ktora bola na pomedzi toho, ci bude volit Kotlebu alebo Kollara...zdrhaju mu najinteligentnejsi volici a nabera luzu lebo vie, ze tej je viac a svojim populizmom ju lahsie oslovi...to hovori za vsetko

Reagovat
Zaschrona

Mezi casti, samozrejme, mezi tou eurofilni. Fakt nevim, koho jineho by mel pravicovy volic u vas volit...

Reagovat
kiwwi

po tom ako sa Sulik zdiskreditoval, ostava uz fakt len OLANO ale ja s nadsenim cakam ked sa naplno rozbehne Progresivne Slovensko...Sulim im robi medvediu sluzbu

Reagovat
vodka

Sulík, kterému celý jeho daňový program rozjebe na padrť blogger

Reagovat
Zaschrona

odkaz?

Reagovat
vodka

https://dennikn.sk/blog/odvodovy-bonus-ma-miliardovu-chybu/

má to pak i svoje pokračování, kde sulík odmítá, že je tam chyba, pak to přepočítá, uzná, že mu tam něco nevychází, přepočítá to blogger, zjistí zase mnohem větší sekeru a tak furt dokola...

Reagovat
Zaschrona

Zajimave, diky. Ale co mi na tom prijde symapticke a uplny zaklad, to je to, ze se Sulik neboji jit s necim ven a otevrit tim diskuzi. Ve vysledku pak nasledne i on svuj nazor posunul nekam dal, to je podle me to nejzasadnejsi z toho celeho. Jen vic takovych lidi v politice.

Reagovat
vodka

moc neposunul a odmítal uznat chybu docela dlouho. Furt kolem toho kopal. Sulík se za posledních pár let dokázal zhovadit jak málokdo ve slovenské politice.

Reagovat
valloire

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
Liquid

žádný odtržení nebude, Španělsko tam pošle tanky a násilně to potlačí

Reagovat
technecium

To je prostě těžký. Jsou státy, který mají právo na sebeurčení - Kosovo, zřejmě Kurdistán, Jižní Súdán, Východní Timor - tj dostanou tu možnost v případě když se to někomu hodí - NATu, USA nebo komukoliv jinému a jsou státy, které to právo nemají - Doněcká republika, Katalánsko, Vlámsko vs Valonsko, Tibet, Podněstří či Náhorní Karabach.... Neexistuje žádné objektivní měřítko, existují čistě jenom zájmy mocností, jakýchkoliv.

V tomto případě se není čemu divit, protože Katalánsko je nejbohatší země Španělska a vzhledem ke katastrofálnímu stavu Španělské ekonomiky by se jednalo o hřebíček do rakve. Krach Španělska, další země EURO zóny, by patrně taky znamenal i krach EURA. Už jen kvůli tomuto prostě Katalánsko nezávislost nikdy nezíská, ať má motivace sebešlechetnější.

O to smutné je, že takovéto politické věci se míchají a mají vliv na sport a sportovce, kteří na tom budou biti nejvíce, aniž by se v tom jakkoliv angažovali.

Reagovat
smazaný uživatel

Kosovo

Reagovat
Edgewalker

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Liquid

Neprohodils náhodou Kosovo a Tibet ?

Reagovat
technecium

ne

Reagovat
Hristo Stoichkov

Souhlas, teda až na ten stav španělský ekonomiky, zas tak špatně na tom nejsou, ačkoliv ztrátou Katalánska by se situace nepochybně zhoršila. Každopádně ta situace je ze strany španělský vlády absolutně nezvládnutá a těmi nesmyslně radikálními kroky pouze podpořili i ty Katalánce, kteří o boji za nezávislost nebyli přesvědčení.

Reagovat
Edgewalker

Reagovat
technecium

Tak Španělská ekonomika je známá katastrofálně obrovskou nezaměstnaností mladých lidí (vystudovaných politologů, sociologů, Gendrově studovaných a podobně.), Nemá zrovna lichotivé vyhlídky ohledně státního dluhu podobně jako většina jihoevropských zemí, zhoršil se jim rating... Rozhodně se nejedná o zemi, která by ten rozpad přežila bez újmy, když se vezme v úvahu, že Katalánsko zabírá přibližně 20% Španělského HDP

Reagovat
alcantara

V koho zaujme je samostatnost Timora ci Sudanu? Pytam sa, fakt neviem, pretoze ich povazujem za tie casti sveta, ktore nikoho nemozu ani zaujimat.

Reagovat
Black Jagir

Ten Timor rozhodně není lhostejný Portugalsku, jakožto bývalá kolonie. Navíc nemá s Indonésií kromě geografie nic společného.

Reagovat
vodka

východní timor je skoro celý katolický

Reagovat
technecium

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
alcantara

Reagovat
Svatej

Reagovat
smazaný uživatel

Jižní Súdán obsahoval přes 85% ropných nalezišť, které v původním celém Sudánu byly známy...

Reagovat
discarda

Jak by se SPA odtrhnul jeden region další by následovaly

Jak jsou na tom sportovci biti nejvíc ?? a politický věci mají vliv na všechno od toho jsou to politický věci...

Reagovat
Teoretik

za těmi zájmy mocností ale ještě stojí i zájmy mocných. Jinak myslím, že sport do toho nyní silně zatáhnut je, ale v konečném důsledku se pro něj nic nezmění. Vše je to jen politické přetahování.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Aldeano

"Doněcká republika" porovnávat s Belgií

Reagovat
vladis271

bola by to ekonomická samovražda aj pre Katalánsko. EU nechce vidieť delenie svojich štátov, ak sa Katalánsko oddelí stratí všetko čo má v rámci Španielska z EU a je otázne ako veľmi sa EU bude chcieť tie veci Katalánsku dávať.

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

sice mas ty jmena nejak pomotany, ale myslenka a to s tim Katalanskem sedi

Reagovat
technecium

Nemám nic pomotaný. Jeden je výčet zemí, které nezávislost získaly, či možná získají, a druhý je výčet zemí, které nezávislost nezískaly a nezískají.

Reagovat
smazaný uživatel

tak na to jsem fakt zvědavej, jednak na ten Kurdistán a jednak na to, jak nikdo z toho druhýho seznamu tu nezávislost nedostane.

za mě to teda pomotaný máš

Reagovat
technecium

No nedostane. Doněcká republika určitě ne, protože Ukrajina radši půjde do války s Ruskem, než aby se to stalo. Belgie se nerozdělí, protože je to jádrová oblast Evropy, KAtalánsko jsem popsal výše, Tibet šanci na nezávislost už nikdy nedostane, na to je pro Čínu až moc důležitý (všechny jihoasijský veletoky pramení tam (od Brahmaputry, po Mekong a Jang c Tiang), zdroj nerostných surovin atd.), Podněsteří a Náhorní Karabach jsou podobný případy jako Doněcká republika, stejně jako Abcházie, Jižní Osetie atd.

Reagovat
twerp

Co studuješ nebo kde pracuješ? Máš dobrý rozhled. Myslíš že i ten Kurdistán dostane možnost na sebeurčení? USA jsou proti, Turecko taky, Irák taky.

Reagovat
technecium

Studuju Geoinformatiku. Přiznám se, ten Kurdistán je spíš moje domněnka, protože

1) Kurdové jsou největší etnikum na světě, které nemá vlastní stát, pod staletí, ta víra ve vlastní stát je tam obrovská

2) To je spíš rýpací bod. Vznik Kurdistánu by přinesl další obrovskou destabilizaci do regionu, kde v současné době získává výraznou převahu Rusko, což si konkrétně USA nemohou dovolit. V podstatě by se jednalo o Izrael 2.0

3) Kurdové mají suverénně největší zásluhy v boji proti Islámskému státu, což by pro jejich otázku mohl být dost silný argument

Vyhlášení nezávislosti by pravděpodobně znamenalo válku s Tureckem, takže záleží na tom, zda se za Kurdy někdo postaví, nebo ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Samostatný Kurdistán by byl trnem v oku i Íránu, kde bohužel pro ně také žijí... jít do války s Íránem, Tureckem a případně Irákem v jeden moment by pro ně bylo likvidační... na to žádná velmoc nemůže přistoupit, by tam byl větší bordel jak teď

Reagovat
eleven11

Sleduji geoinformatiku ,ale veľmi tomu nerozumieš.

Reagovat
twerp

Tak nám to tady vysvětli

Reagovat
technecium

A čemu jako?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jseš si moc jistej věcma, kterejma si zaprvý nemůžeš bejt tolik jistej ani teď, natož třeba za padesát let, nemáš absolutně šajnu, kam se svět za to dobu posune

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Black Jagir

Nejlogičtější by bylo připojení k Ligue 1. Katalánci vždycky pekli s Francií, to je historický fakt.

Reagovat
smazaný uživatel

Španělé zase s Německem. Barcelona jako symbol svobody a Real jako symbol fašismu a útlaku. To jest krátké okénko do historie rivality Barcelony a Realu.

Reagovat
smazaný uživatel

je známý fakt, že Hitler s Mussolinim byli fanatičtí fandové Realu.

Reagovat
Kang & Kodos

Heydrich taky. Ten byl tím dokonce tak známej, že na něj kvůli tomu dva fanoušci Barcelony spáchali atentát

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Hitler nebbol fanusik futbalu, videl jeden xapas a aj ten nedopozeral lebo prehrali

Reagovat
smazaný uživatel

achjo

Reagovat
smazaný uživatel

Wtf kdy pekli spanele s nemcema? nechces doufam z fasistickeho spanelska vyvozovat vzdycky pekli s nemcema, ze nee?

Reagovat
technecium

Reagovat
smazaný uživatel

To bude flejmvár.

Reagovat
Manik...

Je to nesmysl, ale sranda by to byla.

Reagovat
smazaný uživatel

Prodat licenci by nějaké kluby které jsou na spodku tabulky mohli, koupít potom za 1/3 licenci z Champu a můžou posílit.

Samozřejmě cena by nebyla malá, typuju minimálně sezona peněz z práv+zlatý padák z PL, typuju že to nebude daleko od ceny neymara

Reagovat
Whitemedia

netypuj

Reagovat
fenixLFC

Nikto v PL by licenciu nepredal

Reagovat
El Campeon

Typsport

Reagovat
vladis271

Na GUardiane je pekných pár článkov o tom. Inak viete o tom, že najväčším vzorom kataláncov ku ktorému vzhiadajú je rozdelenie Československa?

Reagovat
TheTopFootbaler

A koho vnímají jako toho osamostatněného?

Reagovat
Jordi Alba

Co sem se tam bavil s lidma, tak si dost lidí myslelo, že to furt je Československo a když jim člověk řekne, že Slovensko je samostatnej stát, cejtí se uražený, ale ok.

Reagovat
Zaschrona

Tak tady asi jde o ty nejvetsi priznivce odtrzeni...

Reagovat
Jordi Alba

To je skoro každej.

Reagovat
smazaný uživatel

to i angličani a kde kdo. nuly

Reagovat
icemike

Setkáváš se s horším intelektem. Cizinci se vzděláním moc dobře vědí o našem rozdělení, včetně Američanů

Reagovat
smazaný uživatel

Američani ani neví, co je to Česko.

Reagovat
Jordi Alba

Ok

Reagovat
Zaschrona

Historie jeste Klause s Meciarem doceni.

Reagovat
pa3ce

Reagovat
alcantara

Reagovat
smazaný uživatel

nemyslím si, že je ještě někdo stihne pověsit

Reagovat
Zaschrona

Nebyt jich a jejich famozniho rozdeleni CSFR, taky snadno nekdo mohl povesit tebe nebo tvoje nejblizsi...

Reagovat
kiwwi

wau, existuje len malo ludi, ktori maju zvratenejsie nazory ako ty

Reagovat
Zaschrona

Jo, je neskutecne zvracene byt stastny za to, jak skvele se povedlo rozdelit CSFR, coz je predevsim prace tehle dvou panu...

Reagovat
valloire

bez referenda, bez mandátu

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
valloire

čemu se směješ?

Reagovat
Zaschrona

Tobe.

Reagovat
valloire

důvod?

Reagovat
Zaschrona

Tak hloupa slova jsem uz dlouho necetl.

Reagovat
valloire

Tak hloupá jo? Bylo to bez referenda a bez mandátu? Bylo. Tak to objasni, v čem jsou hloupá?

Reagovat
Zaschrona

Mandat k tomu byl z voleb. Referendum nedavalo zadny smysl, co by se delo v pripade, kdyby treba na Slovensku vyslo odtrzeni a v Cesku dal federace?

Reagovat
valloire

O tak závažný otázce jako je rozdělení státu má proběhnout referendum. Já jezdím často na Slovač a daleko víc je lidí, co to tenkrát nechtěli. Ani v Česku by to neprošlo. To jenom dva pánové chtěli vládnout na svým a podporovalo je v tom spousta křiklounů z Bratislavy, možná Prahy. Zbytek tohle nechtěl. V tý době jsem žil, co ty?

Reagovat
Zaschrona

Blbost, CSFR mela tak pitomy politicky system, ze nebyt podobne dohody, taky se jen mohly konat volby donekonecna. Jak se teda podle tebe mel tehdy resit volebni pat?

Reagovat
valloire

Tak když je volební pat, tak se to hned rozdělí jo? Jenom ti říkám, že bejt referendum, tak se nic nedělí. Oni to věděli a využili jenom možnosti, které tu tehdy po revoluci a tehdejším mezinárodním klima byla.

Reagovat
Zaschrona

Snad se bavime o volebnim patu v podminkach CSFR a jejim silenem systemu. Kdyby to referendum zablokovalo, tak se zablokovalo uplne vsechno na nevim jak dlouho. Rozdeleni bylo jedine spravne reseni.

Reagovat
valloire

to se teď učí ve škole jo?

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
valloire

ne

Reagovat
smazaný uživatel

No, aspoň by Barca měla šanci vyhrát EL.

Reagovat
Kostomlat

chcete samostatnost? Tak si založte vlastní ligu. Katalánskou primeru a vypadněte z La Ligy

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle se nemůže líbit vůbec nikomu (až na Katalánce). Palec dolu

Reagovat
smazaný uživatel

Snad Katalánci nemají legalizovanou marihuanu.

Reagovat
noustres

Nebo zkusit, aby Barca hrála domácí zápasy v rámci Španělska a venkovní v PL, aby v tom byl větší guláš. Když by vyhrála doma brala by 6 bodů stejně tak venku. No plichty klasika 3 body, přičemž protivník by bral klasicky 1 bod.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Par Katalancov sa chce dostať ku korytu a rozkradnut aj to ubohe katalansko

Reagovat
smazaný uživatel

Ak sa má rozdeliť štát, mali by v prípade referenda o tom rozhodnúť občania tohto štátu. V tomto prípade Španielska. Myslíte si, že všetci španieli by chceli, aby z ich regiónu - Katalánska vznikol nový štát? A prečo by to robili? Referendum v Katalánsku je iba taký drahší prieskum verejnej mienky, ktorý si už mohli zorganizovať dávno a všetci dopredu dopadne. Takže načo je táto zábavka. Je neplatné, lebo o otázke o ktorej má rozhodovať celý štát rozhoduje jeho malá časť. Žiadne Katalánsko nevznikne a ľudia boli oklamaní, že ano.

Reagovat
smazaný uživatel

Do PL sa neserte , ta liga je dobra taká aká je , Barca by tam momentálne aj tak hrala stred tabuľky

Reagovat
smazaný uživatel

Tebe som tonechcel pisat ale budiš

Reagovat
smazaný uživatel

A bude z nich Beercelona, hej.

Reagovat
Hristo Stoichkov
Reagovat
alcantara

Neskutocni retardi. Predpokladam, ze ich budu zatvarat ako katalanskych starostov

Reagovat
smazaný uživatel

Proč? Je to naprosto pochopitelné.

Reagovat
10FKK

To myslíš vážně gumo?

Reagovat
smazaný uživatel

To co dělají je naprosto pochopitelné.

Reagovat
10FKK

Reagovat
valloire

Proč?

Reagovat
10FKK

Reagovat
valloire

nemají práv o na názor?

Reagovat
10FKK

Hajlující zmrdi ne

Reagovat
smazaný uživatel

Jak to ten ministr vůbec může vyslovit ? Lhát takto veřejně do médií a ještě k tomu jim dávat zcestný příklady Ne, oni si rozhodně nebudou moci vybírat kde že budou následující sezóny hrát, buď zůstanou ve španělský lize i po osamostatnění a nebo si budou muset hrát na svém vlastním písečku v Katalánsku... tím pak dostanou to co chtěli, méně kvalitní fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

lidi uvedomte si jednu vec. na prvnim miste neni fc barcelona. mozna je to chlouba katalancu ale jen kvuli ni urcite neprotestujou. lehta me podobnost s jugoslavii. v prvni rade se chorvatum a slovincum nelibilo utraceni belehradu jakozto se ted nelibi katalancum utraceni madridu. a pokud je ten narod alespon trochu jazykove (nerikam etnicky) odlisnej od aragonie tak ma pravo na nezavislost. to je holej fakt. katalanci se jazykove radej na pomezi spanelska a francie respektive sou hodne ovlivneny stredomorim. nechal bych to na nich nebo ne protoze budem alespon posilat chlapce jako ja blizko. lepsi nez afrika nebo indoneska ne?

Reagovat
smazaný uživatel

vždyť už svým způsobem vlastní stát mají, Andorru... nač další ? Je to jejich boj, ovšem Madrid to nepovolí nikdy... v nejhorším případě tam pošle armádu "na uklidnění situace", samozřejmě na odstrašení...

Reagovat
smazaný uživatel

to nemuzes brat takhle. andorra sou horalove stejne jako napriklad podkarpatska rus. katalanci sou stredomorskej narod. spis stredoveka marka. ale to nemeni nic na tom ze maj pravo obzvlast pri jejich poctu a rozloze uzemi.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, že Andorra je úplně něco jiného než zbytek Katalánska, mě šlo o to že ten národ už vlastně vlastní stát má (i když totálně na hovno, to je věc druhá)... ale právo je jedna věc, ta druhá věc je jak moc protiprávní jejich jednání bude... tohle může být nebezpečný precedens pro budoucnost Evropy a stálo by nám to za to ? Katalánci se nemají tak špatně jak národy bývalé jugošky a nebo sovětského bloku...

Reagovat
smazaný uživatel

souhlasim s tebou ze se katalanci spatne nemaji ale co se tyka precedensu... precedens alespon pro me znamena neco co se v historii jeste neresilo a tak si to justice ulozi jako checkpoint pro dalsi podobny pripady. nevidim nic zvlastniho na odtrzeni katalanska. vetsim precedensem je pro me zamitnuti referenda. a jak uz tu psalo nekolik lidi nade mnou - zakazany ovoce chutna nejlip takze je klidne mozny ze rozkazy spanelsky policie naopak posili vlastenectvi v katalansku ciste z principu.

Reagovat
smazaný uživatel

krom rozpadu komunistických svazků nemusel západní svět řešit od války touhy národů na sebeurčení... samostatnost Katalánska by byl pro západ Evropy hodně nebezpečný precedens, protože těch národů se poté může ozvat hned několik - když může Katalánsko proč ne my ? To by byl úplný rozpad všeho a to snad nemůže nikdo chtít

Reagovat
smazaný uživatel

furt mluvis o precedensu a ja ti ho teda ohledne zapadni evropy uznavam jo? ale rekni pokud se bavis o precedensu dopadnuvsim na zapadni evropu jakou spoust to podle tebe napacha? napadaj me akorat vlamove a valoni v belgii. maly uzemi svycarska dost tezko. francouzi sou spokojeny tak jak sou a to vim z dobrejch zdroju. snad teda britove nebo bavori?

Reagovat
smazaný uživatel

jasně že mám na mysli Brity a Bavory... ono by se mohlo stát, že se v jednom desetiletí rozpadnou tři velké evropské státy, které velkou měrou několik staletí formovali obraz dnešního světa... pak by zbyla v celku pouze Francie, která má dost vnitřních problémů... co já zmiňuji, je ten nejčernější scénář dopadů katalánské samostatnosti, ale i druhou sv. válku nikdo nepředpokládal a jak to dopadlo...

Reagovat
twerp

Co mne teď rychle napadá, tak sever Itálie, Skotsko možná Wales či Sev. Irsko, další Španělské regiony.

Reagovat
Gryphonheart

máš v tom dost guláš čéče. aragonie samotná zahrnuje i katalánsko, myslíš spíš kastilii/león. ale současný útvar není ani kastilie ani león (ani navarra a další), ale spain (hispania). takže formálně je všechno v pořádku a doma se tam můžou cítit všichni stejně.

Reagovat
smazaný uživatel

priznam se ze sem vcera koukal na ct2 na dokument o spanelesku a jeden ucitel se napriklad rozmluvil o skolsvi v katalansku. prej tam ucej podle dost pokrivenejch osnov a pokud mozno nevypravej o spanelskejch kralich a hrdinech. repektive se v katalansku navazuje nepratelska atmosfera vuci spanelsku minimalne poslednich tricet let. taky tam zanelo ze se vyucuje o kralovstvi aragonsko - katalanskem coz bylo vyvraceny protoze pry na prvopocatku existovalo jen a pouze kralovstvi aragonske. nestudoval sem podrobne dejiny spanelska ale z toho dokumentu mi vypliva ze na prvopocatku byla prave aragonie z ktery se nasledne zfrmovala "hispania". kdyztak me oprav.

Reagovat
twerp

Asi od konce 12. století začal být pod pojmem Hispánie vnímán opět celý Pyrenejský poloostrov. Výraz „pět království Hispánie“ se týkal muslimské Granady a křesťanských království Kastílie a Leónu, Navarry, Portugalska a Aragonie. Jednotlivá křesťanská království, vzniklá v období reconquisty, se postupně slučovala ve větší útvary, což bylo završeno spojením Kastílie a Aragonie v roce 1479. Název „Španělsko“ odvozený z termínu Hispánie byl od tohoto momentu užíván pouze k pojmenování tohoto nového království a nikoli k označení celého Pyrenejského poloostrova.

Reagovat
smazaný uživatel

království bylo jen aragonský, ale to nic nemění na plnym právu katalánců na sebeurčení. království byla jen tehdejší legální instituce

Reagovat
pepinho2

FAKE NEWS! Včera žádný dokument o Španělsku na ČT 2 nebyl, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

bylo v 18:55 - krasy evropskeho pobrezi. prave sem cekal ze to bude neco na zpusob bedekru a oni tam zpovidali nejaky ucitele a farmare jak to videj historicky a politicky.

Reagovat
Black Jagir

Katalánské hrabství bylo součástí Aragonského království a patřilo tam i Valencijské království. Tyhle oblasti si hodně zakládaly na kortesech (něco jako parlament) a byly ekonomicky silnější než zbytek poloostrova už od středověku. Byly silně navázané na Středomoří a proto se do kolonizace Ameriky pustila hlavně vládnoucí Kastilie. Už tehdy chtěli Katalánsko vysávat, ale to se nedalo a několikrát povstalo i za pomoci Francie, která měla ambice toto území připojit (jakožto historický nárok na bývalou marku).

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tak takhle. diky.

Reagovat
Black Jagir

Jinak Aragonské království ovládalo i jih Francie (Toulouse), ale odtamtud je vyštípali francouzští králové pod záminkou boje proti Albigenským kacířům.

Reagovat
twerp

Reagovat
Gryphonheart

Barcelona ve vlastní lize bez Španělska by skončila jako Rangers nebo Celtic.. nikdo už je nebere moc vážně.

Snad se tohle další oslabování Evropy neuskuteční. Evropa by spíš měla být silná a jednotná imho.

Reagovat
smazaný uživatel

Ak by vznikla Katalánska liga hral by v nej Espanyol a FC Barcelona, to by nebavilo tie hviezdy, z veľkoklubu by odišli a veľkoklub by skončil.

Bolo by to vôbec dobré pre nás? pre fanúšikov Realu Madrid?

Nie som si istý mne sa vždy zdalo že Real Madrid a Barcelona sa potrebujú, poháňajú sa vpred, navzájom sa motivujú, keby jej nebolo, bolo by viac titulov, ale čo ja viem, o niečo by sme prišli a nič nebolo viac ako ju poraziť do finále Copa del Rey .

Fanúšikovia Realu Madrid, keby to bolo na vás ako by ste hlasovali?

Chcem Barcelonu v La Lige alebo nechcem? Hlasujte!

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem pro. Barca do Het ligy a Strama se Spartou místo ní.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jasně, že jo. El Clásico by chybělo všem

Reagovat
valloire

Komu bych nadával? Jasně že musí bejt Barcelona v lize. Clasico je Clasico. Nic většího není.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Však tady jde stejně jenom o bezvýznamný vykřikování. Španělský fotbal potřebuje Barcu a Barca v jiný lize ztratí kus svýho kouzla.

Reagovat
valloire

souhlas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Barca neztratí vůbec nic, až už půjde do Franci, Itálie nebo Anglie o nic nepřijde, spíše v budoucnu získá

Reagovat
remeslnik

To není jen tak - že půjde do některé z těchto lig. Kde máš jistotu, že o ně bude někde někdo stát?! Mimochodem co by hrál třeba Espaňol? A co by se stalo, kdyby, dejme tomu, se podařilo a Barca hrála třeba v IT, FR nebo GB a tu ligu vyhráli. Tak kdo z té ligy bude hrát LM? A kterou zem by reprezentoval vítěz této ligy? To by byl jeden katalánský a příslušný počet dalších za místní?

Reagovat
smazaný uživatel

tým Kataláncom, ktorí si myslia, že len tak môžu hrať v PL alebo v inej top lige pekne jebe.

Reagovat
JM

Vzhledem k tomu, že k žádnému odtržení nedojde, tak se jedná o dost zbytečné spekulace.

Reagovat
smazaný uživatel

To je totální kravina, měl by jim někdo ukázat mapu, ve Francii ok, ale proč by měli hrát v Anglii?To je stejné jako kdyby naše kluby chtěly hrát ve Francii, Holandsku nebo Itálii...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale oni nechtějí, jen můžou a tak se to nafouklo

Reagovat
valloire

taková píčovina, Kataláncům těžce hrabe

Reagovat
hodjohn

Větší p*čovinu jsem nečet .

Reagovat
smazaný uživatel

Sasci Katalansko chteji mit vlastni stat

Muzou si podat ruce s zradcem Meciarem a Klausem.

Take rozbili CSFR dokonce bez referendu a ted je z toho 2 male flek hovn* na mape

Rozdel a panuj. Asi tak

Reagovat
SunFells

To je dobrej debil

Reagovat
eder

To teda je.

Reagovat
cristiano.K.

NeReálné

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele