BARCA VYHRÁLA VE VALENCII

23.02.2004, 00:13
Aktuality
Spíše úpornou bitvou, než líbivým fotbalem, byl zápas mezi Valencií a Barcelonou na Mestalle. Štastnějším týmem byla nakonec Barcelona. Jediným gólem rozhodl duel bývalý hráč Valencie Gerard.

Gerard si naskočil na centrovaný míč a hlavičkou skóroval podél bezmocného Canizarese. Střelce neuhlídal domácí Baraja, a tak Gerard naskakoval téměř neatakován. Barcelona tak pomohla Realu Madrid, který má po výhře nad jejím městským rivalem Espanyolem náskok pěti bodů na čele tabulky. Zlepšující se Barcelona je nyní už bezpečně čtvrtá a zmenšila odstup od třetího Deporu na sedm bodů.

Hosté, kterým chyběl v minulém zápase vyloučený Davids, nastoupili opět se Saviolou na hrotu. Valencii chyběl stále zraněný Jorge López a především také tvůrce hry Aimar, jehož roli protentokrát nezastal žádný z jeho spoluhráčů. Domácím chyběl prakticky po celý zápas moment překvapení. Dvojice hrotových útočníků Oliveira+Mista jeho schopnosti nenahradila. Valencia nedokázala dostat po celý zápas svého protivníka pod vážnější tlak a přinutit tak mladé obránce soupeře Oleguera nebo Oscara k chybám.

V první půli se hrálo spíše ve středu hřiště, žádný z gólmanů neměl příliš práce. Do první šance se dostával Mista, ale míč mu při zpracování utekl. Vzápětí měli domácí štěstí, že rozhodčí přehlédl ruku jednoho z Valencijských hráčů v pokutovém území, od níž se odrazila nebezpečná střela hostí. Valdése prověřil v ten večer dost chybující Rufete střelou z těžkého úhlu. Útoky domácích táhl skvělý Vicente, ale nenacházel u svých spoluhráčů příliš pomoci. Canizarese vážně prověřil střelou z dálky Ronaldinho, Saviolův gól nebyl uznán pro ofsajd. Při jednom z útoků domácích se srazil Víctor Valdés s Marquezem a mexický obránce byl odnesen na nosítkách a nahrazen Oscarem. Skvělou kombinaci Carboniho s Vicentem přerušili na poslední chvíly obránci soupeře, na druhé straně si Ronaldinho velmi troufale pohrával s Rufetem.

Do druhé půle vlétla Valencia s novou vervou, Ayalova hlavička šla vedle, Oliveirovi jeho střela nesedla, ale skončila přesto těsně vedle tyče. Za Barcu kontrovali Xavi dalekonosnou střelou a Luis García střílel dvakrát mimo. Ronaldinhova střela byla zblokována. S Barajovým pokusem si Valdés poradil, a tak zahřmělo na druhé straně. Gerard přeskočil Baraju a hlavou poslal Barcu do vedení. Snahu Valencie zbrzdila červená karta pro Carboniho, který podle mínění sudího příliš brzy rozehrál (do strany) trestný kop. Před brankou Barcelony způsobil zoufalý tlak domácích ještě závar, ale Vicente střílel nad.

Autor: Radek Nosil

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Barca je teď určitě nejlepší klub La Ligy a vejde se do pětice nejlepších klubů světa!! FORCA BARCA!!!!!

Reagovat
PJ

Podle momentální formy asi jo. Dlouhodobě zatim těžko...

Reagovat
smazaný uživatel

PJ,nevím,co na to říct...konečně jsi řekl to,co jsme od tebe dlouhé mesíce neslyšeli. Tím příspěvkem sis to u mě hezky zlepšil.

Reagovat
PJ

Já se vždycky snažim řikat to co si myslim a jaký fakta vidim. Barca je teď rozjetá, porazila Valencii i Depor venku, to o něčem svědčí. Má formu, v současný době je schopná porazit každýho. Aby k nejlepšim patřila i dlouhodobě, musí jí to vydržet aspoň rok...

Reagovat
smazaný uživatel

To si piš,že vydrží

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele