Anglická FA odmítla potrestat Anelku

20.11.2002, 16:55
Aktuality
Anglická fotbalová asociace (FA) odmítla potrestat Nicolase Anelku zákazem startu v příštích dvou utkáních Premier League, jak chtěla francouzská fotbalová federace (FFF). Anelka v pondělí odmítl reprezentovat a to se francouzským funkcionářům nelíbilo.

Anelka byl do reprezentace pozván dodatečně místo zraněného Govoua, to se mu ale nelíbilo a pozvánku odmítl s tím, že si jej v národním týmu málo váží. Jedno z pravidel FIFA umožňuje, aby byl fotbalistovi, který odmítne reprezentovat, zakázán start za klub v jiném utkání, které se hraje v době reprezentačního srazu. To se ale na příští ligové utkání Manchesteru City proti Middlesbrough nevztahuje, protože to je na programu v sobotu a francouzská reprezentace hraje s Jugoslávií už ve středu.

Ve stanovách FFF je ale ještě pravidlo, že hráč, který odmítne reprezentovat, může být potrestán zákazem startu v následujících dvou zápasech klubu. Se žádostí o suspendování Anelky ale FFF neuspěla u FA a tak Anelka může v sobotu proti Middlesbrough hrát.

"Pravidlo FIFA říká, že hráč i klub musí být o povolání do reprezentace informováni 15 dní před reprezentačním zápasem. To se ale v Anelkově případě nestalo, pozvánku dostal jen dva dny před zápasem. Proto FA nepovažuje za nutné, aby byl Anelka jakkoli potrestán," stojí v prohlášení FA.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele