Babel čeká na atraktivní nabídku, nevylučuje ani ukončení kariéry

31.03., 14:32
Aktuality
Ryan Babel (© AFP)

Ryan Babel je od konce září bez zaměstnavatele a každým dnem se blíží jeho oficiální odchod z aktivní fotbalové scény. Zkušený nizozemský útočník (37) stále má chuť pokračovat, za šest měsíců ovšem nedostal žádnou zajímavou nabídku.

Babel je odchovancem Ajaxu a oblékal rovněž dresy Liverpoolu, Hoffenheimu, Kasimpasy, Deportiva La Coruňa, Besiktase, Fulhamu nebo Galatasaraye, naposledy pak hrál za druholigový turecký Eyüpspor, s nímž se rozloučil koncem září. Kopačky nazul minulý týden, když nastoupil k exhibičnímu souboji legend Ajaxu a Liverpoolu.

"Nadále jsem bez práce. Část mého já chce stále hrát, ale chci do klubu, který hraje atraktivní fotbal. Současně s tím samozřejmě hledám jiné možnosti," prohlásil Babel.

"Během mého posledního angažmá jsme na venkovní zápas vyrazili o tři dny dříve a v autobuse strávili šest hodin. Po mentální stránce to nebylo snadné a nejednalo se o jedinou záležitost. V jedné chvíli po mně dokonce chtěli, abych se vzdal platu. Nechtěl jsem tam pokračovat, vedení mě následně začalo trestat a já nehrál ve venkovních zápasech. Stalo se to třikrát nebo čtyřikrát. Cestoval jsem s týmem, nehrál a nemohl být ani se svou rodinou," vzpomíná na působení v Eyüpsporu.

Babel má na svém kontě 69 startů za nizozemskou reprezentaci a účastnil se dvou světových šampionátů. Ve vlasti hrával pouze za Ajax, stále ale není vyloučeno, že štěstí zkusí v dalším nizozemském klubu.

"Pokud by se jednalo o klub, z něhož budu mít dobrý pocit a kde se fotbalem budu bavit, tak o případné nabídce budu velmi vážně uvažovat. Času ale moc není, koncem roku mi bude 38 let a stanu se veteránem, který skončí dvacet let po svém debutu za Ajax," nechal se dále slyšet Babel.

Autor: Tomáš Pavlík / vi.nl

Komentáře (6)

Přidat komentář
fabec1222

Legenda helikoptér

Reagovat
Seydou Doumbia

wat?

Reagovat
vitecek15

Legenda CSM FE!

Reagovat
Csaplárova past

Každý rok jiný klub, sám moc zajímavý není a čeká na zajímavou nabídku

Reagovat
Seydou Doumbia

tak přece nebude hrát za úplný odpad to je fakt lepší nehrát vůbec než si dělat ostudu v nějaké řiti má dobré cv na to se dá v dosti zemích a ligách ještě dělat kariéra i když ten věk...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele