Arsenal počítá zraněné: Fabregas a Gallas letos dohráli

01.04.2010, 17:51
Aktuality
Arsenal sice včera vstal proti Barceloně z mrtvých a nakonec vykřesal naději do čtvrtfinálové odvety, když dokázal vyrovnat na konečných 2:2, ale po zápase příliš radosti nemá, počítá totiž zraněné. Za naději do odvety krutě zaplatil ztrátami tří fotbalistů...

Nejhorší zprávou je bezesporu stav kapitána Cesca Fabregase, v jehož případě se potvrdily obavy o zlomenině nohy. Pro španělského záložníka tak skončila ligová sezona a Arsene Wengerovi se tvrdě vymstilo jeho nasazení po ne zcela zaceleném problému s kolenem. Fabregas bude chybět šest týdnů a může přijít i o světový šampionát.

"Po odpoledním vyšetření může klub potvrdit, že Cesc Fabregas utrpěl drobnou zlomeninu jako následek kolize s barcelonským obráncem Carlesem Puyolem. Cesc přijde o zbytek ligové sezony, mimo hru bude šest týdnů. Všichni v klubu mu přejí rychlé zotavení," stojí v prohlášení Arsenalu.

Jenže Fabregas není jediným smolařem. Už po třiceti minutách opouštěl na nosítkách trávník se svěšenou hlavou William Gallas. Také on nastoupil po několikatýdenní pauze zaviněné zraněním lýtka a na zápas s Barcou nebude vzpomínat v dobrém. Jeho lýtko se totiž znovu ozvalo a Wenger oznámil, že sezona pro něj skončila.

"Sezona pro Gallase skončila. Opět si poranil lýtko, takže náš risk se vůbec nevyplatil," hovořil zklamaný Wenger. "Jeho sezona je u konce. Mluvím však pouze o Arsenalu, mistrovství světa by měl stihnout."

A do třetice všeho špatného pro Gunners, zápas včera předčasně skončil i pro Andreje Aršavina. I on opustil trávník už v první půli, když si rovněž obnovil zranění lýtka. Podle čerstvých zpráv bude ruský útočník chybět dva až tři týdny.

Autor: Ondřej Holzman / ČTK, sportinglife.com

Komentáře (315)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele