Ancelottiho debakl s Manchesterem City bolel, o pokračování v Realu nepochybuje

18.05.2023, 11:29
Aktuality
Carlo Ancelotti (© AFP)

Trenér Realu Madrid Carlo Ancelotti označil drtivou porážku 0:4 na hřišti Manchesteru City za velice bolestnou a uznal, že domácí byli v odvetném semifinále Ligy mistrů jasně lepší. Italský kouč však nepochybuje o svém pokračování na lavičce "Bílého baletu", důvěru mu vyjádřili i někteří hráči.

Real minulý týden v Madridu s anglickým šampionem remizoval 1:1, ale ve středeční odvetě zcela propadl. Od začátku čelil drtivému tlaku domácího mužstva, za které se v první půli dvakrát prosadil Bernardo Silva a po změně stran Manuel Akanji se střídajícím Juliánem Álvarezem. Manchesterský favorit tak oplatil soupeři vyřazení z loňského semifinále.

"Prohráli jsme s týmem, který byl lepší a měl větší nasazení než my. Minulý rok jsme byli lepší, letos měli navrch oni. Tahle porážka hodně bolí, rozdíl mezi týmy byl výrazný. Nezbývá nám nic jiného, než myslet na příští sezonu," řekl novinářům Ancelotti.

Madridský gigant v minulém ročníku vyhrál Ligu mistrů i španělskou ligu, v této sezoně triumfoval pouze ve Španělském poháru, v domácí soutěži ho jasně předčil úhlavní rival FC Barcelona. Média proto spekulují o budoucnosti Ancelottiho, který by podle nich mohl odejít k brazilské reprezentaci. Smlouvu s držitelem rekordních 14 titulů z Champions League má do léta 2024.

"Příští sezonu tady budu bojovat o další vítězství v Lize mistrů. Nikdo o mně nepochybuje. Myslím, že se prezident (klubu Florentino Pérez) před dvěma týdny vyjádřil jasně. To, co mi řekl, zůstane jen mezi námi," prohlásil Ancelotti, jenž v Lize mistrů odkoučoval 191. utkání a překonal rekord legendárního Alexe Fergusona.

Za třiašedesátiletého trenéra se postavili i fotbalisté Realu. "Šéf si zaslouží pokračovat, o tom vůbec nepochybuju. Od začátku druhého angažmá tady získal skoro každou trofej, byl to úžasný rok. V téhle sezoně jsme v La Lize hráli dobře až do mistrovství světa, pak přišly nečekané porážky," uvedl záložník Luka Modrič. "Samozřejmě musí pokračovat. Je to pro nás těžká porážka, ale je potřeba se z ní poučit, aby se to v příští sezoně neopakovalo," dodal křídelník Vinícius Júnior.

Autor: ČTK

Komentáře (50)

Přidat komentář
LAM

Minulý rok jsme byli lepší, letos měli navrch oni

Jako opravdu tohle řekl? Vždyť City i loni byli v obou zápasech lepším týmem a Real zachránil jen ten šťastnej slepenec dvou gólů na konci

Reagovat
Rizek

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli chce Real pristi sezonu konkurovat a mit sanci na LM, pripadne ligu, musi okamzite obmenit kadr, vyhazet nepotrebne lavickare a koupit nove vhodne do rotace.

Aspon pak LaLiga nebude tak jednoznacna, a nebudeme to vyhravat jenom my s teplotnim rozdilem 9-13 bodu

Reagovat
king23

Reagovat
misinho7

co to zas kurva

Reagovat
hornito

Reagovat
SunFells

Nemáš rekord?

Reagovat
Gazdo

Co to?

Reagovat
Eichel

Reagovat
pantondavo

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
misinho7

Nemalo by zmysel menit trenera. Tento rok to nevyslo ale zas vyhravat to stale nemozme ako povedal Toni

Treba posilit na hrot, do zalohy pride Jude, na LB Fran a mozno este by sa patrilo RB. A mozme pokracovat Po tom minulom double, mame tuto sezonu "len" CdR, MS klubov a superpohar, co teda neni LM ale stale to nie je od Carla zle. Potrebuje vsak postupne posadit staru gardu a davat viac mladikov. Dalsia sezona bude vlastne taky LastDance pre tych nasich velikanov ako je Toni, Luka a Karim. Tak verim ze na LM budu hecnuti poriadne

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyz narazi na City, tak urcite! Snad vas budou priste setrit a daji vam jen 2 goly misto 4

Reagovat
smazaný uživatel

A FC Spotify bude setrit kto ?

Reagovat
teenz

Reagovat
Eichel

nepotrebovali by ste aj 6ku?

Reagovat
zidane78

Reagovat
vceradnesazitra

Real to s důchodcema nemůže táhnout donekonečna. Letos už to není ono a příští sezona bude ještě větší pád pokud nepřijdou posily.

Reagovat
CHONG

Letos to nebylo ono a ten včerejšek byl až nedůstojný, ale každá kulka holt netrefí a doufám, že Carlo pokračovat bude. Když se vracel, tak se všichni smáli nebo prskali, jaký je to dinosaurus, a jak mu ujel vlak a výsledkem je šest (různých) trofejí za dvě sezóny.

Reagovat
misinho7

Reagovat
Allianz_Arena

Když to napíšeš formou trofejí, tak je to dobré, ale neměly by být nároky trochu větší? Herní úpadek je dlouhodobě přeci dost viditelný. Já třeba mám trochu problém s názorem, že loni vyhrál Real nezaslouženě, protože ta cesta vedla přes hodně náročné soupeře. Na druhou stranu, fanouškům Realu nevadilo, jak ty zápasy probíhaly? Se City i Liverpoolem se hrálo na jednu bránu už loni, včera se to jen prohloubilo do naprosto nepřijatelného obrazu hry (pro klub takového kalibru).

Reagovat
kilobyte

Přitom se vždycky mluvilo, jak ve Španělsku (hlavně v Madridu a Barceloně) jsou fanoušci nároční.

Reagovat
technecium

Tak to plati jen o Barce. V Realu jim staci stribrny nadobi, na herni obraz sere pes a proto si tam angazuji trenery jako Capello, Mourinho, Zidane a podobne...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zrovna Zidane nebyl spatny trener, ten zlaty hattrick neziskal nahodou....

Reagovat
CHONG

Pod Mouřenínem jsme hráli parádní fotbal, šášulo

Reagovat
JM

Tak technik fotbalu rozumí jak koza petrželi.

Zatímco totiž defenzivní Real pod Mourinhem udělal nejgólovější sezonu v historii La Ligy celkově - 121 gólů, tak super ofenzivní Xaviho Barcelona má po 34 kolech na kontě celých 64 vstřelených gólů.

Reagovat
Well

Protože tady někteří strašně rádi hodnotí útočný fotbal na základě držení míče a té obehrávané, které říkají dominance i když si kolikrát nejsou schopni vytvořit nic a bolí z toho oči. Já měl osobně taky mnohem raději, když si týmy soupeře dokázaly rozebrat rychlou kombinací.

Reagovat
Mönchengladbach

Reagovat
technecium

Jasne, a pak jste byli z Barcy tak posrani, ze jste do zapasu nastupovali v sestave

Casillas - Arbeloa, Ramos, Pepe, Marcelo - Raul Albiol, Xabi Alonso, Lassana Diarra - Di Maria, Ronaldo, Ozil...

Doted si pamatuju plac vasich fanousku, jak Mourinho prznil fotbal a hodnoty kralovskeho klubu

Reagovat
CHONG

Reagovat
misinho7

Reagovat
teenz

Ja si celkem pamatuju, jak vas Mou klepal i s beckem ke konci angazma.

Reagovat
AlevsakNevadi

nechapem na co na neho vobec reagujete ,jemu nejde o diskusiu ale o trolling a urazanie

Reagovat
misinho7

Reagovat
Taarabt_QPR

kurva to je argument!

Reagovat
Alf14

Reagovat
Al Capone

Jo urcite kdyz se tam hrala hazena x let a jak vsichni byli spokojeni…

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Raul=Real

Reagovat
2miguel1

Začnite hrať futbal, mate kvalitnych hračov na ovela ofenzivnejsiu hru

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Mateo16

Tak ma Copu dalsiu sezonu dostane, tri posily sú už známe

Nech len kúpia RB a bude spokojnosť

Reagovat
Gerd 13

Ancelotti je trenérská supertřída,nevyhazujte ho,to by byla blbost.

Reagovat
Salfovic

A zaslouží si, aby ho vystřídal nějakej bombarďák jako Klopp a ne nějakej přehypovanej cucák.

Reagovat
O.Giroud

Guardiola

Reagovat
Bender

Sorry za infantilní OT, ale Carlo mi už dlouho na mnoha fotkách hrozně připomíná Miloše. Nemůže to být taky notorik?

Reagovat
technecium

Cigarety

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
DreamTeam

Škoda no. Při té přestavbě ,kterou procházíme by to chtělo už trenéra,co si to trochu uzpůsobí podle sebe.

Reagovat
Raul=Real

Ďakujeme Carlo, dovidenia

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele