BARCA - REAL JE NEJ...

17.11.2004, 19:57
Aktuality
Žádné utkání nepřitahuje takovou pozornost příznivců fotbalu, jako Barcelona - Real Madrid. Sobota 20. listopadu 2004 bude dnem, kdy se fotbalový svět bude zajímat jen o jediné: Kdo vyhraje velké španělské derby?

Několik dní před tímto soubojem vedoucích celků španělské ligy je v obou táborech znát nervozita, byť dobře maskovaná klidem ve tváři. Jasně se vyjádřil jen Florentino Perez: "Chcete vyhodit peníze? Vsaďte si na výhru Barcelony!"



Kdo nastoupí a kdo ne? U domácí Barcelony se dnes mluví hlavně o zraněných oporách. Carles Puyol a Gerard López budou vědět, zda se objeví v sestavě, snad až opravdu v den utkání. Puyol se nemohl ani dostavit na soustředění španělské reprezentace před zápasem s Anglií. Kapitán Barcelony sice do Madridu přiletěl, ale jen aby zde strávil několik hodin na klinice. Koleno v pořádku není, a tak ho obratem poslali domů. López je na tom asi o poznání hůře, natržený stehenní sval mu z největší pravděpodobností start v derby nedovolí. Ale nikdy neříkej nikdy!



Realu bude chybět Iván Helguera! Tak tato zpráva vyvolala zděšení v Madridu a škodolibou radost v Barceloně. Ale i když "někdo to rád horké", v tomto případě tato novinka rychle vychladla a v sobotu může být dokonce dokonale zmražena. Meniskus sice zlobí, ani Helguera nebude hrát na Santiago Bernabéu v dresu Španělska proti Anglii, všichni ovšem věří v rychlé obnovení sil. Zmizí-li otok, začne Iván brzy lehce vyklusávat a v sobotu bude po Nou Campu běhat jako ten nejrychlejší olympijský vítěz!



A tady to v sobotu 20. listopadu ve 22:00 vypukne! Historie mluví pro Barcu. Proč? Vždy, když má 4 body náskok před svým rivalem, vyhrává. Nevěříte? Zde jsou důkazy! Sezóna 1946/47, zápas se hrál na stadiónu Les Corts dne 30. března 1947. Trenérem byl Josep Samitier a na hrací plochu poslal tuto jedenáctku: Velasco - Calo, Curta - Gonzalvo III, Sans, Gonzalvo II - Navarro, Escolà, César, Amorós, Bravo. Všimli jste si? Hrálo se 2-3-5! Barca vyhrála 3:2 a branky dávali Navarro (2) a Bravo. 30. prosince 1984 se historie opakovala. Gerardo, Migueli a Esteban udělali obrovskou radost trenéru Terrymu Venablesovi a jejich branky znamenaly opět výhru 3:2! Pro pamětníky ještě sestava: Urruticoetxea - Gerardo, Migueli, Alexanco, Julio Alberto - Víctor, Schuster, Rojo - Carrasco (Calderé 82), Archibald, Esteban. To se již praktikoval systém 4-3-3... Barcelona hrála od 35. minuty bez vyloučeného Víctora, stav byl v tuto chvíli 1:1.

A další zajímavosti: Když Barcelona vede tabulku, vyhrává! Poměr zápasů je 9-1-1... Dokonce 5x dotáhla ligové tažení až do vítězného, tedy mistrovského konce. Real zvrátil postavení v tabulce pouze jednou... Ale nezapomeňme na jedno: každé utkání je zcela novou historií! I když se vkrádá hříšná myšlenka: neprohrála Barcelona v Seville proto, aby měla před Realem čtyřbodový náskok...?!

Frank Rijkaard a Mariano García Remón mají jasno. Jeden chce rozdíl zvýšit na sedm bodů, druhý sní o rozdílu jednobodovém. Barcelona pokračuje, i přes prohru v minulém kole, jako vedoucí celek tabulky. Prezident klubu Joan Laporta porážku dokonce přivítal: "Přišlo to v pravou chvíli!" Real Madrid po "zbabraném" začátku sezóny a "zbabělém" útěku trenéra "Macha" Camacha se dostává do formy a skok na druhou příčku tabulky o tom mluví nejlépe. Bude to zápas roku? Asi ano a všichni se na něj těší. Ovšem těm, kteří se přímo ve Španělsku chystají tento souboj vychutnat v klidu domova před televizní obrazovkou, kazí dnes náladu boj o televizní práva, který může nechat polovinu této země bez přímého přenosu. A není to jen planý poplach...

Bude to také zápas, kde se chyby, jaké předvedla v neděli dvojice Samuel - Puyol, nebudou promíjet! A když jich dokázali využít Francisco a Oliveira, dokáží to zcela jistě také Eto'o a Ronaldo! Culés a merengues na ně spoléhají a jejich souboj bude sledován s maximální pozorností. Vždyť se proti sobě postaví současný a loňský pichichi! Jsou ale mnozí další, kteří touží stát se protagonisty tohoto duelu. Třeba to bude Raúl Gonzáles, který se probudil za pět minut dvanáct a dal na Santiago Bernabéu dokonce gól! To se mu před vlastním publikem nepovedlo od ledna 2004...

Bude to jistě skvělá podívaná. Vidět na vlastní oči pohybovat se na jednom zeleném trávníku fotbalové kouzelníky Ronaldinha, Zidana, Figa, Beckhama, Xaviho, Deca...Také se těšíte?

A ještě pár názorů, dnes z tábora domácích:

Oleguer Presas: Fantastické, hrát takové utkání. Máme chuť vyhrát a pokud to jen půjde, rozdílem třídy! Z toho se Real jen tak nevzpamatuje!

Gerard López: Je to mnohem víc, než jen normální zápas. Tři body jsou tři body, ale tady jde o víc. Máme to dobře rozehrané, musíme vyhrát!

Andrés Iniesta: Pro mne, v mém věku, je fantastické být při tom. Vyhrajeme!

Ludovic Giuly: Jedná se o nejdůležitější a nejvýznamnější zápas ligy a já jsem šťastný, že ho budu hrát.

Sylvinho: Zápas krásný svou atmosférou, každý z nás chce odehrát alespoň pár minut.

Henrik Larsson: Ohromné, gigantické!

Rafael Márquez: Jen dva zápasy za rok mají tuto atmosféru. Barca - Real a Real - Barca!

Na závěr jen něco pro postrašení:
1934/35, 1944/45 a 1993/94 Barcelona - Real 5:0
1958/59 Barcelona - Real 4:0
1950/51 Barcelona - Real 7:2

Pro zasmání:
1942/43 Barcelona - Real 5:5

A aby se ti azulgrana jen neposmívali:
1929/30 Barcelona - Real 1:4
1935/36 Barcelona - Real 0:3
1960/61 Barcelona - Real 3:5
1962/63 Barcelona - Real 1:5

A hlavně nezapomeňte - fotbal je nejkrásnější sport na světě!!!

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (42)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Barco, ja ti verim!

Reagovat
smazaný uživatel

Drzime Ti palce Barca... Obchod s menom real nech tiahne kade lahsie.

Reagovat
smazaný uživatel

Opravdu bomba článek!!!

Barca musí vyhrát!!!! Určitě vyhraje, je mi jedno jestli 6:0 nebo 1:0, hlavně ať vyhraje!

Reagovat
HOST*Wenger

Kdo jiny nez Barca??? Nikdo... Je to jasne Ronaldinho, Deco, Eto, Larsson, Giuly, Xavi, Puyol, Gerard - nic nez vyhra! Ltes go BARCA!!!

Reagovat
HOST*alegre

A děti z Realu spinkají?? Ozvěte se!

Reagovat
HOST*yarda

Chrrrrrrrrrrr! Co? To už je sobota večer? Ne? Tak co rušíš

Reagovat
smazaný uživatel

HALA MADRID.Je to hezky jak veříte Barce.Máte dobrou formu ale skazíme vám náladu! HALA MADRID

Reagovat
HOST*yarda

"A hlavně nezapomeňte - fotbal je nejkrásnější sport na světě!!!" - Jojo, jen nebýt těch tupých fanoušků...

Jinak se ti článek jako obvykle povedl A na Nou Campu se může stát cokoli...

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak může se stát cokoliv, ale doufám, že to bude super zápas a Barca vyhraje!!! Jo jo to jsou ty tupý fanoušci BARCA BARCA BAAARCA

Reagovat
alegre

Já to Barceloně přeji, ale pozor! Real nejsou nazdárkové z loutkového divadla. Mají zkušené mužstvo a forma jim jde nahoru taky. Snad to bude super zápas a když vyhraje Barca, tak…..

Reagovat
HOST*Pavel

Doufám,že Barca vyhraje.Je jedno jakým rozdílem(i když čím, větší tím lepší).A chtělo by to nějaké krásné góly,samozřejmě v brance Realu

Reagovat
Mr.Jindros

no , bijte me , ale ja v derby budu fandit Barce !!! Barcaaa

Reagovat
HOST*yarda

Tumáš! A ještě jednu zleva!

Reagovat
smazaný uživatel

Super clanok! Inak ja verim na 80% barce a slova Florentina Pereza: "Chcete vyhodit peníze? Vsaďte si na výhru Barcelony!" som nebral vazne a nalozil som na vyhru barcelony. podla mna hraju tuto sezonu ovela lepsie ako real aj ked ten "hviezdny tym"sa dostava do tempa aj tak im neverim...

GOGOGO BARCA

Reagovat
HOST*

Zdar Espana,pojdte se v sobotu podivat na ten krasny fotbal!!!!Je mi jedno kdo vyhraje,je mi jedno,kolik to bude,proste aby se hral vyborny fotbal hlavne v podani srdcaru jako jsou Raul,Deco,Xavi,nebo Iniesta!!!Sice jsem priznivcem Realu,ale protoze se ohromne dari Barcelone,tak se zajimam hlavne o ten zapas!!!!!!!Kam se hrabe derby jako Inter Milan a AC,nebo Arsenal a Chelsea!!!Tohle je uplne neco jineho!!!Krasny vzduch od more,vyborna atmosfera a doufam,ze dobre nadupany travnik na mistech kouzelniku(Ronaldinho,Deco,Zidan,Ronaldo)ono je jich strasne moc,to bych musel vyjmenovat obe soupisky timu!!!!Podle me to bude 0:0,nebo1:1!!!Mej te se a sejdem se na Nou Campu(tedy ZAKAZ KEMPOVANI)!!!!

Reagovat
PJ

Hmm to se někdo má. Nám tu bude muset stačit televize

Reagovat
antimadrista

Vyhrajeme!

Reagovat
smazaný uživatel

ten zrádce ani nevyleze z kabiny

Reagovat
HOST*yarda

Ty jsi zas očividně nevylez ani z pomocné školy...

Reagovat
HOST*secho

Barca vyhraje, o tom neni pochyb. A kdyz ne, tak se svet nezbori. Vzdyt to je jenom sport, ikdyz nadhernej.

Reagovat
HOST*jiri - fcb

Já jsem byl včera ohromen a potěšen, když jsem viděl kurz na výhru Barci. Je to k neuvěření, ale je to 2,1 . Takže se dnes sbalím a jde dát krupicu na jedničku: . Ikdyby to nevyšlo, za tenhle kurz se to prostě musí zkoušet.

GO BARCA GOOOOOOO ::cool:

Reagovat
exmafie

Spíš ten kurz co je na Real by se měl zkusit,ale cos čekal 1.3 na Barcu???Škoda,že nemůžu vsázet,na Real bych to zkusil...

Reagovat
smazaný uživatel

To jsou magoři, takový kurs

Jdu vsadit.

Reagovat
HOST*Zdenex

barca je nejlepsi a vsadim na ni

Reagovat
HOST*Ronaldo

Barcelona-Real 0:2-goly Ronaldo a owen

Reagovat
exmafie

Ronaldo a Raúl,a bude to 1:2...

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo a Morientes a bude to 3:2...

Reagovat
HOST*FUCK-RONALDO

Dufam ze FCB porazi homosexualov z Madridu!!!

Reagovat
HOST*FUCK-RONALDO

Dufam ze FCB porazi homosexualov z Madridu!!!

Reagovat
alegre

Reagovat
exmafie

Ty seš dement,jestli nejseš náhodou sám trošku přiteplenej...

Reagovat
alegre

Ronaldo je jeho tajná láska a bojí se to přiznat! Je zhrzenej...

Reagovat
smazaný uživatel

Dokázal bych najít lepší nadávky než do homosexuálů.

Reagovat
smazaný uživatel

to asi kazdy ale "pusinkam" to pristane

Reagovat
antimadrista

Už se to blíží Nemůžu se dočkat, zase ta atmosféra...

Reagovat
HOST*Kiki

Barca vyhrá pár zápasov a hned sú z nej všetci posratí. Hned ma stovky nových fanúšikov. Ale kde títo bastardi boli pred dvoma, troma sezónami ked to všetko srali.....Teraz všetci držia palce favoritovi.....Ale aj tak je Real najlepší v Španielsku a vždy bude! A je jedno či majú peniaze alebo nie.

Reagovat
antimadrista

Před 2-3 rokama jsem byl zde, tragéde

Reagovat
alegre

Já fandím Deportivu, první jako poslední! Ale dnes: Barca Ole!

Reagovat
smazaný uživatel

Real su ubohe primadonny. Vzhladom na ich rozpocet sa da ovela kvalitnejsie nakupovat ako to predviedla Barcelona. Ale oni nie, radsej zarobia na dresoch, hrncekoch... Ja by som si od nich kupil maximalne hajzelpapier s xichtom Raula.

Reagovat
HOST*

Real sou sráči a ani 150 hvězd by jim nepomohlo. Navíc když je nakupujou tak nepřemejšlej jestli se k sobě jednotliví hráči hoděj....pak si tam každej sóluje a hrajou hovno.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já jí fandím několik let ( nikdy jsem nefandil nikomu jinému )

Reagovat
HOST*

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele