All-Stars Premier League 2010/2011

24.05.2011, 14:50
Aktuality
Zaujalo nás
Tak se nám rok s rokem sešel, a jsme tu zas! I když se tu už objevila jedna all-star sestava od kolegy Martina Hájka, stálí redaktoři sekce Premier League, Ondřej Holzman a Tomáš Daníček, se nemohou nechat zahanbit a přicházejí se svou pravidelnou rubrikou také. Znovu i s bonusy v podobě jedenáctek plných zklamání či překvapení. Tak nažhavte své klávesnice a diskutujte!

All-Stars Premier League

Jestli jsme si za ty tři předchozí ročníky, kdy redakce své nejzářivější jedenáctky zveřejňuje, na něco mohli zvyknout, byla to všeobecná "nedorozumění" mezi oběma sestavovateli. Dnes však mohu nejspíš říci, že jste svědky jaksi nejvyrovnanějších all-stars, jaké jsme tu kdy měli. Vždyť jenom v obraně se Ondra s Tomášem shodli na třech místech (Vidić, Kompany a Baines), k tomu shodně ukázali i na další tři borce a zároveň zvolili dosti podobná rozestavení s jediným útočníkem. K tomu jsem nepřipočítal náhradníka Parkera a manažera Fergusona, který letos dovedl své Ďábly k rekordnímu 19. titulu a konkurenci mohl mít snad jen v "jarním" Ancelottim. Závěrem bych poukázal na dva zajímavé fakty - že dáme-li dohromady obě jedenáctky, "až" třetí Manchester City v základu reprezentuje hned šestero fotbalistů, zatímco vicemistra ze Stamford Bridge ani jediný! Místo naopak v obou případech vyzbylo pro Adama ze sestupujícího Blackpoolu a aspoň mezi náhradníky má pak svého zástupce i poslední West Ham. Pěkné paradoxy!

Ondřej Holzman (4-3-2-1): Edwin Van der Sar (ManUtd) - Bakary Sagna (Arsenal), Vincent Kompany (ManCity), Nemanja Vidić (ManUtd), Leighton Baines (Everton) - Yaya Touré, Nigel De Jong (oba ManCity), Charlie Adam (Blackpool) - Rafael Van der Vaart (Tottenham), David Silva - Carlos Tévez (oba ManCity); manažer Sir Alex Ferguson (ManUtd)

Náhradníci: Petr Čech - Branislav Ivanovič (oba Chelsea) - Scott Parker (West Ham) - Robin Van Persie (Arsenal)

Tomáš Daníček (4-2-3-1): Joe Hart (ManCity) - Rafael da Silva, Nemanja Vidić (oba ManUtd), Vincent Kompany (ManCity), Leighton Baines (Everton) - Charlie Adam (Blackpool), Jack Wilshere - Samir Nasri (oba Arsenal), David Silva (ManCity), Nani (ManUtd) - Carlos Tévez (ManCity); manažer Sir Alex Ferguson (ManUtd)

Náhradníci: Edwin Van der Sar (ManUtd) - Bakary Sagna (Arsenal) - Scott Parker (West Ham) - Dimitar Berbatov (ManUtd)

"Překvapená" jedenáctka

Tuhle kategorii lze pracovně nazvat jako Holzmanovo splácení dluhů vůči Daníčkovi. Samozřejmě s velkou nadsázkou, ale nelze si nevšimnout, že zatímco Tomáš neváhal Naniho, Wilsherea i Rafaela zařadit rovnou mezi největší hvězdy ligy, Ondru tyto tváře zatím "jenom" příjemně překvapily. Také tady nicméně najdeme pár shod, i když tentokrát vůbec ne v obraně, kde se naopak jeden redaktor druhému netrefil do vkusu ani jednou. Styčné body bychom místo toho našli v bráně, kde letos čaroval brankář exotického původu Ali Al-Habsi, na postu defenzivního záložníka, kde si nejen intenzivním sbíráním žlutých karet říkal o pozornost Cheick Tioté, a také v útoku - tam si srdce obou redaktorů získala dvojice Odemwingie-Hernandéz. Tomáš Daníček však ve skutečnosti nevsadil jenom na dva čistokrevné forvardy, na křídlo se totiž pod jeho taktovkou musel uklidit i Daniel Sturridge, který ovšem na hostování v Boltonu u kraje často hrával. Na manažerské křeslo usedl v jednom případě "král Kenny", jenž celé jaro úspěšně tahal z bryndy slavný Liverpool, a v tom druhém Roberto Martínez, který naprosto senzačně zachránil mnohými dávno odepisovaný Wigan.

Ondřej Holzman (4-4-2): Ali Al-Habsi (Wigan) - Rafael da Silva (ManUtd), Škrtel (Liverpool), Robert Huth (Stoke), Benoit Assou-Ekotto (Tottenham) - Nani (ManUtd), Ramires (Chelsea), Cheick Tioté (Newcastle), Jack Wilshere (Arsenal) - Javier Hernandéz (ManUtd), Peter Odemwingie (West Bromwich); manažer Kenny Dalglish (Liverpool)

Náhradníci: Ben Foster (Birmingham) - Martin Kelly (Liverpool) - Matt Jarvis (Wolverhampton) - D. J. Campbell (Blackpool)

Tomáš Daníček (4-4-2): Ali Al-Habsi (Wigan) - Martin Kelly (Liverpool), Chris Smalling (ManUtd), Phil Jones (Blackburn), José Enrique (Newcastle) - Luke Varney (Blackpool), Cheick Tioté (Newcastle), Stuart Holden (Bolton), Daniel Sturridge(Chelsea/Bolton) - Javier Hernandéz (ManUtd), Peter Odemwingie (West Bromwich); manažer Roberto Martínez (Wigan)

Náhradníci: Wojciech Szczesny (Arsenal) - Míchel Salgado (Blackburn) - Park Ji-Sung (ManUtd) - Demba Ba (West Ham)

"Zklamaná" jedenáctka

Tyto výběry bývají nejrozmanitější a letošek není výjimkou. Ondra se tu s Tomášem sešel pouze dvakrát, a to zrovna při oblíbené "popravě" liverpoolských. Na nevydařený podzim v podání Reds totiž dohromady dojeli hned čtyři hráči, a to ještě nepočítám Fernanda Torrese, který se v Holzmanově sestavě objevil daleko spíš za jarní rozpačité výkony v dresu Chelsea. Ondřej to pak navíc pořádně spočetl fotbalistům Arsenalu, do jehož řad sáhl hned třikrát (včetně Almunii, který se spokojil jen s lavičkou), zatímco Tomáši se příliš nelíbila představení vybraných Kohoutů, které jmenoval dokonce čtyřikrát (opět včetně brankáře Gomese mezi náhradníky). Obzvlášť zajímavá je pak degradace Michaela Dawsona, kterého loni Daníček začlenil mezi nejzářivější hvězdy soutěže, aby jej letos tento anglický reprezentant poněkud zklamal. Na chlup stejným úpadkem si mimochodem na Ondrově straně prošel James Milner. Mezi manažery-odpadlíky pochopitelně dominoval Avram Grant, jenž se s West Hamem záchraně prakticky nikdy ani nepřiblížil.

Ondřej Holzman (4-4-2): Heurelho Gomes (Tottenham) - James Perch (Newcastle), Sébastien Squillaci (Arsenal), Joleon Lescott (ManCity), Paul Konchesky - Joe Cole (oba Liverpool), Tomáš Rosický (Arsenal), Stephen Ireland (Aston Villa/Newcastle), James Milner (ManCity) - Fernando Torres (Liverpool/Chelsea), Robbie Keane (West Ham); manažer Avram Grant (West Ham)

Náhradníci: Manuel Almunia (Arsenal) - Stephen Crainey (Blackpool) - Michael Essien (Chelsea) - Jermain Defoe (Tottenham)

Tomáš Daníček (4-4-2): Jussi Jaaskelainen (Bolton) - Vedran Ćorluka, Michael Dawson (oba Tottenham), Jonny Evans (ManUtd), Paul Konchesky (Liverpool) - Joe Cole, Christian Poulsen (oba Liverpool), Mikel Arteta (Everton), Milan Jovanovič (Liverpool) - Mauro Boselli (Wigan), Jermain Defoe (Tottenham); manažer Avram Grant (West Ham)

Náhradníci: Heurelho Gomes (Tottenham) - Patrice Evra (ManUtd) - Martin Petrov (Bolton) - Edin Džeko (ManCity)

Autor: Tomáš Daníček, Ondřej Holzman

Komentáře (1123)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele