BANÍK NA VZESTUPU?

20.03.2005, 22:11
Aktuality
Poslední tři zápasy = devět bodů. Takovou bilancí se může na jaře pyšnit Baník Ostrava a vypadá to, že si ostravští znovu vzkřísili naději na evropské poháry. Ale nepředbíhejme, jarní část ligy je teprve na svém začátku a ostravskému týmu pomohl hodně ligový los, který mu přisoudil týmy z dolní části tabulky.

Ale důvodů, proč se Baník zvedl je více. Mockrát Ostravanům pomohlo k vítězství štěstí a také nový trenér Josef Jarabinský, který narozdíl od bývalého kouče Františka Komňackého zapracoval do týmu mladíky a přivedl hráče, kteří zatím odvádějí Baníku dobrou práci. To se o Zubkovi, Velkoborském, Konigovi a Kotrysovi, hráčích, kteří přišli ještě pod vedením Komňackého, říct opravdu nedá.

Budějovice, Blšany a Příbram. Tyto týmy dokázal Baník na jaře porazit, ale s posledně zmiňovaným celkem se mu to podařilo až v poslední minutě zásluhou Magery, který se po faulu na Žůrka z penalty nemýlil a na Bazalech se tak konečně mohli radovat z výhry. Naposledy doma Baník naplno bodoval v sedmém kole. Ostravští si tuto sérii budou chtít určitě prodloužit v zápase s sestupem ohroženou Opavou, kterou hostí v úterý 29.3

Zpočátku se zdálo, že Baníku změna trenéra nepomohla. Jarabinský to měl hodně těžké, jelikož převzal tým uprostřed podzimní část ligy a tudíž nemohly přijít výsledky ihned. To by nedokázal snad ani trenér, který by měl kouzelnické předky.

Někteří kritici říkali, že po odchodu Matušoviče bude Baník na jaře ještě horší než na podzim, ale tým se s touto ztrátou klíčového hráče dokázal vypořádat a vypadá to, že ho plnohodnotně, alespoň co se týče gólové potence, zastupuje mladičký Magera.

Baník se o poznání zlepšil v defenzivní činnosti a v prvních třech jarních duelech inkasoval jen jedinou branku, tomuto zlepšení hodně pomohl příchod Mároše Klimpla a přeškolení Čížka na levého obránce.

Ale i tak je tato sezóna pro obhájce titulu velkým zklamáním, vždyť na podzim nedokázal v osmi zápasech za sebou naplno bodovat a vedení ostravského celku prozradilo médiím, že hlavní prioritou je probojování do Intertoto cupu. Zdá se mi to divné, protože na začátku sezónu byl hlavním cílem zisk titulu, po několika nepovedených kolech druhé místo zaručující předkolo Ligy Mistrů a později probojování do Poháru Uefa. Na druhou stranu asi na Bazalech zhodnotili reálnou sílu mužstva a tím šly dolů i ambice. Ty se ale poslední dobou opět zvedly a Baník prý vyhlásil útok dokonce na Ligu Mistrů!

Autor: David Kubáň

Komentáře (19)

Přidat komentář
HOST*Barca

Baník a Brno jsou nej ale nemaj na Barcu

Reagovat
smazaný uživatel

všechno co je od "B" je dobré,co

Reagovat
smazaný uživatel

Věděl jsem že Jarabinský postaví Baníček na nohy, umí to s mladými hráči a je proto ideální trenér, už jednou se osvědčil, když dal dohromady základ mistrovského týmu. Chceme vyhrát Český pohár. Forza Baník

Reagovat
HOST*

možná dokaže zapracovat do kadru mlade...ale zase nedokaze ziskat titul :)

Reagovat
HOST*

To by nedokazal asi ani Komnacky, kdyby nemel zaklad tymu postaveny, uz kdyz do Ostravy prisel. A ze to nedokaze Jarabinsky, to je docela jasne, Banik proste neni tym, ktery by hraval kazdorocne o titul. Loni to byla vyjimka, ktera se zase par let nebude opakovat.

Reagovat
sansiro

Ten zapas s Pribrami nebyl ale nic moc. Mrzl jsem tam 90 minut a nakonec nam pomohl ten zarez od rozhodciho - jeste, ze tak. FORZA BANIK FORZA MILAN!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta forever

Reagovat
HOST*DonPsycho

Sparta do toho!!!!!!!

Reagovat
HOST*

SS=skurvená sparta!!!!!!akorát uměj podlácet rozhodčí!!!!!

Reagovat
HOST*jiri - fcb

Fugasi, my dva se na na něčem shodnem?

Taky jsem Sparťan jak poleno

Reagovat
HOST*Spartan

Baník nevyhraje titul ale sparta jo

Reagovat
smazaný uživatel

bo budou bez bodů a bez titulu brečet na Bazalech

Reagovat
smazaný uživatel

SPARTA PRAHA -sparta titul vyhraje a basta a co se týče LM na tu baník může zapomenout vidělisme to letos a byl to děs 5:0 mluví za vše

Reagovat
HOST*spanhel

Ale zato vy jste okouzlili celou fotbalovou Evropu... Vždyť jste hráli se slabým Ferencvarosem a ti vás ještě dokázali potrápit a postoupili jen tak tak.. O základní skupině ani nemluvně.. 1 bod a ostuda na závěr s Lyonem, to hovoří za vše.

Reagovat
smazaný uživatel

s tebou jako trenérem by to určitě vypadalo jinak,že

Reagovat
HOST*spanhel

A co tu pleteš mě?

Reagovat
Mr.Jindros

Reagovat
smazaný uživatel

po výprasku s Lyonským déčkem bys měl radši držet hubu a LM ani nepřipomínat, natož pak mluvit o ostudě u někoho jiného.

Reagovat
sansiro

Banicek nejlepsi u nas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ultras Banik Ostrava!!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele