Asamoah se loučí s Juventusem, zamíří do Interu Milán?

18.05.2018, 20:39
Aktuality
Kabinu Juventusu po letošní sezoně po šesti letech opustí Kwadwo Asamoah. Ghanskému záložníkovi na severu Itálie končí smlouva a novou se Starou dámou nepodepíše, učiní tak především na základě zájmů vlastní rodiny...

29letý Asamoah v minulosti hájil barvy Turína a do Juventusu přišel v létě 2012 celkem za osmnáct milionů eur z Udinese. S turínským celkem opakovaně vyhrál Serii A a v rámci italské nejvyšší soutěže v jeho dresu odehrál 116 utkání a vstřelil čtyři branky.

"Žádná slova ani činy nedokáží vyjádřit, jak moc obtížné pro mě toto rozhodnutí bylo, na své působení v Juventusu totiž jsem velice pyšný. Každý jednotlivý člověk v klubu bude mít navždy své místo v mém srdci - trenéři, hráči, členové vedení, další zaměstnanci a nejvíce ze všech báječní a hlasití fanoušci," oznámil Asamoah v prohlášení na sociálních sítích.

"Ačkoli mi Juventus nabídl nový kontrakt, pokorně a s veškerým respektem jsem se rozhodl odejít do jiného klubu. Hrát v budoucnosti proti Juventusu bude nesnesitelné, ale musel jsem se tak rozhodnout, především jde o zájmy mojí rodiny a já jenom doufám a přeji si, aby fanoušci toto rozhodnutí pochopili a akceptovali. Hrál jsem s legendami a několika z nejlepších hráčů na světě, byla to zlatá generace Juventusu a všichni mi budou chybět," pokračoval.

Jméno Asamoaha bylo již delší dobu spojováno v souvislosti se stěhováním do Interu Milán, s nímž se údajně dohodl na podmínkách angažmá a dokonce už měl absolvovat zdravotní prohlídku.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (56)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jestli Inter získá zadarmo jeho, De Vrije a ještě koupi toho Lautara, tak to bude pro fans Intery nejlepší léto za dlouhou dobu.

Reagovat
Seydou Doumbia

Zase taková sláva to nemůže být díky třem hráčům.

Reagovat
smazaný uživatel

De Vrij - Skriniar s přehledem nejlepší stoperska dvojice v SA, Asamoah v Juve střídal lavičku/základ, takže pro Inter to na sezónu/dvě může být velmi důležitý hráč. Lautaro je velký talent, narozdil od Gabigola on opravdu talent je.

Reagovat
Seydou Doumbia

De Vrij to je jasná kvalita, Asamoah bude posilou, ale ne rozdílovým hráčem...Lautaro talentu může mít kolik chce, ale v Interu se může do*rat jakýkoli talentovaný hráč...potřebovali by ještě dost opravdových posil aby mohli mít nějaké vyšší ambice

Reagovat
smazaný uživatel

Tak AS se letos dostalo do SF LM i s velkými problémy v sestavě. Neapol možná neudrží kádr. Sestava: Handa - Cancelo, Skriniar, De Vrij, Dalbert - Rafinha, Asamoah(Gagliardini), Vecino - Lautaro, Icardi, Perisic(Karamoh) může v klidu získat druhé místo. Takhle by to podle mě mohlo slušně jet. Jako že v SA mám nejradši AS Řím, tak tyhle sestavy bych se bál a mohl by to válcovat.

Reagovat
Seydou Doumbia

Jo ale jaká je šance že se všem sejde forma? De Vrij může být zraněný jako býval v Laziu, Perisic je náladový, Lauturo muže v Interu vyhořet, Dalbert se taky nemusí prosadit, Rafinha taky to nemá se zdravím ideální...do AC před sezonou přišli daleko lepší hráči a mnozí je tipovali minimálně do top 3 a jak dopadli?

Reagovat
smazaný uživatel

Lepší hráči?? Přišel Bonucci no. Rafinha bývá bohužel často zraněný, ale teď se mu daří držet a je to bezpochyby větší fotbalista než Hakan, Borini, Rodriguez, kdyby nebyl zraněný tolik, tak hraje v Barce. Když tak má Inter ještě Mirandu, místo Perisice dynamický Karamoh.

Reagovat
El-Pistolero-68

Bonucci, Biglia, Silva, Kessie, Musacchio...

Reagovat
snuff24

Takže jen bonucci

Reagovat
Tomanatura

Ta sestava by takto nikdy nenastoupila. Dalbert jde pryc, tomu Spal neveri. Rafinha s Cancelem zrejme nebudou vykoupeni. Vecino je nahovno. Asamoah musi hrat z leva, dost mozna leveho obrance. Martinez bude backup za Icardiho nebo prvni utocnik v pripadnem jeho odchodu, je to stredak ne kridlo, Spaletti na krahi potrebuje vracejiciho se hrace.

Reagovat
smazaný uživatel

Cancelo Teda asi ne no, ale Rafinhu by mohli dotáhnout.

Reagovat
Tomanatura

Praveze mozna spis naopak, Cancelo je perfektni. Jenom na ne nejsou penize skrz ffp

Reagovat
smazaný uživatel

No ale Valencia chce peníze dokonce května. Tak aspoň Rafinhu mohli v létě koupit.

Reagovat
ED91

Inter často spravil papierovo najlepšie mercato v Seria A a nakoniec to vôbec nevystrelilo ako sa očakávalo, tunajší fanúšici Interu by vedeli rozprávať...

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže Spalleti je aspoň opravdu trenér.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
10

ne, bude to léto jako každý předchozí

Reagovat
Panděvova ofina

Už mu sice není dvacet, ale věřim, že bude dost potřebný. Je to dříč a takový jsou u náš vítáni.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě byste měli skusit získat prachy z prodeje Brozovice a Candrevy, Maria záložníku máte hromadu. Doufám, že koupíte Rafinhu, je to skvělý obchod pro všechny strany, u vás je zdravý.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Kondogbia a Mário jsou asi jasný na odchod.

Reagovat
smazaný uživatel

A Candreva a Brozovic už prostě jsou mimo. Když se podíváš na ty záložník: Gagli, Valero, Vecino možná Rafinha a Asamoah, tak Brozovic a Candreva to potápí trochu dolů

Reagovat
Panděvova ofina

Brozovič se neuvěřitelně rozehrál a patří mezi nejdůležitější hráče. Poslední zápasy na něj slyšíš jen zaslouženou chválu.

Reagovat
smazaný uživatel

Poslední zápasy?? Takže si ho tam chceš nechat na konec kariéry, letos byste ho mohli střelil ještě za 10-15 Mega, sháníte snad peníze na Lautara, Cancela a Rafinhu? A ještě možná o nějaké hráče budete mít zájem. Já myslel, že chcete zaútočit na 2 místo příští rok, se štěstím na scudetto, tam musíš mít hráče u kterých ses si jistej.

Reagovat
snuff24

Rozhodně střelit je to kripl

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
Jardman

Rafinhu z Bayernu doufám

Reagovat
mistr129

Dvacet mu je, konkrétně Dvacet devět

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Nevíte, co se děje v Ajacciu? Bude se zápas hrát dnes, nebo ne?

Reagovat
Melchior

Další z mnoha oblíbenců této sedmileté neskutečné éry. Je pravděpodobné, že to snění někdy skončí a budeme tedy na tyhle hráče jednou s díky vzpomínat. Hodně štěstí jinde, Kwadwo.

Reagovat
smazaný uživatel

do Interu, dúfam, že je len žart.

Reagovat
Inter Eterno Amore

nie je

Reagovat
The Krupy

Odplata Interu za Lucia

Ako fakt asi jebem celý futbal, Gigi do PSG, Asamoah do Interu, nedávno Bonucci do AC.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Felitel

Lucia hrál pro inter daleko vetsi roli nez asamoah pro juve

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
FC Porto FC

Rodina nechce být v Turíně nebo o co jde ?

Reagovat
stuff

hej, tiez som tomu vobec nerozumel

Reagovat
smazaný uživatel

odľa SKY Kwadwo Asamoah odmietol podpísať novú zmluvu s Juve preto, lebo klub mu nevedel garantovať, že ho po podpise zmluvy nepredá hneď preč.

https://www.facebook.com/groups/94985598137/ - skupina o najlepsom tíme na svete: Juventuse :-)

Reagovat
stuff

Asi je este velmi skoro na to byt skepticky, ale nejak sa mi nepaci nic. Odchod Gigiho do MLS a pod by som bral. PSG by som nerozumel. Mozno premier league. Podakoval, poprial vsetko dobre, ale pachut, ze to neukoncil u nas a nesiel rovno do struktur, by ostal.

Odchod Alexa Sandra OK, asi je to nevyhnutne. Boh vie preco, ale OK, prezijem.

To, ze ostane Max, ktory z mojho pohladu tim neposuva, nedava mu ziadnu viziu do buducna, iba zmyka zvysky medzinarodnych tridsiatnikov a hraje s nimi odporny futbal bez naznaku radosti z hry a zaujmu hrat futbal. OK, co dalej?

To, ze sa uvazuje o Moratovi, ktoreho po jeho vykonoch z posledneho casu naozaj ziaden iny velkoklub nevezme. Tak zas dame 50mega za nostalgiu. Lebo mi Pintu povie, ze mam kratku pamat. Kiezby sa mi raz narodilo decko jak pintu, mu budem davat pod stromcek lajno v ciernobielom papieri a ma bude milovat do smrti.(nic v zlom, obdivujem Tvoj pristup)

To, ze musi odchadzat prave Asa. Preco? Ved nech sa seriozne niekto postavi a povie, preco hraci odchadzaju. Jake kvoli rodine? Z Turina do Milana? Co tam maju? Orloj?

Neviem si urobit nejaky celkovy obraz, len akoby mi to cele smrdelo, ze nieco je zle. Same naznaky zlych vztahov, takmer ziadni mladi hraci zapracovani, absolutne nezmyselne nakupy a nulovy scouting(alebo nepremietnuty do 1.timu).

Ja by som to do nohy vyhadzal. Oboch. Maxa, Beppeho. Podakoval, poklonil sa, ale je cas ist dalej.

Svet je dalej ako trojzubec Mario-Gonzalo-Cuadrado.

Dybala sa trapi, Pjanic sa trapi, Sandro uteka, Marchisio na lavicke, Rugani to iste, Barzagli si kazi meno na stare kolena a prechadzajuci sa Khedira nahradil zalohu Pogba-Vidal-Pirlo.

Sori, chlapi, je to nesurody text. Ja len tak, nepozdava sa mi zaciatok leta.

Reagovat
The Krupy

nesúrodý text, ale paradoxne najzrozumiteľnejším spôsobom vyjadrená situácia v klube

Reagovat
ED91

Orloj

Reagovat
pistacik11

Ja by som Maxa poslal dakde, aj keď má 2x finále, ale utiekol s klubu Leo, uteká Sandro, Dybala evidentne není tiež vo svojej koži.

Ideálne by bolo bolo keby došiel Blanc, predal sa Gonzalo, a Mário späť na hrot a ako zaskok Zaza. A za peniaze za Gonzala priviesť nejakého top záložníka, hoc aj vykúpiť Lobotku.

Reagovat
stuff

Velmi zaujimavy nazor. Ajked prave Blanca si nepredstavujem. Ani Maria a Zazu na hrote a Lobotku by som sice skusil, ale radsej by som si to poistil aj Savicom. Ale velmi sviezi nazor, tieto mena tu nepadaju casto.

Reagovat
10

Asa dostane v Interu lepší prachy a smlouvu na 3 roky, to by mu v Juve nedali...on sám přiznal, že nabídku na prodloužení dostal, ale odmítl jí, protože musí myslet na svojí rodinu (tím asi myslel jejich zajištění, ne orloj)

Reagovat
Fridgiee

Prý mu Juve není schopno zaručit že ho po prodloužení smlouvy někam neprodá. Takže hádám že rodina chce zůstat v Itálii a nabídky bych si tipl chodí hlavne z PL..

Reagovat
10

Juve ho chtělo prodat už minulou sezonu do Galatasaraye, tam se to nejspíš vzniklo

Reagovat
smazaný uživatel

Parma naspäť v Serie A! ...Naopak Novara zostúpila do Serie C..

Reagovat
10

teď hlavně ať play-off nedá posraný Frosinone a budou to jednoznačně nejlepší nováčci za hodně dlouho dobu

Reagovat
Pettirosso

Nema se ted nekdy zkrouhnout liga na 18 tymu?

Reagovat
10

ne

Reagovat
db18

Reagovat
Pettirosso

yes.

Gigi, prosim... jedinej tym, kterej dava smysl.

Reagovat
homeles8

Reagovat
Nuno čomes

Nevěřím, že přijde. Dokud nebude podpis.

Reagovat
olis

pred dvoma dnami mal podla novinarov Sarri na 99% ostat, dnes na 99% zase odchadza a s nim aj polka hracov na cele s Hamsikom do Ciny, aj by som sa smial keby som nezazil Higuaina

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele