8. KOLO FR. LIGY: PSG KONEČNĚ VÍTĚZÍ

29.09.2004, 18:08
Aktuality
V souboji o první místo průběžného pořadí francouzské nejvyšší soutěže se utkali Lyon s Monakem. Zápas se vyznačoval neobyčejně vysokým nasazením a urputností, nejprve si určitý tlak vypracoval knížecí tým, v 60. minutě však musel pod sprchy Diego Perez, což zase posadilo na koně obhájce titulu.

Jeho největší šanci si nakonec vypracoval v 77. minutě Diarra, tvrdou střelu však fantasticky vyrazil Flavio Roma. Vyprodaný stadión Gerland se tak gólu nedočkal, což znamená, že hosté svou vedoucí pozici v tabulce uhájili. Olympique, hrající v sestavě Coupet – Reveillere, Cris, Cacapa, Berthod, Diarra, Juninho (lehké zranění by mu nemělo zabránit nastoupit proti Spartě), Malouda, Govou, Wiltord, Frau, naopak klesl na třetí místo.

Branková smršť vynesla na stříbrnou příčku hráče Lille. Ti doma znemožnili doposud solidně se prezentující Méty 4:0, byť se jednou trefili z penalty (Acimovič) a jednou se radovali díky vlastenci Bompiereho.

Společně s Lille je největším překvapením šampionátu Toulouse. V posledních kolech sice trochu zaváhalo, ovšem na hřišti suverénního Bordeaux (minule 4:1 v Bastii) podalo dobrý výkon a odměnou mu byla vyrovnávající střela Moreiry v poslední minutě. Girordins jsou i přes ztrátu čtvrtí, Toulouse je sedmé.

V souboji letos tápajících gigantů, Nantes a Lens, byli úspěšnější domácí. Hubená výhra 1:0 po překrásném gólu útočníka Grégory Pujola je jejich teprve druhou letošní, znamená ale odpoutání ze sestupových vod.

Podobně na tom jsou nejbohatší kluby Ligue 1, Paříž a Marseille. Také se nacházejí v krizi a také oba shodně vyhrály 1:0. Konečně, říkají si asi v hlavním městě, Štrasburk je letos prvním týmem, který s PSG prohrál. Jediným střelcem v Parku princů byl Portugalec Pauleta. Racing se propadl na úplně poslední místo, Saint-Germain naopak ze sestupové 18. příčky poskočil o dvě místa nahoru.

Marseille děkuje za tři body proti nevyzpytatelné Bastii náhradníkovi Batllesovi – bývalému hráči korsického týmu. Skalní fanoušci jsou však stále nespokojeni, důkazem čehož bylo hrobové ticho asi 5 000 členů fanklubu "Yankees" během celých devadesáti minut zápasu.
Zbytečnou ztrátu utrpělo Auxerre, které doma i s nepříliš jistým René Bolfem v sestavě jen remizovalo s nováčkem z Istres.

Výsledky:
Lyon – Monako 0:0
Ajaccio – Caen 2:2 (13. a 47. Lucas – 29. Watier, 85. Lemaitre)
Marseille – Bastia 1:0 (77. Battles)
Auxerre – Istres 0:0
Bordeaux - Toulouse 1:1 (60. Samach – 88. Moreira)
Lille – Méty 4:0 (17. Acimovič z penalty, 51. Moussilou, 71. Bompiere vlastní, 80. Audel)
PSG – Štrasburk 1:0 (79. Pauleta)
Nice - Rennes 2:0 (3. Roudet, 25. Vahirua z penalty)
Sochaux – Saint-Etienne 2:1 (6. Isabey, 80. Oruma – 34. Piquionne)
Nantes – Lens 1:0 (59. Pujol)

Pořadí:
1. Monako 17 b.
2. Lille 16 b.
3. Lyon 16 b.
4. Bordeaux 13 b.
5. Auxerre 13 b.
6. Marseille 13 b.
7. Toulouse 12 b.
8. Bastia 12 b.
9. Méty 12 b.
10. Rennes 11 b.
11. Lens 10 b.
12. Caen 10 b.
13. Sochaux 10 b.
14. Nantes 9 b.
15. Nice 9 b.
16. PSG 7 b.
17. Saint-Etienne 7 b.
18. Ajaccio 6 b.
19. Istres 4 b.
20. Štrasburk 4 b.

Příští kolo:
Sobota 2. října
Istres – Marseille
Bastia – PSG
Caen – Bordeaux
Lens – Ajaccio
Monako – Nice
Štrasburk – Nantes

Neděle 3. října
Méty – Sochaux
Rennes – Lille
Toulouse – Auxerre
Saint-Etienne – Lyon

Autor: Lubomír Pavlan

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele