Aston Villa přivedla za rekordní částku Benta

18.01.2011, 18:57
Aktuality
Aston Villa právě zkompletovala přestup, který se zapíše do její historie. Darren Bent totiž přichází ze Sunderlandu za rekordních 18 milionů liber. Více nikdy Villans za posilu nevysázeli. Konečná částka navíc může být ještě v závislosti na Bentových výkonech a úspěších ještě o šest milionů liber vyšší.

Anglický útočník by měl debutovat už o víkendu proti Manchesteru City. Ve Villa Parku podepsal Bent kontrakt na čtyři a půl roku. To vše stihl v úterý poté, co se s klubem dohodl na podmínkách smlouvy a prošel lékařským vyšetřením.

"Aston Villa je velký fotbalový klub a jakmile jsem se dozvěděl, že mě chce, chtěl jsem přestoupit," řekl bezprostředně po podpisu smlouvy Darren Bent, jenž na podzim v dresu Black Cats nasázel osm branek. "Velikost a historie klubu pro mě byly hlavními důvody, proč jsem přišel."

Šestadvacetiletý útočník svou cenou hravě překonal dosavadního rekordmana Jamese Milnera, za něhož Aston Villa Newcastlu zaplatila 12 milionů liber, stejná částka padla i na Stewarta Downinga. Za Sunderland Bent nastřílel za 18 měsíců celkem 25 gólů a ve Villa Parku si od něj slibují, že je vytáhne z mizérie.

Autor: Ondřej Holzman / teamtalk.com

Komentáře (394)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele