Ani Lewa ani Auba

01.11.2016, 20:05
Názory a komentáře
Před sezónou se spekulovalo, zda nejlepším střelcem Bundesligy bude znovu Robert Lewandowski nebo zda ho předstihne Pierre-Emerick Aubameyang. Jak polský reprezentant ve službách Bayernu Mnichov, tak gabonský útočník patřící Borussii Dortmund, však zatím nestačí na Anthonyho Modesta z Kolína nad Rýnem. Na souboj bundesligových kanonýrů nahlíží komentátor Eurosportu Tomáš Petr.

Robert Lewandowski v loňské sezóně dozrál v Bayernu jako nejkvalitnější víno a Bundesliga po dlouhých 39 letech mohla oslavovat střelce, který v jednom ročníku dosáhl mety 30 branek. Při síle mnichovského velkoklubu asi jen málokdo před letošní sezónou tipoval, že polský útočník si triumf mezi střelci nezopakuje. Úvod ročníku 2016/17 naznačil, že na zavedeném pořádku se nic měnit nebude. Hattrick proti Brémám v 1. kole a po třech zápasech 5 branek na kontě dávaly najevo, že by to letos mohlo být dokonce ještě lepší než vloni. Pak ale Lewandowskému na pět duelů zvlhnul střelecký prach a opět se prosadil až o uplynulém víkendu v bavorském derby. Proti Augsburgu se osmadvacetiletý útočník trefil hned dvakrát a ukázal, že slabší období je už snad definitivně minulostí.

Dortmund poslední dva roky spoléhá v koncovce především na Pierra-Emericka Aubameyanga. Hvězda z Gabonu táhne gólově Borussii také letos. Pokud Aubameyang hrál a dal gól, tak to vždy přineslo body. Sedm tref v osmi zápasech je slušná vizitka, která dává naději, že i v téhle sezóně sedmadvacetiletý střelec bude útočit minimálně na hranici dvaceti branek. Problémem a brzdou ale může být výsledková krize Dortmundu. Tým Thomase Tuchela už čtyři zápasy v řadě nedokázal vyhrát a o stíhání Bayernu aktuálně nemůže být řeč. Borussia si musí hlavně dát pozor, aby ji neujel vlak směr Liga mistrů.

Prozatímním králem střelců i po devátém kole zůstává Anthony Modeste. V závěrečném zápase uplynulého víkendu proti Hamburku si osmadvacetiletý Francouz ve službách Kolína nad Rýnem připsal premiérový bundesligový hattrick a jako první se letos přehoupl přes hranici 10 branek. V kariéře to byl přitom pro Modesta teprve druhý ligový duel se třemi zásahy. Poprvé takhle úspěšnou devadesátiminutovku zažil před šesti lety v dresu Girondins Bordeaux v Avignonu. Ještě větší radost než samotný Modeste možná ale měli fanoušci Kolína nad Rýnem. Naposledy totiž slavili hattrick v květnu 1997, kdy se třikrát prosadil - shodou okolností také proti Hamburku - Toni Polster. Navíc u tří gólů tentokrát zůstat nemuselo, nebo spíš nemělo. Modeste totiž další šance včetně penalty zahodil. V Hoffenheimu se Modeste v konkurenci Firmina a Vollanda nikdy pořádně neprobojoval do základní sestavy a tak v létě 2015 následoval za 4,5 miliónu eur přesun do Kolína nad Rýnem. Již vloni se tahle investice týmu Petera Stögera začala vracet. Patnácti góly si Modeste vyrovnal osobní maximum z ročníku 2012/13. Mimochodem, aktuálně je tržní cena Modesta odhadována na skoro dvojnásobek. Server transfermarkt.com uvádí částku 8,5 miliónů eur. Z devíti týmů, které se letos kolínským kozlům postavily, jen dva (Wolfsburg a Lipsko) dokázaly jedenáctigólového střelce eliminovat. Pokud se Modeste nezraní nebo nepřijde opravdu prudký pokles formy, tak je jisté, že jeho osobní gólové maximum bude pokořeno.

Stane se nakonec Modeste historicky prvním Francouzem, který ovládne střeleckou tabulku Bundesligy, nebo se před něj vyšvihne obhájce loňského triumfu Robert Lewandowski či rychlonohý Pierre-Emerick Aubameyang? Na odpověď si budeme muset počkat až do května příštího roku. Rozjetou sezónu má ale Anthony Modeste výborně.

Autor: Tomáš Petr / redakce české verze Eurosportu

Komentáře (57)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dlho podceňovaný hráč.

Reagovat
havrys99

Reagovat
smazaný uživatel

U nás ale naplno ukazuje svoju kvalitu. U nás konečne svoj potenciál dokázal naplniť. Som veľmi rád že ho máme, snáď u nás ešte nejaké tri, štyri roky ostane (najradšej by som bol keby že ostane naveky) aby sme ho predali za viac ako 65mega.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

65 mega?

Reagovat
Jeňa

Ty fakt nemáš soudnost

Reagovat
smazaný uživatel

ten pôjde za pár mega a to ešte budete radi.

Reagovat
Uwe háže buly

už bylo dost podhodnocování hráčů z BL. Takovýhle hráč musí jít při dnešních cenách ven minimálně za 30 mega.

Reagovat
smazaný uživatel

jako že hráč kterému je 28 let je to útočník a nikdy nedal přes dvacet gólů za sezónu má stát 30 mega?

Reagovat
Uwe háže buly

Proč ne?

Reagovat
Uwe háže buly

Posledních 5 let si udržuje nějakou nadprůměrnou formu a teď má supersezonu.

Reagovat
smazaný uživatel

Súhlas. On sa ešte vypracuje a pôjde aj za 60.

Reagovat
Lifted

ani náhodou. má formu okej. Ale už je mu hodně, není to žádnej reklamní tahák ani zvučná persona. za 60 ani prd... max 30-35

Reagovat
smazaný uživatel

řekni mi kolik odcházelo hráčů z BL za víc jak 30 mega a kolik jim bylo? a co to bylo za hráče?

Reagovat
Uwe háže buly

No právě to musí skončit a musej začít chodit za víc. Neni možný, aby hráči z horších nebo srovnatelných lig přestupovali za víc peněz.

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
smazaný uživatel

nepodceňuj ho. Rozstrieľal sa a dosť možno bude mať životnú sezónu. + teda keď ešte ostane zo 2,3 roky, bude mať ešte lepšiu výkonnosť a pôjde aj za toľko. Toto hrozne nemám rád, keď sa podceňujú a podhodnocujú hráči s BL...

Reagovat
smazaný uživatel

Prepáč, ale jednoducho tomu neverím. Z Kolína fakt nie. Nepodceňujem hráčov z BL.

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas, z Kolína za 65 asi ne

Reagovat
skat

nikoho nepodceňuji, ale jestli půjde, tak max za 15-20mega ( pokud se nezraní ), zahrabe se, protože na konkurenci neměl v Hoffenheimu, nebude na ni mít ani jinde v lepším mančaftu a pak ho po roce a půl vykoupíte zpátky za 6 a dohraje ty dvě sezony v Kolíně ( ale ne na stadionu Františka Kloze )

Reagovat
k0udy

za 2-3 roky mu bude 31, seš vážně tak hloupej nebo si myslíš, že by někdo za 31 letého hráče dál 50+ mega? neprodáte ho ani za 20, ledaže by dal fakt letos 20+ golu a šel po sezoně, to možná 20 někdo dá..

Reagovat
Uwe háže buly

Tak když dá 20 gólů, tak těch 20 mega nějaký hovada z PL daj v pohodě.

Reagovat
smazaný uživatel

korun?

Reagovat
stas87

Forintov.

Reagovat
smazaný uživatel

Si zabil.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To nechceš zrovna málo Za 65 ho koupí možná Čínani

Reagovat
smazaný uživatel

ideálka, cena výhra v loterii a navíc bez posilování konkurence

Reagovat
Baronne

Ani za půlku

Reagovat
Rudnevs

To ale nemal byť hattrick! Ten gól mal byť Zollerov. A aj tak si myslím, že to vyhrá Lewandowski.

Reagovat
smazaný uživatel

Zajici se pocitaji az po honu...

Reagovat
smazaný uživatel

Tony ja ho úplne žeriem skrátka...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
PBLead

Reagovat
El-Pistolero-68

Chyba už v nadpisu. Ani Lewa, ani Auba.

Reagovat
smazaný uživatel

Kolego, mýlíš se. Základní pravidlo říká, že čárka před ani se nepíše, jestliže jde o slučovací spojení. To je tento případ. Jestliže jde o spojení v jiném než slučovacím poměru, čárku před ani píšeme. Bývá to tak i u jiných spojek.

Reagovat
smazaný uživatel

Kurva tady je to samej učitel

Reagovat
smazaný uživatel

takže člověk co píše pro portál nemá ovládat český jazyk..

Reagovat
smazaný uživatel

Ja nevím kdo tady píše pro portály, ale každou chvíli tady někdo někoho opravuje

Reagovat
smazaný uživatel

Aubis se jen tak nedá, až nam to začne klapat, tak se zvedne i Aubisovo přiděl. Ja ho letos tipuju na 25 goliku. Co se týče Modesteho, tak nevěřím, že se bude držet nějak dlouho, stejně jako Kolín, zatím žijou z euforie, tak uvidíme jak dlouho jim to vydrží

Reagovat
smazaný uživatel

ja si tak isto myslím, že bude horšie a nebudeme vyhrávať všetko ako doteraz. V sobotu hrajeme s Frankfurtom, s tamadiaľ sa body len tak nevozia,samozrejme že verím vo výhru ale som skeptický,veď aj Bayern tam stratil čo sa týka Aubu a Lewu tak tohto roku určite 25 gólov neprelezú, Dortmund je dosť matný a nezdá sa že v blízkej dobe dôjde ku zmene no a Bayern tiež nevyhráva a nebude vyhrávať všetko. Našich tipujem na ôsme miesto, som realista. Ale Tony sa možno na 20 vyšplhá

Reagovat
cologneFC

Tony je momentalne v najlepsom futbalovom veku a som rad, ze je v tomto veku prave u nas. Je to skromny chlapec, nikdy po treningu neodmietne si trochu pokecat. Samozrejme si nemyslim, ze by sme ho mohli niekedy predat za 60 mega ako pise kolega vyssie, ale zarobit by sme na nom v kazdom pripade mohli. Schmadtke urobil vynikajuci krok v lete, pretoze s nim predlzil zmluvu a nova zmluva neobsahuje ziadnu vystupnu klauzulu. Uvidime ako sa mu bude darit dalej. Minuly rok v lete mi hovoril, ze chce dat v sezone 15 golov a v tej dalsej 20. Tych 15 minulu sezonu splnil a je dost pravdepodobne, ze tuto sezonu da tych 20. Ak by sme uhrali pohare, tak si myslim, ze ostane. Ak nie, tak na nom zarobime. V kazdom pripade je super, ze ho mame. Prisiel ako nahrada za Ujaha a je to nieco neporovnatelne.

Reagovat
smazaný uživatel

Inak kde hraje Ujah vlastne? Už v Brémach nie je,dajako som o ňom stratil prehľad

Reagovat
pawelFCB

V Cine, Liaoning Whowin F.C.... v lete tam prestoupil. Zrejme si chtel jeste vydelat

Reagovat
smazaný uživatel

Som nevedel že sa s neho vykľuje taký judáš keď ku nám došiel tak som ho bral za sympaťáka

Reagovat
pawelFCB

Do Werderu sel za 6mil.Eur a do Ciny za 12, tak neco malo na nem Werder vydelal.. ale divim se, ze jen za 12...do Ciny

Reagovat
smazaný uživatel

12mega do Číny je myslím dosť málo škoda, síce si riadne zarobí,ale už nebude na očiach...

Reagovat
pawelFCB

On dal za Werder minulou sezonu 13 branek, coz neni zrovna malo...divim se, ze Werder ty Cinany vice "nepodojil" a nedostal alespon 20. Ale z pohledu hrace to celkem chapu, taky bych nad tou nabidkou ve 26letech zrejme uvazoval...zabezpecit se na zivot i rodinu...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak aj ja by som zvažoval možnosť odísť do Číny, stále je to lepšia destinácia než Spojené Arabské Emiráty alebo Turecko, kde tak isto dobre platia. pokiaľ by som ovšem nehral v Kolíne. ono tam platia asi najlepšie, takže zrejme aj zabezpečil týmto angažmá vnukov na celý život.

Reagovat
pawelFCB

Pro hrace je nejlepsi destinaci pred koncem kariery USA, jak to treba udelal Becks a dalsi hraci. Tam urcite taky plati dobre a ten hrac je vice na ocich, nez Katar,Saudi,Turecko,Cina...ale kazdy ma jiny priority zrejme, no.. chapu, ze mu prachy nesmrdej.

Reagovat
smazaný uživatel

Lenže rozdiel medzi USA a ligami na strednom východe,resp. v Číne je rozdiel že sa maká a hraje sa futbal na úrovni ...ja MLS sledujem a tá liga je fakt dobrá, hraje tam aj celkom dosť Američanov, dokonca aj reprezentantov. Tak isto zopár mladých Kanaďanov a dosť Mexičanov a hráčov s menších krajín zóny CONCACAF. Niekedy si to zapni, síce viem že si pozeral Ny keď tam hral Henry ale teraz je tá liga ešte o viac kvalitnejšia a aj atmosféra na štadiónoch poväčšinou je viac než solídna. takže aj keď tam kariéru ide dohrať tak sa ešte nadre...

Čo sa týkaČíny tak s tadial prišli do Európy snáď traja a to majú miliardovú populáciu, u Kataru ešte menej. ALe Turci sú na druhú stranu futbalový národ

Reagovat
pawelFCB

Jj, za casu Beckhema v LA a Henryho v NYRB jsem MLS casto sledoval a uz tehdy mi ta liga prisla, jako celkem kvalitni soutez na to, jaka je Amerika spise hokejovou a basketbalovou velmoci...pak samizrejme baseba a americkej fotbal. Za tu dubu se tam ten fotbal dost zlepsil...zrejme se vice propaguje...ono to jde videt koneckoncu i na MS, ze ta zeme tam neni tzv. do poctu a hrajou dobre... Co vim, tak se letos vratil Donovan do Galaxy, tak se na ne v nejblizsi dobe podivam...toho hrace jsem mel rad. Skoda, ze hral tak malo v Evrope..

Reagovat
smazaný uživatel

Donovan is legend áno, ta súťaž je na vysokej úrovni. A aj repre, teraz na Copa America skončili štvrtý (aj keď ťažili s domáceho prostredia) ale na posledných mundialoch vždy prešli minimálne do osemfinále ináč aj štadióny sú fakt zaplnené (samozrejme nie je to tak ako NFL) ale napr. v porovnaní Seattlu a Portlandu sa aj niektorý fans v Európe môžu slušne hanbiť

Reagovat
smazaný uživatel

Legenda Fify 17

Reagovat
Rudnevs

OT: V St. Pauli sa ujal funkcie športového riaditeľa Andreas Rettig (podobné ako u HSV, kde Didi robí tiež dve funkcie - akurát u HSV to už naštastie končí ) a rozhodol sa, že Lienena nevyhodí, ale naopak posilní trénerský tím a tak od VfB doviedol Olafa Janßena ako asistenta.

Reagovat
smazaný uživatel

Výborne tak snáď to pomôže tím v druhej Bundeslige zachrániť. Ako moc ich teda nemusím a v BL ich nechcem vidieť po tej poslednej krátkej epizóde ale zase ani ich pád do tretej. Taký mančaft pre druhú ligu, nie pre tretiu a pre prvú už vôbec nie.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele