Bale je na El Clásico připraven, očekává útočný fotbal

20.11.2015, 10:48
Aktuality
V Itálii se proti sobě o víkendu postaví Juventus a AC Milán, v Německu Schalke a Bayern a v Anglii zase Manchester City a Liverpool, největší pozornost ze všech víkendových zápasů ovšem bude poutat ten v Madridu. V hlavním městě Španělska se hraje tradiční El Clásico, Real hostí Barcelonu a k dispozici mu znovu bude také Gareth Bale...

Bale měl v průběhu letošní sezony potíže s lýtkem a vedení Bílého baletu si na svou stranu právě nenaklonil minulý měsíc, když i přes zranění odcestoval za národním týmem Walesu, aby mu pomohl k postupu na evropský šampionát do Francie. Celkem zatím zasáhl jenom do šesti duelů Primera División a střelecky se prosadil pouze proti Betisu.

"Cítím se silný a fit, jsem připraven na bitvu. Myslím si, že týmu mohu dodat rychlost a sílu, tyto atributy pro nás vždycky představují bonus. Proti sobě budou hrát dva největší kluby ve Španělsku, mezi nimiž je obrovská rivalita a které se vedle La Ligy potkávají rovněž v Lize mistrů a dalších soutěžích. Rivalita a to vše okolo zápasu na nás na trávníku vytváří ještě větší tlak, což ta utkání dělá ještě unikátnějšími," nechal se slyšet někdejší hráč Tottenhamu.

Real Madrid je v tabulce španělské ligy zatím na druhém místě o tři body právě za Barcelonou. Chlubit se může vynikající defenzívou, před poslední reprezentační přestávkou ovšem neměl ideální formu. Ze Sevilly si odvezl prohru 2:3 a daleko k dokonalosti měl i jeho výkon v Lize mistrů proti PSG, přestože nakonec bral tři body za výsledek 1:0.

"V letošní sezoně jsme zatím měli dobrou formu, prohráli jsme jenom jeden zápas a stále si myslím, že je tu prostor pro zlepšení. Stále můžeme být lepší, hrát lépe a doufám, že s postupem času naše výkony půjdou ještě nahoru a dovedou nás k ligovému titulu. Barcelona svůj styl nezmění a to platí i pro nás. Jsem si jistý, že uvidíte útočný fotbal od obou týmů a je pochopitelné, že vyhraje ten, kdo dá více gólů," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / soccerway.com

Komentáře (313)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele