ANELKA BY SE RÁD VRÁTIL DO ARSENALU

22.01.2007, 17:59
Aktuality
Nicolas Anelka by se jednou velmi rád vrátil na místo činu. Francouzský útočník se jednou chce vrátit do Arsenalu Londýn, k němuž se v roce 1999 otočil zády a odešel do Realu Madrid...

Právě v Arsenalu Anelka strávil zatím nejlepší část své kariéry. Na tehdejší Highbury přišel v létě roku 1996 za 760 tisíc dolarů z PSG a postupem času se stal jedním z tahounů týmu, kterému v roce 1999 významnou měrou pomohl k zisku anglického double.

"Vrátit se zpět do Arsenalu by bylo skvělé. Je to velký tým a Arsene Wenger je jedním z nejlepších trenérů na světě. Zažil jsem tam spoustu skvělých chvil a nemůžu popřít, že tento klub navždy zůstane v mém srdci," řekl stále ještě teprve 27letý útočník.

Anelka se s dresem Arsenalu rozloučil právě po tolik úspěšné sezóně 1998/1999, kdy ho za 35 milionů dolarů zlákal Real Madrid. Tímto přestupem začal hráčův ústup ze scény. Na Santiago Bernabeu se příliš neprosadil a v Realu si mohli gratulovat, když ho po roce prodali za částku jenom o půl milionu nižší do PSG. Ani tady to nebylo to pravé ořechové, podobně jako poté v Liverpoolu. Zpět do podvědomí fanoušků se francouzský reprezentant dostal až díky angažmá v Manchesteru City.

V kádru úhlavního rivala United strávil dva roky a jako velká osobnost přišel do tureckého Fenerbahce, odkud ho před šesti měsíci za osm milionů liber vykoupil manažer Boltonu Sam Allardyce. Na Reebok Stadium se Anelka původně trápil a vše zlomil až zápas právě proti Arsenalu, jemuž dal dva góly a výraznou měrou tak přispěl k výhře Wanderers 3:1. Dvakrát se trefil i proti dalšímu bývalému klubu, Manchesteru City. Celkově má na svém kontě již sedm přesných zásahů.

Autor: Tomáš Pavlík / eurosport.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
HOST*

no v Arsenalu se mu dařilo, ale od té doby uplynulo 8 let, a po tom už nic moc

Reagovat
HOST*1860

na arsenal uz podle me nema..

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě hostoval v Liverpoolu...

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě taky nema na Arsenal

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele