Ashley otočil. Newcastle už není na prodej

28.12.2008, 15:57
Aktuality
Jeden z nejpopulárnějších anglických klubů majitele nezmění. Přestože dosavadní vlastník Newcastlu United Mike Ashley hledal od září tohoto roku svého nástupce, nakonec se rozhodl, že si svůj tým ponechá a nebude nadále jednat o jeho prodeji.

Ashley prodával klub od září, ale všechno začalo už na začátku roku. Tehdejší manažer Kevin Keegan se nepohodl s vedením a na svůj post rezignoval. Odvolání sedmapadesátiletého kouče nesli příznivci klubu velice nelibě a dlouho proti němu protestovali. Fanoušci útočili přímo na Ashleyho a ten nechtěl klub dál vlastnit.

Situace se postupem času uklidňovala, až se nakonec věci zcela obrátily - majitel Magpies zůstává stejný a Mike Ashley s ním má veliké plány. "Jsem rád, že jsem ukončil po čtvrt roce nejistotu fanoušků. Vím, jak je to pro ně důležité," sdělil příznivcům klubu.

"Přestože jsem osobně nenavštěvoval zápasy United, zůstal jsem jeho velikým příznivcem. Napjatě jsem sledoval zápasy v televizi a kdykoli byla vhodná doba, gratuloval jsem Joeovi Kinneaovi k dobrému výsledku," glosoval Ashley.

"Když jsem uvažoval o prodeji Newcastlu, měl jsem dvě základní podmínky. Tou první byla láska ke klubu. Tou druhou pak byla samozřejmě finanční situace zájemců. Musel mít také jisté cíle," vysvětlil mladý miliardář.

Fanoušky zpráva rozdělila na dva tábory - jeden Mika Ashleyho podporoval, druhý by si přál nového majitele. Příznivce klubu ale uklidnila bývalá ikona klubu Peter Beardsley. "Přišel k nám s dobrými úmysly. Nyní se otvírá přestupové okno a to nám může přinést hodně radosti," uklidnil fanoušky bývalý hráč i trenér klubu. "Mike nikdy nechtěl klub opustit, chtěl být nablízku fanouškům. Jsme velký klub a potřebujeme velikého majitele. A tím on určitě je."

Ashley se stal jediným vlastníkem klubu v květnu minulého roku. Za odkoupení anglického celku musel vyskládat 134 milionů liber, do klubu poté investoval asi 100 milionů liber. Straky jsou nyní na 14. místě Premier League.

Autor: Anna-Marie Kroupová / bbc.co.uk

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Sarada pokracuje! Vitejte v cirkusu NUFC pod vedenim hamizneho cirkusaka Ashley

Reagovat
smazaný uživatel

Otočil až když začali podávat solidní výkony ,i když dneska to proti Liverpoolu moc solidní nebylo .Myslím si že kdyby se Strakám i ted nedařilo,tak by je prodal aj za libru.Mike Ashley

Reagovat
Kapřík

Ale jo, nakonec je lepší když klub zůstane v anglických rukách a ne nějakým arabům...dost na tom, že člověk musí pořád číst zkazky o Citizens. Ovšem doufám, že aspoň budou trochu víc přemýšlet na pohybama v kádru...v zimě sice není nejlepší doba na velký nakupování, ale pár hluchých míst v sestavě bych viděl.

Reagovat
smazaný uživatel

"Slovo odstraneno" zustane "slovo odstraneno", i kdyz bude mit anglickou narodnost...

Reagovat
Kapřík

Śkoda že už se nedozvím znění celý tvojí věty...a můžeš mi to smazaný slovo aspoň naznačit?

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud jsi muzskeho pohlavi, tak to najdes mezi nohama...

Reagovat
Kapřík

Díky za info .

Reagovat
smazaný uživatel

Klub jako Newcastle by se měl pohybovat v horní části tabulky. Potřebnou stabilitu zatím Ashley nepřinesl, nezbývá než jen doufat, že zapracují na té defenzívě, Owen s Martinsem budou zdraví, Ashley dostane rozum, Kienaar bude mluvit slušně a Straky budou řádně prohánět Big4.

Reagovat
Yanek

kéž by

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo by to krásné, leč v současné době jde o naprostou utopii.

Reagovat
risk je zisk

Kdyby to slo tak snadne jak jsi to napsal tak by to bylo velice dobre a NUFC na to maji

Reagovat
smazaný uživatel

I kdyby se tohle všechno stalo, tak stejně Newcastle nemá na víc, než na to 7. místo...

Reagovat
smazaný uživatel

Achjo! Všechno je to jenom o penězích!

Reagovat
smazaný uživatel

No a o čem jsi myslel, že to je?? V minulosti to bylo o cti, klubismu, lásce k fotbalu, teď už je to jenom byznys...

Reagovat
risk je zisk

presne tak

Reagovat
smazaný uživatel

byznys

Reagovat
smazaný uživatel

No a co??

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Yanek

přesně!

Reagovat
smazaný uživatel

No dyť to právě říkám

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele