Adebayor: Kolo by nikdy úmyslně nedopoval

14.03.2011, 08:22
Aktuality
Před deseti dny fotbalovým světem otřásla další aféra. Stoper Pobřeží Slonoviny a Manchesteru City Kolo Touré měl v odevzdaném A vzorku pozitivní dopingový nález a do vyšetření celé kauzy je suspendován. Jeho spoluhráč z klubu Emmanuel Adebayor, jenž nyní hostuje v Realu Madrid, však vylučuje jakýkoli úmysl pomoci si k lepším výkonům zakázanými prostředky.

Jeho tvrzení minulý týden potvrdil i Arsene Wenger, který se po rozhovoru s Tourém nechal slyšet, že si prý africký fotbalista vzal pilulku na hubnutí od své ženy. Adebayor uznává, že je to pro brzy 30letého hráče těžká situace, avšak ohledně jeho fotbalové budoucnosti je optimistický a věří, že se z těchto složitých chvil poučí.

"Stačí udělat malou chybičku a může vás to poznamenat do konce života," ví Adebayor, na jehož kontě je už také pár šlápnutí vedle. "Znám Kola velmi dobře a vím, že by si nikdy nepomáhal k lepším výkonům pomocí nějakých léků. Často mě navštěvuje, je pro mě spíše bratr než přítel a jsem si jist, že by nikdy nedopoval. Modlím se za něj a přeji mu mnoho štěstí. Myslím, že šlo jen o přípravek na hubnutí," hájí svého kmenového spoluhráče 27letý forvard.

Tourému nyní hrozí až dvouletý trest. "Kolo si z této nepříjemné aféry odnese poučení a doufejme, že ho FA neshledá vinným a brzy se vrátí na fotbalová kolbiště. Cítí se dobře, jen je trošku psychicky dole, ale to je normální, je to jen člověk," zakončil Adebayor.

Autor: Marek Ustohal / skysports.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
t0mmy33MCFC

no.. tady jde videt na jake urovni byla tehda ta "bitka" .. Eman se klukovsky ohnal po svym "brachovi" Kolovi a bulváry z toho hned udelali bitku na tréningu

Reagovat
smazaný uživatel

Snad ho brzy seznají nevinným. Ani já nevěřím, že by schválně dopoval.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele