Agüero kvůli úderu loktem zmešká tři duely včetně derby s United

02.09.2016, 21:13
Aktuality
Bez jedné své tradiční opory vyrazí do manchesterského derby i dalších dvou zápasů na anglické půdě Guardiolovo City. Kun Agüero byl televizními kamerami usvědčen z úderu loktem do obličeje Winstona Reida a anglická fotbalová asociace vzápětí odmítla odvolání Man City proti klasickému třízápasovému trestu...

Rozhodčí André Marriner incident ze 76. minuty zápasu s West Hamem kompletně přehlédl, a proto musel na řadu přijít až svaz. Ten sáhl pro automatickou třízápasovou stopku, kterou se následně Manchester City neúspěšně pokoušel zkrátit.

Sergio Agüero takto přijde o domácí zápas s Bournemouthem a utkání Ligového poháru se Swansea, především ale nebude moci startovat v derby s Manchesterem United, které je v plánu ihned po reprezentační pauze.

Osmadvacetiletý kanonýr přitom platí za spolehlivého kata úhlavních rivalů City. Svůj účet otevřel při řádění bleděmodrých na Old Trafford roku 2011 (6:1) a v devíti derby se pak celkem prosadil rovnou osmkrát. I do tohoto ročníku Agüero odstartoval ve velkém stylu - šesti trefami ve čtyřech duelech.

I díky Agüerovým brankám půjde City do bitvy s městskými sousedy stoprocentní, také Manchester United ještě spolu s Chelsea ovšem v dosavadním průběhu sezony Premier League neztratil ani bod.

Záznam inkriminovaného momentu:

Autor: Tomáš Daníček / manchestereveningnews.co.uk

Komentáře (636)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele