Aduriz na fotbal nemyslí. Jsou zde důležitější věci, uvědomuje si

06.04.2020, 13:20
Aktuality
Fotbal ve Španělsku je v těchto týdnech odsunut na druhou kolej a myšlenky na něj nemá ani Aritz Aduriz. Ten v únoru oslavil už osmatřicáté narozeniny a letošní sezona je jeho poslední, třešničkou na dortu mělo být velké baskické finále v rámci Copa del Rey...

Aduriz v srpnu oznámil rozhodnutí pověsit letos kopačky na hřebík a o několik dní později parádním způsobem rozhodl o výhře Athleticu nad Barcelonou. Za celek z Bilbaa sehrál přes 400 zápasů a celkem nastřílel 172 gólů.

"Koronavirová krize nás všechny přinutila si všechno dvakrát rozmyslet a uvažovat o tom, co je doopravdy důležité. A můj konec, finále poháru nebo fotbal celkově, to nejsou důležitá témata," uvědomuje si Aduriz.

"Dle mého názoru je zde spousta dalších a mnohem důležitějších věcí, které je třeba zastavit a vyřešit. Jsem si jistý, že díky vzájemné pomoci se přes to dostaneme. Na to se nyní soustředím, to je ta nejdůležitější věc," pokračoval.

Aduriz strávil v Bilbau většinu kariéry, je ovšem rodákem ze sousedního San Sebastianu, kde sídlí další přední baskický klub Real Sociedad. Fanoušci se hodně těšili na 18. duben, v Seville se podle původního plánu mělo uskutečnit finále poháru, do něhož se probojovali právě dva odvěcí rivalové. Duel byl odložen a je otázkou, kdy k němu doopravdy dojde.

"Finále Copa del Rey možná máme všichni v hlavách, jen teď upřednostňujeme jiné záležitosti. Všichni si procházíme složitým obdobím, spousta lidí trpí a dokonce umírá... Finále Copy má svojí důležitost, která ale aktuálně není tak velká," nechal se dále slyšet zkušený útočník.

Autor: Tomáš Pavlík / goal.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

To finále vypadalo zajímavě, škoda.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mistr129

Reagovat
CHONG

Dohraje se

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Kucka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele