All-Stars Premier League 2009/2010

10.05.2010, 21:30
Aktuality
Anglická Premier League si do svých historických análů může připsat další ročník, tentokráte ohraničený číslicemi 2009 a 2010, takže je na čase tradiční bilancování. Jednou z pravidelných součástí takové činnosti je i tady na EuroFotbalu vyhlašování té nejlepší jedenáctky sezony. Jakoby závdavkem vám pak oba naši redaktoři představují i své komety a odpadlíky. Tak nažhavte své klávesnice a diskutujte!

All-Stars Premier League

Jak tomu obvykle bývá, také letos se někteří hráči jevili jako jasní adepti na členství v nejlepší jedenáctce a pár postů zase čítalo tolik kandidátů, že se na jejich obsazování více lidí jen těžko shoduje. Ne jinak tomu bylo i u našich dvou redaktorů, Tomáše Daníčka a Ondřeje Holzmana. Oba například našli stejnou řeč, co se brankářského postu týče, ale při skládání jeho stráží se už sešli pouze v jediném bodě. Ofenzivnější složka týmu už tolik variabilní, zdá se, nebyla. Malouda s Fabregasem zaujali oba redaktory a duo Milner-Valencia zase jak Ondra, tak Tomáš do svých plánů sice zařadil, ale každý jim ve svém all-star týmu svěřil jinačí úlohu. V útoku si zase naši sestavovatelé vystačili s pouhými třemi hvězdami na dohromady čtyři volná místa. Zajímavý střet zaznamenáváme u obsazení manažerského křesla. Daníček totiž jmenoval jako svého vyvoleného "kohoutího" velmistra Redknappa, kdežto Holzman vsadil na osvědčeného lodivoda mistrů ze Stamford Bridge. V příštím úseku našeho speciálu už ale oba pánové předsedají opačným stranám barikády.

Tomáš Daníček (4-4-2): Joe Hart (Birmingham) - Branislav Ivanovič (Chelsea), Gary Cahill (Bolton), Michael Dawson (Tottenham), Leighton Baines (Everton) - Luis Antonio Valencia (ManUtd), Cesc Fabregas (Arsenal), Nigel De Jong (ManCity), Florent Malouda (Chelsea) - Wayne Rooney (Manchester United), Carlos Tevéz (ManCity); manažer Harry Redknapp (Tottenham)

Náhradníci: Pepe Reina (Liverpool) - Patrice Evra (ManUtd) - James Milner (Aston Villa) - Didier Drogba (Chelsea)

Ondřej Holzman (4-4-2): Joe Hart (Birmingham) - Branislav Ivanovič (Chelsea), Richard Dunne (Aston Villa), Thomas Vermaelen (Arsenal), Ashley Cole (Chelsea) - James Milner (Aston Villa), Cesc Fabregas (Arsenal), Frank Lampard, Florent Malouda (oba Chelsea)- Wayne Rooney (ManUtd), Didier Drogba (Chelsea); manažer Carlo Ancelotti (Chelsea)

Náhradníci: Brad Friedel (Aston Villa) - Patrice Evra - Luis Antonio Valencia (oba ManUtd) - Carlos Tevéz (ManCity)

"Překvapivá" jedenáctka

Rovněž překvapení, komet se v právě uplynulé sezoně urodilo jako máku. A také tady se myšlenkové pochody obou redaktorů scházejí u postu brankáře, aby se hned vzápětí významně rozešly a společně akceptovaly tak akorát zářící hvězdu Garetha Balea. Také při porovnání složení záložní řady a útoku nacházíme plno "nesrovnalostí" a registrujeme vlastně jen dva styčné body - a to Darrena Benta ze Sunderlandu a Craiga Bellamyho od Citizens. Ondra potom sází hned na tři Londýňany, kdežto jeho protějšek ve své jedenáctce nenašel místo pro žádného z vyslanců hlavního města. Huddlestoneovi, Diamantimu a Songovi tedy na Daníčkově straně čelí například dva wiganisté, Diamé s N’ Zogbiou, či tahoun a zároveň nová akvizice Boltonu, Lee Chung-Yong.

Tomáš Daníček (4-4-2): Heurelho Gomes (Tottenham) - Stephen Carr (Birmingham), Ryan Shawcross (Stoke), Richard Dunne (Aston Villa), Gareth Bale (Tottenham) - Lee Chung-Yong (Bolton), James Milner (Aston Villa), Momo Diamé, Charles N’ Zogbia (oba Wigan) - Darren Bent (Sunderland), Craig Bellamy (ManCity); manažer Carlo Ancelotti (Chelsea)

Ondřej Holzman (4-3-3): Heurelho Gomes (Tottenham) - John Heitinga (Everton), Michael Dawson (Tottenham), Roger Johnson (Birmingham), Gareth Bale (Tottenham) - Tom Huddlestone (Tottenham), Alex Song (Arsenal), David Dunn (Blackburn) - Alessandro Diamanti (West Ham), Darren Bent (Sunderland), Craig Bellamy (ManCity); manažer Harry Redknapp (Tottenham)

"Zklamaná" jedenáctka

Do třetice všeho dobrého - také v obou sestavách zklamání našel uplatnění jediný brankář, tentokrát se bavíme o nejisté jedničce bronzového Arsenalu, Manuelu Almuniovi. Při sestavování obranné linie se potom Tomáš nevzdálil od prvního místa na více než pět kroků, zatímco jeho kolega zašel klidně až na samé dno tabulky, aby odtamtud vylovil "posilu" Pompey, Ricarda Rochu, a cestou se zastavil ještě na Upton Parku pro "věčného talenta" Jonathana Spectora. V záloze se oba dva sestavovatelé nesešli ani jednou. Možná také proto, že Ondra opětovně vsadil na ofenzivní rozestavení s pouhými třemi záložníky, kdežto druhý sestavovatel zůstal i napotřetí věren klasickému 4-4-2. Rovněž do útoku se evidentně nabízelo více propadnuvších borců. Na pět volných políček usedl stejný počet různých, ale svorně zklamaných figurek. Také při výběru vhodného manažera potom oba redaktoři ke vzájemné shodě nedospěli. U jednoho z nich "vyhrál" Steve Bruce, jenž ambiciózní Mackems dovedl tak akorát na 13. příčku, druhého zklamal především Gianfranco Zola, který se svými Kladiváři finišoval jen těsně před srázem vedoucím dolů do druhé ligy.

Tomáš Daníček (4-4-2): Manuel Almunia - Bacary Sagna (oba Arsenal), Joleon Lescott (ManCity), Jamie Carragher (Liverpool), Wayne Bridge (ManCity) - David Bentley (Tottenham), Michael Carrick (ManUtd), Nenad Milijaš (Wolverhampton), Matthew Taylor (Bolton) - Chucho Benítez (Birmingham), Emmanuel Adebayor (ManCity); manažer Steve Bruce (Sunderland)

Ondřej Holzman (4-3-3): Manuel Almunia (Arsenal) - Jonathan Spector (West Ham), Joleon Lescott (ManCity), Ricardo Rocha (Portsmouth), Emiliano Insúa - Alberto Aquilani (oba Liverpool), Steve Sidwell (Aston Villa), Jermaine Jenas (Tottenham) - Jason Scotland (Wigan), Johan Elmander (Bolton), Mido (West Ham); manažer Gianfranco Zola (West Ham)

Autor: Tomáš Daníček, Ondřej Holzman

Komentáře (431)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele