André Ayew přestoupil do Swansea

10.06.2015, 19:58
Aktuality
Swansea oznámila příchod Andrého Ayewa. Tomu po letošní sezóně vypršela smlouva s Marseille, načež se ghanský reprezentant i navzdory zájmu dalších evropských klubů rozhodl podepsat smlouvu ve Walesu...

Odchovanec Marseille se ve francouzském celku dlouho nemohl prosadit, hned dvakrát tak odešel na hostování, teprve až posléze začal André Ayew naplno ukazovat svůj potenciál.

Reprezentant Ghany, se kterou se účastnil mistrovství světa 2010 i 2014, nastupoval za první tým Olympique pět sezón, přičemž po celou tu dobu patřil k hlavním tahounům.

S přicházejícím koncem smlouvy se začalo spekulovat o tom, kam 25letý křídelník zamíří, nakonec zvítězila touha po Premier League a Ayew odešel do Swansea. "Bafe (Bafetimbi Gomis - pozn. red.) mi řekl o Swansea samé pozitivní věci. Po rozhovorech s předsedou a manažerem jsem pak dospěl k názoru, že je to pro mě ideální řešení," řekl po podpisu čtyřleté smlouvy Ayew.

Autor: Jiří Vojík / soccerway.com

Komentáře (429)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele