Alexandre Song přestupuje z Arsenalu do Barcelony

18.08.2012, 18:13
Aktuality
Oba kluby na svých oficiálních stránkách potvrdily, že kamerunský reprezentant Song bude od příštího týdne oblékat dres Barcelony po dobu pěti let. Přestupní částka činí 19 milionů euro a výkupní klauzule byla stanovena na milionů 80. V pondělí se 24letý záložník podrobí zdravotní prohlídce a bude představen veřejnosti.

O blížícím se přestupu svědčila již Songova absence v prvním kole letošního ročníku Premier league, v němž Arsenal odehrál se Sunderlandem bezbrankovou remízu. Manažer Arsenalu Arsene Wenger již dříve prohlásil, že v případě odchodu svých hráčů se bude i nadále porozhlížet po přestupovém trhu a přivede odpovídající náhrady. V tuto chvíli se nejpravděpodobněji jeví příchod tureckého záložníka Nuriho Sahina z Realu Madrid na jednoroční hostování.

Alex Song byl jedním z nejdéle působících hráčů v kádru Arsenalu, kde nastupoval od roku 2005. Tehdy si jej Wenger vzal jako 17letého mladíčka z francouzské Bastie na jednoroční hostování s opcí 2,75 mil. liber na trvalý přestup. Z neznámého obránce časem vyrostl nepostradatelný článek zálohy Arsenalu, jenž se stal velkým oblíbencem fanoušků. V minulé sezoně přidal ke svým kvalitním defenzivním schopnostem také značnou kreativitu a stal se nejlepším nahrávačem klubu s třinácti ligovými asistencemi. Nyní po více než dvou stovkách utkání v dresu s kanónem na hrudi, ve kterých vstřelil deset branek, směřuje Song do Barcelony za mnohonásobně vyšší částku, než za jakou přišel. I tak se ale jeho zpeněžení stalo předmětem diskuze, zda na jeho přestupu nešlo vydělat více. Např. respektovaný web transfermarkt.de odhaduje Songovu cenu na 28,5 milionů eur, téměř o deset milionů více oproti skutečnosti.

Jedná se o druhou velkou letní posilu katalánského kouče Tita Vilanovy. Kamerunského středopolaře teď čeká náročný úkol prosadit se v nabitém kádru Barcelony a nenavázat tak na jiného ex-kanonýra Alexandra Hleba, kterému se přestup z Arsenalu do Barcelony vůbec nevyvedl.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (716)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele