Austrálie má nového kouče, v Rusku jí povede Van Marwijk

25.01.2018, 09:29
Aktuality
Australský svaz ukončil poměrně dlouhé hledání nového trenéra pro svůj národní tým. U toho v listopadu z osobních důvodů skončil Ange Postecoglou a v průběhu dvou měsíců byla v souvislosti s uvolněným křeslem zmiňována řada známých jmen, výběrové řízení nakonec vyhrál Bert van Marwijk...

Již 65letý Van Marwijk za sebou má angažmá ve Feyenoordu, Dortmundu či Hamburku, na reprezentační úrovni vedl Nizozemsko a naposledy Saúdskou Arábii, u jejíhož kormidla skončil i přes postup na mistrovství světa 2018. Své nové svěřence poměrně dobře zná, dvakrát proti nim totiž nastoupil v kvalifikaci o postup na šampionát do Ruska.

"V roce 2016 a v červnu loňského jsem proti nim dvakrát stál, vím tak hodně o hráčích a o tom, jakým stylem tým hrál," říká Van Marwijk.

"Do Ruska nejedeme jenom s tím, že chceme být konkurenceschopní. Chci naše zápasy vyhrávat," dodal.

Australany čeká v základní skupině světového šampionátu silná Francie, o postup do vyřazovací fáze by se měli poprat s Dánskem a Peru.

Autor: Tomáš Pavlík / fifa.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

A kdo ji povede v Austrálii?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak dlouho se hledali, až na sebe zbyli ..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HSV1887

Pamatuju si, jak vedl HSV..zacal dobre, jenze pak prisla serie proher a musel skoncit. Spatnej trener to urcite neni, vzdyt s Oranje ziskal stribro na MS 2010 a pamatuju si, ze Koller tusim, ze to byl, co ho vedl v Borussii, tak ho prohlasil za nejlepsiho trenera, kteryho kdy vedl.

Reagovat
jakubbosak

Reagovat
smazaný uživatel

a este Feyenoord Rotterdam 2001/2002 aspon co si ja pamatam

Reagovat
fantomas

Super volba

Reagovat
smazaný uživatel

Tiež si myslím. Saudi uvidia, čo mohli na MS dokázať (hoci držím palce Peruáncom a celkom aj Dánom, ale od Austrálčanov očakávam veľmi dobrý futbal).

Reagovat
Stiksxx

Asistenta mu bude dělat zeťák van Niestelrooy. Stejně jako v SA

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele