Anglickým nominacím na hráče roku dominuje trio z Liverpoolu

18.04.2014, 15:59
Aktuality
V Anglii byla zveřejněna nominace na tamního roku podle hlasování samotných fotbalistů. Anketu hráčské asociace (PFA) vyhraje jeden ze šestice Luís Suárez, Steven Gerrard, Daniel Sturridge (všichni Liverpool), Eden Hazard (Chelsea), Yaya Touré (Man City), Adam Lallana (Southampton).

Hned polovina hráčů ve výběru je z Liverpoolu, který čtyři kola před koncem vede tabulku a má šanci ukončit více než dvacetileté čekání na titul. Suárez s devětadvaceti brankami navíc vede mezi kanonýry, dvacet branek přidal také Sturridge a třináctkrát se trefil záložník a dlouholetý kapitán týmu Gerrard.

Druhou Chelsea mezi nominovanými reprezentuje Eden Hazard, kterého manažer José Mourinho před časem označil za nejlepšího mladého hráče světa. Třetí Manchester City má ve výběru Yayu Tourého a šestici doplňuje Adam Lallana ze Southamptonu.

Sturridge a Hazard byli nominováni také na nejlepšího mladého hráče společně s liverpoolským Raheemem Sterlingem, Aaronem Ramseym z Arsenalu, klenotem Evertonu Rossem Barkleym a Lukem Shawem ze Southamptonu.

Autor: Petr Vaněček / bbc.co.uk

Komentáře (730)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele