Atlético si zajistilo služby velké kolumbijské naděje Borrého

28.08.2015, 20:44
Aktuality
Velice zajímavou posilu si zajistilo Atlético Madrid. Z kolumbijského Deportiva Cali do španělské Primera División nakoukne teprve 19letý Rafael Santos Borré; domácí fenomén roku 2015 a účastník nedávného mistrovství světa do 20 let. Tento ročník však ještě Borré stráví ve svém mateřském klubu...

Rafael Santos Borré je učiněnou kometou kolumbijské fotbalové scény.

Profesionální debut si za Deportivo odbyl v 17 letech a již letos patří k elitním střelcům domácí soutěže; v 17 ligových duelech se trefil hned jedenáctkrát.

Nemalou úlohu hrál Borré také na červnovém světovém šampionátu "20", kdy v základu načínal všechny čtyři zápasy, a jedním gólem i mírnil debakl od Portugalska.

Skrze takové výkony si talentovaný forvard okamžitě vysloužil nálepku pokračovatele Carlose Valderramy.

Kolumbijská ikona, která proslula kudrnatým blonďatým melírem, si ostatně roku 1988 své první evropské angažmá vysloužila rovněž v barvách Deportiva Cali.

Rafael Borré přiletěl do Madridu již ve středu spolu s prezidentem Cali, aby zapečetil přestup, který má Atlético Madrid vyjít na 5,5 milionů eur. Oficiální délka kontraktu zní šest let.

V září 20letý Kolumbijec se nicméně ke krajanovi Jacksonu Martínezovi připojí až se zpožděním. Tuto sezonu ještě stráví v Deportivu Cali, s nímž ho v příštím kalendářním roku čeká také první zkušenost s prestižní Copou Libertadores.

Autor: Tomáš Daníček / futbolred.com, thescore.com

Komentáře (25)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kolik chce Atlético těch útočníků mít?

Reagovat
habinity

Greizmann do united nahrada

Reagovat
smazaný uživatel

do United měla jít půlka hráčů co jsou k mání na trhu, toho se nebojím i bez Griezmanna je tam Jackson, Torres, Vietto, Correa a teď Borré .. a dá se tam počítat i Ferreira Carrasco, uvidíme jak to Diego poskládá

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Murtago

not Griezmann vytlačí not Pedra na lavičku

Reagovat
F.Torres

Muller DM/CM?

Reagovat
Atlético de Madrid

tenhle je osmej...

Reagovat
fantomas

... a technicky přijde až za rok.

Reagovat
smazaný uživatel

...kdy bude Atlético dost pravděpodobně prodávat Griezmanna, takže už tam takový přetlak nebude

Reagovat
patas92

Jj, už jich tam bude jen 7

Reagovat
fantomas

... takže nevim, z čeho se tu dělá taková věda.

Reagovat
Atlético de Madrid

nedělá, just sayin.. z těch sedmi na to momentálně stejně mají jen tři

Reagovat
Phillipinho

Correa na to urcite ma, podle me bude prekvapeni sezony, navic Cholo mu evidentne dost veri.

Reagovat
Atlético de Madrid

Zatim si nemyslim, musí se rozehrát a při Cholově rotaci bych si spíš tipnul, že v lednu půjde hostovat.. navíc je ve hře i ten počet cizinců

Reagovat
Phillipinho

Ja doufam, ze neproda .

Reagovat
smazaný uživatel

To jsem zvědav, jestli Atlético bude pokračovat v té své tradici s čichem na dobré útočníky.

A ještě k tomu kolumbijec.

Reagovat
smazaný uživatel

Takych uz bolo.

Reagovat
milan78

5 mega nic neriskujou, můžou jen získat

Reagovat
smazaný uživatel

skôr je zaujímavé, že z kolumbijskej ligy ide tak mladý hráč za 5,5 mil.€....celkovo z južnej Ameriky robia do Európy slušné predaje. Vedia predať hráčov proste. U nás možno nie sú až o toľko horší hráči, či SR alebo ČR.

Reagovat
Juan Román Riquelme

Nechcem ti kazit iluzie, ale ver, ze v JA su hraci vseobecne na trosku inom leveli..,.,

Reagovat
smazaný uživatel

"trošku"

Reagovat
smazaný uživatel

ja verím, ale kedy sme od nás predali hráča aspoň za 1 mil.€ ? To už bude pekných pár rokov. A nevrav, že tu takí hráči nebehajú a nebehali....naša liga proste nemá kredit a do špičkových súťaži sa od nás neodchádza. Ďalšia vec je, že u nás sa neprodukujú individuality, ktoré sú na trhu najdrahšie. Tu sa skôr vsádza na kompaktnosť tímu, nielen v kluboch ale aj v reprezentáciach.

Reagovat
smazaný uživatel

V tom je ta největší chyba. Ty nemůžeš stavět na kompaktnosti týmu, musíš vychovávat individuality. Kvůli tomu pak mají ty týmy relativní úspěchy v mládežnických kategoriích, ale když dojde na to, že se ti kluci rozprchnou pryč, tak na to nemají, jsou zvyklí se spoléhat na druhé, ale ne sami na sebe. Na druhé straně v JA jsou borci od malička nucení hrát jen sami za sebe, proto jsou schopní se měřit s nejlepšími. Češi a Slováci na to nemají, protože tady je tým na prvním místě, což je špatně, pakliže chceš vychovat světového hráče.

Reagovat
Juan Román Riquelme

Jackpot, uhadol si, preco liga neprodukuje kvalitu. Individualna uroven hracov je na mizivej urovni. Preto v nej kraluju tretotriedni brazilcania, cest vynimkam, ti su druhotriedni

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele