14. KOLO FRANCOUZSKÉ LIGY: LYON V ČELE JEDEN DEN

26.11.2003, 18:14
Aktuality
Obhájce titulu z Lyonu se pořádně zapotil se Štrasburkem, za nějž nastoupil i obránce Václav Drobný. Odehrál celý zápas a jeho výkon byl ohodnocen deníkem Equipe průměrnou známkou pět. Domácí, kterým rozhodčí v 63. minutě vyloučil Essiena, vysvobodila až v první minutě nastavení Ehretova ruka v pokutovém území, znamenající nejen hříšníkovo vyloučení, ale i pokutový kop.

Ten mladík Luyindula bezpečně proměnil a na pár hodin zajistil svému celku první místo v tabulce. Do čela se však velmi rychle vrátili fotbalisté Monaka, když snadno porazili Racing Lens 2:0. Giuly, vyhodnocený Equipem se známkou 7, 5 jako nejlepší hráč kola, vsítil akrobaticky úvodní parádní gól a na další nahrál po slalomu mezi protihráči Španělovi Morientesovi. Jaroslav Plašil si za domácí zahrál pouze posledních sedm minut.

Konečně zabral Olympique Marseille; zvítězil v Lille 2:0. Kanonýr Drogba, absentující kvůli červené kartě v posledním kole proti Lyonu, se opět trefil – jako by se chtěl spoluhráčům omluvit za svůj nedávný výpadek. Tři body pojistil slavnému klubu egyptský útočník Mido ve druhém poločase. Bohužel příliš neoslnil Štěpán Vachoušek, jehož výkony mají v poslední době klesající tendenci. Upozornil na sebe pouze žlutou kartou a v 71. minutě jej nahradil N\'Diaye.
O víkendu se připravuje fotbalová válka, jelikož v nejprestižnějším francouzském utkání se srazí nesmiřitelní rivalové Marseille a Paříž St. – Germain.

Jeho fotbalisté v sedmi zápasech na domácím trávníku Parku princů ztratili už osm bodů a v tomto kole přidali další dva, protože s podceňovaným Nice, které v minulém kole utrpělo debakl v Lyonu (0:5) pouze remizovali 0:0. Pro hosty to byl naopak už čtvrtý bezbrankový výsledek v této sezóně. Na čtvrtý PSG se tak překvapivě dotahuje trochu nenápadný tým Sochaux, tentokráte odvážející tři body z Guingampu. Úspěchy hostů ve 14. kole podtrhly svými výhrami také Nantes a Auxerre, jehož reprezentační útočník Cissé si gólem upevnil vedení v tabulce střelců.

Hráči Rennes prohloubili současnou mizérii prohrou v Bordeaux, i když tam po půlhodině hry vedli gólem Diatty a domácím byli více než zdatným protivníkem. Jenže Girordins pak zabrali a dvěma brankami skóre otočili. Reprezentant Petr Čech se zaskvěl při šancích Celadese a Paula Costy, při penaltě Darchevilla a vítězné střele Feindouna byl však bezmocný. Equipe ho ohodnotil známkou 5,5. I v dalším kole to jeho spoluhráči budou mít mimořádně těžké, jelikož hostí druhý tým průběžného pořadí – lyonský Olympique.

Výsledky:
Monako – Lens 2:0 (58. Giuly, 67. Morientes), Lyon – Štrasburk 1:0 (90. Luyindula z pen.), Guingamp – Sochaux 1:2 (79. Sikimic – 11. Frau, 65. Santos), Lille – Marseille 0:2 (22. Drogba, 47. Mido), Méty – Auxerre 0:2 (57. Lachuer, 90. Cisse), Montpellier – Ajaccio 3:1 (79. a 87. Rui Pataca, 28. Bamogo - 43. Bagayoko), Toulouse – Le Mans 1:1 (89. Eduardo - 45. Cousin), Bastia – Nantes 1:3 (5. Chimbonda – 41. Vahirua, 59. Fae, 86. Ziani), Bordeaux – Rennes 2:1 (45. Darcheville z pen., 83. Feindouno – 25. Diatta), PSG – Nice 0:0

Tabulka:
1. Monako 33 b.
2. Lyon 30 b.
3. Marseille 27 b.
4. PSG 24 b.
5. Sochaux 24 b.
6. Auxerre 23 b.
7. Nantes 22 b.
8. Lens 22 b.
9. Montpellier 21 b.
10. Nice 21 b.
11. Štrasburk 19 b.
12. Bordeaux 19 b.
13. Bastia 18 b.
14. Rennes 15 b.
15. Méty 14 b.
16. Lille 14 b.
17. Ajaccio 13 b.
18. Guingamp 11 b.
19. Toulouse 10 b.
20. Le Mans 8 b.

Autor: Lubomír Pavlan

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele